Çok geçmiş olsun arkadaşım benim bebeğimde de reflü varHerkese merhaba benim 29günlük kızım var ve iki haftadır emdiğini azıcık çıkartıyordu ve sürekli emmek istiyordu ama iki gündür baya emdiği sütü olduğu gibi çıkartıyor ve sürekli emmek istiyor çok ağlıyor emmek için dün doktora götürdüm birsürü tahlil falan yaptırdı reflü var dedi şurup verdi ve emzirdikten sonra yarım saat 45derrce açıyla kucağında tut hemen dikme dedi ama bir saat önce dediği gibi tutarken resmen fışkırırcasına kustu hem benim hem onun üstü battı o derece kustu. Reflülü bebeği olanlar lütfen bana yardım edin emzirdikten sonra nasıl tutmalıyım az az sık sıkmı emzirmeliyim ve iki emzirme arasında ne yapabilirim ağlamasını engellemek için çok üzülüyorum böyle olmasına lütfen acil cevap verin
Şurup olarak gastrotuss diye bir şurup verdi bitkiselmiş aslında kızımı rahatlattı ama benim kızım çok sabırsız sürekli emmek istiyor aradan biraz vakit geçmesine fırsat vermiyor rğer emzirirsem kusuyorÇok geçmiş olsun arkadaşım benim bebeğimde de reflü var
4. Ayına geldiğinde artık tamamen beslenemez hale gelmişti ve 10 gün kadar hastanede kaldık anne sütü sıvı olduğu için bebeğin midesi rahatlıkla çıkarabiliyor muş
Ben bebeğimi emziremedim 2. Ayında bırakmak zorunda kaldık ve aptamil ar maması kullanılıyorum yani reflü maması
Bebeğimi ennnn çok rahatlatan o oldu
Bi doktorunuzla danışın bu mamayı şiddetle tavsiye ederim
Şurup olarak motillum mu kullanıyorsunuz?
slm canım benim kızımda iştahsız zorla besliyorum gitmediğim çocuk doktoru kalmadı 2 aylıkken iştahsızlık başladı emmmeye başladı sadece uyurken emiyordu ı zaman gittiğim dr reflü dedi motılıum verdi 15 gün kullandım ne emmesi değişti ne kusması birçok doktora gittim tahlil falan bir sonuçyok iştahsızlığa şuan kusma arada sırada oluyor bazen öksürük var ne yapacağımı şaşırdım mama vermeye başladım bir ay önce şimdi uyurken emmeyide bıraktı mamayıda çok az yiyor by aralar 5 saatte 40-50 ml anca yiyor sonra itiyor biberonu acaba diyorum reflümü süt alerjisimi bilemiyorum alerji bölümünden randevu alamıyorum çok dolu ne yapacağımı şaşırdım senin bebeğin emmeyi kendimi bıraktı merak ettim reflüden mi kaynaklanıyor acabaÇok geçmiş olsun arkadaşım benim bebeğimde de reflü var
4. Ayına geldiğinde artık tamamen beslenemez hale gelmişti ve 10 gün kadar hastanede kaldık anne sütü sıvı olduğu için bebeğin midesi rahatlıkla çıkarabiliyor muş
Ben bebeğimi emziremedim 2. Ayında bırakmak zorunda kaldık ve aptamil ar maması kullanılıyorum yani reflü maması
Bebeğimi ennnn çok rahatlatan o oldu
Bi doktorunuzla danışın bu mamayı şiddetle tavsiye ederim
Şurup olarak motillum mu kullanıyorsunuz?
Öncelikle mrb. Yazıyı 2010 yılında yazmışsınız. Çocugunuzun reflüsü ne durumda ilacı bıraktınızmı iyileştimi. Benim oğlumda da reflü var merak ettim acaba tam olarak iyileşiyor mu çocuklarprofilinde şanlıurfa yazıyormuş çok pardon.
beslenme şekli olarakta sık sık az az yedirmemizi,gece beslenmesi kesinlikle yok,mide kapagı açık oldugu için gece boyunca yatar vaziyettede oldugu için yedikleri sabaha kadar agzına gelip gidiyormuş ve asitte oldugu için midede onlarda yemek borusunu bogazını biz göremesekte yakıyor yara yapıyormuş
ve çocukta bu nedenle yutmak zor oluyor canı acıyor,midenin içi yara yediği zaman biliyorki canı yanıyor yemek yemek istemiyormuş...
yatmadan 1.5 saat önce yedirip o şekilde uyutuyorduk.asitli şeyler yasaktı,portakal-limon.acı şeyler zaten yiyemez küçük.aklıma bunlar geldi.
yine bildiklerimi yazarım faydamız olacaksa
Benmki zaten hüç enmedi mamayıda ayına göre içmesi gerekeni hiç içmedi ama artk ciddi anlamda içmio bütün gün belki 100 cc içmştr bugn nabıcamzı şaşardk artk reflü için bi dr götürmek istiyrmevet ben izmirdeyim karatas has. zelal hanim a gidiyoruz. cok iyi bi doktor cok guveniyirum. 3. ayinda kilo alimi normalin altinsa cikti 4 ayda ilaclara basladik kullanmaya baslayali 15 gun sonra kusma azaldi 4. ayinda kilo alimi normallesti. simdi ilaca devam ediyiruz ama kusmasi yine artti bu ay nasil olacak bilmiyorum. dogrugundan beri anne sutu ve mama ile besleniyo. biberonu reddetmesini dert etme tekrar alir. bardak yontemi var bakvarastir olmadi şırıngayla ver. Cok sıkıntili bende artik sasirdim ama ilaclar etkili bizimdenolemne yediuse hepsi bir anda cikiyodu
Bende şuan hipp kullanıyorm tabi tüm mamaları denedik ama hiç birini yemeyince hipp ee kaldk dün kayseriue çocuk hastanesine götrdk kusmasi için ultrasondab mide ucu darlığına baklcakdı ama gazdan göremedler nası oldysa umarm öle bişey yokdr.bide dr süt alerjisinden şüphelendi numunelik özel mamalardan verdi ama daha denemedmnerdesiniz. eczanede satilan şırıngayı da dene canim emin kaşik denemissindir muhakkak biaey diyemiyorum Allah yardim etsin çok uzuldum inan. mamayida red etmia olabilir ben dogdugundan beri hipp kullandim mama mi kusmaya neden oluyo acaba dedim evolvia aldim icmedo kiyamet koptu. tekrar hipp e dondum gece verdim evolviayi.
Benmki 5 aylık hala kullanıyorz tam gaz kusmaya devam yerinden hiç kaldrmyrz yemekden sonra hırpalamıyrz yani ama yinede kusuyorBenim oglum ozafagus atrezisi amaliyati oldu bir gunlukken. Bu amailyati olan cogu bebekre reflu oluyormus, Suan iki aylik ve gaviskonla zantac kullaniyoruz. Reflusu var kusmuyor ama geceleri uyuyamiyor yutkunmakta cok zorlaniyor. Doktor ilac verip film cekti reflu teshisi konuldu. Bu ilaclara ne kadar devam ettiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?