Resim gözükür mu?

Smoother

zamanın en deli hanımefendisi :))
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
467
197
23
Arkadaşlar benim kuzenim 17 yaşında bu ay 17ye girdi. Sevgiliside 19 yaşında bunlar ikisi Tekirdağa gidicekler günü birlik gezmek için. Ailesi falanda biliyor ama yaşı tutmadığı için polis cevirirse sıkıntı çıkar mı? Veya ablasının kimlik numarasını verse kendisininmis gibi fotoğrafı falanda çıkar mı?

Polis çevirse ne yapabilir ki hakkında aranma kararı yoksa. Ablasının tc kimliği işe yaramaz polis direk kimliği istiyor

Polis çevirse ne diye gözaltına alacak ki? Araba falan mı kullanacak ehliyetsiz? Öyle bir olayı varsa kalkışmasın böyle bir işe. Onun dışında niye geziyorsun 18 yaş altı gezemez diye bir yasa yok benim bildiğim. Diğer dediğiniz büyük bir suç, aklınızdan bile geçirmeyin öyle ablasının kimliğini vermeyi. Elbette çıkar, zaten kimlik fotoğraflı olduğundan bakınca da anlaşılır. Durduk yere hem kendi başı yanar hem de ablasının. Böyle bir şeyi niye sorduğunuza anlam veremedim.

Kimlik vereceksiniz zannettim, TC kimlik numarasının gram yararı olmaz. Kimlik göstermesi lazım. Ablasının kimliğini kullanması da baya büyük suç zaten. Şu sırada OHAL var bir de, polis istediğinde kimlik vermezse sorun çıkar.

Otelde mi kalacaklar,o yuzden mi soruyorsunuz?
Durduk yere polis kimlik isterse extrem bir durum var demektir,supheli falan ariyolardir,onda da kuzeninizi etkilemez zaten.
Yillardir istanbulda yasiyorum bir kez polis aramadi,kimlik istemedi...sadece sehirlerarasi yolda -gurcistan otobusune binmistim- o vakit kimlik ve pasaport kontrolu yapmislardi uzun uzun. Hem oyle olsa bile polis toplayip arac otosunda bakiyor-gbt aramasi yapiyor. Yani arabadaki kizin ailesiyle olup olmadigini bilemez, bilse bile umru olmaz:)
17 yasinda sehir disinda okuyanlar var,aileden imzali kagitla gezmiyorlar ya

Ablasının değil annesinin tc sini versede olmaz, polisler kimlik isterler kimlik yoksa yallah karakola.

Otel değil sadece yolda giderken olurda polis çevirmesi falan olursa diye

Niye polis çevirsin ki ya da oldu çevirdi polis bişey yapamaz aile ihbarda bulunmadığı ya da o tarz aramalarda kuzeniniz olmadığı sürece polise ne. Ben 17 yaşımda çıkıp çıkıp ya istanbula gidiyordum ya da geziyordum hiç bi poliste bişey demedi.

Bide ailesi biliyosa ne korkuo ?
Polis cevirse verır kımlıgı aılemın haberi var der belki babasını ararlar falan tahmınımce..

18 yaş altındakilere gezme yasağı yok, hakkında kayıp ihbarı yoksa polis sen gezemezsin demez, sahilde orda burda ilişki yaşarken yakalanırlar, sevgilisi sağlam ceza alır o da ayrı mesele. Başkasının kimlik bilgilerini kullanmak ise bildiğiniz üzere suç. Aile biliyorsa çekinecek birşey de yok demektir, aile boyu suç içeren oyun çevirmeye ne gerek var?

bu kadar acemice alenen evrakta oynama yapacagını yazan kişi, bahsi geçen 17 yasında kuzen olmasın?
Arkadas kime ne ? gezer de tozar da.. Ehliyetsiz araba kullanmadıgı, erkek arkadası ıle otelde aynı odada kalmak ıstemedıklerı surece sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum.Polis cevirse ne olacak? Rutin kontrol varsa kimlik bakılır hepsi bu.

Onun dışında, ne işi var da otursun oturdugu yerde yorumları da en az sızın konunuz kadar sacma.

size yapılmamış yorumlara cevap vermeniz daha sacma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…