- 15 Ekim 2015
- 3.677
- 4.277
- 83
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Annesi muhtemelen boşanmasına saygı duyup kızının yanında olmadı. "Kilosu için" annesini suçlamasına kadar bin tane ihtimal varken aklınıza nasıl geldi şaştım.Eşin sapıklık yapıyor onca şeyi anlatıp son cümleyi annene bağlayıp kadıncağızı suçluyorsun.
Annen seni doğurduğunda bebektin masumdun.
Kadının ne suçu var diyeti var diyetisyeni var kendinle ilgilenseydin hanfendi madem eşinin seni beğenmemesine bukadar üzülecektin.
Tabiki hakaret etmesini gerektirmiyor ama anneni de suçlayamazsın..
Bukadar sıkıntı çekiyorsanız boşanın çaresi olmayan bişey değil.
Herşeyi anlatırsınız mahkemede sonuçta yatakodanız için kimse delil istemez o anları video çekip gösterecek haliniz yok. Yalan söyleyecek haliniz de yok.
Çocuklarınızı da alırsınız mutlu olursunuz.
Ve sizin yanınızda ve arkanızda duracak tek kişi de anneniz olur hakkında böyle düşünmenize rağmen....
özür dileyerek yazıyorum. Kimseye anlatamıyorum ve beynim kafamı terk edeli uzun zaman olmuş gibi hissediyorum.
Boşanmak isteyen bir kadınım. Eşim yaklaşmaya çalıştı, reddettim. Ve evliliğimizden bu yana daha önce de 5-6 defa yaptığı şeyi yaptı. Güç kullanarak zaptetmeye çalıştı. Boynum kollarım çok acıdı ama benim bu tür durumlar karşısındaki istemsiz tepkim gülmek oluyor. Bu tamamen bilinç dışı olsa da eşim gerçek anlamda güldüğümü düşünüyor. En son debelenip üstümden def ettim. Beni zorla oturtup derdin ne, şöylesin, böylesin, boşanacaksan defol git, çocukları asla,vermem tarzı konuşma yaptı.
Birkaç dakika önce yaptığı hayvanlık dahil herşeyi inkar etti. Benim kadın olarak onun ihtiyacını karşılamam mecburiyetim olduğunu söyledi. Ki bir önceki girişimde bana doğumdan sonra veremediğim kilolar yüzünden (utanarak yazıyorum) ayı gibi, iğrenç kelimeleri kullandığı için içimden gelmediği için reddettim.
Sonuç olarak beni yüzde yüz suçlu çıkarıp kendini temize çekti ve psikolojimi tekrar alt üst etti. Şimdiye kadar haklı olduğumu düşünen, boşanmaya kesin gözüyle bakan beni psikolojik baskı altına aldı. Beni eksik kadın olarak damgaladı. Öyle bir konuştu ki sen gidersen ben yine evlenir hayatıma bakarım, sen sürünürsün, kötü kadın olarak kalırsın demeye getirdi. Ve işin acı tarafı söylediklerinde haklı. Aynen böyle olacak.
Öyle çaresiz, öyle zor durumdayım ki gitme cesaretim bile yok oldu. Her durumda mutsuz, suçlu, günahkar olan ben olacağım. Annemi bu lanet bedeni doğurduğu ve bu yorgun ruha sebep olduğu için asla affetmeyeceğim
Eşi bukadar zulmederken konunun sonunu annesine bağlamasına çok takıldım ve üzüldüm. Keşke aralarda deseydi annem destek olmadı diye. Ama eşinin kendisine çirkin ve iğrenç lafları etme sebebi annesiymiş gibi yazması beni delirtti üzgünüm.Annesi muhtemelen boşanmasına saygı duyup kızının yanında olmadı. "Kilosu için" annesini suçlamasına kadar bin tane ihtimal varken aklınıza nasıl geldi şaştım.
Anne çok hassas bir konu olduğu için tepkili yaklaştım belki de konunuzda bahsetseydiniz keşke yanlış anlaşılmalara mahal vermezdi.O iş öyle değil işte. O cümle öylesine, duygusallıktan yazılmış birşey değil. Keşke öyle olsa. Annem beni bu adama zorla, ağlata ağlata verdi. Herşeyin baş sorumlusu annem. Eşim bile ondan daha az suçlu. O bu kadar insanlıktan çıkmamış olsa da ilk gün de buydu. Ama anne denen varlığın bu olmaması lazımdı. Sırf elinden çıksın, sorumluluğu üstünden kalksın, evde kaldı lafını duymasın diye beni göz göre göre bu adama verdi. Dünya yansa annemin bu yaptığının acısı içimden çıkmaz
Sanıyorum ki siz harici kimse yanlış anlamadı ve anlamazdı. "Anne" konusunda hassas olan tek kişi siz değilsiniz. Bunca sıkıntısı içinde konu sahibine ona çektiğiniz azar adına utanıp özür dilemelisiniz," şöyle yapsaydın yanlış anlaşılmazdın" demek yerine. Emin olun böylesi gururunuzu biraz incitir ama en insanca dönüş budurAnne çok hassas bir konu olduğu için tepkili yaklaştım belki de konunuzda bahsetseydiniz keşke yanlış anlaşılmalara mahal vermezdi.
O halde yapabileceğiniz en iyi şey boşanmak, emin olun daha rahat edeceksiniz, bu halinizden bin kat daha iyi olacaksınız.
Gururumu neden incitsin ortada ayıp birşey yok kimseyi azarlamadım ne haddime. Zorla evlendirmiş belki ama. Bu lanet bedeni doğurdu için affetmiyorum demesi için yine bir sebep yok. Kendini sevmeli.Sanıyorum ki siz harici kimse yanlış anlamadı ve anlamazdı. "Anne" konusunda hassas olan tek kişi siz değilsiniz. Bunca sıkıntısı içinde konu sahibine ona çektiğiniz azar adına utanıp özür dilemelisiniz," şöyle yapsaydın yanlış anlaşılmazdın" demek yerine. Emin olun böylesi gururunuzu biraz incitir ama en insanca dönüş budur
Merhaba. Evet öyle yazmışım. Hatta zorla evlendirilmediğimi, annem baskı uygulasa da sevdiğimi falan yazmışım. Ne acı ki kendime bile gerçekleri itiraf edememişim. Ne yazık ki yaşadıklarım öyle zoruma gitmiş ki zorla evlendirilmeyi bir paçavra gibi atılmayı beynim kabul edememiş ve aslında sen de seviyorsun yalanını uydurmuş. Bunları hak edecek ne yapmış olabilirim inanın bilmiyorummerhaba esrin mine
önceki konularınıza da göz gezdirdim bazılarına ama anneli konularınıza
eşinizden memnunmuşsunuz aslında sonra mı değişti bu adam
ne demek zor kullanmak
çok sinirlendim gerçekten
Herşey "malı-meli" eklerine göre olsaydı bu eş bozuntu iyi bir eş olMALIYDI. "Kendini sevmeli" diyorsunuz da... O işler öyle olmuyor işte.Gururumu neden incitsin ortada ayıp birşey yok kimseyi azarlamadım ne haddime. Zorla evlendirmiş belki ama. Bu lanet bedeni doğurdu için affetmiyorum demesi için yine bir sebep yok. Kendini sevmeli.
Söyleyecek birçok şey var gerek yok.
Dönüş yapmamı da gerektirecek birşey yok.
Ve bisürü kk hanımı yanlış anlamış olabilir, sonuçta herkes yorum yapmıyor.
Hanfendinin konusunu sizinle münakaşa ederek manipüle etmek istemem. Teşekkürler.
özür dileyerek yazıyorum. Kimseye anlatamıyorum ve beynim kafamı terk edeli uzun zaman olmuş gibi hissediyorum.
Boşanmak isteyen bir kadınım. Eşim yaklaşmaya çalıştı, reddettim. Ve evliliğimizden bu yana daha önce de 5-6 defa yaptığı şeyi yaptı. Güç kullanarak zaptetmeye çalıştı. Boynum kollarım çok acıdı ama benim bu tür durumlar karşısındaki istemsiz tepkim gülmek oluyor. Bu tamamen bilinç dışı olsa da eşim gerçek anlamda güldüğümü düşünüyor. En son debelenip üstümden def ettim. Beni zorla oturtup derdin ne, şöylesin, böylesin, boşanacaksan defol git, çocukları asla,vermem tarzı konuşma yaptı.
Birkaç dakika önce yaptığı hayvanlık dahil herşeyi inkar etti. Benim kadın olarak onun ihtiyacını karşılamam mecburiyetim olduğunu söyledi. Ki bir önceki girişimde bana doğumdan sonra veremediğim kilolar yüzünden (utanarak yazıyorum) ayı gibi, iğrenç kelimeleri kullandığı için içimden gelmediği için reddettim.
Sonuç olarak beni yüzde yüz suçlu çıkarıp kendini temize çekti ve psikolojimi tekrar alt üst etti. Şimdiye kadar haklı olduğumu düşünen, boşanmaya kesin gözüyle bakan beni psikolojik baskı altına aldı. Beni eksik kadın olarak damgaladı. Öyle bir konuştu ki sen gidersen ben yine evlenir hayatıma bakarım, sen sürünürsün, kötü kadın olarak kalırsın demeye getirdi. Ve işin acı tarafı söylediklerinde haklı. Aynen böyle olacak.
Öyle çaresiz, öyle zor durumdayım ki gitme cesaretim bile yok oldu. Her durumda mutsuz, suçlu, günahkar olan ben olacağım. Annemi bu lanet bedeni doğurduğu ve bu yorgun ruha sebep olduğu için asla affetmeyeceğim
Kkda insanların artık doğal bir reaksiyon gibi cümlelerin altında birşey arama ve eski konularda buldukları ayrıntıları konu sahibini zor durumda bırakmak için kullanma alışkanlığı var malesef. Önceki bir konuda da yaşadım. Şurda şunu demişsin burda niye bunu demişsin gibi. Hanımefendi de anne kavramını kendi annesiyle bütünleştirmiş galiba. Ama çok üzgünüm her anne ANNE değildir. Bazıları sadece rahminden dışarı attıkları için çok ulvi bir iş yapmış gibi çocuğa hayatı zehir etme hakkını buluyor kendinde. Bu tür yorumları artık hoş görüyorum çünkü benim yaşadıklarım anormal ve herkes durumu kavrayamıyor. Anlayışınız ve empatiniz için teşekkür ederimHerşey "malı-meli" eklerine göre olsaydı bu eş bozuntu iyi bir eş olMALIYDI. "Kendini sevmeli" diyorsunuz da... O işler öyle olmuyor işte.
Mesela siz de tam kavrayamadığınız meselelerde "aaa o benim hassas noktam" deyip azar çekMEMELİSİNİZ. Ama çektiniz. Size göre azar olmasada yaptınız.
O dönüşü yapamayacağınızı biliyordum ama konularıbir daha tam kavramadan azar usullu MANİPÜLE etmeyin hiç değilse. Yaptığınız ilk yorum manipülenin en büyük örneğiydi çünkü.
Hayırlı sabahlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?