İş hukuku yönünden bu kadar mükemmel bir ülke ne zaman olduk biz acaba
Yıllarca eğitim sektöründe o çok iyi bildiğiniz, büyük ve kurumsal özel okullarda çalıştım. Tamam dini bayramlarda çalışmadım. Ama 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs tüm resmî bayramlarda(ki özel okul ve dersaneler için bulunmaz fırsat bu günler, okul tatil olduğu için öğrencilere ek çalışmalar yapılabiliyor.) çalıştım ve tüm meslektaşlarım da çalıştı, çalışıyor. Öyle insiyatife gerek kalmadan, çift mesai almadan çalıştık. İyi ki dönemler çocuk çocuğum yokmuş, yoksa ortada kalırmış yavrum. Böyle çalışan yek sektörün de bizimki olduğunu düşünmüyorum işin aslı.
Konu sahibinin derdine gelirsem bence böyle şeyler önceden konuşulup anlaşılmalı. Benim de iki çocuğumu bakıcı büyüttü. Ama ikisi ile de önceden anlaştım, dedim benim çalışma koşullarım böyle. (Şu an devlette çalışıyorum) ama ek toplantılar, seminerler, resmî günlerde törenlerimiz olabiliyor. O zamanlar da çağırabilirim seni, ama önceden söylerim mutlaka. Ben izinliysem hiç çağırmadım, kar tatili oldu gelmene gerek yok dedim, şubat tatilinde ücretini tam ödedim. Ama yeri geldi haftasonu veli toplantısı oldu, yeri geldi akşam hizmetiçi eğitime katılmak zorunda kaldım, ya da özel derse gittim. Eşimin uygunluğu olmadığı zamanlarda aradım gelebilir misin diye, sağolsun ikisi de beni yarı yolda hiç bırakmadı, ek ücret de almadılar, ama ben de ufak hediyelerle gönüllerini hoş tutmaya çalıştım. (Kızım için bakıcı arayışındayken biri ile görüşmüştüm, bu sene öğleye kadar dersim olacak ama ayda bir toplantılar oluyor birkaç saat geç kalabiliyorum onu da haber veririm demiştim. Kadın toplantın beni ilgilendirmez ben 1 olduğu zaman çıkarım evden demişti ki kızım daha 1 yaşındaydı. İyi günler deyip görüşmeyi kesmiştim)