Bilmediğim bir konunun ayrıntısını öğrenmeye çalışmam gayet normal. Ayıp bir şey göremedim. Siz de 1 gün işe gitmeyin, patronunuza da "ne olmuş yani 1 güncüğün hesabını mı yapıyorsun? Ayıp ayıp.." deyin bakalım ne oluyor.Konusunu bile açmaya değmez Alt tarafı 1 gün.
Senede toplasan 3-5 gün. O da zaten her sene hafta içine denk gelmiyor.
Ayıp ya ayıp gercekten
Siz yazdınız özel sektörde tatil varmı diye...ben sadece bilmediğim bir konuda fikri olan varsa öğrenmek istedim. Özel kamu diyerek ayrımcılık asla yapmadım. Konuyu bu kadar farklı yöne çekmeniz gerekmiyor.
Sadece kamudakilerin tatil hakkı varmış gibi yazmışsınızÇünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Ev hizmetlerinde çalışan kişilerin özel sektöre dahil olup olmadığını sormuştum veya farklı bir mevzuatları var mı diye. Ayrıca 29 Ekim, 19 Mayıs gibi resmi tatillerde her yer tamamen kapalı olmuyor, bu kati bir kural değil o zaman. İşte bu kural nedir diye sordumSiz yazdınız özel sektörde tatil varmı diye...
Oda bir çalışan sonuçta siz kamu dışındakilerin tatil hakkını sorgulamışsımızEv hizmetlerinde çalışan kişilerin özel sektöre dahil olup olmadığını sormuştum veya farklı bir mevzuatları var mı diye. Ayrıca 29 Ekim, 19 Mayıs gibi resmi tatillerde her yer tamamen kapalı olmuyor, bu kati bir kural değil o zaman. İşte bu kural nedir diye sordum
Lütfen olayı farklı yöne çekmeyelim bakıcıya güvenip de mi çocuk yaptınız demek haddinizi çok çok aşan bir söylem. Benim ne iş yaptığımı ve şartlarımı bilmiyorsunuz. Ayrıntıya girmek istemiyorum ama haftasonu ayrı bakıcımız var. Ben resmi tatillerle ilgili mevzuatı ve normalini öğrenmeye çalışıyorum.
Resmi tatillerde elbette ki gitmiyorum. Neyse ki patronum İNSAN resmi tatilin Hesabını sormuyor. Hatta kendisi bugün resmi tatil gelmeyin diyor.Bilmediğim bir konunun ayrıntısını öğrenmeye çalışmam gayet normal. Ayıp bir şey göremedim. Siz de 1 gün işe gitmeyin, patronunuza da "ne olmuş yani 1 güncüğün hesabını mı yapıyorsun? Ayıp ayıp.." deyin bakalım ne oluyor.
ben de iyi niyeti suistimal konusunda aynı fikirdeyim aslında tavırlarından. benim bazen evden çalıştığım günler de oluyor. Mesele evde olup olmamam değil bence. Onun mesaisi ayrı benim evde olmam ayrı konular diye düşünüyorum.
Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
Tabiki de dini ve milli bayramlar ozel sektor icinde gecerli. Is kanununda acikca belirtilmis bu durum. Resmi tatiller kapsamina girer. Asla calistiramazsin ibaresi yoktur fakat calistirildigi takdirde bir gunlugune karsilik bir gunluk daha ekstra fazla mesai odersin ibaresi var. Kamuda resmi tatillerde calisan yok mu? Hastaneleri baz alin. Bu sekilde ayrim yapmayin. Onun da hakki bu dini ve milli bayramlar. Madem gelmesini istiyorsunuz is kanununda belirtilen sekilde ucret odemesi yaparsiniz. Ozel sektorde bile bu mesailere gelmek kisinin insiyatifi. Kimse gelmedi diye sizi isten cikartmaz. Bakicinizda gelmem dediyse zorla getiremezsiniz. Gonulluluk esastir.Çünkü şimdiye kadar böyle yapmamıştık. Merak ettiğim bu bir hak mı? Kamu çalışanı dışındaki kişilerin de resmi tatillerde çalışmaması mı gerekiyor? Böyle bir yasal düzenleme var mı? Şimdiye kadar mı yanlış yaptık yoksa bu durum kişilerin insiyatifine mi kalmış?
bu yorumdan ziyade eğer bu konudaki mevzuatı biliyorsanız ya da bu konuyla ilgili kişisel bir deneyiminiz varsa bana yardımcı olabilirsiniz.
Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?
Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?
Siz master yapmis biri olarak yasal hakkinizi savunamiyor olabilirsiniz bu durum egitim duzeyi dusuk insanlarin haklarini isteyemeyecegi anlamina gelmez. Sesinizi cikartip tam mesai cumartesi gitmeyin ise madem. 45 saatin uzerinde calistiginizda veya resmi tatillerde calistiginizda belli oranlarda fazla mesai almaniz gerekir. Ustelik fazla mesaide gonulluluk esastir. Siz master yapmis biri olarak bunlari uygulatamiyorsaniz neyin kafasini yasiyor deyip baskasini egitim durumuyla vuramazsiniz. Allahtan bu isler master yapanlarin insiyatifinde degil.Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?