Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Evet, irkcilik vs bosan da gel diye ciglik atan da var, sizin gibi destekleyen de...
Allahim, hangisini secersem aptallik yaparim? Turkiyede doktoram var....bitirirsem super olur ama bu ugurda kocayi terkediyorum ve almanya oturum iptal cunku bosaniyorum. Ama doktora bitmezse....iste o zaman cok cok feci....
Burada iyi bir is bulursam iyi....ama ya bulamazsam?
Keske okulu dondurabilseydim....gecerli mazeretim olmadigi icin donduramam ve suremden gidiyor....bu donem gitmedim, seneye eylule gittim diyelim, 4 donemde 14cders + seminer vermek zorundayim....inanilmaz riskli....

Ayyy cidden doktora gidin ve psikolojinizi düzeltin. Ona da olmaz buna da olmaz. Zaten yaşınız gelmiş 36 ya. Ne zaman çocuk yapcaksiniz. Ben 32 yaşımdan 35 e kadar denedim 2 defa tup bebek yaptırdım olmadi. Bir de bu boyutunu düşünün.
Ama tavsiyem hayatınızda ne istiyorsunuz olmazsa olmazinız ne onu bulun. Hem Almanya da yaşamak istiyorsun hem türkiyede doktora yapmak istiyorsun. Türkiyede doktora sartmi. Madem Almanyadasin hem eşinden boşanmak istemiyorsun madem Almanya da Doktora yap. Kusura bakmayin cocuk gibisiniz.

Biliyorum cocuk gibiyim. Burada doktora yapabilmem cok zor zira burs bulmam imkansiz.
Sadece sunu anlamaya ve dogrusu nedir gormeye cabaliyorum. Esim hicbir zaman dogru duzgun calismayacak, esim ressam ama hevesi gelip resim yapmiyor ki satip para kazansin....halbu ki, ilhami gelip yapsa kimbilir ne guzel olacak. Ama 48 yasinda ve o ilhan denen sey henuz ugramadi "Almanyadayim, birseyler yapmak icin geldim" diyor. Inanmak istiyorum....
Dogru duzgun bir is bulabilir miyim korkuyorum....ya bulamayip surunursem?
Istanbula doktoraya gelirsem, esim kesin bosuyor. Hem esime hem Almanyaya veda ediyorum. Evet turistik vize alir gider gelirim ama oturum almak bambaska...gelince o doktorayi ya tamamlayamazsam....
Ve kaza sonrasi yuzum yamuk kaldigi icin birdaha kimse beni begenmeyecek vecomur boyu yalniz kalacagim ...
Aslinda soyle birsey var, evet hic calismadigini bile bile evlendim. Umit ettim....
Bugun psikiyatrist randevum var... beynim yaniyor....

Canim kafan 1 milyon olmuş. Doktora titri nedir allah aşkına. Yazmasın varsın ama cidden psikiyatsirst olayini ciddiye alip verdigi ilaclari kullan dediği kadar süre kullan. herşeyden önce ruh sağlığını toparla tam olarak iyileşme sağlamadan sakin karar verme. Usenmedim tüm mesajlari okudum. Kocani aileni herşeyi boşver önce kendine bak. Sen iyi olursan iyi ve doğru kararlar alabilir ve pisnanlik yasamazsin.
Önce iyiles bu yazdıklarından yola çıkarak sağlık sorunun olduğunu düşündüm. Tüm bunlar aklıbaşında sağlıklı bir beynin isteyeceği şeyler değil. ve mutlaka bir hobi edin.
Ressam kocaya gelince o ılham mezarında gelir ona. senin mutlak silkelenip kendine gel En lazım. Etrafındaki eş dost arkadasin yorumlarını bir süre ciddiye alma. Cunju ağzı olan konuşur. Burada sana birsürü güzel yorum yapılmış. Yalnız kalma korkusu bende de var. En kötü ihtimal kedi kopek alirim ilerde diyorum. Sırf yalnız kalmamak için evli kalinmaz. Sırf almanya diye bos boş oturulmaz ha alnabyada evde oturmussun ha turkiyede.oda duvar biradaki de. sırf adında yazdı diye doktora yapılmaz.

Türkiyede doktorayı bitirince 40lı yaşlarda kolayca iş bulabileceğinize inanıyorsanız yapın o zaman.Eşinizi seviyorsanız bu ihtimali düşünmezdiniz zaten.Bence gitseniz de pişman olacaksınız.Madem kaydınız var iş bulma çabalarına bir ciddi başlayın zaten aramalar geldikçe kendinize güveniniz yerine gelecek.Siz kendinizi çok küçümsemeye başlamışsınız evde otur otur.

Ben ilk geldiğimde tamam dedim boşuna okudum iş bulamam dilim yok küchenhilfe falan yaptım kursla beraber.b1 bitince öylesine başvurular yaptım internetten bir sürü telefon geldi bi kendime geldim işe girince.Bi de b2 almanca diyorsunuz yahu artı master havada kapılırsınız Almanyada.İsminizin önüne dr gelcek aileniz kızım dr diyecek diye yıllarınızı harcamayın

Evet sadece etiket olsun istiyorum....
O zaman şöyle söyleyim..
okumuş doktora yapmışsınız aileniz sizinle gurur duyuyor. Ya sonra...
Bunun sonrasında çalışmayan herşeye geç kalan bir bayan... o zaman da arkanızdan o kadar okudu ama hani kariyer? Diye sorarlar. O yüzden mantıklı gelmedi bu bana. Bu kadar hırs yapmayın kendinize önce evliliğinizde sorun yoksa bunu düzeltip bir işe girin, sonra da doktora için avantajınız olursa orada devam edersiniz.

Doktoram elden gidiyor diye canindan bezdirdim....resmen delirttim....ben cok kotu biriyim....

Almanyada doktorayi ben de isterdim. Ama cok zor. Keske olabilse de bu cigliklarim olmazdi.

Bu kadar neden panik yapiyorsunuz anlamiyorum. Dil seviyeniz B1-B2 . Esiniz birakin 10 saat calissin, oyle bir hayat ona yetiyor demek ki, insanlari zorlayamazsiniz,zorla calistirip mutsuz edemezsiniz buna hakkiniz yok. Cok sıkılıyorsanız kendiniz de kurs bitene kadar part time bir is bulabilirsiniz. Noel zamani zaten magazalar, lokantalar hep gecisi isci ariyor,hem dilinizi gelistirir hem sosyallesirsiniz. Almanya gibi yerde bir insan neden evde oturur anlamiyorum. Garsonluk yapana bile dunya para veriyorlar.
Kimseyle yarismayin,sirf baskasi doktora yapti diye siz de yapmak zorunda degilsiniz. Ailem bana doktora yap dese, cok istiyorsanız kendiniz yapın derim. Su dunyada en onemli sey mutlu be huzurlu olmak, kendinizi mutsuz etmeyin, sorunlari cok buyutuyorsunuz ben ortada o kadar büyük bir sorun gormuyorum.

Photoshopta diploma yapip cerceveletip bizimkilere "artik dr yim" diye hediye mi etsem acaba?

Yok bir de, beni mutsuz eden, daha once doktorayi 5 sene deneyip yapamamis olmanin basarisizligini da hazmedemiyorum. Bu basarisizlik ve ailemin de doktora yapmami istemesi ile birlesince , beynimde "mecbursun basarmak zorundasin" duygusu var....

Turkiyedeyken gittigim psikolog 33 yasinda bir bayandi. Hayatta tek basina cok seyler basarmis biri ve cok daha iyilerini yapacak. Annem, her psikologa gidisimde beraber geliyordu. Kadina hayrandi ve her seferimde "bak ne kadar basarili, hayatima ne guzel sahip cikmis" diye ornek gosteriyordu.
Ailemin benimle en son gurur duydugu an, 2.kez doktoraya kabul aldigim andi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…