- 14 Ekim 2016
- 7.207
- 48.738
- 548
O kadar haklısınız ki. Şimdi her yer üniversite dolu. Okumayanı dövüyorlar. Ama ben mezun olalı 15 sene oldu tabi. Bizim zamanımızda 30.000 yapan hiçbir yere yerleşemiyordu. Şimdi 50.000 tıp fakültesi için sıralama kabul ediliyor.Ben üç büyük şehirdeki okullarda okuyanlarla on sene önce açılan yeni okullardan mezunları bile aynı seviyede görmüyorum heleki açıktan okumak nasıl eşdeğer olsun?
ilk on bine girecek kadar çalışıp sonra dört sene en iyi akademisyenlerden bire bir ders dinleyen konferanslara katılan staj görenlerle nasıl denk göreyim açıktan okumayı?
Bana mesela bu da hadsizlik geliyor.
Sonra bu tip konularda nedense birden “kendini geliştiren ilkokul” mezunu dolu diyenler geliyor. Yani bu ütopik ilköğretim mezunlarıyla ben henüz karşılaşmadım.
Benim kayınpederde sürekli İlber Ortaylı dinleyen elinde felsefe kitapları gezen biridir. Kusura bakmasın ama yazım yanlışlarından kendini ifade edişinden düşünce tarzından yine belli oluyor yine belli oluyor.
Ben eşin de muhteşem bir üniversiteden mezun olduğunu düşünmüyorum mesela öyle olsa açık mezunuyla evlenmezdi. Boşuna kompleks yapıyor bence ondan. Herkes az çok kendine yakın biriyle evlenir
Tıp fakültesini mi açıktan okudu?Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisi şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı
Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisinin şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadıBen üç büyük şehirdeki okullarda okuyanlarla on sene önce açılan yeni okullardan mezunları bile aynı seviyede görmüyorum heleki açıktan okumak nasıl eşdeğer olsun?
ilk on bine girecek kadar çalışıp sonra dört sene en iyi akademisyenlerden bire bir ders dinleyen konferanslara katılan staj görenlerle nasıl denk göreyim açıktan okumayı?
Bana mesela bu da hadsizlik geliyor.
Sonra bu tip konularda nedense birden “kendini geliştiren ilkokul” mezunu dolu diyenler geliyor. Yani bu ütopik ilköğretim mezunlarıyla ben henüz karşılaşmadım.
Benim kayınpederde sürekli İlber Ortaylı dinleyen elinde felsefe kitapları gezen biridir. Kusura bakmasın ama yazım yanlışlarından kendini ifade edişinden düşünce tarzından yine belli oluyor yine belli oluyor.
Ben eşin de muhteşem bir üniversiteden mezun olduğunu düşünmüyorum mesela öyle olsa açık mezunuyla evlenmezdi. Boşuna kompleks yapıyor bence ondan. Herkes az çok kendine yakın biriyle evlenir
Bana göresi olan bir şey değil bu üzgünüm. İyi bir üniversitede okumak ne demek bilmediğiniz için bunu söylüyorsunuz mesela.
Başka bir şehirde yurtta, evde kalıp kendi ayaklarının üstünde duruyorsun. Alanında ilerlemiş profesörlerden ders dinleyip, notlar tutmak, bazen sınıf içi tartışmalara karışmak insanı geliştiren yönlendiren şeylerdir.
Ben Ankara’da en eski en köklü okullarından birinden mezun oldum. Bir dersimizin vizelerinde kitap defter açık olurdu çünkü tamamen o ders bağlamında işlenen konuların yorumlanmasına dayanırdı. Bir ders vizeleri her hafta hazırlanan araştırma tezlerinden gelen puanlarla birikirdi. O ders için filmler izledik, yabancı kaynaklar taradık, röportajlar yaptık. Bazen grup çalışmaları yaptık: şimdi kalkıp açıktan okumak bizim bu emeklerimizle denk olamaz kusura bakmayın.
Biraz da gerçekleri görerek hareket edin. Cehalet bilmediğini bilmemektir en çok da. Yoksa Burhan Altıntop gibi ben de üniversite mezunuyum diye gezmek oluyor. Ne olduğunu bilmek hazme
Hayır fakülteyi kazandı. Öğrenci şuan da ama orta okul lise açıktan okuduTıp fakültesini mi açıktan okudu?
Neticede üniversite eğitiminden bahsediyoruz. Açık liseden üniversiteye girip orada eğitim almış.
Açık lise ve açıktan üniversite okumak örgün eğitimle denk değildir
Tamam işte tıp gibi bir bölümü neden açıkta okuyamıyorsunuz?Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisinin şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı
Hayır fakülteyi kazandı. Öğrenci şuan da ama orta okul lise açıktan okudu
Bencede berbat bi mizah anlayışı bu örnekten sonra katılıyorum sizeBence sizi açıktan okuduğunuz için küçümsemiyorlar da, sizdeki ben çok araştırıyorum okuyorum gündemden haberdarım eğlenceliyim saksı değilim ben de muhabbete katılıcam havanızdan bıkmışlar gibi geldi bana son yazdığınız mesajlardan.
Komik değil maalesef
Ben zaten saygı duyuyorum size . Ne güzel tecrübeleriniz olmuş ayrıca.Tamam işte tıp gibi bir bölümü neden açıkta okuyamıyorsunuz?
Şu an o örgün eğitim alan biri. Ve evet üniversite mezunu ve mezunlarla denk.
Ama açık liseden açık üniversiteye gitseydi kusura bakmasın örgün mezunu kadar denk saymayacaktık
Örgün eğitim önemsiz olsa, hukuk, mühendislik ve tıp gibi bölümleri de açıkta açarlardı. Demek ki çok önemli değil mi?
Biraz farkınıza varın
Ben zaten farkındayim tabi ki eş değer görmüyorum.Tamam işte tıp gibi bir bölümü neden açıkta okuyamıyorsunuz?
Şu an o örgün eğitim alan biri. Ve evet üniversite mezunu ve mezunlarla denk.
Ama açık liseden açık üniversiteye gitseydi kusura bakmasın örgün mezunu kadar denk saymayacaktık
Örgün eğitim önemsiz olsa, hukuk, mühendislik ve tıp gibi bölümleri de açıkta açarlardı. Demek ki çok önemli değil mi?
Biraz farkınıza varın
İşte bu mesajdan belli oldu kafa yapınız, tıp açıktan okunabilir mi mesela? Neden okunamaz bir düşünün.Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisi şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı
Zaten ancak "bir" tanıdığınız olabilir, ikincisi olamayacak kadar istisnai bir durum ve istisnalar kaideyi bozmaz.Bizzat bir tanıdığımiz açıktan okuyup ilk 15 bine girdi ve tıp öğrencisi şuan da . Onun hakkında düşüncenizi merak ettim . Asla okul sırasına oturmadı
Ne yapıyorsunuz mesela?
Açıktan üniversite okuduğum dediğiniz şey de kazanmak değil mesela. Belli bir puan almak gerekmiyor. Ayrıca iki yıllık okuduysanız yine üniversite mezunu olmuyorsunuz önlisans mezunu oluyorsunuzBen zaten saygı duyuyorum size . Ne güzel tecrübeleriniz olmuş ayrıca.
Ben zaten farkındayim tabi ki eş değer görmüyorum.
Ama sizin yaptıklarınızı yapıp hala "Cahil " kalan çok insan var.
Evet kampüslerde olmanız grup çalışmalari yapmanız sizi daha sosyal ve daha tecrübeli yapar. Ama benim için eğitim çok başka bişeyteşekkür ederim uzatmak istemiyorum artık.
Şu an için soruyorsanız gönüllü olarak hayat okulunda iki küçük "İnsan " yetiştirmek için çabalıyorum efenimmm.İşte bu mesajdan belli oldu kafa yapınız, tıp açıktan okunabilir mi mesela? Neden okunamaz bir düşünün.
Sizin mesleğiniz nedir mesela? Ne iş yapıyosunuz şuanda
TamamAçıktan üniversite okuduğum dediğiniz şey de kazanmak değil mesela. Belli bir puan almak gerekmiyor. Ayrıca iki yıllık okuduysanız yine üniversite mezunu olmuyorsunuz önlisans mezunu oluyorsunuz
Heh “hayat üniversitesi” de geldi tam olduŞu an için soruyorsanız gönüllü olarak hayat okulunda iki küçük "İnsan " yetiştirmek için çabalıyorum efenimmm.
Elimden gelenden daha fazlasını yapmak için uğraşıyorum koşuşturuyorum. Sermayem gün sonunda güven ve mutluluk dolu iki çift göz
Kısaca işiniz yok. Burada eğitimden bilgiden o kadar bahsettiniz ki aöf okudunuz bi yerlere geldiniz diye beklentim oluştu.Şu an için soruyorsanız gönüllü olarak hayat okulunda iki küçük "İnsan " yetiştirmek için çabalıyorum efenimmm.
Elimden gelenden daha fazlasını yapmak için uğraşıyorum koşuşturuyorum. Sermayem gün sonunda güven ve mutluluk dolu iki çift göz
Mesela devlette KPSS sınavında 4 yıllıklara ayrı sınav yapar, lise mezunu ve iki yıllık aöf mezunları önlisans KPSS ye girer. Devlette iki yıllık ve 4 yıllığı bir tutmuyor.
İsim var şuan çalışmıyorum bebeğim küçük olduğu için onunla vakit geçiriyorum.Kısaca işiniz yok. Burada eğitimden bilgiden o kadar bahsettiniz ki aöf okudunuz bi yerlere geldiniz diye beklentim oluştu.
Ev hanımıyım çocuk bakıyorum demenin güzellemesini yapmış kısaca, neden kompleks yaptığını anladım ben.Heh “hayat üniversitesi” de geldi tam oldu
Yani cidden böyle kompleksli konuşuyorsanız güldürürsünüz.
Şartlarım okumama yetmedi üniversite okuyamadım demek var, ben de açıktan da olsa okudum hem hayat üniversitesi falan demek var. İkinciyi söyleyen mesela gözümde çok komik görünüyor benim
Ya tamam en üniversite mezunu en çok okumuş en eğitimli sizsiniz ne kadar çok konuştunuz ya taktınız heraldeMesela devlette KPSS sınavında 4 yıllıklara ayrı sınav yapar, lise mezunu ve iki yıllık aöf mezunları önlisans KPSS ye girer. Devlette iki yıllık ve 4 yıllığı bir tutmuyor.
Eğer iki yıllık mezunuysanız üniversite mezunu da değilsiniz bu arada haberiniz olsun
kimse sana düşman değil herkes bişeyler anlatmaya çalışıyor ama sen eleştirileri kulak ardı etmeye devam ediyorsunBen zaten saygı duyuyorum size . Ne güzel tecrübeleriniz olmuş ayrıca.
Ben zaten farkındayim tabi ki eş değer görmüyorum.
Ama sizin yaptıklarınızı yapıp hala "Cahil " kalan çok insan var.
Evet kampüslerde olmanız grup çalışmalari yapmanız sizi daha sosyal ve daha tecrübeli yapar. Ama benim için eğitim çok başka bişeyteşekkür ederim uzatmak istemiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?