Resmi tatiller ve bakıcı

Konusunu bile açmaya değmez Alt tarafı 1 gün.
Senede toplasan 3-5 gün. O da zaten her sene hafta içine denk gelmiyor.
Ayıp ya ayıp gercekten
Bilmediğim bir konunun ayrıntısını öğrenmeye çalışmam gayet normal. Ayıp bir şey göremedim. Siz de 1 gün işe gitmeyin, patronunuza da "ne olmuş yani 1 güncüğün hesabını mı yapıyorsun? Ayıp ayıp.." deyin bakalım ne oluyor.

Sadece kamudakilerin tatil hakkı varmış gibi yazmışsınız

Siz yazdınız özel sektörde tatil varmı diye...
Ev hizmetlerinde çalışan kişilerin özel sektöre dahil olup olmadığını sormuştum veya farklı bir mevzuatları var mı diye. Ayrıca 29 Ekim, 19 Mayıs gibi resmi tatillerde her yer tamamen kapalı olmuyor, bu kati bir kural değil o zaman. İşte bu kural nedir diye sordum

Oda bir çalışan sonuçta siz kamu dışındakilerin tatil hakkını sorgulamışsımız
29 Ekim özel izin gerektirir yasa açık bellidir feci cezası var şikayet edenleri biliyorum
Evet açık yerler oluyor onlar, %100mesaiödüyor ya da çalıştığı gün kadar izin yani hakkını veriyor bedava değil

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki bakıcı değil de yardımcı her gün geliyor haftada bir gün izinli sigortalı.Hiç sorun yaşamadık. Arkadaşımın da bakıcısı var h.sonu gelmiyor diğer bütün tatillerde geliyor. Ama onlarda da hep bi şu gün gelmesem olur mu? Durumu var. Çocuğa bakanlar daha çok kaytarma ihtiyacı duyuyor sanki.Yani bu baştan nasıl konuşulduysa ona bağlı bence.

Olayı başka yere çekmeye çalışmıyorum ama belli ki bakıcıya güveniyorsunuz ha bu beni ilgilendirmez ama kadın bir den bire işi bırakacağını söylediğinde hazırlıklı olun madem .Daha bir gün (resmi tatil üstelik) onda bile sorun oldu ki siz evde olduğunuz halde .

Neyse mevzuatta resmi tatillerde işçi calistirilmaz ,çalışıyorsa ekstra mesai ödenir.Özel kamu fark etmiyor.Resmi tatillerde işciyi çalıştırmak için onayını almaniz gerek,bu onay yoksa çalıştırma hakkınızda yok ,calistirirsaniz günlük mesai x 2 şeklinde ödeme yapmanız lazım.

Yılı doldurduğu zaman sözleşme hazirlatin aranızda imzalayin o zaman resmi tatillerde x 2 prim vermek kaydıyla resmi tatillerde ise gelmeyi kabul ederse ne mutlu size .

Resmi tatillerde elbette ki gitmiyorum. Neyse ki patronum İNSAN resmi tatilin Hesabını sormuyor. Hatta kendisi bugün resmi tatil gelmeyin diyor.

Resmi tatillerde calistirmak ozel sektorde isverene kalmis bir durumdur. Yalniz calistirirsa cift mesai oder.

Tabi canım özel sektörde çalışanlar ölsün zaten. Resmi tatillerde evdeyseniz belki bakiciniz tüm gün sizinle olmak istemiyordur? Ayrıca çalıştığım dönemlerde resmi tatil bana kafa dinlemek için bir ödül gibi geliyordu. Ve özel sektörde çalışıyordum. Eğer resmi tatillerde çalışırsam o gün 2 gün çalışmışım gibi çift mesai alıyordum.

Tabiki de dini ve milli bayramlar ozel sektor icinde gecerli. Is kanununda acikca belirtilmis bu durum. Resmi tatiller kapsamina girer. Asla calistiramazsin ibaresi yoktur fakat calistirildigi takdirde bir gunlugune karsilik bir gunluk daha ekstra fazla mesai odersin ibaresi var. Kamuda resmi tatillerde calisan yok mu? Hastaneleri baz alin. Bu sekilde ayrim yapmayin. Onun da hakki bu dini ve milli bayramlar. Madem gelmesini istiyorsunuz is kanununda belirtilen sekilde ucret odemesi yaparsiniz. Ozel sektorde bile bu mesailere gelmek kisinin insiyatifi. Kimse gelmedi diye sizi isten cikartmaz. Bakicinizda gelmem dediyse zorla getiremezsiniz. Gonulluluk esastir.

bakicilarda insan onu unutmayalim. bizler nasil bur nefes almak icin resmi tatilleri gozluyorsak o molaya onlarinda ihtiyaclari var. anne calisiyorsa tabiki gelecek. ama anne evdeyse, anne evde cocuklariyla keyif catarken bakici gelsin isimi gorsun supursun yemek yapsin demek bana cok sacma geldi kusura bakmayin. herkesjn ailesi var.

Bakıcınızın sigortası, iş sözleşmesi, fazla mesaisi, ıvırı zıvırı var mı? Yoksa sözlü bir anlaşmayla asgari ücretin altına mı çalışıyor?

Kadın bakıcı değil ki sadece temizlikçi de aynı zamanda. Yemek de yapıyor hem. Daha ayrıntı da varmış ama konu sahibi söylemiyor.

Merhaba
Benim bildigim is kanuna göre resmi tatillerde calistirilmaz calistirilirsa da normal aldığı günlük ücretin 2 katını alır diye animsiyorum okulda öğrendiklerimden....
Ama gel gör ki kurumsallasmamis kucuk şehirdeki hic bir isyeri buna uymuyor ...
Istemiyorsaniz söyleyin anlaşın ona göre
Ama siz evdeyseniz gelmesede olur bence sorun edilcek birsey değil

Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
Siz master yapmis biri olarak yasal hakkinizi savunamiyor olabilirsiniz bu durum egitim duzeyi dusuk insanlarin haklarini isteyemeyecegi anlamina gelmez. Sesinizi cikartip tam mesai cumartesi gitmeyin ise madem. 45 saatin uzerinde calistiginizda veya resmi tatillerde calistiginizda belli oranlarda fazla mesai almaniz gerekir. Ustelik fazla mesaide gonulluluk esastir. Siz master yapmis biri olarak bunlari uygulatamiyorsaniz neyin kafasini yasiyor deyip baskasini egitim durumuyla vuramazsiniz. Allahtan bu isler master yapanlarin insiyatifinde degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…