Rezil oldum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar haklısınız ki. Şimdi her yer üniversite dolu. Okumayanı dövüyorlar. Ama ben mezun olalı 15 sene oldu tabi. Bizim zamanımızda 30.000 yapan hiçbir yere yerleşemiyordu. Şimdi 50.000 tıp fakültesi için sıralama kabul ediliyor.

Ayrıca "kendini geliştirme" masalina asla inanmıyorum.

Benim babam ilkokul mezunu ama gündemi takip eder. Belli bi şeyler biliyor tabi ama bakıyorum da farklılıklara saygi, empati yeteneği, adalet kavramı vs yok. Bunlar ancak kampüste edinilecek yetenekler bence

Biz kimseyi kırmayalım
Küçümsemek cahil insanın işi. Kimseyi küçümseme veya kibirlenme niyetim yok cünkü cehaletimin farkındayım. Ama kimse de gelip lise mezunuyum ama kendimi çok geliştirdim, açıktan okudum ama sonuçta benimki de diploma diyerek benim emeğimi hiç etmesin.

1 buçuk milyon insandan belli bir sıralamaya girerek okudum. Yiğidi öldürelim ama hakkını teslim edelim. Aksi de beni kırıyor çünkü

Garipseyen olduysan kendi garipliğidir, rezil olacak bir şey yok bunda.

Çok normal bir yanlış anlama.

Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisi şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı
Tıp fakültesini mi açıktan okudu?
Neticede üniversite eğitiminden bahsediyoruz. Açık liseden üniversiteye girip orada eğitim almış.
Açık lise ve açıktan üniversite okumak örgün eğitimle denk değildir

Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisinin şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı

Hayır fakülteyi kazandı. Öğrenci şuan da ama orta okul lise açıktan okudu

Tamam işte tıp gibi bir bölümü neden açıkta okuyamıyorsunuz?
Şu an o örgün eğitim alan biri. Ve evet üniversite mezunu ve mezunlarla denk.
Ama açık liseden açık üniversiteye gitseydi kusura bakmasın örgün mezunu kadar denk saymayacaktık
Örgün eğitim önemsiz olsa, hukuk, mühendislik ve tıp gibi bölümleri de açıkta açarlardı. Demek ki çok önemli değil mi?
Biraz farkınıza varın

Bencede berbat bi mizah anlayışı bu örnekten sonra katılıyorum size

Ben zaten saygı duyuyorum size . Ne güzel tecrübeleriniz olmuş ayrıca.
Ben zaten farkındayim tabi ki eş değer görmüyorum.
Ama sizin yaptıklarınızı yapıp hala "Cahil " kalan çok insan var.

Evet kampüslerde olmanız grup çalışmalari yapmanız sizi daha sosyal ve daha tecrübeli yapar. Ama benim için eğitim çok başka bişey teşekkür ederim uzatmak istemiyorum artık.

Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisi şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı
İşte bu mesajdan belli oldu kafa yapınız, tıp açıktan okunabilir mi mesela? Neden okunamaz bir düşünün.
Sizin mesleğiniz nedir mesela? Ne iş yapıyosunuz şuanda

Zaten ancak "bir" tanıdığınız olabilir, ikincisi olamayacak kadar istisnai bir durum ve istisnalar kaideyi bozmaz.

Açıktan üniversite okuduğum dediğiniz şey de kazanmak değil mesela. Belli bir puan almak gerekmiyor. Ayrıca iki yıllık okuduysanız yine üniversite mezunu olmuyorsunuz önlisans mezunu oluyorsunuz

İşte bu mesajdan belli oldu kafa yapınız, tıp açıktan okunabilir mi mesela? Neden okunamaz bir düşünün.
Sizin mesleğiniz nedir mesela? Ne iş yapıyosunuz şuanda
Şu an için soruyorsanız gönüllü olarak hayat okulunda iki küçük "İnsan " yetiştirmek için çabalıyorum efenimmm.
Elimden gelenden daha fazlasını yapmak için uğraşıyorum koşuşturuyorum. Sermayem gün sonunda güven ve mutluluk dolu iki çift göz

Açıktan üniversite okuduğum dediğiniz şey de kazanmak değil mesela. Belli bir puan almak gerekmiyor. Ayrıca iki yıllık okuduysanız yine üniversite mezunu olmuyorsunuz önlisans mezunu oluyorsunuz
Tamam

Heh “hayat üniversitesi” de geldi tam oldu
Yani cidden böyle kompleksli konuşuyorsanız güldürürsünüz.
Şartlarım okumama yetmedi üniversite okuyamadım demek var, ben de açıktan da olsa okudum hem hayat üniversitesi falan demek var. İkinciyi söyleyen mesela gözümde çok komik görünüyor benim

Kısaca işiniz yok. Burada eğitimden bilgiden o kadar bahsettiniz ki aöf okudunuz bi yerlere geldiniz diye beklentim oluştu.

Mesela devlette KPSS sınavında 4 yıllıklara ayrı sınav yapar, lise mezunu ve iki yıllık aöf mezunları önlisans KPSS ye girer. Devlette iki yıllık ve 4 yıllığı bir tutmuyor.
Eğer iki yıllık mezunuysanız üniversite mezunu da değilsiniz bu arada haberiniz olsun

Ev hanımıyım çocuk bakıyorum demenin güzellemesini yapmış kısaca, neden kompleks yaptığını anladım ben.

Ya tamam en üniversite mezunu en çok okumuş en eğitimli sizsiniz ne kadar çok konuştunuz ya taktınız heralde

kimse sana düşman değil herkes bişeyler anlatmaya çalışıyor ama sen eleştirileri kulak ardı etmeye devam ediyorsun
bir konu açmışsın ama biz o konunun arkasındaki gerçeği irdeleyip farkındalığını artırmaya çalışıyoruz. bu tavrın da yine kompleksinden ileri geliyor.
2 kardeşten rahatsızsın ama onlar aslında sana hiçbisey yapmıyor cünkü onları görünce karsında kendi yetersizliğini görüyorsun. bunun suclusu o insanlar değil.
konu özgüveni geliştirmek dışında kendini sevmekle alakalı. her seyi okuyorum yok şöyle yok böyle sürekli üstün olma cabasındasın. Hatta eşinle savaştığını bile söyleyebilirim. Böyle ancak kendini yorarsın. Yapıcı eleştiri yapıyorum, herkes yapıyor ama geri püskürtüyosun. Sen burda akşama kadar yaz biz de he he mi diyelim ne istiyorsun anlamadım açıkcası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…