Resmi tatiller ve bakıcı

Konusunu bile açmaya değmez Alt tarafı 1 gün.
Senede toplasan 3-5 gün. O da zaten her sene hafta içine denk gelmiyor.
Ayıp ya ayıp gercekten

Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..
Hangi okuldan mezun? Neyin kafasını yaşıyor sozleriniz hiç hoş olmamış. İnsanları köle diye mi kullanalım okumadilar diye. Ayrıca ben de master yapmış bir makina mühendisiyim ve benim kızım için de gelen bir bakıcı ablam iz var. Bütün bayramlar ve ulusal bayramlarda kendisi de tatil yapar ve hakkıdır.

Resmi tatillerde bakıcı gelmek zorunda değildir. Adı üzerinde, resmi tatil.

Çocuğunuz kreşe gitse resmi tatilde gidemeyecek olduğundan, okula dönüp "neden açmıyorsunuz" demek ne kadar abes ise, bakıcıya da "resmi tatilde neden gelmiyorsun, ben çocuklara tek başıma yetişemiyorum" demek de o kadar abes.

Yeğenimin bakıcısı var. 8 aylıktan beri beraberler. Şu anda 2,5 yaşına geldi yeğenim. Hiç bir resmi tatilde bakıcı teyzemizi çağırmadılar. Konusu bile geçmedi. Ekstra durumlar olduğunda (şirket yemeği, aileden birinin vefatı vs gibi) bakıcı teyzemiz kendisi kalır geç saate kadar ve kardeşim de nakit olarak ödemese de mutlaka bir şekilde o jesti karşılar (en son kendi kartından güneş gözlüğü aldı mesela teyzemize, gibi)

evet dogru resmı tatıllerde gelecekse en bastan ona gore konusmanız gerekırdı bakıcı hanım haklı yanı

Başta nasıl anlaştıysanız bakiciniz ona göre işine devam etmeli, bayram tatili hariç diğer resmi tatillerde eğer siz istiyorsanız gelmeli diye düşünüyorum.

Konu dışı ama, Sabah olunca ilk iş kayinvalidemi öpeceğim şimdi öperdim ama uyuyor

Ayrica ben de bir calisan olarak, bakicisina asgari ücret +sgk odeyen arkadaslarimizin kendi kazandığı aylik gelirini merak ettim doğrusu.

Sizin anlasmaniz veya yonetmelik nedir bilmiyorum. Ancak cocuk bakmanin ne kadar zor ve sabir gerektiren bir is oldugunu bilerek, evde oldugum her an bakicima izin verirdim ki, calistigi gunlerde evladima olan sabri hosgoru ve sevgisi daha da buyusun.

Motivasyonu dusuk bir bakiciya cocugumu emanet etmek istemezdim, ve tatil yapmak isteyen bir bakiciya (benim tatil gunlerimde) izin vermezsem motivasyonunun dusecegini cok iyi bilirim.

Ona en degerlimi emanet ediyorum, o ne kadar mutluysa cocugum o kadar mutludur...

Hayir yok zaten 2 gun tatilmis hafta sonu neyin kafasini yasiyor hangi okuldan mezun?bizler master yapıp tam mesai cumartesi bile ise gidiyoruz..

Resmi ve dini bayramlarda tatil yapmak icin illa master mi yapmak gerekiyor?

Lütfen olayı farklı yöne çekmeyelim bakıcıya güvenip de mi çocuk yaptınız demek haddinizi çok çok aşan bir söylem. Benim ne iş yaptığımı ve şartlarımı bilmiyorsunuz. Ayrıntıya girmek istemiyorum ama haftasonu ayrı bakıcımız var. Ben resmi tatillerle ilgili mevzuatı ve normalini öğrenmeye çalışıyorum.

ben de iyi niyeti suistimal konusunda aynı fikirdeyim aslında tavırlarından. benim bazen evden çalıştığım günler de oluyor. Mesele evde olup olmamam değil bence. Onun mesaisi ayrı benim evde olmam ayrı konular diye düşünüyorum.

Bayram resmi tatillerinde zaten ise gelmedi ne demek ya? Kurban Bayramı nda da mi gelecekti? Olması gereken şeyi olmaması gereken bir şeymiş gibi söylüyorsunuz.

Dikkat ettiyseniz bayram resmi tatillerinde derken kamu için uzatılan resmi tatil günleri dahil demek istedim. Mesela bayram 3 ya da 4 günse bazen tüm hafta birleştiriliyor ve o günler özel sektörde izinli olmuyor diye biliyorum. Biz bayram tatillerini kamu tatili gibi yaptık manasında söyledim. Tabii ki bayram günü gelmeyecek.

Bakımda herhangi bir eksiklik yok merak etmeyin. Ben sadece resmi tatil konusunu öğrenmeye çalışıyorum. Onun dışında kendi çalışma saatlerimi ve şartlarımı, evde başka bir bakıcı var mı gibi ayrıntıları paylaşmadım takdir edersiniz.

Şubat tatilinde veya boş gününüzde gelmemesi bana mantıklı gelmiyor. Sizin seçiminiz tabii.

Resmi tatillerde isim.ciktiginda bakiccim herzmn geldi gerek ozel islerim gerek is hayatiyla ilgili islerimde.cogu zmn haftasonu bile gelmistir. Bakiciniz abartmis biraz
Bizimki haftasonu asla gelmedi. Hastayım deyip gelmediği de çok oldu, hiç bir ücret kesintisi yapmadık şimdiye kadar.

Ögretmenim.29 ekim 23 nisan gibi tatil günleri bize tatil değil.okulda törenlere katılıyoruz.2 sene baktı bakıcı, çevremden de kendimde de hiç böyle şey duymadım.devlet dairesi değil ki eviniz .ama siz o günler evdeyseniz gelmeyebilir.ama bunu siz demelisiniz o şart koşmamalı.belki o gün dısarda halletmeniz gereken işleriniz olacak.çalışan insanlarız.

Bilemiyorum bakıcı deyince stres oluyorum ben.iyiydi hoştu benimki ama böyle her fırsatta kaçmaya çalışırdı

ben sadece bilmediğim bir konuda fikri olan varsa öğrenmek istedim. Özel kamu diyerek ayrımcılık asla yapmadım. Konuyu bu kadar farklı yöne çekmeniz gerekmiyor.

Bizimki haftasonu asla gelmedi. Hastayım deyip gelmediği de çok oldu, hiç bir ücret kesintisi yapmadık şimdiye kadar.

Ben sizi anladım resmî tatillerin durumu hakkında bilgim Yok maalesef ama beklentinizi garip bulmuyorum.

Sizin sorununuz başlangıçta net belirtmemiş olmanız.

Cumartesi’leri de çalışacağını söyleyebilirdiniz mesela haftasonu hiç gelmedi demek yerine. Ücreti de ona göre olurdu.
Eğer çocuklarınız küçük değilse, alışma veya güven olarak sorun olmayacaksa şartlarınızı tekrardan net belirtin, buna göre devam edin yada yollarınızı ayırın...

İşin ayrıntısını bilmeden bu şekilde yargısız infaz yapmanız hiç hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…