Konusunu bile açmaya değmez Alt tarafı 1 gün.Çocuklarınızın bakıcısı ev işleri de yapıyor, yani evimizin hizmetlisi deseydiniz keşke, gerçi ozaman da bakıcılık yapmak zorunda değil.. hmm..
İnsanların etinden suyundan kemiğinden yararlanıyorsunuz, ama 4 gün çalışmayınca suç. Pes doğrusu..
Bakıcı çocuklarla (SİZİN çocuklarınızla) "baş etmiyor" mu hergün? Sizde bir (1) gün yapabilirsiniz. Böylelikle değerini de anlarsınız belki.
Edit: paylaşımlarınıza göre bakıcı değil, ev hizmetlisi çalışan kişi. Siz her şeyi ucuza kapatıp insanlara daha fazla iş yaptırma peşindesiniz. O insanın yasal haklarını düşündünüzmü de, senede 4 günün yasal hakkını düşünüyor sunuz?
Hangi okuldan mezun? Neyin kafasını yaşıyor sozleriniz hiç hoş olmamış. İnsanları köle diye mi kullanalım okumadilar diye. Ayrıca ben de master yapmış bir makina mühendisiyim ve benim kızım için de gelen bir bakıcı ablam iz var. Bütün bayramlar ve ulusal bayramlarda kendisi de tatil yapar ve hakkıdır.Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
Hafta içi eşim ve ben çalışıyoruz, hafta sonu evdeyiz. Hafta içi 8.00-17.00 arasında çalışan bakıcımız şimdiye kadar bayram resmi tatillerinde işe zaten gelmedi. Artık bundan sonra ulusal bayramlar, 1 Mayıs gibi tüm resmi tatillerde gelmeyeceğini söyledi. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bakıcısı olanlar resmi tatillerde geliyorlar mı?
o da iyiymiş.. işte ben böyle laçka ilişkiler istemiyorum, o yüzden normali nedir öğrenmek istiyorum. Bizim bakıcımız sadece çocuk bakmıyor, anlaşmamızda ev işi ve yemek de var. O yüzden "sen evdesin niye o gelsin ki" gibi söylemler bizim için geçerli değil bence. Çocuklar çok küçük, ben evde olsam da tek başıma idare etmem oldukça zor.
Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
İyi de siz bakıcıya güvenerek çocuk yapmadınız ,hafta sonu tatillerinde bakıcı gelmiyor sonuçta öyle değil mi? Hafta sonu nasıl ilgileniyorsunuz çocuklarla ? Ayrıca resmi tatil ,bakıcı resmi olarak çalışıyor siz tatilseniz o da tatil olmalı .Bizim tatillerde maasimizdan kesinti yapılmıyor ve resmi tatilde çalışacaksın denmiyor (24 saatlik kesintisiz hizmet veren kurum hariç )
ben de iyi niyeti suistimal konusunda aynı fikirdeyim aslında tavırlarından. benim bazen evden çalıştığım günler de oluyor. Mesele evde olup olmamam değil bence. Onun mesaisi ayrı benim evde olmam ayrı konular diye düşünüyorum.Bunu tamamen iyi niyeti suistimal olarak görüyorum.
Bu zamana dek böyle bir şey konuşulmamis. Siz insiyatif kullanarak muadili durumlarda çalışmamasına anlayış göstermiş olabilirsiniz fakat, sizin izin durumunuz onu ilgilendirmez. Siz rapor alip evde otursaniz da gelmeyecek miymiş?
Nasil olsa onu birakamazsiniz dusuncesi ile ve yumusak yuzunuzu de gosterdiyseniz buna guvenerek emri vaki yaptigini dusundum ve yerinizde olsam bunu kesinlikle reddeder, ayni duzeni surdururdum. Evde olsam dahi gelmesi gerektigini aksi halde maasindan kesecegimin sinyalini verirdim.
Bayram resmi tatillerinde zaten ise gelmedi ne demek ya? Kurban Bayramı nda da mi gelecekti? Olması gereken şeyi olmaması gereken bir şeymiş gibi söylüyorsunuz.
Bakımda herhangi bir eksiklik yok merak etmeyin. Ben sadece resmi tatil konusunu öğrenmeye çalışıyorum. Onun dışında kendi çalışma saatlerimi ve şartlarımı, evde başka bir bakıcı var mı gibi ayrıntıları paylaşmadım takdir edersiniz.Çocuklar küçük ve siz o olmadan tek başına idare etmem zor diyorsunuz ve siz çocukların annesisiniz. O kadın bakıcı ve tek başına çocuklara bakıp üstüne yemek temizlik yapıyor. Bu kadına en az üç bin maaş vermeniz lazım tek çocuk da bakmiyormus. Ne kadar maaş verdiğimizi merak ettim.Cunku iki çocuğu olanlar ya fazla ücret veriyor ya iki bakıcı tutuyor benim gördüğüm . Bence kadına yemek ve temizlik de yaptırarak çocuklarınızın bakımında eksikliklere yol açıyorsunuz.
Şubat tatilinde veya boş gününüzde gelmemesi bana mantıklı gelmiyor. Sizin seçiminiz tabii.Resmi tatillerde neden çalışsın. Siz çalışıyor musunuz . Çalışıyorsanız da ek ücret alırsınız . Bu arada ben öğretmenim şubat tatilinde 15 gün çalışmazdı bakıcıma tam ücret öderdim . Yaz tatillerinde de bakıcı ücreti ödeyenler biliyorum. Bu arada boş günüm olursa o zamanda gelmezdi. Bazen sınav gorevi olursa hafta sonu gelirdi. Bakıcım iyiydi çocuğuma iyi baktı bir daha böyle birini bulabilir miyim bilmiyorum. ikinci bebeğime böyle birini bulabilirim umarım.
evet sigortalısigortalımı çalışıyor..dikkat edin başınıza bela olmasın..tazminat falan açmasın
Bizimki haftasonu asla gelmedi. Hastayım deyip gelmediği de çok oldu, hiç bir ücret kesintisi yapmadık şimdiye kadar.Resmi tatillerde isim.ciktiginda bakiccim herzmn geldi gerek ozel islerim gerek is hayatiyla ilgili islerimde.cogu zmn haftasonu bile gelmistir. Bakiciniz abartmis biraz
işte bayramlarda o uzatılan tatillerde de gelmedi.Tabiki hak.adı üstünde resmi tatil. Mesela bayram tatili 4 gün. Kamuya 9 güne çıkarıyorlar tatili o resmi olmuyor.
ben sadece bilmediğim bir konuda fikri olan varsa öğrenmek istedim. Özel kamu diyerek ayrımcılık asla yapmadım. Konuyu bu kadar farklı yöne çekmeniz gerekmiyor.Özel sektör resmi yasal izinlerini verir eğer çalıştırır sa %100mesai öder iş kanunuyla belirtilmiştir ödenezse çıkışta söke söke alır haktır
Sizin çalışıyor dediğiniz kişiler bayramda resmi tatilde iyi para alır 13 yıldır özel sektördeki resmi tatillerde çalışmadım
Özel sektör çalışanları köle değil memurlar bir siz insan değilsiniz
Kanun kural var özel sektördekiler mal değil
lise mezunu. evet hafta sonları hiç gelmedi şimdiye kadarHayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
Bizimki haftasonu asla gelmedi. Hastayım deyip gelmediği de çok oldu, hiç bir ücret kesintisi yapmadık şimdiye kadar.
İşin ayrıntısını bilmeden bu şekilde yargısız infaz yapmanız hiç hoş değil.Çocuklarınızın bakıcısı ev işleri de yapıyor, yani evimizin hizmetlisi deseydiniz keşke, gerçi ozaman da bakıcılık yapmak zorunda değil.. hmm..
İnsanların etinden suyundan kemiğinden yararlanıyorsunuz, ama 4 gün çalışmayınca suç. Pes doğrusu..
Bakıcı çocuklarla (SİZİN çocuklarınızla) "baş etmiyor" mu hergün? Sizde bir (1) gün yapabilirsiniz. Böylelikle değerini de anlarsınız belki.
Edit: paylaşımlarınıza göre bakıcı değil, ev hizmetlisi çalışan kişi. Siz her şeyi ucuza kapatıp insanlara daha fazla iş yaptırma peşindesiniz. O insanın yasal haklarını düşündünüzmü de, senede 4 günün yasal hakkını düşünüyor sunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?