Sivilceli Ciltler Roaccutane kullanan arkadaşlar yarım edebilir misiniz?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

babymaster

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
875
11
118
Merhaba arkadaşlar uzun süredir sivilce, akne tedavisi görüyordum.
Kullanmadığım krem, hap kalmadı ama malesef sivilcelerim azalmak yerine iyice arttı, çok rahatsızlık duymaya başladım. Yüzümde pek olmuyor tek tük ama sırtımda ki sivilceler canımı acıtıyor artık.
Doktorum roaccutane kullanmamı söyledi. Pazartesi tahlil yapıp başlayacağım. Yaz olduğu için ilk aylar dozunu az tutup kışa dorğru yükselteceğini söyledi.
Ama yan etkisi çok olan bir ilaçmış onu geçtim güneşe çıkmamam gerekiyormuş.
Bu ilacı kullanan arkadaşlar size bir kaç sorum var.
1) Yazın bu hapı kullanırken nelere dikkat ettiniz? Güneşe çıkma, vs..
2)yüzünüzde her hangi bir iz kaldı mı?
3)ilk 3 ay sanırım sivilceleri çoğaltıyormuş sizde de bu oldu mu?
4)Hapın yanın da ek krem vs doktorunuz önerdi mi?
5)Bu hapı kullanırken ajda yapmanın bir zararı var mı?
6) Hap kilo aldırıyor diye duydum doğru mu?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:

yazın ılacı kullanırken yuzunu kurutacagında kalıtelı bı gunes kremı kullanacaksın dr un önerecek.eger yanaklarında falan asırı sıvılce carsa tabıkı ızı kalır ılerde soydurma ıslemı yaptırırsın .evet ılk kullandıgında butun sıvılcelerı dısarı atar .sonrada hepsını kurutur.agda yapmanın bı zararı yok
kılo falan aslşa aldırmaz .sadece kolestolun yukselır o da fazla degıl zaten her ay tahlıl yapıp ole yazar ılacını.butun vucudun kurur.sacların .burnındakı sıyah noktalar bıle gıder.göz kurulugu yapar ılerleyen dönemde onada sunu göz yası kullanırsın .dudakların kuru onada bepanten krem surersın .özetle 6 ay bu ılacı kullanırsın ömur boyu veda edersın sıvılcelere.dr una guven .rahat rahat kullan .tecrubeyle sabıttır
evlıysende kesınlıkle gebe kalamzsın bır yıl unutma

Canım öncelikle geçmiş olsun inşallah hepsinden kurtulucaksın :)
1) Yazın sakın ama sakın yüksek faktörlü güneş kremi kullanmadan dışarı çıkma zaten deniz kenarında güneşlenmek uzun uzun hiç iyi olmaz. Doktorum bana la roche posay markasını önerdi. Sitesinden araştırıp cildine en uygun olanı bulabilirsin.
2) Yüzüm pırıl pırıl oldu. Hafif hafif kırmızılıklar var yanak bölgemde ama belli bile değil leke tedavisi görmeyi düşünmedim o derece az tabi bu kişiden kişiye değiliyormuş duyduğum kadarıyla.
3) Sivilcelerim çoğaldı ama bu aslında iyileştiğinin göstergesi çıkacak bütün sivilceler bir anda çıkıyor ve bitiyor ama bu da kişiden kişiye değilen bir şey.
4) Hapın yanında iyi bir nemlendirme gerekiyor. Ben la roche posayın bu ilacı kullananlar için olan bir nemlendiricisini kullandım çok güzel öneririm. Dudakların koruyacak nivea med+ çok iyi geliyor eczanede bulabilirsin renksiz bir şey. Vaseline vücut nemlendiricisi var onu da öneririm vücudu rahtlatıyor. Göz kuruluğu olabilir bunun için de damla kullanman gerekebilir.
5) Ağda malesef yapamıyorsun cildin çok hassas olduğu için epilasyon aleti kullanabilirsin.
6) Ben kilo almadım ama alanı duydum belli olmaz yani.

Bol bol su içmen senin için iyi olacaktır özellikle yazın. A vitamini içerdiği için ilaç takviye olarak A vitamini kesinlikle KULLANMAMALISIN.

İnsanların dediklerine aldanıp kendini korkutma her şey inşallah çok güzel olacak. Bebek gibi bir cilde kavuşman dileğiylee :)

Canım o ilacı bilmiyorum ama benimde çok tuhaf bir cildim vardır , durup durup mutlaka bir yerimde sivilce çıkar.
Kendim için kullandığım 2 krem ve 1 temizleme jeli var , etkisi kusursuz 1 haftada pürüzsüz bir cildim oldu.
İstiyorsan önerebilirim

Yanaklarımda tek tük sivilce var canım, özel günlerde ve sıkıntı yaptığım zamanlar artıyorlar sadece ama sırtımda gerçekten çok çoğaldı özellikle son zamanlar.
Burunda ki siyah noktaların gitmesi çok iyimiş
Göz kuruluğunu ilk kez duydum sana doktorun mu damla önerdi canım yoksa kendin mi aldın eczaneden. :26:

İnternet üzerinden mi spariş veriliyor canım, yoksa eczanelerde bulabilir miyim bu ürünü?
Başka bir arkadaş ağda yapabilirsin demiş, kafam karıştı bak şimdi.:26:
Doktorum zaten her ay düzenli tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi. Bakalım umarım hemen kurtulurum.
Bir de kas ağrısı yaptığını duydum, acaba gerçekten ağrı yapıyor mu eklem ve kaslarda?

Öner tabi canım aklımda bulunsun ama benim sivilcelerim malesef yüzeysel değil, hap tek çözüm. :26:

Hepinizi öpüyorum kızlar

Son düzenleme:
lise zamanı 6ay kullandım.. ben kışa denk gelen zamanda kullanmıştım...

ilacın dozunu kgna ve her ay yapılan kan tahlılıne göre ayarlayacaklar...

yüzünün pulpul olmasının nedeni ilacın etkısıyle dipte oluşan akneyi yüzeye çıkartmasından kaynaklanır..

iyi bir nemlendirici kullanmalısın..dudakların bile soyulup patlayacak.. güneşe çok çıkma..yada 3 ay daha bekle kışın başla.. oluşan ve ilacın etkısıyle olgunlaşan sivilceleri ben çok oynamıstım ve sıkmıstım.. sıkmasanda kendi kendi kendine patlayacak birazcıkta canın yanacak..özellikle banyo yaparken filan kendiliğinden akıp gidecek sıcaktan.. belki biraz daha az yanar canın...
tedavi sonrasında oyuklar oluştu geçmez dediğim ama vucut kendını yenıledi bolbol kızarmıs tavuk derisi yedim (E vitamını acısından ne varsa yedim acıkcası).. e vit. oranı yuksek olan kremleri surerek milleti şaşırtarak eski cildime kavustum...

evliysen hamile kalmamalısın hapı kullanımdan sonra 1 yıl kadar korunmalısınız yoksa bebek sağlıklı olmaz...

kuvvetli bir ilaçtır doğru ,,dr.unuza güvenin..

Geçmiş olsun. 6 aylık tedavim biteli 2 gün oldu yardımcı olmayı isterim. Öncelikle ben de bu ilaca çok korkarak başladım çünkü dudak yarılmaları, burun kanamaları, göz kurumaları, cilt ve saçta aşırı kurumalar, aşırı eklem ağrıları, kolestrol gibi aşırı korkutucu şeyler duydum. Öncelikle her bünye farklıdır. Benim kullanan arkadaşlarım da vardı gözle görülür olan birçok şeyi yaşadılar ama bazı şeyleri sen kendin önleyebilirsin. Bu ilacı kullanan bir insanı bazen 1 mt öteden tanırsın ama kimse benim bu ilacı kullandığımı anlamadı. Üstelik 40 mg kullandım ki düşük bir doz değil. Ama ilk günden güzel bir nemlendirici( la roshe roaccutane kullananlar için özel nemlendiricisi ki çok memnun kaldım cildimi hiç kurutmadı) , bol bol dudak stiği, göz damlası ve vücut nemlendircisi aldım. Dudaklarının yarılana kadar çatlamasını bekleyerek kullanırsan bir anlamı olmaz. Birçok insanın aksine cildim de hiç sivilce kusması olmadı sadece ilk haftadan itibaren özellikle burnumdaki tüm siyah noktaları resmen kustu.Göz damlasını da ilk günden itibaren hiç aksatma çünkü gözü de kurutuyor kullanmazsan. Bende en kötü yanı aşırı eklem ağrısı ve yiyeceklerime dkkat etmediğim için kolestrol artışı oldu. Oturduğum yerden kalkıp iki adım atamadığımı ya da yatakta yan dönemediğimi biliyorum. Buna hazırlıklı ol. Ama imkanın varsa hergün yarım saat yürü iyi geliyormuş.Ağda, lazer gibi uygulamaları yapma çünkü cilt aşırı inceldiği ve hassaslaştığı için aşırı derecede tahriş olabilir. Yazın ya da kışın bile olsa mutlaka leke olmaması için güneş kremi de şart. Dediğim gibi ilk günden dikkat ederek kullanırsan zararlarını en aza indirmek senin elinde. Sonuçta gerçekten sıkıntıları var ama gerçekten işe yarayan tek ilaç. Aşırı sivilce sorununuz varsa karaciğerinizi en baştan başka ilaçlarla yormayın bence.

son olarak bu ilaçla bırlıkte a ve d vitaminini kesinlikle kullanmayacaksın zaten doktorun sana söyleyecek... ben 6ay boyunca havuç ve balık yemedim diyebilirim.. havuçsuz salata yapıyordum kendime bana yasak diye ev halkıda mı yemesin :)))

heidi81 arkadasımın dediği gibi benim de kullandığım doz miktarı 40 grdı.. kilom daha çok olsa dozajı daha çok artıtıtlarmıs oyle demıstı doktorum..ben üniv. hast. tedavi olmuştum.

doktor 2 kutu hap vermıstı birisi 10grlık diğer kutuda 30grlıktı... 2 kutu hapıda aynı anda içiyordum.. 2000li yıllarda böyleydi şimdi durum nasıldır bilemiyorum tabi..

Canım benimde 1 ay oldu tedaviye başlayalı ama burun ameliyatı olmak istediğimi söyledim ondan erteledik şimdilik tedaviyi ameliyattan bikaç ay sonra tekrar başlıcam tedaviye kullandığım kadarıyla siyah noktalarım epeyi gitti daha yeni olduğu için çok bir etkisini göremedim galiba. Banada doktorum dedi kesinlikle a vitamini alma diye çok yağlı şeyler yeme kebap fastfood gibi yiyeceklerden mümkün oldukça uzak dur dedi. Bide yüzüne güneş koruyucusu sürüp çık kesinlikle mümkün oldukça kalma güneşte. Kilo aldırdığını bende duydum ama doğruluğunu hiç bilmiyorum,kullanan arkadaşlarım oldu onlardan kilo artışı görmedim ben, kişisel bir şey galiba bu birazda.

Çok geçmiş olsun canım umarım iyi sonuç almışsındır güle güle kullan yeni cildini.
Hangi göz damlasını kullandın canım?
Ağdasız ne yapacağım hiç bilmiyorum.:26:
Seba med in 50 faktörlük kremini kullanıyorum canım sen hangisini kullandın?

Malesef canım kışa kadar bekleyemem özel meselelerden dolayı.
Hımm.. kızarmış tavuk derisi demek, pek et sevmem onun yerine nemlendirici kremime E vitamini kırarım.
Evli değilim tatlım hamilelik sorunum yok şükür ki.

Ben yaz olduğu için önce hafif doz başlayacağım canım. Doktorum öyle söyledi.
Sanırım beni en çok balık ve havuç yememe kısmı zorlayacak.

Geçmiş olsun canım umarım iyi sonuçlar alırsın.
Zaten sağlıklı besleniyorum sorun olmayacak fastfood dan uzak durmam..
Umarım kilo almayız biz de.:26:

Keşke kışın kullansanız.Sizin için daha iyi olur=)
Ben de 3-4 sene önce Aralık ayından Hazirana kadar kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
1)Yazın kullanmadığım için pek bir şey diyemeyeceğim ama güneş kremini sürekli kullanıyordum.
2)Yüzümde herhangi bir iz kalmadı=)
3)Bende kusma dönemi denilen sivilcelerin azdığı dönem hiç olmadı.En fazla 3-4 tanesi aynı anda çıkmıştır.Herkesde olmuyor.Hatta olmayınca telaşlanan arkadaşlar bile vardı=)
4)Doktorum bana la roche posay serisinden kremler yazmıştı.
5)Ağdanın bir zararı yok bence.Yani bana bir zararı olmamıştı.Doktorum da bundan hiç bahsetmemişti.
6)Hap kilo aldırıyor diyen var, zayıflatıp iğne ipliğe döndürüyor diyen var Yani diyorlar da diyorlar.Hakkında bu kadar fazla şehir efsanesi üretilen başka bir ilaç görmemiştim.Ben kullandığım dönem bu siteyi,başka siteleri okuyup okuyup doktoruma gidiyordum.Bol bol güldürüyordum kadını=)Hatta bir bayan bu ilaç yüzünden 3-4 sene sonra yüzünün çöktüğünü söylemişti bu sitede.Ben bunu okudum ya gözüme uyku girmemişti

Siz sadece doktorunuzu dinleyin,almanız gereken önlemleri o size söyler.

Son düzenleme:
Yanaklarımda tek tük sivilce oluyor demişsin.
O kadarcık sivilce için,bunca yanetkisi olan bir ilaç kullanmaya değer mi sence ?

Sırtındaki sivilceler için,sırtını banyo bezi ile ve ph düşük sabunla sık sık sabunlayabilirsin.

Doktorum pek bir şey demedi sadece karaciğeri yorduğunu söyledi, beslenme dikkat et güneşte fazla durma vs dedi. Detaylı olarak pazartesi konuşacağız..
Haklısın canım ben de okudum biraz ürperdim intihar edenlerin olduğunu öne sürenler bile var. Sanırım ciltleri hiç olmadığı kadar pürüzsüz ve sivilcesiz olduğu için şaşkınlıktan sevinçten ne yapacaklarını bilemeyin intihar ediyorlar. :))

Canım bu hapı bakkaldan almıyorum ki kafama göre tek tük sivilce için gidip alayım kullanayım. Gitmediğim doktor denemediğim ilaç krem kalmadı. Tek tük sivilce evet ama dokununca can acıtan cinsten, sırt üstü yatamadığımı biliyorum.

Doktorum da en az sizin kadar yan etkisini biliyordur. Eminim gerekli olduğu için vermiştir.

Son düzenleme:
La roche posay ürünleri eczanelerde satılıyor canım sitesinde evine yakın olana bakabilirsin. Aman diyeyim ağdaya sakın çünkü cildin çok hassas hatta reçeteye bakarsan orada da yapılmaması gerektiği yazıyor. Eklem ve sırt ağrısı yapıyor malesef ilaç ama ilaçtan sonra hemen geçiyorlar

Geçmiş olsun canım umarım iyi sonuçlar alırsın.
Zaten sağlıklı besleniyorum sorun olmayacak fastfood dan uzak durmam..
Umarım kilo almayız biz de.:26:
[/QUOTE]

Sağol canım sanada çok geçmiş olsun umarım kalırız bu kiloda çok mumnunum şu kilomdan almak istemiyorum hiç :)
Sen burdan bilgilendir benide nasıl gidiyor diye olur mu?

Son düzenleme:
Ben şehir değiştirince kontrole falan gidemediğim için 2 ay devam edebilmiştim o ilaca sadece. Ama bu iki ay bile yüzümdeki sivilceleri tamamen temizledi diyebilirim. Ben de kusma dönemi olmadı Allah'tan.. 2 aydan fazla devam etsem belki izler de düzelirdi. Şimdi sadece regl dönemi ya da abur cuburu abarttığımda çıkıyor bir iki tane. :) Ama şimdi senin yazdığın sorulara bakınca oturdu taşlar, ilacı bıraktıktan sonra 10 kilo falan aldım, bunu o dönem evden çıkmayıp her gün 1 paket cips yememe bağlamıştım ama ilaçtan da mı olabilir diye düşündüm..

İlaca gelirsek, çok ağır bir ilaç zaten ilacı almadan önce imza atıyorsun özel reçetesine. :) Dudaklarım inanılmaz kurumuştu, sürekli kanıyordu. Bir de ben öyle nemlendirici falan kullanmayı seven biri değilim, zorlanmıştım baya. Eklem ağrılarım çok fazla oluyordu, 2 dakika aynı şekilde durayım hemen sırtıma ağrı giriyordu falan.. Bünyeden bünyeye değişebilir etkileri ama bu ilacı kullanıp faydasını görmeyen yoktur heralde. İçin rahat olsun o açıdan, inşallah kurtulursun. :)

Benim sivilcelerim sadece yüzümdeydi ve öyle iltihaplı kocaman sivilcelerden de değildi. küçük ama sıktılar. Gayet de ilk gidişim de bu ilacı verdi doktor. İyiki de vermiş. Fondöten kullanmama bile gerek kalmıyor. Üstelik yazan kişi tecrübesiz bi doktor değildi. :)

ben de piyasadaki nerdeyse her ilacı denedikten sonra maalesef roaccutane kullanmam gerekti 30 mg 7 ay kullandım. benim sadece yüzümde vardı sivilce fakat derinlerdi. şimdi hepsi geçti ve iz de yok, tedavi bittikten sonra hiç sivilcem çıktığını hatırlamıyorum cildimden çok memnunum artık. yan etkileri demişsin, benim kirpik dibi iltihabım var ilaç kurumaya ve kepeklenmeye sebep oldu ve göz damlası ve suni göz yaşı kullandım bir süre. ellerim çok kurudu onun için de momecon krem kullandım. sorularına gelince canım
1) yazın kesinlikle direk güneş ışığına maruz kalmadım. 50+ güneş kremlerini kışın bile kullandım, hala da günlük kullanmaya devam ediyorum çok açık tenli olduğum için. eğer çok beyaz değilsen sen ilaç bitince daha düşük faktörlü kullanabilirsin. ben avene ve babe kullandım.
2) hayır iz kalmadı, bazen bana gölge gibi bi kızarıklık varmış gibi geliyor ama yok sanırım
3) genelde çoğalttığı doğru, ama şanslıydım benim öyle olmadı, çünkü aktif sivilcem azdı benim sertlik şeklindeydi.
4) kesinlikle temizleyici ve çok güçlü bir nemlendirici kullanmalısın. dudaklara ayrı yüze ayrı vermişti bana. dudaklarıma bepanten yüzüme avene kullandım. temizleyicim de la roche posaydi.
5) yüzüne yaptığın zaman yakıyor ve yara yapıyor, yüzünde ip kullanmalısın diğer bölgelerde bi sıkıntı yok.
6) ben almadım, ama diyetine çok dikkat etmen gerek. a vit ve yağlı şeyler yememelisin. ben salataya bile yağ koymuyordum. her ay tahlillerini yaptırmayı da ihmal etme, geçmiş olsun

Son düzenleme:

bende geçen sene ağustos ayında başladım ilaca. aynısı değil ama aynı etkileri yapıyor.

yazın güneş kremi sürüyordum yüzüme ve mümkün oldukça dışarı çıkmıyordum.
ben 8 ay kullandım geçen mart gibi bıraktım.şuan hafif olarak izlerim var ama doktor iz geçirici krem veriyormuş ben almadım onu. zamanla soluyor zaten izler ilk zamanlardaki gibi değil.
benim cildim çok kuru olduğu için ekstre bir krem verdi doktor. günde 3 defa krem sürüyordum yüzüme ama son 3 ay hiç sürmemeye başlamıştım.sanırım cildim alışmıştı.
hap kullanırken ağda yapılmıyor çünkü cilt çok hassaslaştığı için iz kalma ihitmali çok yüksek.
kilo aldırmıyor aksine zayıflatıyor ben etrafımdakilerden hep öle gördüm.

ben bu sivilceden çok çektim.allah kimseye çektirmesin.benimkiler anormal derecedeydi.
ek olarak ilac içtiğim dönemde bol bol su içtim.dudaklarıma sürekli krem sürdüm.hiç makyaj yapmadım.mümkün oldukça sivilcelerle uğraşmamaya çalıştım.

şimdi gören herkez ne kadar güzel olmuş yüzün diyor. az biraz iz var onlarda biterse tam olacak inş.

sana şimdiden allah sabır versin.

Ben kullandığın ilacın aynısını ama devletin karşılamayanını kullandım zoretanin 1,5 ay önce bitti.Ama bence sen az dozda bile olsa başlama bende 10 mg ila başladım sonra doktor 20 mg yaptı ama 10 mg da bile baya soyuldu.Ha illa kullancam diyorsan dışarı çıkarken sakın ola güneş kremi sürmeden çıkma.Sivilcelerden kurtuluyum derken bu sefer güneş lekelerine sahip olursun..En az 50 faktörlük bi güneş kremi kullan.Benim şuan sivilcem hiç çıkmıyor izleri kaldı onlar içinde bu kış peeling ya da lazer yaptırcam.Yazın bu tür tedaviler yapılmıyor.Bence eylül sonu gbi başla bu ilaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…