Hayat ne tuhaf...
Önceki dönemlerde, ev fiyatları artıyor para mı biriktirelim,kredi mi ödeyelim diye konu açıyordum. Başka bir zaman, para biriktiremiyorum çok gereksiz harcama yapıyorum,bir yere ödeme yapmamız lazım diye dert yanıp sonra yine bir çözüme varamıyordum...
Evet bizim bir yerlere ödeme yapmamız lazım,bu hala aklımızda ama hiç koca vinç alıp onun borcunu ödeyeceğimiz aklıma gelmemişti, hatta biri söylese afedersiniz bir tarafımla gülerdim yani. Şaka gibi dimi, bildiğiniz vinç almaktan bahsediyorum

Eşim inşaat işinde, bir mühendislik firmasında çalışıyor,şantiyelerdeki personellerin evraklarıyla ilgileniyor. Vinç kiraladıkları adam eşime büyük vinç almak istediğini söyleyip ortaklık teklif etmiş.Kendisine ait ufak vinci verip 170 bin tl lik büyük vinç alacak.
Toparlamam gerekirse, ben çalışıyorum,eşim de çalışıyor. Ek olarak bir vincimiz ve onun borcu olacak. Bize düşecek ödeme kısmı 85 bin. 2 yılda aylık 3buçuk-4 bin civarı ödeyeceğiz. Vincin aylık getirisi bu borcu karşılıyormuş,hatta adamın söylediğine göre çoğu zaman üstüne çıkıyormuş.Eşim "daha bir kaç ay önce bize fatura kesti 20 bin lira ödedik adama" dedi. "Patronuna danışsan,sonuçta senden daha eski tanıyorlar" dedim. Geçen gün sormuş,onlar da "bu işte para var bence ortak ol" demişler.Ama benim kafamda acabalar var,sonuçta babana bile güvenme derler.Bir de hadi belgelerle faturalarla iş yapıyoruz adam güvenilir diyelim,her ay iş yapabilecek mi,garantisi yok ki. Bu işleri yapan tanıdıklarınız var mı? Bizi neler bekliyor?