- 30 Haziran 2010
- 3.342
- 1.199
- 373
- Konu Sahibi babymaster
-
Merhaba arkadaşlar uzun süredir sivilce, akne tedavisi görüyordum.
Kullanmadığım krem, hap kalmadı ama malesef sivilcelerim azalmak yerine iyice arttı, çok rahatsızlık duymaya başladım. Yüzümde pek olmuyor tek tük ama sırtımda ki sivilceler canımı acıtıyor artık.
Doktorum roaccutane kullanmamı söyledi. Pazartesi tahlil yapıp başlayacağım. Yaz olduğu için ilk aylar dozunu az tutup kışa dorğru yükselteceğini söyledi.
Ama yan etkisi çok olan bir ilaçmış onu geçtim güneşe çıkmamam gerekiyormuş.
Bu ilacı kullanan arkadaşlar size bir kaç sorum var.
1) Yazın bu hapı kullanırken nelere dikkat ettiniz? Güneşe çıkma, vs..
2)yüzünüzde her hangi bir iz kaldı mı?
3)ilk 3 ay sanırım sivilceleri çoğaltıyormuş sizde de bu oldu mu?
4)Hapın yanın da ek krem vs doktorunuz önerdi mi?
5)Bu hapı kullanırken ajda yapmanın bir zararı var mı?
6) Hap kilo aldırıyor diye duydum doğru mu?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..
La roche posay ürünleri eczanelerde satılıyor canım sitesinde evine yakın olana bakabilirsin. Aman diyeyim ağdaya sakın çünkü cildin çok hassas hatta reçeteye bakarsan orada da yapılmaması gerektiği yazıyor. Eklem ve sırt ağrısı yapıyor malesef ilaç ama ilaçtan sonra hemen geçiyorlar
Geçmiş olsun canım umarım iyi sonuçlar alırsın.
Zaten sağlıklı besleniyorum sorun olmayacak fastfood dan uzak durmam..
Umarım kilo almayız biz de.:26:
Ben şehir değiştirince kontrole falan gidemediğim için 2 ay devam edebilmiştim o ilaca sadece. Ama bu iki ay bile yüzümdeki sivilceleri tamamen temizledi diyebilirim. Ben de kusma dönemi olmadı Allah'tan.. 2 aydan fazla devam etsem belki izler de düzelirdi. Şimdi sadece regl dönemi ya da abur cuburu abarttığımda çıkıyor bir iki tane. :) Ama şimdi senin yazdığın sorulara bakınca oturdu taşlar, ilacı bıraktıktan sonra 10 kilo falan aldım, bunu o dönem evden çıkmayıp her gün 1 paket cips yememe bağlamıştım ama ilaçtan da mı olabilir diye düşündüm..
İlaca gelirsek, çok ağır bir ilaç zaten ilacı almadan önce imza atıyorsun özel reçetesine. :) Dudaklarım inanılmaz kurumuştu, sürekli kanıyordu. Bir de ben öyle nemlendirici falan kullanmayı seven biri değilim, zorlanmıştım baya. Eklem ağrılarım çok fazla oluyordu, 2 dakika aynı şekilde durayım hemen sırtıma ağrı giriyordu falan.. Bünyeden bünyeye değişebilir etkileri ama bu ilacı kullanıp faydasını görmeyen yoktur heralde. İçin rahat olsun o açıdan, inşallah kurtulursun. :)
ben de piyasadaki nerdeyse her ilacı denedikten sonra maalesef roaccutane kullanmam gerekti30 mg 7 ay kullandım. benim sadece yüzümde vardı sivilce fakat derinlerdi. şimdi hepsi geçti ve iz de yok, tedavi bittikten sonra hiç sivilcem çıktığını hatırlamıyorum cildimden çok memnunum artık. yan etkileri demişsin, benim kirpik dibi iltihabım var ilaç kurumaya ve kepeklenmeye sebep oldu ve göz damlası ve suni göz yaşı kullandım bir süre. ellerim çok kurudu onun için de momecon krem kullandım. sorularına gelince canım
1) yazın kesinlikle direk güneş ışığına maruz kalmadım. 50+ güneş kremlerini kışın bile kullandım, hala da günlük kullanmaya devam ediyorum çok açık tenli olduğum için. eğer çok beyaz değilsen sen ilaç bitince daha düşük faktörlü kullanabilirsin. ben avene ve babe kullandım.
2) hayır iz kalmadı, bazen bana gölge gibi bi kızarıklık varmış gibi geliyor ama yok sanırım
3) genelde çoğalttığı doğru, ama şanslıydım benim öyle olmadı, çünkü aktif sivilcem azdı benim sertlik şeklindeydi.
4) kesinlikle temizleyici ve çok güçlü bir nemlendirici kullanmalısın. dudaklara ayrı yüze ayrı vermişti bana. dudaklarıma bepanten yüzüme avene kullandım. temizleyicim de la roche posaydi.
5) yüzüne yaptığın zaman yakıyor ve yara yapıyor, yüzünde ip kullanmalısın diğer bölgelerde bi sıkıntı yok.
6) ben almadım, ama diyetine çok dikkat etmen gerek. a vit ve yağlı şeyler yememelisin. ben salataya bile yağ koymuyordum. her ay tahlillerini yaptırmayı da ihmal etme, geçmiş olsun
bende geçen sene ağustos ayında başladım ilaca. aynısı değil ama aynı etkileri yapıyor.
yazın güneş kremi sürüyordum yüzüme ve mümkün oldukça dışarı çıkmıyordum.
ben 8 ay kullandım geçen mart gibi bıraktım.şuan hafif olarak izlerim var ama doktor iz geçirici krem veriyormuş ben almadım onu. zamanla soluyor zaten izler ilk zamanlardaki gibi değil.
benim cildim çok kuru olduğu için ekstre bir krem verdi doktor. günde 3 defa krem sürüyordum yüzüme ama son 3 ay hiç sürmemeye başlamıştım.sanırım cildim alışmıştı.
hap kullanırken ağda yapılmıyor çünkü cilt çok hassaslaştığı için iz kalma ihitmali çok yüksek.
kilo aldırmıyor aksine zayıflatıyor ben etrafımdakilerden hep öle gördüm.
ben bu sivilceden çok çektim.allah kimseye çektirmesin.benimkiler anormal derecedeydi.
ek olarak ilac içtiğim dönemde bol bol su içtim.dudaklarıma sürekli krem sürdüm.hiç makyaj yapmadım.mümkün oldukça sivilcelerle uğraşmamaya çalıştım.
şimdi gören herkez ne kadar güzel olmuş yüzün diyor. az biraz iz var onlarda biterse tam olacak inş.
sana şimdiden allah sabır versin.
Ben kullandığın ilacın aynısını ama devletin karşılamayanını kullandım zoretanin 1,5 ay önce bitti.Ama bence sen az dozda bile olsa başlama bende 10 mg ila başladım sonra doktor 20 mg yaptı ama 10 mg da bile baya soyuldu.Ha illa kullancam diyorsan dışarı çıkarken sakın ola güneş kremi sürmeden çıkma.Sivilcelerden kurtuluyum derken bu sefer güneş lekelerine sahip olursun..En az 50 faktörlük bi güneş kremi kullan.Benim şuan sivilcem hiç çıkmıyor izleri kaldı onlar içinde bu kış peeling ya da lazer yaptırcam.Yazın bu tür tedaviler yapılmıyor.Bence eylül sonu gbi başla bu ilaca.
ilacı kullanmaya başlayalı 11 gün sonra 6 ay oluyor sorularını yanıtlayabilirim
1.Doktorun önerdiği bir güneş kremi kullanıyorum +50 solante acnes tinted bu biraz pahalı am gr olarak piyasadaki güneş kremlerinin 2-3 katı daha ucuzunu bulabilirsin mutlaka.Güneşe dikkat edeceksin en büyük düşmanın bu .Yüzünü sıcak sudan uzak tut. sivilcelerinle oynama. yüzüne uygun bir nemlendirici mutlaka sü.r dudaklarını ihmal etme. bol bol su iç. moralini hiç bozma.Doktorunun önerilerine mutlaka uy ve ilacı asla ve asla yarım bırkma bu benim 3. kullanışım ilk 2 sinde yarım bıraktığım için ne yazık ki tekrarladı
2.İzler tedavi bittikten sonrada geçiyorlarmış benim şuan ne yazıkki izlerim var bunun içinde ya tedaviyi uzattırıcam yada izler için tedavi uygulatıcam ama bu ilacı kullanıpta yüzünde tek iz dahi olmayanlarıda gördüm kişiden kişiye değişir
3.İlk 3-4 ay kişiye göre değişir ama sivilceler artıyor kusma dönemi olarak geçiyor bu dönem deri altındaki sivilceleri çıkartıp kurutuyor ama bu çokta kötü geçmiyor
4.Bana yüz yıkama jeli ve nemlendirici önerdi tabi güneş kremide yüz yıkama jelim ve nemlendiricim biodermaydı sana dudakların içinde ben önereyim blistex med plus çok memnun kalıcaksın
5.ben ağda yaptım cildin son derece hassas olduğu için normalden daha çok kızarıp kızarıklar daha geç kayboluyor ama ben yüzüme yapmadım sakın yüzüne yapma ama yada mecbur kalmadıkça yapma derim
6.ben kilo almıştım ama düzenli yemek yediğimden aldırsa aldırsa 1-2 kilo daha fazla olucanı sanmıyorum
e vitamini yüksek krem derken canım ? bende kullnıyorum bu hapı son ayım ama izlerimlise zamanı 6ay kullandım.. ben kışa denk gelen zamanda kullanmıştım...
ilacın dozunu kgna ve her ay yapılan kan tahlılıne göre ayarlayacaklar...
yüzünün pulpul olmasının nedeni ilacın etkısıyle dipte oluşan akneyi yüzeye çıkartmasından kaynaklanır..
iyi bir nemlendirici kullanmalısın..dudakların bile soyulup patlayacak.. güneşe çok çıkma..yada 3 ay daha bekle kışın başla.. oluşan ve ilacın etkısıyle olgunlaşan sivilceleri ben çok oynamıstım ve sıkmıstım.. sıkmasanda kendi kendi kendine patlayacak birazcıkta canın yanacak..özellikle banyo yaparken filan kendiliğinden akıp gidecek sıcaktan.. belki biraz daha az yanar canın...
tedavi sonrasında oyuklar oluştu geçmez dediğim ama vucut kendını yenıledi bolbol kızarmıs tavuk derisi yedim (E vitamını acısından ne varsa yedim acıkcası).. e vit. oranı yuksek olan kremleri surerek milleti şaşırtarak eski cildime kavustum...
evliysen hamile kalmamalısın hapı kullanımdan sonra 1 yıl kadar korunmalısınız yoksa bebek sağlıklı olmaz...
kuvvetli bir ilaçtır doğru ,,dr.unuza güvenin..
birde ben septoplasti olmak istiyorum bu ilacı kullanırken ameliyat olamıyormuyuz ayın 20 sinde doktora gidicektimCanım benimde 1 ay oldu tedaviye başlayalı ama burun ameliyatı olmak istediğimi söyledim ondan erteledik şimdilik tedaviyi ameliyattan bikaç ay sonra tekrar başlıcam tedaviye kullandığım kadarıyla siyah noktalarım epeyi gitti daha yeni olduğu için çok bir etkisini göremedim galiba. Banada doktorum dedi kesinlikle a vitamini alma diye çok yağlı şeyler yeme kebap fastfood gibi yiyeceklerden mümkün oldukça uzak dur dedi. Bide yüzüne güneş koruyucusu sürüp çık kesinlikle mümkün oldukça kalma güneşte. Kilo aldırdığını bende duydum ama doğruluğunu hiç bilmiyorum,kullanan arkadaşlarım oldu onlardan kilo artışı görmedim ben, kişisel bir şey galiba bu birazda.
Sağol canımm.Yalnız bu ilaç 6 ay kullanılıyor ister istemez okuluna denk gelir canım ve her ay kan tahlili yaptırman gerekiyor doktor bunlara bakıp vucudnda herhangi bir yan etkisi olup olmadığını ve vucüdunun yağ oranına bakıyor..Herşey normalse tekrardan yazıyor ilacı..Okulun uzaksa her ay uğraman zor olabilir ama tabiki sen daha iyisini bilirsin..
Merhaba arkadaşlar uzun süredir sivilce, akne tedavisi görüyordum.
Kullanmadığım krem, hap kalmadı ama malesef sivilcelerim azalmak yerine iyice arttı, çok rahatsızlık duymaya başladım. Yüzümde pek olmuyor tek tük ama sırtımda ki sivilceler canımı acıtıyor artık.
Doktorum roaccutane kullanmamı söyledi. Pazartesi tahlil yapıp başlayacağım. Yaz olduğu için ilk aylar dozunu az tutup kışa dorğru yükselteceğini söyledi.
Ama yan etkisi çok olan bir ilaçmış onu geçtim güneşe çıkmamam gerekiyormuş.
Bu ilacı kullanan arkadaşlar size bir kaç sorum var.
1) Yazın bu hapı kullanırken nelere dikkat ettiniz? Güneşe çıkma, vs..
2)yüzünüzde her hangi bir iz kaldı mı?
3)ilk 3 ay sanırım sivilceleri çoğaltıyormuş sizde de bu oldu mu?
4)Hapın yanın da ek krem vs doktorunuz önerdi mi?
5)Bu hapı kullanırken ajda yapmanın bir zararı var mı?
6) Hap kilo aldırıyor diye duydum doğru mu?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..
yok ben şu an devam ediyorum tedavimin bitmesine 11 gün kaldı üçüncü resimde başlamadan önceki halim kusma dönemi değil o biraz daha kötü oluyorCanım benim zaten şuan ki suratım senin kusma halindeki gibi.
düzelmiş ama bayağı keşke devam ettirseydin tatlım..
yok ben şu an devam ediyorum tedavimin bitmesine 11 gün kaldı üçüncü resimde başlamadan önceki halim kusma dönemi değil o biraz daha kötü oluyor
Ben de o ilaci kullandim. Iyiki de kullamsim. Ilaci kullandim ve acayip deistim. Ilac kolestrolumu cikarmisti. Azaltmak icin spora basladim cok kilo verdim.
Oneriyorum. Dudaklar icin hametan. Gunes kremi aven kullanmistim.
Pisman olmazsin kesinlikle kullan. Ben devyazin baslamistim ilaca.
Çok mutlu oldum canım memnun kalmana umarım ben de pişman olmam..
İlaç kullanırken mi spor yaptın canım, eklem ağrıların olmadı mı?
güneşe felan çıktığında ne gibi etkileri oldu canım, neler yaptın yazın biraz daha bilgi verir misin. :26:
Sivilcelerden o kadar bunalmistim ki 2. Ay kontrolumde doktor kolestrolun yuksek bu ay kullanma dediginde buyuk bir hayal kirikligi yasamistim. Kadin dogum doktoru da bana kilomla ilgili kotu ifadeler kullaninca spor yapmaya karar vermistim.
Doktora cok israr etmistim. Diyetisyene gidip spora baslayacagimi soylemistim. O da ilaci yazdi. Ilaci kullanacagim sure zarfinda kesintisiz kullanmanin onemini biliyordum. Gunde 2 saat yurudun, bisiklete bindim. Yediklerime dikkat ettim ve 70 kilodan 49,5 kiloya kadar dustum.
Yazin gunes kremini surdum disari oyle ciktim. Genelde evdeydim. Mecbur kaldikca ciktim disari.
Eklem agrilarim olmadi. Asiri kuruluk vardi cildimde sadece. Ben bu kuruluga bayiliyordum. Cok yagliydim cunku.yuzume nemlendirici cok nadir surdum.
7-8 ay kullandim bu ilaci.
Ilaci kilona gore veriyorlar. Yani kilona gire alman gereken bir doz var. Ayda kullanacagin mg a gore kullanma suren ortaya cikiyor.
Bol su ic.
canım bende spor yaptım.Haftada 3 gün taekwondo yaptım hemde ağır bir şekilde ayrıca 5.ayımdada yaklaşık 2 hafta ağır bir şekilde koştum eklem ağrısı çekmedim okuduğum okul yüzünden sürekli hareket halindeyim sporsuz bir günüm yok önceki kullanışlarımda ağrı çekmiştim spor iyi geliyor
e vitamini yüksek krem derken canım ? bende kullnıyorum bu hapı son ayım ama izlerimneler yaptın daha geniş anlatır mısın
birde ben septoplasti olmak istiyorum bu ilacı kullanırken ameliyat olamıyormuyuz ayın 20 sinde doktora gidicektim
bepanthen bildiğim kadarıyla tüylenme yapıyor ama .s ben nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı karışımı kullanmaya başladım ikiside e vitamini yönünden çok zenginlermiş sanki kızarıklıklarım hafifliyor gibikremi kendin hazırlıyorsun canım..
eczaneden ;
bepanten plus (hücre yenileyici ) + bepantem merhem (buda hücreyi yeniliyor) + madacasoll ( leke tedavi edici)
hepsini boş bi krem kabında karıştır canım.. sonrada yüzüne uygula...
bir ben 6 aylık kullanımdan hemen sonra geçmedi tabiki bir 4-5ay sonra ancak geçti.. ama senin daha erken iyileşecektir benim bildiğin kocaman kocaman oyuklarım vardı.... yüzüm felakettt gulyabani gibi bişeye dönmüştümmm ... sivilcelerimle çok oynayıpta sıktırdığım için.
şimdi şuan kullandığımda arkonun gliserinli el-yüz kremi (benim cildim normaldede kuru olduğu için.. bunu kullanıyorum şimdide)
kızarmış tavuk dersisi,,badem gibi e vit acısından yuksek gıdaları tuketmende de fayda var..
gözlatındada morlukların varsa ; nivea gözlatı kreminin içine e vit kapsul kırıp karıştır gece yatmadan önce sür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?