Farkındalık güzel bir şey tecrübe kazanmişsin..Gece ses daha çabuk duyulur. Dikkatli olursun inşallah bir daha yaşamazsın. Utandigini belli etme onların sanki başından geçmedi mi...Kızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.
Neyse konuya geleyim. Ben yurtdışında müstakil bir evde büyüdüm. Yeri geldi annemle kardeşlerimle de tartışmalar yaşadım her evde olduğu gibi. Oradaki komşularımız bizi bildikleri için bunları umursamazdı, yüzümüze vurmazlardı herşey olduğu gibi devam ederdi. Eşimle tartışmamızın ardından sakinleşince konuştuk anlaştık olabilir yeni evlendik alışmaya çalışıyoruz benim üzerimde annemler yurtdışına dönecek yalnız kalacağım diye zaten bi baskı vardı, düğün öncesi görümcelerle yaşanan olaylar falan da cabası. Şuan çok güzel gidiyor evliliğimiz çok şükür.
Neyse asıl konuya geleyim sabah markete gittim. Ev sahibinin babası yaşlı bir dede tanışmışlığımız var. Nasılsın amca falan dedim dış kapıda karşılaştık . Sen kimsin kızım falan dedi hatırlamadı beni biraz aklı başında değil sanırım yaşlılığından dolayı. Bende biz yeni evlendik taşındık ya amca senle de tanışmıştık dedim. Hemen üst kattayız dedim. O kattaki adamın karısı ne oldu ya dedi. Efendim dedim kavga etmişler karısını dövmüş dedi ben yerin dibine girdim. Yok amca biz değiliz o başka birileridir dedim uzatmadan içeri girdim . Eşimi böyle bi duruma düşürdüğüm için çok üzgünüm çünkü sakin olmam için bana yalvardıkça durmak durulmak bilmemiştim. Apartmanda yaşamaya hiç alışkın olmadığımdan da olayların nereye varacağını pek düşünemedim. Demek ki binada bişeyler duyuldu ve yalan yanlış yayıldı herkese . Eşim bu insanların yüzüne bakıyor kirayı vs vermeye gidiyor karşılaşıyor adamlar kayınbabamın tanıdıkları zaten. Kısacası kendimi çok kötü hissettim içim içimi yiyor insanlar hakkımızda ne düşünmüştür eşim hakkında ne düşündüler diye. İnsanlarda nasıl bi algı oluşmuştur ? Bide bunlarla aramızda iki daire var duymaları pek mümkün değil sanırım üst kattakiler yetiştirdi. Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor. Kötü hissediyorum kendimi çok utandım.
Tabi herkesin keşke yaşanmasaydi dediği anlar vardir. Onemli olan bir daha tekrarlanmaması. Olan olmuş, duyan duymuş. Bundan sonra dikkatli olun. Yalnizca komşularin duymamasi için değil. Evlilikde sabir en onemli şeydir. Anlaşmadiginiz zamanlar olucak canim ama bizim insan olarak ayricaliğimiz konuşma yeteneğimizdir değil mi? Bagirmak niye? Sabirla dinleyin. Kendi fikirlerinizi soyleyin, eşinizinkine de saygi duyun. Fikirleriniz uymadiğinda kendiniz oneride bulunun. Yeni evlilikde kavga olmasi sizi çok çabuk yipratir. Bence komşulari birakin da bir daha bu tür durumlarla karşilaşinca nasil sakin kalacaginizla ilgili kendinizi eğitin. Komşular zaten bir kaç aya unutur. Unutmazlarsa dile getirirlerse de bu onlarin ayibi. Çunki onlarin ailesinde kavga olmadi diyemez kimse. Sadece iyi komufle edip komşular duymayan bir tarzda yapmislar kavgalarini. Boş verin.Kızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.
Neyse konuya geleyim. Ben yurtdışında müstakil bir evde büyüdüm. Yeri geldi annemle kardeşlerimle de tartışmalar yaşadım her evde olduğu gibi. Oradaki komşularımız bizi bildikleri için bunları umursamazdı, yüzümüze vurmazlardı herşey olduğu gibi devam ederdi. Eşimle tartışmamızın ardından sakinleşince konuştuk anlaştık olabilir yeni evlendik alışmaya çalışıyoruz benim üzerimde annemler yurtdışına dönecek yalnız kalacağım diye zaten bi baskı vardı, düğün öncesi görümcelerle yaşanan olaylar falan da cabası. Şuan çok güzel gidiyor evliliğimiz çok şükür.
Neyse asıl konuya geleyim sabah markete gittim. Ev sahibinin babası yaşlı bir dede tanışmışlığımız var. Nasılsın amca falan dedim dış kapıda karşılaştık . Sen kimsin kızım falan dedi hatırlamadı beni biraz aklı başında değil sanırım yaşlılığından dolayı. Bende biz yeni evlendik taşındık ya amca senle de tanışmıştık dedim. Hemen üst kattayız dedim. O kattaki adamın karısı ne oldu ya dedi. Efendim dedim kavga etmişler karısını dövmüş dedi ben yerin dibine girdim. Yok amca biz değiliz o başka birileridir dedim uzatmadan içeri girdim . Eşimi böyle bi duruma düşürdüğüm için çok üzgünüm çünkü sakin olmam için bana yalvardıkça durmak durulmak bilmemiştim. Apartmanda yaşamaya hiç alışkın olmadığımdan da olayların nereye varacağını pek düşünemedim. Demek ki binada bişeyler duyuldu ve yalan yanlış yayıldı herkese . Eşim bu insanların yüzüne bakıyor kirayı vs vermeye gidiyor karşılaşıyor adamlar kayınbabamın tanıdıkları zaten. Kısacası kendimi çok kötü hissettim içim içimi yiyor insanlar hakkımızda ne düşünmüştür eşim hakkında ne düşündüler diye. İnsanlarda nasıl bi algı oluşmuştur ? Bide bunlarla aramızda iki daire var duymaları pek mümkün değil sanırım üst kattakiler yetiştirdi. Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor. Kötü hissediyorum kendimi çok utandım. Eşime bu durumdan bahsetmeyeyim değil mi?
Bunun dedikoduyla ne alakası var? Gecenin üçünde binayı ayağı kaldırmışsınız. O saatte herkes uyuyor ve kim bilir nasıl uyandılar? Kim bilir ne düşündüler? Kim olsa merak eder. Hırsız mı girdi, birisi mi fenalaştı... Polis cagirmadiklarina dua et.Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor.
Şimdi bunu bu şekilde söylersen eşin sana senin yüzünden bak rezil olduk dese sen ona ama sende bunu bunu yaptın dese al sana yeni bir tartışma , bence konuyu usulünce açıp apatmanda yaşadığınızı tartışmanız olduğunda bunu daha çok oturup konuşmanız ya da birbirinizi o an görmek istemiyosanızda ikiniz ayrı yerlere çekilin yani bu şekilde konuşun bence hem sadece apartmanda yaşadığınız için değil kendi ilişkiniz içinde bu önemliKızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.
Neyse asıl konuya geleyim sabah markete gittim. Ev sahibinin babası yaşlı bir dede tanışmışlığımız var. Nasılsın amca falan dedim dış kapıda karşılaştık . Sen kimsin kızım falan dedi hatırlamadı beni biraz aklı başında değil sanırım yaşlılığından dolayı. Bende biz yeni evlendik taşındık ya amca senle de tanışmıştık dedim. Hemen üst kattayız dedim. O kattaki adamın karısı ne oldu ya dedi. Efendim dedim kavga etmişler karısını dövmüş dedi ben yerin dibine girdim. Yok amca biz değiliz o başka birileridir dedim uzatmadan içeri girdim . Eşimi böyle bi duruma düşürdüğüm için çok üzgünüm çünkü sakin olmam için bana yalvardıkça durmak durulmak bilmemiştim. Apartmanda yaşamaya hiç alışkın olmadığımdan da olayların nereye varacağını pek düşünemedim. Demek ki binada bişeyler duyuldu ve yalan yanlış yayıldı herkese . Eşim bu insanların yüzüne bakıyor kirayı vs vermeye gidiyor karşılaşıyor adamlar kayınbabamın tanıdıkları zaten. Kısacası kendimi çok kötü hissettim içim içimi yiyor insanlar hakkımızda ne düşünmüştür eşim hakkında ne düşündüler diye. İnsanlarda nasıl bi algı oluşmuştur ? Bide bunlarla aramızda iki daire var duymaları pek mümkün değil sanırım üst kattakiler yetiştirdi. Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor. Kötü hissediyorum kendimi çok utandım. Eşime bu durumdan bahsetmeyeyim değil mi?
Sorun apartmanda yaşamaya alışkın olmamanız değil ki, isterseniz boş arazide olun insan eşine öyle bağırıp çağırmamalı. Karşılıklı tabiki. Bence bundan sonra imajınızı düzeltmek için sessiz sakin yaşayın, dışarıya da yansıtmayın. Başka bir şey yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum.Kızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.
Sizin şu mantığınıza göre üst kattaki veya alt kattaki veyahutta yan dairedeki komşu sabah erken saatte veya geç saate makineyi çalıştrsa, bangır bangır müzik dinlese, çocukları ağlasa veya bağırsa, afedersiniz eşiyle sev...ken sesleri gelse o da kimseyi ilgilendirmez..Evliliğin ilk zamanlarında olur öyle şeyler konuşulanlar komşularınızın densizliği bir daha olursa düşük volume tartışırsınız hem kimseyide ilgilendirmez emin ol herkes yaşamıştır. Oldu ki rahatsız oluyorsun selamı sabahı kesersin insanlarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?