Rehbermelek'in Diyet Günlüğü : 85'den 70'e...

teşekkürler serapcım:)daha başka menülerde vardı misafirliğe gittimiz yerdede ancak o kadar kendime hakim olabildim:
hafta sonları 2 öğün yapıyoruz.geç kahvaltı,erken akşam yemeği.tabi eşim bişeyler yiyo yatana kadarda ben 2 haftadır yemiyorum pek.hala aramız çok düzelmedi ama bizimkiyle bugün yürüyüşümü yaptım...

sabah:
yarım tabak menemen
avuçiçi kadar peynir
3 dilim ekmek

ara:
1 elma

akşamdışarda olunca tabi kalorilerde yükseliyor...)
tavuk,patates kızartması,salata
1çay bardağı kadar kola(aklım kalmasın dedim9

ara:
1 külah dondurma

ara:
1 bardak ayran

günaydın kadınlar kulubu bu haftada 1.200 gr gitmiş.iyi ben durumdan memnunum.ay 70lere az kaldı çok mutluyum.siz olmasanız yapamazdım.serap Allah senden razı olsun canım

sabah:
1 haşlama yumurta
2,5 dilim ekmek
avuçiçikadar peynir
5 zeytin

ara:
2 incir
200ml süt
1 ikram bisküvi(i dilim yani)

ara:
1 tost
1 dilim revani

akşam:
1 tabak pırasa
yarım kase yoğurt

ara:
2 dilim ıspanaklı börek

sabah:
yarım porsiyon patates kızartma
yarım tabak menemen
2 dilim börek
az peynir(çok oldu ya kahvaltıda misafirim vardı)

ara:
neskafe

ara:
1 muz

akşam:
1 kase çorba
1 tabak ıspanak yemeği
2 dilim ekmek

slm canım....
çok hırslısın tebrikler,nası kilo veriyosun demi?
darısı benim başıma inşallah......
bebeğimden fırsat bulup spor yapamıyrm ben malesef...
1 haftadır yediklerime dikkat etmeye çalışıyrm umarım sütüm azalmadan bende kilo verebilirm...en çok korktuğum şey sütümün azalması,yavrum aç kalıcak die endişelenyrm.....

bugün yine moralimi bozdular....kızımı doktora götürdüm,geliken bi komşumu gördüm...kııııızzz bu ne göbek bidaha mı doğurcan ,hiç gitmemiş öyle kalmış göbeğin dedi....
sanki ben hiç farkında değilim........
insanın gözüne gözüne sokuyolarrrr

merhaba meriç:)
kilolar gidiyo ama hamilelikte çok salmışım vucudu.3.5 kilo verdim ama hiç belli olmuyo.o kocaman böbekten bendede var bi tane.kilolar belli olmayınca bende ufaktan spora başlıyım dedim.ama sen acele etme.bebek küçükmüş senin zaten sezaryan olduysa 6 ayda tavsiye etmiyolar sporu.
işe başladınmı bu arada?neler hissediyosun zor oldumu?Allah yardımcın olsun.
gün gelecek kuzucuklarımız önümüzde koşarken biz ideal kilomuzda onların arkasından koşacaz o zaman görsün bide komşular:)inanıyorum:)

bende hamileyken ne bulduysam yedim görmemiş gibi şimdi kara kara düşünüyrm,benim vucudumda tamamen kaydı gitti,62den 90a çıktım......
yok canım sezeryan olmadım,normal doğum yaptım ben,...
işede başalmadım henüz,doğum dr. dan rapor istedim 5 gün verdi,bi 5 günde aile hekimi vericek konuştum...yani hemen hemen 15 gün daha kızımla beraberim.....
ay ne güzel yazmışsın ideal kilolarımız ve bizim kuzucuklar süper......inşallah öyle olur....
bu arada seni takip etmek beni baya bi motive ediyr....bakalım ben kilo vericekmiym...
pazartesi 77.300 düm....

Kendine hakim olduğun için seni tebrik ederim canım. Önümüze bir şey geldiği zaman aslında ilk yapmamız gereken "buna ihtiyacım var mı" "şu anda aç mıyım" diye düşünmek olmalı. Tabii çok zaaf duyduğumuz bir şey karşısında soruların cevabı "hayır" bile olsa kendimizi tutamayabiliriz. Başımıza ne geliyorsa bu eşlerle aynı porsiyonu tüketmekten geliyor zaten; boş ver sen O' na uyma Yürüyüş yapmana çok sevindim

Aranızın düzelmiş olduğunu umuyorum. Sen psikoloji bilen bir insan olarak olayı nasıl yöneteceğini çok iyi biliyorsun eminim canım

Sabah ve ara iyi ama sonrası olmamış sen de biliyorsun canım. Dışarıda sağlıklı yemeğe ulaşman çok zor değil aslında.Mesele gerçekten ne yemek istediğin Ben anladım senin nerede yediğini Izgara tavuklu salataya ne dersin?

günaydın kadınlar kulubu bu haftada 1.200 gr gitmiş.iyi ben durumdan memnunum.ay 70lere az kaldı çok mutluyum.siz olmasanız yapamazdım.serap Allah senden razı olsun canım

Vallahi bravo Allah senden de razı olsun Melekçim

Akşam böreği yemeseymişsin iyiymiş ama....

Patatesi kızartmak yerine sabaha uygun soğansız, baharatlı bir haşlama yapabilirsin. Kekikli, karabiberli,maydanozlu, pul biberli ve üzerine bol limonla..... Ama gün içinde çok iyi toparlamışsın.

15 dakka leslieyle yürüdüm.sonrada 25 mekik çektim.böreklerin 1 dilimi bile gitmemiştir heralde(

Çok güzel olmuş şekerim, tebrik ederim. Spor yapmana çok sevindim Yürüyüşü 30 dk. ya çıkarabilir misin?

Genel olarak menülerinde protein-karbonhidrat dengeni sağlamaya çalışmışsın. Ancak yine de protein eksiğinin olduğunu düşünüyorum. Sabah menemenin içinde veya haşlama yumurta şeklinde ve günde 1 kez yediğin bir miktar yoğurtla tüm protein ihtiyacını karşılayamıyor olabilirsin. Proteini bir miktar artırabilir misin?

bende ne istediysem gözüm kalmasın diye yemiştim.
bebeğinle biraz daha vakit geçirmene sevindim canım:)bize çok ihtiyaçları var çünkü.bakıcı işini halledebildinmi peki.
işe başlayınca doğal olarak kilo verenlerde var(ben onlardan deilim).inşallah sen onlardansındır.haydi kolay gele

merhabalar canım.
bu işi pek iyi götürememeye başladım.bugün gene çok yedim.normalde çok yiyen bi insandım.bünyem hala uyum sağalayamadı normal ölçülerde yemek yemeye.devam edecem ama.zayıflamak istiyorum.48-46 beden kıyafetler giymek yaşımdan büyük görünmek beni üzüyor.
inşallah 42 bedene düşmek istiyorum.silkelen kendine gel melekkk.
bugün 2 posta misafirim vardı.millete koyunca bende yedim kurabiyelerden kısırlardan.bi diyet kitabı dahamı okusam acaba.karatay diyeti kitabı beni baya motive etmişti.birde dukan diyeti kitabını inceleyim bari...

sabah:
1 haşlama yumurta
2 dilim ekmek
1 domates
acuçiçi kadar peynir
3 zeytin

öğlen:
2 dilim börek
4 tane kuru pasta
2 tane kuru incir

akşam:
1 kase yoğurtlu makarna
biraz tavuk
yarım tabak bulgur piavı

ara:
yarım tabak kısır
2 tane kuru pasta

amannnnnnnnnnnnnnn,,,,,az ye az yeeeeeeeee

canım annem &babam gelicekler İzmr den ,
ben zaten balık etli biriydim öncedende,maşallah potansiyelde var kilo için,hiç zannetmiyrm kilo verebilec4eğimi işe başlayınca ,aman almayayımdaaaa.....

canım sakın umutsuzluğa kapılma ,yapıcaksın sen,sakın bırakayım deme diyeti...
zaten beninde diyette ya misafir yada eşim yüzünden bitiyooo........
ahhhh şu hamur işleri olmasa ne güzel olurdu.....

Merhaba Melekcim. Yemek yemek bize iyi hissettirdiği için yiyoruz. Fakat bir gerçek var, gün geçtikçe yaş alıyoruz ve yaş aldıkça eskisi gibi yemeye devam etmemiz büyük hata olur. Aslında ne kadar az yersek o kadar uzun yaşarız. Yani yediklerimiz ve oksijen bizi yaşlandırıyor. Mutlaka bir kitap okuyacaksan Dr. Ayşegül Çoruhlu' nun "Alkali Diyet" kitabını okumanı tavsiye ederim. Aslında hep bildiğimiz fakat bilincimize yansımayan biyolojik gerçekleri yüzümüze vuruyor.

Misafirlerine gelince.... Akşam misafir ağırlayacaksan akşam yemeği yememeni tavsiye ederim. Misafirlerin için de sağlıklı olması açısından masanda salata, bulguru az yeşilliği bol kısır, hafif sütlü tatlılar da bulunursa sen börek ve kuru pastalardan yemek zorunda kalmazsın. Hatta dukana çok karşı olmama rağmen dukanın galeta, muffin, kek tarifleri tam da ihtiyacın olan ikramlardan olabilir.

Afiyet olsun Az yeme Melekcim, ihtiyacın kadar ye Kalorisepeti.com a günlük yediklerini not edip kalorini hesaplamaya başladın mı? İnan bana çok faydalı olacak.

tavsiyene uyacağım serapcım:)misafir gelmese fena deilimde.misafir geldiğinde olay bitiyo sanırım.acaba 75 kiloya düşene kadar misafir çağırmasammı,kabul etmesemmi????

bugün az yedim özellikle yaptım ama çok su içtim.3 litreyi bulur sanırım yatana kadar

sabah yok..

öğlen:
1 kase tavuklu çorba

ara:
200 ml süt
2 kuru incir
2 ikram bisküvi

ara:
1 bardak neskafe

akşam:
1 kase tavuklu çorba
1 kase yoğurtlu makarna

8 olmadan 1 elma yemeyi düşünüyorum.bu kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…