Çocuk Hastalıkları Reflülü çocukların anneleri burdan yazışalım.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
yeni siteyemi alışamadınız
neden ugramıyorsunuz
reflüler geçtimi yoksa?
ne durumdasınız

yeni siteyemi alışamadınız
neden ugramıyorsunuz
reflüler geçtimi yoksa?
ne durumdasınız

Canım biz 15 gündür çok zor günler yaşadık 24 kasımda ege üni. çocuk gast. profu sema aydoğdu hanıma götürdük reflü tedavisi diye dr çocuğu görür görmez hastaneye yatırdı aşırı su ve besin kaybı var dedi daha tahlil yapmadan böyle dedi rahatsızlığı içinde sarı kusmasından dolayı BAĞIRSAĞINDA DARLIK VARDIR dedi ama bunları daha tahlil falan yapmadan bildi. Neyse o gün yattı tahlil üstüne tahlil yaptı çok susuz kalmıştı aşırı sıvı yüklemesi yapıldı çocuğu kaybetme sınırına gelmiştik o gece biraz düzeldi sabah hemen endoskopi yaptı dediği çıktı gerçekten darlık çıktı. Bizi çocuk cerrhisine yatırdı hemen ameliyat olması gerekiyordu çok geç kalmıştık doğduğunda yapılması gereken ameliyat 14 ay sonra yapılacaktı ama vucudu ameliyatı kaldıracak durumda değildi okadar susuz kalmışki ameliyatı yapan doç dr orkan ergün onu yoğun bakıma aldı 4 gün yavrumu göremedim eli kolu bağlı ağlaya ağlaya yattı durum normale dönünce ameliyat oldu sonra yine yoğun bakım dün hastaneden çıktık çok şükür bebeğim 2. kez doğdu şimdi evimizdweyiz çok korktuk 1 yıldır doktorlar teşhiş koyamadılar ben sarı kusmasından bunu anlamıştım ama doktorlar kabul etmedi bu yaşa gelemezdi ölürdü diyolardı ameliyatı yapan hoca çocuk resmen yaşamaya çalışmış iğne deliği kadar yerden sızarak beslenmiş dedi hastaneye yattığında 6 buçuk kiloydu çok düşük yani çıktığımızda 7 buçuk ama 1 kilo su takviyesiyle. durum bu canım çocuğumun burnu aksa birdaha her profa götürmicen anlamıyorlar bir sürü para alıyorlar neyse yine yazarım herkese geçmiş olsun

nasmina neler yaşamışınız
çok geçmiş olsunn
Allah bir daha yaşatmasın o günleri

verilmiş sadakanız varmışki demekki o günlere geldi.
nasıll düşünmezler,nasıl ihmal ederler yaa.
aldıkları paralarr haram olsun.
büyük insanda değil
küçücük bebeğin saglıgıyla oynuyorlar,ihmal ediyorlar.
onların vucudu hata kaldıracak kadar güçlü deil

inşallah herşey geride kalır.
şimdi nasıl kusması filan...
yemek yiyebiliyormu?
çokkkk geçmişş olsun.
iyi yapmışın bir başka dra götürmekte.

canım 3 gündür besliyoruz kusma yok çok şükür ama doktor 2 hafta kusma görülebilir dedi mide normal büyüklüğüne dönene kadar( yedikleri barsaktan gitmediği için mide büyümüş) eski haline dönecek dedi yavruma çok eziyet etmişim zorla tıkıyodum sinirleniyodum meğer çocuğum çok acı çekiyormuş çok vicdanım sızlıyor çok kendimi suçluyorum. yoğurt ağzına deyince öğüren oğlum şimdi yoğurda ağzını açıyor. tabi yine yerken kafasını çeviriyor ama sonuçta yiyor. Allah kimseyi evladıyla sınamasın para umrumda değil ama zaman kaybı ve oğlumun yaşadıkları için özellikle başkent üni. de ki çocuk gast. profu FİGEN ÇAY a hakkımı helal etmiyorum. 15 günde 5 bin tl harcadık ama bu doktorlara sonuna kadar helal olsun Allah onlardan bin kere razı olsun

inşallah zamanla dahada iyi olacak
yaşadıklarınız daha çok yeni
neler yaşamış ciddende
dili olsada konuşsaydı
sende kendini suçlama lütfen.
sen elinden gelen onu proftan öyle götürmüşün.
ama dr hatası.
dr öyle bir şeyden şüphelenseydi agzından duysaydın seni onu dr dr gezdirirdin zaten
nerden bilebilirsinki.

bende 15 ay bir profaa gittim.motilium ve gaviskonla geçti 15 ayımız
ona acırımm.
ama unutmak lazım.keşkelerle yaşanmıyor
gelecege bakıp dahada iyi olacagını düşün.
buna şükür.

Arkadaşlar merhaba yazıklarınızı baştan sona okudum..
Öncelikle hepinize çok geçmiş olsun, özellikle nasmina cım senin bebeğine büyük geçmiş olsunn..
Benimde 14 aylık bir oğlum var ve babyboys ile durmumuz neredeyse aynı.kafamda çok soru işaretleri var banada yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bizim hem ineksütü alerjimiz hemde reflümüz var aynı zamanda astım olmasın diye bir tedavi uygulanıyor. Ama içimde bişeylerin yanlış gittiğine dair endişeler var..
Bizim inek sütü alerjimiz olduğu 6. ayda ekgıdalara geçince anlaşıldı yüzünde kızarıklıklar çıkınca dr. umuz kan testi istedi ve hem inek sütü hem keçi sütüne alerjisi çıktı o günden sonra ikimizde süt diyetine başladık. teihis niasanda koyuldu biz zaten temmuz aynına kadar ünv. hastanelerinde zaman kaybettik. Sonra yine yanlış bir yönlendirme sonucu gastroentrolog yerine Prof. bir alerji uzmanının özelinden randevu aldık ve gittik. İlk muayenemizde besin alerjisi için gittiğimizi özellikle belirtmemize rağmen bize astmdan koruyucu olarak bir tedavi başladı bir ay sonrasına kontrol randevusu verdi. Bu arada bizim yoğun ve fışkırır tarzda kusmalarımız başladı. Dr. bize alerji kaynaklı olabileceğini bazı gıdaları tavuk tahıl vs. kesmemizi söyledi. bir müddet kesip denedik geçmedi ve sonradan asıl gitmemiz gereken dr. un alerji uzmanı değil gastroentrolog olduğunu öğrendik.
Nitekim yine bir prof. bulduk babyboys un ilk gittiği prof tufan bey. Alerjisini kusmalarını astım koruma tedavisi aldığını vs. vs. herşeyi anlattık ve bize alerjsi için diyete devam dedi benim diyeti bırabileceğimi söyledi kusması için sadece motilium verdi ve sizi bir daha 1,5 yaşında göreceğim tekrar gelmenize gerek yok şimdilik dedi. 2 ay önce kusmalarımız geçmediği için tekrar aradım getireyimmi kontrole dedim gaviscon verdi toz..motiliım gaviscon devam ediyoruz ama ne fayda halaa kusuyor hala kusuyor.
Benim assıl endişem benim oğlum neredeyse 5 aydır hiç kilo almıyor hadi kilo almaması normal bi yerde sonuçta günde 3 yediğinden en az birini kusuyor. Ama asıl 2 aydır boyuda uzamayınca endişelenmeye başladım. Ayrıca birde astımdan koruma amaçlı kullandığımzı ilaçların gelişim geriliğine yol açtığını duyunca iyice dellendim. Hatta biri kortizonluymuş.. hemen ilaçları kesmek istedim ama tabi dr. a danışmadan cahilce davranmak istemedim. Ama şimdi tekrar dr. a götürsem o da başka başka şeyler söyleyip kafamı karıştıracak açıkcası hiç güvenim kalmadı kimseye.. Hele birde burda yazdıklarınızı okuyunca..
Reflü tedavisi diye verilen ilaçları 4-5 aydır kullanıyoruz ve sadece şiddetinde azalma oldu ancak geçmedi yani tedavi olmadı. astımdan korumak için verdiği ilaçları ise 7-8 aydır kullanıyoruz ve mayısa kadar devam edin dedi..Nasıl yaniii... neden ve ne zamana kadar bu (bana göre tehlikeli) ilaçları kullanacağım çocuğuma?? daha çok çok sorum var ancak çok yoğun çalışan sayın prof alerji uzmanı hanım efendi sıradaki müşterilerini bekletmemek adına sorularımıza cevap vermeye tenezzül bile etmiyor ya da azarlıyor..
Şimdi arkadaşlar Fügen hn. ı düşündüm hatta sanırım eşide alerji uzmanı bana faydası olur diye düşünüyordum ama başka hastalarından pek olumlu şeyler duymadım kafam karıştı.. sizden bilgi rica ediyorum yani ilgisizliğe artık hiç tahammülüm yok.. gerçek tedavinin peşindeyim.. Reflü ve alerji den dolayı biz bu astım ilaçlarını alıyorsak önce demekki reflüden ve alerjiden kurtulmamış lazım..matığım bunu söylüyor bana bi yardım edin nolur.. Bu hocayı siz tanıyorsunuz? gerçekten sizi dinliyormu yoksa paketleyip gönderiyor mu?
tedaviye ne kadar sürede cevap aldınız? babyboys 3-6 ay demiş bu alerji içinde mi geçerli..
Çok şey var aklımda çok da uzun yazdım nolur cevap bekliyorum..

Son düzenleme:
innuk,öncelikle çok geçmiş olsun
acil şifalar.
geçecektir umutsuzluga kapılma,ama dogru bir teshis ve tedavi ile.
kalıcı değil ama tedavi edilmezsede 5 yaşına kadar sürüyormuş ya bu alerji,reflü.

dediğin gibi durumumuz çok benzer.bende tufan beye gittiğimde 1 yaşında idi
aynı şekilde motilium ve gaviskonun paketlerdeki tozundan verdi.(demekki halaa aynı tedavi yöntemini kullanıyor,bideee tedavi edebilsede sonuç alsaaaa????)))
neyse bizde kulllandık ve geçmedi sonuçta. durumumuz yine aynı seninle.
biz fügene gittik ve geçti.ben memnunum aslında,nasıl memnun kalmazlar.
ayrı yeten eşine gitmene gerek yok,fügende aynı anda alerji tedavisini yürütüyor eşine soruyor.odaları yanyana.tabiii durumunuz faklıysa yönlendirebilirde...
öncelikle süt alerjisini kontrole alın,diyetinize dikat edin.
bize herşey yasaktı.aylarca aynı şeyleri yedi çocugum.keçi peyniri keçi sütü onlarıda kustu. bolana dan sipariş verdik denedik ama olmadı...
hero babynin sütsüz maması vardı.yada başında sütlü yazmayan mamalar onları ya suyla yada meyve suyu sıkarak ıslayarak mama yaptım. inek eti yasaktı,kuzu etiyle patates havuç düdüklüde hep onu blendırladım...
bilkiii değişik hiç bir çeşitimiz yoktu.

astım için ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama,bizede alerji baskılayıcı ve astım olmaması için zatiden verildi kullandık....yan etkileri var ama korktugun kadarda değil...
sadece kullanmadan önce karaciger enzimlerine bakılacak,yüksekse degerle kullanılmayacak normalse bu tür ilaçlar kullanılabiliyor.sonrada 3 ay sonra tekrar bakılıyor cigerleri yormuşmu degerler yüksekmi diye yüksek değilse tekrar kullanabiliyorsun....ve iştah açıyor bu alerji şurupları.

reflü içinde,motilium gaviskonla boşa zaman geçiriyorsun...
daha önceki sayfalardada yazdım,fügen hoca sadece o anda engeller yara tedavi edici lazım demişti.
verdiği şuruplada gerçekten hemen kesilmişti.ama hemen bırakmadık 6 ay kullandık.zantac tı şurubumuz.
sonra şurupsuz denemeler yaptık baktık kusmuyorr ondan sonra geçtiğine karar veriyorsun.

ayyy seni düşününce o günler geldi aklıma.zor ve sıkıntılı bir süre.ama zamanda çabuk geçiyor.
dogru bir tedavi yolu bulursan 6 ayda geçer diye düşünüyorum.sıkı bir diyetle.

şimdi kaç yaşında bebeğin?
ne ilaçlar kullanıyorsunuz?.
gaviskon ve motiliuma umut baglama boşuna derim,hiç bir kalıcı tedavi edici yanı yok.
ben fugenden memnundum,keşkeeeee daha önce gitseydim diyee hala keşkelerim bitmiyor.
boşa geçirdiğim ve çocuguma çektirdiğim eziyetten kendimi suçluyorum.deli gibi kusardııı ne yese kusardı,su içse midede durmazdıı. keşke diyorum hep.

başkada dr bilmiyorum.ben bir tufana gittim ve hala kızgınım.boşuna para alıyor.eczacıya sorsam oda bana gaviskon tozla,motiliumu önerir.onları bilmeyen yok.

kilo problemi bütün çocuklarımızda var bu promlemi olanlarda,pütürlüde sorun hepsinde oluyor genelde,bunlar geçici şeyler üzülme.
bogazları mideleri yara,kusmaktan harap oluyorlar yememeleri çok normal.yemek yemek onlara işkence gibidir belki.
boyuna gelince,süt ürünlerini filan kestiyseniz birden,ve sıkı bir diyete girdiyseniz normaldir.
neocat filan süt yerine geçen mamalar var onlardan kullanıyormusun.dr bir şey dedimi?

Babyboys cevabın için çok teşekkür ederim öncelikle..

Oğlum şimdi 14 aylık, 15 olcak 10 gün sonra Bizim alerjimiz 6. ayda başladı ve o aydan itibaren diyet yaptık ilk 5 ay oğlumla beraber bende yaptım sonra ben bıraktım ama oğlum hala devam ediyor dediğin gibi bizde aynı şekilde besleniyoruz besin çeşidimiz yok ne yazıkki ben emziriyorum hala ve neocate kullanıyoruz. Dana eti yok kuzu eti veriyoruz. ilk başlarda patates ıspanak vs. de alerjimiz vardı ama yaşından sonra geçti yani artık tepki vermiyor. Ama hala ne inek ne de keçi sütü denemeye cesaretim yok zaten dr. geçti demeden vermemde..

Bizim aslında reflümüz sizlerin anlattığı kadar sık ve şiddetli değil ama günde bir iki kusuyor, bazen iki üç gün hiç kusmuyor ,bir bakıyorsun günde iki kez kusuyor. Sonuçta kusuyor.. Özelliklede geçen hafta grip oldu öksürdükce kustu, kustukça öksürdü.. Canımızdan can gitti resmen napcamızı şaşırdık.. Beni çok iyi anlıyorsunuzdur azıda bir çoğuda..

Benim en çok endişelendiğim astım olmasın diye verilen sıngulair die toz bir ilaç var akşam yemeklere katılan bir de ventolin ve pulmicort die fıs fıs lar var birini hergün birini arada hırıltı duyarsak kullanıcaktık.. Ama ben çocukta bir hırıltı duymuyorum. İlk başta bizede zaditen verdi sonradan onu kesip bu fısfısları başladı.. Ayrıca ne 3 ayda bir ne başlangıçta hiç bir şekilde karaciğer enzimi vb başka bir test te istemedi.. Beni en çok endişelendiren bütün bu sorularıma hiç bir net cevap alamam. Ayrıca verdiği ilaçlar astım tedavisinde kullanılan ilaçlar..

Biz bu bayan dışında birde tufan beye gidiyoruz reflü ve inek sütü alerjisi için. Bize verdiği ilk tedavi motiliumdu hiç bir işe yaramadı 2 ay kullandık geçen ay kusmalar azalmadı dedik birde gaviscon verdi. Aynı tedaviyi kardeşimin 6 aylık bebeğine de verdi aynı dozda aynı ilaç.. yanii biri 15 aylık diğeri 6 aylık ikisinede aynı dozda aynı tedaviyi verince içime kuşku düştü..

Neyse canım kısacası fügen hndan randevu almak için aradım bugün ama şubat sonuna kadar doluymuş randevuları. Benim tek çekincem gidipte sorduğum sorulara yanıt alamamak.. Yani kafam zaten çok karıştı.. Artık gerçekten güveneceğim bir doktor olsun istiyorum. Bu ilaçlardan kurtulmak istiyorum. Her gittiğim doktor ayrı bir ilaç veriyor çocuğum sürekli ilaç içer durumda hergün vitaminler dahil 5 farklı ilaç veriyoruz. Beslenmesine çok dikkat ediyoruz buna rağmen son iki ayda ne boy ne kilo.. Hani kiloyu takmıyorum kafama ama boyuda uzamayınca beni endişe sardı çok fena..
verdiğin cevaplar için çok saol ..

Bütün arkadaşlardan ricam lütfen bu topici takip edin.. bilgimizi paylaşalım belki benim gibi başkalarınada faydası olur..

canım yazdıklarını bende okudum kusmalrın sonunda çocuğun ağlamaları acı çekmesi insanı nasıl kahrediyor en iyi biz yaşayanlar anlarız. bayboysun gittiği doktor çok iyi gerçekten ama şubat geç gerçekten. ben oğlumu birgün sonra götürseydim ağzım varmıyor söylemeye ama çok kötü şeyler olabilirdi. İzmire gelebilirsen ege üniversitesi çocuk gastro profu sema aydoğdu var ona götür derim ben problem çözüyor (web sitesi var araştırabilirsin yani bayan hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsin) belki altata yatan başka nedenler vardır her doktor kusmaya hemen reflü teşhisi koyuyor ama araştırılması gerekir sema hanım ve fügen hanım gerçekten sayılı onlardan başka isim duymadım açıkçası madem fügen hanım dolu sema hanıma getir bence zaman kaybetme yolu da sorun etme inan insanlar çare diye kaç km yoldan geliyor bu kusmalar çocuğum tüm gelişimini etkiliyor sadece zayıflık değil kiloyu sonrada alır ama beyin kemik zeka vs hepsi etkileniyor izmire getirirsen ayrıntılı bilgi verebilirim çok geçmiş olsun canım

Canim yazdiklarini yeni gordum ve cok uzuldum.
rabbim evladinizi size bagislamis
insallah simdi daha iyidir bebeginiz.
gecmis olsun.

innuk,
seni çok iyi anlıyorum
bizimde ilk başlarda kusmalar fazlaydı zaman ilerledikçe kusması azalıyor
ama 2 ama 4.
sonuçta kusmada bir tepki.
çocugunun günde 3-4 defa ishal gibi kaka yapsa anlarsınki anormal bir durum var.normal değil.

kusmada aynı şekilde vucut bir şeye tepki veriyor.
sen tufana takılma derim.verdiği ilaç belli motiliummuş vs vs.
şu an ücreti kaç bilmiyorum ama özeline gidiyoruz adam gibi bilgi ver
biz hiç bir şey bilmiyoruz,sıfırdan gidiyoruz ve görevi bizi bilgilendirmek.
sakın yanlış anlamayın kimseyi küçümsemek için değil,farzedin dogudan bir köyden çocugumu getirdim ist. o dr. internek yok vs araştırma yok...
vereceksin motiliumu gavikonu yollayacaksın. o garibimde aylarca bekleyecekkk geçsin diye.
niye götürdü ya dra,profa..
hepimiz aynı hatayı yaptık...

fugen hocayıı kesinlikle tavsiye ederim...
ilk muayene özellikle ilk izlenim önemli
süre sınırlaman yok en az 40 dk olacak zatenn.
çocugunun poposunda delikten öyle bakıyor muayane ediyor.
kabızlık ve çatlak varmı diye.bir şeyi es geçmiyor yani.
sorularını kagıda not al, tek tek soor.
tam tersineee çok fazla detaycı açıklıyor o bile sıkabilir

eger 2 kişi giderseniz çocugu muayane ediyor önce onu yanındaki kişiyle gönder
sen otur rahat rahat konuş.çocuk dikkatini dagıtmasın.

bide çok yogun o kadar bekleyebilirmisin
acilse acil oldugunu belirt erken almaya çalış...
özellikle bugünlerde kar yagarsa,gidemeyen çok olur.
kar yagdıgı gün mutlaka ara.boşalan yere beni alın diye...

geçen sene banada öyle olmuştu.
kar yagdıı ben aynı gün anadolu yakasından gelemeyecekmiş iptal etmiş
onun yerine aldım hemen:)))
fikir olsun diye söyledimm,denersin aklında bulunsun.

herşeye para veriliyor,inşallah pişman olmazsın bi muayane parasını gözden çıkarıp gitmekte fayda var.
kullandıgın ilaçlar agır ve alakasız ilaçlar hergün için içini yemektense gidip başka bir fikir almakta fayda var.
veee çok büyük ihtimalde o ilaçları bıraktırır.
ve karaciger enz. testinide ister. ona bakmadan ilaç vereceğini hiç zannetmiyorum.

acil şifalar tekrar
gidersen filann yazarsın.haberimiz olsunn gelişmelerden

Canim yazdiklarini yeni gordum ve cok uzuldum.
rabbim evladinizi size bagislamis
insallah simdi daha iyidir bebeginiz.
gecmis olsun.
Sağol canım gerçekten Allah onu bana 2.kez bağışladı doktor vesile rabbim ne isterse o oluyor iyiye gidiyor çok şükür 1 kilo eksiği var sema hanım mama yazdı bu ay kilo alması için bakalım çocuk o kadar kustu ki yemek yemek ona işkence geliyor yani zor yiyor oyunla falan yeediriyoruz Allah herkesin yavrusunu bağışlasın

nasmina sizden iyi haberler almak çok güzel
inşallah dahada iyi olacaksınız
kilo alıyorlar bi hastalık oluyor tekrar hemen 1 haftada veriyorlar
çok takılma
bende alıştımm baksana
önemli olan boyları normal olsunda.

sağol canım boyu normal çok şükür ama çok ta uzun değil sadece ortalamanın içinde buna da şükür şu an 9 kilo doktor pedia sure ve fantomalt yazdı bu gün başladık sütü ocakta ısıtma dedi 100ml pedia sure ile yumurta peynir bisküvi vs karıştırdım içine 1 ölçek fantomalt kattım doktor öyle dedi çünkü ama hem çok hemde soğuk bi kahvaltı oldu yedirdim ama soğuk olduğu için içim rahat etmedi bakalım doktor ne derse onu yapıcaz ona güveniyoruz. Sen kullanmıştın demi pediasure nasıl veriyodun yani hafif ısıtsak olurmu ki acaba

fantomaltta pediasurede boyunu uzatır merak etme.
fantomalt sadece karbonhidrat desteği.bizde kullanmıştık.kilo alması için fayda eder
pediasurede hem karbonhidrat hemde enerji besin desteği içinde vitaminler vs var.

ben pediasurenin tozunu hiç kullanmadım.
biz hazır sıvı olan sütünü kullanıyoruz.muzlusunu 200 ml kutularda
1 yaştan 10 yaşa kadar kullanılabiliniyor.
bizim sütte oda sıcaklıgında olması gerek ısıtılmıyor.
nedenide ısıttıgın zaman içince vitaminler vs ölüyormuş boşa veriyormuşun.
kendi drumuz böyle dedi...
neyse bazenn yarım kalıyor dolaba koyuyorum ee oda dolaptan çıkarılıp verilmez
kendi firmasını aramıştım oradaki drmuydu emin değilim benmari usulü dolaptan çıkarttıgınızı ılıtabilirsiniz dedi... sıcak suyu bir kapa koycaz süt kutusunuda suyun içine.
oda aynı şekilde ısıtıp kaynatmayın içinde şu kadar şu var bu kadar bu var diye anlattı onların etkisi gidiyormuş....

biraz karışık yazdım galiba kusura bakma...
sizinki raporlumu pediasure niz?
biz parasıyla alıyoruz 200 ml bir kutusu 4.60 tı. hatta ocaktan sonra zam gelecekti bakalım kaçtan alacagız.
günde 2 tane veriyorum..
toptan 60 tane alıyoruz biraz indirim yapıyorlar
kendi dru,4 tane içse ancak toparlar dedideee,yokk artıkk napimmm
ayda 600 lirada veremem sütüne.buna şükürr ancak bu kadar alıyoruz ya.

druna birde sıvı süt olanını sor istersen.üzerinde pipetide var içimide kolay muzlu vanilyalı daha severek içebilir... fantomalttıda yogurda,meyve suyunada katarakta verebilirsin..en fazla 9 mu 10 ölçekmi ne veriliyordu günde.

canım bizimkide sıvı olan 200 ml lik 100ml sini kahvaltıya kat geri kalanı gece içine 1 ölçek fantomalt katıp içir dedi kaşıkla içircem artık öyle biberona alışık değil çocuk zamanında çok kustuğu için herşeyi tv ye baktırarak oyunla filan yediriyoruz akşam yemekten sonra bir de muhallebisi var ona da fantomalt atıcaz sonra pedisure. günde 5 6 öğün yediriyorum bu kadar ben yesem bıkardım yavrum yemek yemekten hayatı boyunca nefret edicek galiba. Günde 4 ölçek fantomalt 1 kutu pediasure dedi 1 ay sonra kontrolu var ayrıca günde 2 defa vitamin 1 ölçek balık yağı 1 ölçekte kan ilacı kullanıyoruz aşırı yükleme yapıyo gibi geldi ama kan değerlerine göre yazıyor ona güveniyoruz heralde çocuk toplasın diye. Evet bize rapor çıkarttı öyle alıyoruz ama 1 aylık yazdı 2 kutu fantomalt 30 kutu pediasure siz neden rapor çıkarmadınız canım ya çok tutar zaten doktoa ödüyoruz bi o kadarda süt parası baya masraf oluyor

nasmina anladım,sıvı olanı olması güzel bide toz olanı var fantomalt gibi ben ondan sandım...
ameliyat geçirdi,ve çok kustugu için toparlaması içindir.
bizde sizden farklı olarak sadece fantomalt kullanmıyoruz.artık o bize fayda etmez
pediasure 2 tane hatta 4 kutu dedi biz alamadık.çok tutuyor tahmin edersin.biliyorsun fiyatını inanırsın.
multivitamin multi sanastol ismi ve marnys junor dönşümlü kullanıyorum.
balık yagıda carlson balık yagı kullanıyoruz. nisanda filan balık yagını bırakırız.
4 yaşındayız 14 kiloyuzz.
bide bunları alamasak yapamasak kaç olurduk bilmiyorum.

kendi drumuz özel hastanade o yazıyor reçeteye ama devlette yazılması gerek yoksa ödenmiyor.

üniv.hastanesindede en az 3 ay sonraya randevu var oda dr yazarmı yazmazmı şansına???

son 3 ayda yüzde 10 kilo kaybı olması lazımmış
veya ameliyat geçirmesi veya Allah korusun diger bazı kötü hastalıkların raporda yazılması gerekmiş.

biz zayıfız ama persantile görede dr yazmıyor.son 3 ayda yüzde 10 kioo kaybı olması gerekmiş

pofffff yanii...çalışmıyorumda eşim çalışıyor sadece,ama kesesine bereket Allah olmayanlara yardım etsin ayda 60 tane alıyoruz....

anladım canım sanırım benim oğlum ameliyat olduğu için ve yüzde 28 kilo kaybı olduığu için e zaten zayıftı onun için yazabilmiş demek. fantomaltı kullanması kolayda canım süt zor oldu kahvaltıda anlamadıda gece birkaç kaşık içtikten sonra midesi bulandı kustu doktora içemez dedim tozunu yazın demiştim ama ölçüleriyle oynarsınız bozarsınız falan demişti kustuğu için veremicem doktor ne diyecek bakalım. Allah kolaylık versin canım çocuk büyütmek ne zormuş hele yemeyen çocuk ama çocukların suçu değil rahatsız oldukları için yemiyorlar neyse Allah çaresiz dert vermesin

sizde ameliyat durumu varve kilo kaybıda yzde 28miş sizin hakkınız
hatta bir ayla kalmayın.
gelecek ay tekrar yazdır.bu defada tozunu dene.
aslında sıvısı daha kolay olur diye düşünmüştüm.
hani pipetli filann kendi çeker içermi acaba diye?

kahvaltıda filan cici bebe bisküvi filan katıp mama gibi veremezmisin?
süt gibi değilde koyu bir şeyler gibi

muzla püre yapıp,,,su ile koyu bir pirinçunu muahallebi yapıp sonra o pediasure ekleyip blendırlayıp normal kıvamlı mama yapsan....

yine çocuk mamaları oluyor sütsüz,tahıllı meyveli,elmalı muzlu vs yazıyor sütsüzlerinden alıp su yerine o sütle yapsann yine faydası olur...
fantomalttan çok o pediasure daha kuvvetli içerik olarak onu tüketebilseydi keşke...
yinede vermeye çalış

Arkadaşlar, bende bebeğime gaviscon ve moutilium kullanıyordum fakat ek besine başladıktan sonra kusması arttı. Gastroentroloji doktoruna gittik , Zantac şurup verdi. Bebeğim bu Zantac şurubu çok zor içiyor.Hatta içemiyor. tadı acı galiba. Doktora sormayı unutmuşum, siz zantac şurubu herhangi birşey ile birliktemi veriyorsunuz ? ne yapacağımı şaşırdım. yardım edin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…