Çocuk Hastalıkları Reflülü çocukların anneleri burdan yazışalım.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba, benim oğlumda doğduğundan beri kusuyor gaviscon ve motılıom kullandık bi işe yaramadı dr muz lansor önerdi bunun için test falan yapılması gerekiyormu dr muz gerek yok dedi fakat buna benzer bişey okumuştum???

poyrazım,vardır bir hayır gidemediniz ama keyfi değildi ya üzmeyin kendinizi
az kaldı geç olsunda güç olmasın.
hayırlı haberler alın yeterki,yada teşhisi konsun tedavisine düzgün başlansın.
gaviskon motiliumla tedavi olunmuyor reflüyse reflüsüde,alerjiyse onla motiliumun alakası yok alerji baskılayıcı şurup kullanmak gerek zytrec,zatiden vs gibi.

katre,4-5 kez kaka yapması çokta normal değil. anne sütüyle normal ama ek gıdalara geçince yapması çokta normal değil. kiloda almaz,sıvı olarakta yapıyormuş bol bol su sıvıda içirmen gerek ayrıca.
alerjik bir durum gibi sizinkide ama bakalım hayırlısı???

nraddd,geçmiş olsun bebegine kaç aylık???
neden gerek yok dedi? nasıl anladı test yapmadann alerjisi vs olmadıgını
yada yine nasıl anladı gaviskon ve motiliumu verdiğine göre reflüsünü?

merhaba arkadaşlar,

oğlum 2.5 yaşında, biz 1 yaşına kadar reflülü bir bebektik
öyle böyle değil günde 8-10 kez kusmalar, geceleri çığlık çığlığa ağlamalar..herşey kabustu!
doktorlar hiçbir test yapmadı süt alerjisine bile bakmadı
çünkü çok açık sürekli kusuyor test yapmaya gerek yok demişlerdi.
buna ragmen benim oğlumun gelişimde problem olmadı boyu ve kilosu ayına göre hep ilerideydi
şimdi bile 16.700 kilosu boyu 97 cm

fakat bence oğlumun reflüsü bitmiş olsa bile mide sıkıntısı devam ediyor,
son 4-5 aydır da larenjit belası ile uğraşıyoruz, gırtlak iltihabı yani
gece aniden havlar tarzı öksürük ve nefes darlığı yaşıyor tıkanıyor
hemen makine ile soguk buhar ve kortizon uygulanıyor ( o cihazdan eve bile aldım) 2-3 gün sonra rahatlıyor
tabi bu 2-3 gün kusma ve öksürük bizi bitiriyor
doktor bunun reflü ile alakalı olabileceğini söyledi
aranızd bu tarz sıkıntılar yaşayan var mı??
ben oğlumun portakal yeyince larenjit olduğunu düşünüyorum
sanki portakal reflüsünü azdırıyor ve gırtlak hassas olunca da larenjit oluyor gibi.

lütfen yardımlarınızı bekliyorum, yorumlarınızı da
sevgiler...

hidenisko,çok geçmiş olsun
acil şifalar inşallah.
2.5 yaşında olmuşsunuz çok maaşallah
bizde 1 yaşına kadar aynen dediğin gibi 8 10 defa kusardık
su içse kusardı öyle diyim.

reflü için tedavi oldunuzmu ilaç vs?
kesin sonuç değil ama reflü oldugunu nasıl anlaılar filmlemi?sintigrafi ilemi?

alerjiden şüphelenmemişler en büyük hatada orda başlıyor reflü deyip geçiyorlar.
eger alerjisi varsada alerji baskılayıcı kullanmadıysanız malesef astım a çeviriyor.
alerjik astım olabilir.
eger şüphelendiğin yiyecekler besinler,veya toza tüye vs vs alerjisi olabilir aklında varsa
bir test yaptırabilirsin tüm testlerden.
yattıgı yatagı oda vs herşey önemli öyle bişi varsa???
gece oluyorsa sadece gözlemlemek lazım,başka yatakta yastıkta yatırmayı denersin.
yatagının altı vs toz vs bişi olmasın bi gözlemlersin gece öksürmesini etkiliyormu hala???
yoksada genel bir alerji testi içinizi rahatlatır veya teşhiste faydası olur bence.
dra gittiğinde mesela dersin,hocam odası değiştirdim şu yastıkta yatıyordu şöyle yastık aldım vs vs öksürmesii geçtii veya azaldı neden acaba diye??? soracak anlatacak birşeylerin olsun.
drlar malesef bir çok şeyide gözden kaçırabiliyor herşeyi gözlemle deneme yanılma yap.
larenjit hakkında bilgim yok malesef
acil şifalar diliyorum.
istanbuldamısın?

kusura bakma anca cevap yazabildim
oğlumun reflü oldugunu anlamak icin teste gerek olmadıgını söyledi 3 doktorda
çünkü sürekli kusuyor olması ve boğazının kırmızı olması yeterliymiş
şu anda larenjit için 3 şey üzerinde duruluyor
1 astım
2 allerji
3 reflü
bu cmt. si randevu aldım çocuk alerji doktorundan bakalım solunum testi falanda yapılacak gerekirse

ben istanbulda oturmuyorum ama her hafta sonu ordayız

bu arada biz gaviscon motilium kullandık hatta zantac bile kullandık bir ara
ama en sonunda osteopata gittik ( belçikada yaşıyorduk o zaman) o bize köpek balığının bir yerinden
üretilen bir ilaç verdi o ço iyi geldi sankki

inşallah iyi haberlerle dönersiniz sizde.
sadece reflü değildir bence.o kadar öksürme vs bence değildir.
zantac reflü için süper bi ilaç.
alerji ve astım olabilir.çözümü olan şeyler dogru ilaçlarla inş. düzelir
kurtulur.hemen geçmese bile en azından rahat bi uyku uyur.
ist.isen prof.haluk çokugraş var onu söyleyecektim.alanı aslım alerji.
belkide duymuşundur.
o dediğin ilacıda hiç duymadım,yeterki iyi gelsin getirtme imkanınız varsa devam edin bari.

poyrazım 1 nisanda idi randevun
bizi habersiz bırakma aklımdasınız
hayırlı haber duymak içi dua ediyorum.

poyrazım unutmazsın bizleri demi
bakalım ogluşa neler diyecekler nasıl bir tadavi başlanacak
yada tesler filan istenir hayırlısı bakalım

merabalar.kızım 3 aylık 15 günlükken hırıltısı başladı.birkaç doktora götürdük.ciğerlerinde birşey yok deyip gönderdiler.en son götürdüğüm doktor reflüden şüphelendi.reflü tedavisine başladık son iki gündür.geceleri öksürürken nefesiz kalıyor.çok üzülüyorum eğer reflüyse ilaçlar ne zaman etkisini gösterir.ayrıca doktor bir ay kullanın öyle gelin dedi.bir ay uzun bir zaman değilmi?

ah ah canım var bir terslik ama çözemedim randevumuz nisan 1 di evet ama bugüne ertelendi.nedenide asisitanının teyit için arayıp bana ulaşamaması ve bizim randevumuzu başka birine vermesi... tabi gördükten sonra hemen aradım normalde randevu günü arıyodu teyit almak için ama artık bir gün önceden aradıklarını söyledi her neyse bu durumda napabilceğimizi sorduğumda tarihi bugüne erteledi. dün bekledim teyit için aramadı. bebeğimde dün yine kustu kusarken resmen ecel terleri döküyo oda bende ve çok sinirlendim aradım. bana dün normalde teyit için randevu günü aradıklarını söyledi ama bende bole olmadığını randevumuzun bu yüzden ertelendiğini ve artık beklemek istemediğimi söyledim neyse bakalım durum bundan ibaret.... bugün saat 7 de randevumuz var inşallah hayırlı haberlerle döneriz canım..

biz doktorumuzdan geldik
doktor astımdan şüphelenmedi
tipik reflü gibi duruyor dedi, ben bunun üstüne reflü deneyimimizi anlattım yani kadın hiç birşey bilmedigi halde direk reflü dedi
benim oğlum gece yatarken ve gece yarısı bşberonla 250 ml süt içiyordu
çok sakıncalı dedi
2 ay diyet verdi gece sütü yok kakao yok
çok yedirmek yok
deneyeceğiz bakalım
allah yardımcımız olsun

poyrazım onların boşa gececek zamanı yok.
ulaşamadılar ya kesin gideceğin belli değil
ücret ne oldu bilmiyorum ama 250 lirayı riske atmazlar
seni başka tarihe atarlar.
saglık olsun
geç olsunda güç olmasın

ole ama canım iptal olmasına üzülmüştüm her neyse çok şükür götürdük bu sefer. zantac a başladık. bir takım testler istedi Fügen Hanım bu gün onları yaptırdık.bakalım sonuçlar ne olacak? poposunda iki tane çatlak varmış. test sonuçlarına görede alerji baskılayıcı ilaçlara başlıycaz. gaviscon günde 4 paket kullanıyoduk çok fazla dedi sadece akşamları bir paket kullanıcaz motiliuma da devam ediyoruz şimdilik durum bundan ibaret...inşallah daha iyi olucaz bundan sonra..

yaa geç olsunda güç olmasın
tabii arada ay farkı varr hani bilmiorum günde kaç defa kusuyor ama
bir ay boyunca kusması yememesi,işte kabızlıgı vs hepsii sorun insan keşke daha önce götürseydim diyor.
zantacla yol alıp bu tedaviyi bitirirsiniz 3 ay veya 6 ay sonra bence.
alerjide çıkarsa zaditen vs baskılayıcı yazar alerjiyide diyette verir diyet ve baskılayıcı ilee
onuda kısa sürede atlatırsınız
yeterki teşhis dogru konsun,ilaçlar yerinde kullanılsın öyle etki ediyorki sende şaşırırsın.
testler özelde çok tutuyordu bizde birunide yaptırırdıkk
sonuçlar kısa zamanda çıkar oda yorumlar bakalım hayırlısı olsun.

selam arkadaslar benımde 13 aylık oglum var 9 ayından berı kusuyor gavıscon motılıum gecmısımız var azaldı ama gecmedı kusmalar hala katı gıdaya gecemedık kılosu 9600 corba dısında bısey veremıyoruz burnundan bıle gelıyor yedıgı nefes alamıyor bagıra bagıra aglıyor burda hocaya goturduk butun tahlıllerı yapıldı esım sonucları bugun gösterecek ama hepsı normal demıs asısıtanlar fıgen hanımın soyadı ne ona gotursekmı acaba psıkolojım bozuldu artık....

5 yaşında kızım var dogduğundan beri reflü problemi var
motılıum gavıscon ve zantac şuruplarını 2.hafta denedim çok zor içirdiğimden ve bir farklılık görmediğimden tedaviyi bıraktım bana öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorm
şimdiden teşekkürler

araştırmalarıma göre doktorlar gaviscon'un toz halinde olanını çocuk ve bebeklere vermiş.
ptesi günü bizim doktorumuz yetişkinlerin kullandığı şurubunu verdi.

kafam karıştı yardımcı olurmusunuz

GAVISCON LIQUID verdi bize bir çay kaşığı dedi

arkaaşlar.

Benim bebeğimde de reflü var. gavviscon ve motiulum kullanık.. 1 aylık henüz.. Neredeyse her beslenmede kusuyor. Çok endişelenmeye başladım artık.
Ankarada bebek reflüsü için tavisye edebileceğiniz bir doktor var mı?

canım bizde de reflü var malesef bu ilaçların dışında katı fotmül mama kullanıyoruz durdu kusması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…