Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Bu doktora titrini almak da benim icin cok buyuk bir takinti....
Yeter ki dr desinler....yeter ki yurtdisinda yasayayim....yeter ki hayatimda biri olsun....
Yeter ki...
Doyumsuzluk demeyin, tum bunlari basaran nasil yapti? Doktora yaparken evlenip cocuk doguran ve su an docent olan arkadaslarim dolu....
Allahim, gokten pat diye dr titri inse ismimin basina da, nefes alip onume bakabilsem....

Evet, 36 yasindayim ama daha buyumedim....

İyi hoş ama bakın bence siz de durumdan çok memnun değilsiniz ki konu açmışsınız

Çocuk yapıcam demişsiniz, peki yaptınız diyelim. Malum göçmenler zaten ırkçılığa maruz kalıyor, sizin çocuğunuz da sosyal yardımla geçinen göçmenlerin çocuğu olacak iyice horlanacak. Kreş bulmak için sıraya gireceksiniz mesela, fakir ve göçmen olduğunuz için sizi kimse takmayacak. En basitinden göçmen avukatına ihtiyacınız olabilir bir mektup bir vizite derken zaten 400-500Euro oluyor zaten loser eşinizin bir aylık geliri kadar. Siz göçmen olarak ayakta kalmayı kolay mı sanıyorsunuz? Hayat şimdi laylaylom olabilir ama bakın doktor randevusu bile bulamamışsınız. Ya acil ihtiyacınız olsa ne yapacaksınız?
Ruhunuz büyümesin iyi hoş ama hayat kolay değil.

Kenarda 5 kurus birikim yok....ihtiyac olursa biteriz....
Ayrica turkiyede zorunlu sgknin yatirilmasi gerekiyor ama para yok yatiramiyoruz....esime soyledim, mecburuz yatirmaya dedim, "paran varsa sen yatir, beni ilgilendirmiyor" diyor....ve odenmek zorunda ve umurunda degil....ve odemedikce ceza biniyor....gerci 10 € filan ediyor, ancak bizim yerimize her ay kim yatiracak???

İkametgahınızı yurtdışına alınca ödemeniz gerekmiyor diye biliyorum? Tabi Almanya'da yaşarken Türkiye'de sağlık hizmeti almayı düşünüyorsanız birşey diyemem.

Nasıl iş bulamadınız anlamıyorum neresinde yaşıyorsunuz Almanyanın ne bölümü bitirdiniz?Ben lisans diplomamla dil kursuna giderken yarım yamalak dilimle iş buldum.Bence siz ne istediğinize daha karar verememişsiniz.
Yanlış anlamazsanız yaşınız da var ben biran önce evlilik düzeninizi oturtup meşguliyet verecek bir işe girin derim

Gercekten mi? Is bulamamaktan olesiye korkuyorum....bircok kisi nasil is bulucan yahu diyor, digerleri bulursun diyor...berlindeyim, 2008 yilinda biyoteknoloji master bitirdim ama o zamandan bu zamana bu konuda calisamadim, turkiyede is bulamadim. Burada yine cok istiyorum o konuda is bulmak ama 36 yasindayim ve tecrubem cok az..

Makeitingermany diye bi website var baktınız mı?Almanca seviyeniz nasıl?İş tecrübeniz yoksa praktikum yapabilirsiniz ücreti yok ama en azından tecrübeniz olur.

Evli 2cocuk annesi 10 yıldır ozel sektör de çalışan ve doktoraya devam eden bir muhendis olarak yazıyorum. Doktorayi bunjadar saplantı yapmaniza gerek yok gercekten. Doktora bitince iş bulacaginiz meçhul kadro alip alamayacağıniz daha mechul.bence almanyada hayatınızı yoluna koyun bence.

Eminim siz çilek yerken neden tadı muz gibi değil diyorsunuzdur, çileğin tadı muz gibi olsa bu seferde aman canım yerçekimsiz ortamda yemedikçe ne anlamı var dersiniz, yerçekimsiz ortam bulsak bu seferde ayy midem bulandı olur :)
Bakın bunu sizi kırmak için söylemiyorum ama eğer bu anlattığınız durumların milyonda biri dahi erkek tarafında olsa burada yapılan yorumların hepsi *boşan, hemen boşan o da ne hali varsa görsün, ondan adam olmaz, bu yaşta bu zihniyet, bu kararsızlık doyumsuzluk olamaz, bu şekilcilik makam sevdası eşinden ve kendi hayatından önemli olandan hayır gelmez vs vs* şeklinde olacaktı. Bu kesin yani hepimiz biliyoruz. Açıkçası bende aynı şekilde eşinizin yerinde olsam sizi boşardım.

İnsan biraz şükretmeyi bilmeli. Herşeyi isteyen insan elindekinide kaybeder.

B2 den sonrası kolay içiniz rahat olsun eğitiminiz var diliniz var iş bulmama şansınız yok burada imkan çok praktikum ausbildung ya da direk iş bulabilirsiniz.Evde oturdukça her şeyi kafasına takıyor insan kararsızlığı atıp harekete geçerseniz her şey yoluna girecek üzülmeyin.

kararlarını düşünerek atmamışsın ki ne karar versen diğerini bırakamıyorsun
herkes nereye çekiyorsa oraya gidiyorsun
otur kendini ölç tart ve neyi gerçekten tam istediğine karar ver

yani üzmemek için yazmadım ama bende böle düşünüyorum
bir şeye karar verirsen diğerinden vazgeçersin bu kadar basit
kararların arkasında durmak gerekli

Almanyanin ekonomisi guclu....beni cezbeden bu....
Ayrica yurtdisinda yasayan arkadaslarimi cok kiskaniyorum...evet avrupa ozentisi var bende, hem de cok cok....
Almanya güçlü demişsiniz de siz orda güçsüzsünüz. Tutunmaya çalışıyorsunuz sadece.
Yabancı ülkede yaşamanın verdiği zevki tadamıyorsunuz ki! Özenti mi kalmış Allah aşkına...
Eşinizin de sizin de sorumluluk bilinci yok.
Yanlış yerde, yanlış kişiyle yerinizde sayıyosunuz.

Öncelikle eşiniz ne iş yapıyor almanyaya gittiniz nasıl oldu para nerden geliyo anlamıs değilim.. Sırf dr. Yapmak için yapasınız var doç. Arkadaşlarınıza özeniyorsunuz bu yoksa ben doktora yapayım bilime bi faydam dokunsun gibi bi amacınız yokmus gibi geliyor olsaydı zaten bu zamana kadar harekete geçerdiniz eşinizi istiyorsanız evliliğinizi yürütün almanyada kalın ayrıca insanın bi hayali varsa garson olur çalışır para kazanır hayata tutunur sonra hayalinin peşinden koşar ben sizin hayatınızı çok serkeş buldum kusura bakmayın bende master yapıyorum evliyim cocugum yok suanlık eşimde doktora yapıyor hayatımız allaha şükür iyi sizi çileden çıkaran nedir anlamadım ki sorununuzu? Ben baska şehire geldim hemde hiç sevmediğim yaşamayı düşünmediğim bi şehre sonra orada mutlu olmayı denedim hayatı kendime zindan etmedim master yapmaya karar verdim sizede tavsiye ederim..

Bence konu sahibesinin ailesi de kızlarının sağlıklı düşünemediği fark etmişler...Konu sahibesi siz ailenizi dinleyin lütfen.
ben en başta aileye kızmıştım niye boşanmaya zorluyorlar kızlarının seçimlerine saygı duymuyorlar diye ama aile haklıymıs
özellikle eşinin yapıklarını okuyunca daha çok hak verdim
kızlarının psikoloji iyi değil
akıllıca kararlar alıp sonunu getiremiyor
kendini bir Almanya rüyasına kaptırmış ama ne iş gibi iş var orada ne koca bir şeye benziyor
ailesinin yerinde olsam aynı şeyi yapardım sanırım

Y
Doktorayi sadece dr titri icin istiyorum....bilime katki vs icin degil. Sadece titr....bir takinti sadece. Sadece etiket....

Bosanip geri mi gelmeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…