Rezil olduk galiba

autumn7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2020
151
78
18
30
Kızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.

Neyse asıl konuya geleyim sabah markete gittim. Ev sahibinin babası yaşlı bir dede tanışmışlığımız var. Nasılsın amca falan dedim dış kapıda karşılaştık . Sen kimsin kızım falan dedi hatırlamadı beni biraz aklı başında değil sanırım yaşlılığından dolayı. Bende biz yeni evlendik taşındık ya amca senle de tanışmıştık dedim. Hemen üst kattayız dedim. O kattaki adamın karısı ne oldu ya dedi. Efendim dedim kavga etmişler karısını dövmüş dedi ben yerin dibine girdim. Yok amca biz değiliz o başka birileridir dedim uzatmadan içeri girdim . Eşimi böyle bi duruma düşürdüğüm için çok üzgünüm çünkü sakin olmam için bana yalvardıkça durmak durulmak bilmemiştim. Apartmanda yaşamaya hiç alışkın olmadığımdan da olayların nereye varacağını pek düşünemedim. Demek ki binada bişeyler duyuldu ve yalan yanlış yayıldı herkese . Eşim bu insanların yüzüne bakıyor kirayı vs vermeye gidiyor karşılaşıyor adamlar kayınbabamın tanıdıkları zaten. Kısacası kendimi çok kötü hissettim içim içimi yiyor insanlar hakkımızda ne düşünmüştür eşim hakkında ne düşündüler diye. İnsanlarda nasıl bi algı oluşmuştur ? Bide bunlarla aramızda iki daire var duymaları pek mümkün değil sanırım üst kattakiler yetiştirdi. Kötü hissediyorum kendimi çok utandım. Eşime bu durumdan bahsetmeyeyim değil mi?

Son düzenleme:
Farkındalık güzel bir şey tecrübe kazanmişsin..Gece ses daha çabuk duyulur. Dikkatli olursun inşallah bir daha yaşamazsın. Utandigini belli etme onların sanki başından geçmedi mi...

Öfke kontrol problemin var demekki. Ben hiç hoşlanmam bu tarz milleti umursamadan bagırıp çağıran tiplerden. Hadi burda apartmandaymıssında duyulmuş e yurtdışında müstakil evindende gene duyuluyormus sesiniz. Sorunları çözmek veyahut kavga etmek için bağırıp çağırmaya gerek yok. Eşine çok üzüldüm.

oluyor her evlilikte bizde yaşamıştık evliliğimizin 2.ayında hoş şuan 4 aylık evliyimde :) biz bu kadar bağırıp çağırmamıştık gerçi yani ufak bir tartışma o kdrdı..
Utandığını belli etme herkes yeni evli oldugunuzu biliyor zaten . Her şey yolundaymış gibi davran..

Aklima geldi yeni evlenmiştik, 1-2 ay filan olmuştu. Eşimle tartıştık ama öyle bağırma filanda cok olmadi ya da ben öyle sanıyorum sadece söylenmeler ve ben ağladım baya baya ağladım böğürerek değil ama iki kat altimda oturan ev sahibim ertesi gün bjze geldi. Ne oldu ,neden böyle yaptınız yeni evlisiniz dedi yerin dibine geçmiştim. Ben sizi cok seviyorum ağladın dedi hayir olabilir yani cikip konusmak neydi. Gerci kendince esimi oğlu beni gelini görüyordu. Bana gelinimsin filan diyordu. Ama ben evde dinleme cihazı olduğundan şüphe ettim bi süre önceden gelini oturuyordu. Biz evlendik 3 hafta sonra ankaraya sinava gidecektim kadina hic demedim bana , sinava gidecen mi demişti. Neyse geldi geçti, bizde sonralari oturduğumuz yerlerde tartışmalar duyduk duymamazlıktan geldik. Komşu ssoruyordu sesimiz geldi mi diye yok diyordum. Herkesin evinde herşey olabilir şiddet olmasin yeter ki

Tabi herkesin keşke yaşanmasaydi dediği anlar vardir. Onemli olan bir daha tekrarlanmaması. Olan olmuş, duyan duymuş. Bundan sonra dikkatli olun. Yalnizca komşularin duymamasi için değil. Evlilikde sabir en onemli şeydir. Anlaşmadiginiz zamanlar olucak canim ama bizim insan olarak ayricaliğimiz konuşma yeteneğimizdir değil mi? Bagirmak niye? Sabirla dinleyin. Kendi fikirlerinizi soyleyin, eşinizinkine de saygi duyun. Fikirleriniz uymadiğinda kendiniz oneride bulunun. Yeni evlilikde kavga olmasi sizi çok çabuk yipratir. Bence komşulari birakin da bir daha bu tür durumlarla karşilaşinca nasil sakin kalacaginizla ilgili kendinizi eğitin. Komşular zaten bir kaç aya unutur. Unutmazlarsa dile getirirlerse de bu onlarin ayibi. Çunki onlarin ailesinde kavga olmadi diyemez kimse. Sadece iyi komufle edip komşular duymayan bir tarzda yapmislar kavgalarini. Boş verin.

O kadar çok olaylar yaşadım ki aralarında çok ağır olanlarda vardı ona rağmen hiçbir zaman sesimi aşırı yukseltmedim apartmanda yaşıyoruz ses yalıtımı yok denecek kadar az hem kimse bizim patirtimizi çekmek zorunda değil hem de özel hayat diye bisey var kimsenin bizim tartışmalarımıza vakıf olmasına gerek yok. gece 3 de sessizlikte o sesler kim bilir kimleri uykusundsn uyandırıp korkuttu kaç yaşındasınız bilmiyorum ama çocuk gibi ortalığı ayağa kaldırmak bana doğru gelmiyor (dayak varsa elbette bağırır yardim istersin ama yoksa gerisi öfke kontrolsuzlugu oluyor)amcayı görmen onun bunu söylemesi bi acıdan iyi olmuş yanlışınızın farkına varmışsınız bence esinizle konuşun durumu bilsin en azından ikinizde daha kontrollü davranırsınız bi daha tartışmanızda

Apartmanda bagira cagira kavga eden komsu ile gorusmek istemem acikcasi, Hos bir intiba degil.
Esinizin ikazlarina ragmen bagirmaya devam etmissiniz
Ofke kontrol problemimiz varsa yardim alin
Ben boyle alistim demekle olmaz
Ileride cocugunuz olursa falan boyle bir ortamda buyumemeli
Ayrica her evlilikte olan seyler falan da degil, ben 3 yillik evliyim yan odadan duyulacak kadar bile bagirarak kavga etmedik esimle
Ki arada laf dalasina bile girsek 22 aylik oglum hisseder bir babasina bir bana sarilir sakinlestirmeye calisir bizi
Bagirip cagirsam nasil etkilenir allah bilir...

Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor.
Bunun dedikoduyla ne alakası var? Gecenin üçünde binayı ayağı kaldırmışsınız. O saatte herkes uyuyor ve kim bilir nasıl uyandılar? Kim bilir ne düşündüler? Kim olsa merak eder. Hırsız mı girdi, birisi mi fenalaştı... Polis cagirmadiklarina dua et.

Şimdi bunu bu şekilde söylersen eşin sana senin yüzünden bak rezil olduk dese sen ona ama sende bunu bunu yaptın dese al sana yeni bir tartışma , bence konuyu usulünce açıp apatmanda yaşadığınızı tartışmanız olduğunda bunu daha çok oturup konuşmanız ya da birbirinizi o an görmek istemiyosanızda ikiniz ayrı yerlere çekilin yani bu şekilde konuşun bence hem sadece apartmanda yaşadığınız için değil kendi ilişkiniz içinde bu önemli

Sorun apartmanda yaşamaya alışkın olmamanız değil ki, isterseniz boş arazide olun insan eşine öyle bağırıp çağırmamalı. Karşılıklı tabiki. Bence bundan sonra imajınızı düzeltmek için sessiz sakin yaşayın, dışarıya da yansıtmayın. Başka bir şey yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

Gecenin üçünde eğer eşinizden şiddet görmüyorsanız, can güvenliğiniz tehlikede değilse bas bas bağıramazsınız, topluluk içinde yaşamak için bazı yazılı olmayan kurallar vardır bunlara uymayıp insanları da dedikoducu diye suçlamanız bencilce olur. Umarım bu size ders olur da eşinizi de kendinizi de bu duruma birdaha düşürmezsiniz.

İyi de siz bekarken de aynymşsınız ki. O kadar bağırıp çağırmak niye .. bide gecenin 3ünde kuzum Allah aşkına o saate uyumanız gerekmiyor mu sizin ? İnsanlar tabiki de sesinizi duyar herkes uyuyor ortalık sessiz en alt kattan bile duyulma ihtimali var yani.. Öfke kontrolü şart..

Ayy duyulmazmi sessss. Alt kat ust kat gunduz cocuklara yapma etme diye bagirdigim oluyo. Ozellikle ikizlerin erkegi tv unitesine ciktigi icin ertugrul diye evi inlettigim coktur. Ust komsu cocugun adini ordan duymus olmali gecende kapiya gelince ikizlerde kapiya cikti tabi ertugrul sen olmalisin dedi gece yarisi tabi daha cok duyulmustur. Esinize tabiki bahsedin ve sinirlerinize biraz daha sabip cikin. Malesef en ufak sesi bile baska seylere yoranlar var. 4 sene once esimle sakalasirken kactim koridorun kapisini kapadim yapma etme falan dedim bi taraftan guluyodum ama canhavli sanmislar olmali onu bile kavga sanmislardi

Gecenin 3unde bağırırsan ne bekliyorsun ki dedikoduyla da alakasi yok. Bende gecenin 3unde bagiris cigiris duysam ya polise soylerim karisina birsey mi yapiyor diye insanlar da birbirne sorabilir. Mustakil ev apartman ev alakasi yok bunun. Toplumda yasamak boyle birsey. Yurtdisindakiler siiz biliyorlarmis yakinda apartmandakiler de bilir. Onlar yeni evle arada oyle kavga eder derler konusmazlar

Sizin şu mantığınıza göre üst kattaki veya alt kattaki veyahutta yan dairedeki komşu sabah erken saatte veya geç saate makineyi çalıştrsa, bangır bangır müzik dinlese, çocukları ağlasa veya bağırsa, afedersiniz eşiyle sev...ken sesleri gelse o da kimseyi ilgilendirmez..

Gecenin 3 ünde komşum kendini kaybetmiş gibi bağırıp ağlasa bende eşinden şiddet gördüğünü düşünürdüm. Polisi arardım. Bunun dedikoduyla ilgisi yok apartmanda yaşamak da çok zor değil ya. Gürültü kurallarına dikkat edeceksiniz genel olarak hepsi bu. Öfkenizi kontrol edemiyorsanız yardım alın. Böyle yaptığınız için hem kendinizi hem eşinizi rezil etmişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…