Rehbermelek'in Diyet Günlüğü : 85'den 70'e...

3 haftanın analizini yapayım dedim.3 haftada 4.5 kilo zayıfladım.kendimi daha mutlu hissediyorum.daha enerjik.sanırım ödem attım biraz birazda yağlardan gitmiştir inşallah.
sabahları genellikle yumurta,peynir,zeytin,domates,salatalık,menemen,pekmez tercih etmişim.sucuk 2-3 kez yedim.tost 2 kez yedim.2 kezde simit bence fena deil.reçeli ve balı öüğünden çıkarmak çayı şekersiz içmek çok hoşuma gitmesede bu yolda gitmeye devam.sabahları fena deil.

öğlenleri:sebze yemeği,çorba,tavuklu yada etli yemekler yapmışım.yoğurt yada ayranda içmişim olabilidiğince.proteine daha ağırlık verecem bundan sonra.

akşam:karbonditrat var,etli ve ekmekli şeyler yemeyi seviyorum pide,iskender gibi.arada makarnalar var olmasa iyide oldu bi kere.yada öğlenden kalma yemekleri yiyoruz genellikle 2 kez yemek yapmaya pek vaktim olmuyo.balığı 3 haftada 2 kez yemişim biraz daha sık olabilir.

sonuç:salatayı az yemişim,ekmeği çok,tatlı kaçamaklar var azaltılmalı.devam melek devam.

sabah:
1 haşlama yumurta
1 kk peynir
3 dilim ekmek

öğlen:
1 kase çorba
3 kaşık bulgur pilavı
yarım kase yoğurt

ara:
1 neskafe

akşam:
1 kase çorba
1 tabak sebze yemeği
2 dilim ekmek

eşimle çayın yanında birazcık bisküvi,gofret yedik.

sabah:
tost
2 kibrit kutusu peynir
1 domates
2 dilim ekmek

öğlen:
4 kaşık mantar sote
1 dilim ekmek

ara:
neskafe

akşam:
1 tabak makarna salata karışımı
olmadı gene....

Yazsam mı yazmasam mı :) Akşam yemeğinden sonra meyve dışında tatlı şeyler (aslında meyve de) yemesek iyi olacak. Ama atıştırma yapmayı bırakmak için zamana ihtiyacın var. Biz de eşimle yemekten sonra çayın yanına oturup helva yerdik

sabah:
tost
2 kibrit kutusu peynir
1 domates
2 dilim ekmek

öğlen:
4 kaşık mantar sote
1 dilim ekmek

ara:
neskafe

akşam:
1 tabak makarna salata karışımı
olmadı gene....

Öğle yemeğinde yesen daha iyi olurdu ama yine de sorun olmayabilir. Oturup koca bir tabak makarna yemediğinden eminim. Bol salata ile makarna iyi bir ikili oluyor şekerim

inşallah hep gider kilolar

Çok güzel olmuş çizelgen. Güle güle kullan şekerim, hep eksilsin hiç artmasın

teşellürler serap bayadır yoktun,gelmene sevindim bende 3 haftanın sonunda eski alışkanlıklara dönme eğilimi oldu.mesela deli gibi kek yapmak istiyorum.geç saatlerde bişeyler yemek istiyorum.ama tabi zayıflamakta istiyorum,öyle bi çelişki....

sabah:11 gibi
2 yumurta
1 kk peynir
3 dilim ekmek

ara:
2 ceviz

ara:
1 mandalina 1 elma

akşam:
4 yk tavuk sote
2 dilim ekmek
1,5 bardak ayran

ara:
kendi uydurduğum ve yaptığım diyet kekden 2 dilim
2 bardak çay
akşam olmasaydı iyiydi....

inşallah canım ama bu hafta benim motivasyonum kayboldu,bugün kek yaptım(((((gerçi tam buğday unu kullandım,şeker koymadım pekmez koydum ama genede kek

Eşimde gitmiş soslu fıstıkla çekirdek almışş Olsun canım kek kektir Bide kestane pişirdim ama kaynanamın aldığı 3 liralık kestane tabi pişmedi

Rica ederim canım. Evet, tam 2 hafta oldu. Yoğun günlerin şimdilik geride kaldığını umuyorum Geç saatte bir şey yemek istediğinde 3-5 tane çiğ fındık ya da badem yiyebilirsin. Açsan eğer 1 yumurta haşlayıp (kayısı) afiyetle mideye indirebilirsin. Bunları yemekten korkma. Ama tatlı, şekerli şeyleri yememeni şiddetle tavsiye ederim. Çünkü gecenin o saatinde metabolizmamız yavaşlamış olduğundan yediklerimiz harcanmaz ve bel çevresinde yağ olarak depolanır...

Mükemmel bir günün ardından bunu yapmamalıydın. Bunu bir cezası olacak şekerim:) Cezanın ne olduğuna sonra karar veririz. Bu kek güzel bir kek ama diyet değil... Kakaolu Duka keki tarifine bir göz at istersen. Ben denedim çok lezzetli, dukanda bu tip tarifler çok kurtarıcı olabiliyor. Tarifi bulamazsan haber ver ben yazarım..,

Yaramazlık yapmadan menülerini uygulamanı bekliyorum şekerim

bugün menü bildirimi yapmıycam.dışardaydım.hep aburcubur yedim((.alkali diyet kitabını bulamadım.ama dukan diyeti kitabını aldım.okuyunca motive olurum inşallah biraz daha.okuyup bilgilendikçe kendi tarzımı beliremek istiyorum.

Diyetten sıkıldın sanırım... Senin için diyet kendini kısıtlamak anlamına geliyor. Yoksunluk hissi de zaman zaman saldırmana sebep oluyor. Ama üzülme, her şekilde kilo vermeye devam ediyorsun. Motivasyonunu şimdi bozarsan verdiklerini geri alabilirsin. Bu da seni bu işten iyice uzaklaştırır. Kendine zaman tanımaya çalışsan. Mesela; haftada 2 öğün (biri öğlen diğeri akşam olsun) ne istiyorsan onu ye. Hatta istersen 1 tepsi baklava ye. Ama bir sonraki öğün ya da gün listene uymaya devam etsen, bu kaçamak öğünler seni tatmin eder mi?

evet serapcım.tesbitin çok doğru.bugün ne bulduysam yedim diyebilirim.verdiğim 4.5 kilonun 2sini bu hafta geri almış olabilirimbugün kaçamak günü olsun ama yarın devam edeyim umarım,inşallah...

sabah:
1.5 yumrta
5 zeytin
1 kk peynir
50 gr ekmek

ara:
1 muz,1 mandalina

ara:
1 dilim ıspanaklı börek(bi arkadaşın eşii yapmış ikram oldu)

akşam:
4 yk makarna
1 tabak közlenmiş patlıcan salatası
akşam yemeğini yemedim henüz ama planladıklarım bunlar.1300 kalori yapıyo nerdeyse oda iyi bence...

Afiyet olsun canım, menün güzel olmuş. Şimdi yarın ve pazar günü senin gezme günün, 1 gün dışarıdaki öğününde kaçamak yapıp bir diğerinde sağlıklı olanı seçmeni umuyorum. Yürüyüş, plates vs. bir şey yapmadın bugünlerde değil mi? Yarın spor mu yapsan biraz acaba ?

slm serap:)yarın misafirim var akşama kalabalık bi grup olduğu için peynirli ve kıymalı pide yaptırıcam.yanına çorba ve salata.spor yapsam iyi olacak dediğin gibi.yürüyüşü ihmal etmem.bu hafta hiç spor yapmadım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…