Ruh Hastası

alzheimer baslangici olabilir mi? paranoyaklik belirtilerden biri olabiliyor.

konunuzu takipteyim, kayinpederim benzer sorunlar yasiyor cunku.
Geçmiş olsun sizede. Doktora gittiniz mi ? Tanıyı biz koyamayız ama alzheimer olduğunu sanmıyorum nedense. Bu paranoyaklık değil ki başka bir şey

Boşamasına boşar da babamında kimsesi yok. Yıllarca bize baktı böyle hastalık durumunda da bırakmak doğru değil bence
Siz de haklisiniz tabii. Sizofreni cok zor bir durum. Allah kolaylik versin
Babasi alkolik bir arkadasim vardi. Asla ilac kullanmak istemezdi babasi da. Onlar da ilaclarini yemegine karistirirdi. Bu yeni doktorla on gorusme yapip durumu anlatsaniz ve ilaclarinin recetesini size vermesini rica etseniz acaba yemegine falan karistirmak cozum olur mu?

Boşamasına boşar da babamında kimsesi yok. Yıllarca bize baktı böyle hastalık durumunda da bırakmak doğru değil bence
Helal olsun .. ama çok zor bir durum yaşıyorsunuz , her aile , her insan kaldıramaz bu durumu .. aile içindeki insanlar haricinde etrafa da psikolojik sıkıntı yaşatıyor arayarak ..
Peki hep mi böyleydi sonradan mı arttı ? Yani eskiden de anneni kıskanır mıydı ? Bir şey mi yaşadı da bunu takıntı haline getirdi ? Anneniz boşanırsa daha kötü bir sürece girebilir zaten babanız dilerim bir çare bulursunuz
Bazı ilaçların damla , şurup türevi olabiliyor suya yemeğe katabiliyorsunuz , muayene öncesi muhakkak görüşmeye çalışın

İlerde annenize zarar vermeye de kalkabilir. Acilen tedavi olması gerek. Zaten şizofreni ise ki büyük ihtimal öyle gibi, çok zeki oluyorlar kendilerini çok iyi gizliyorlar. Vahim olan kısmı da bu. Hasta olduğuna inanmaması. Bir şekilde ikna edip tedavi ettirin.
Konunuzu daha önce okudum az önce mutfakta aklıma takıldı. Ben de benzer bir durumu hatta daha vahimini yaşadım ve boşandım. Adam sürekli aldatılma paranoyaları üretiyordu, en son boğazımı sıktı defalarca. Beni kimlerle aldattın söyleyeceksin diye. 9 ay dayanabildim can güvenliğim yoktu. O kişi de normal olduğunu düşünerek yaşamaya devam ediyor şu an. Allah nasip etti de kurtuldum siz de dikkat edin annenize zarar da verebilir.

Geçmiş olsun sizede. Doktora gittiniz mi ? Tanıyı biz koyamayız ama alzheimer olduğunu sanmıyorum nedense. Bu paranoyaklık değil ki başka bir şey
biz yakinlarinda yasamiyoruz. goturmelerini soyledik, henuz gitmediler. kayinvalidem zaten birazda 'doktor ilac verince oyle sessiz sessiz ruh gibi olmasindan korkuyorum, bilmem kimde oyle olmus, vermedim' kafasinda. iyi tamamda bu sekilde hem kendine hem sana zarari var diyoruz. diyoruzda lafta kaliyor galiba. biz sadece oneride bulunabiliyoruz, gerisi onlara kaliyor acikcasi cokta karismak istemiyorum sahsen.

kendi annen baban olunca, ayrica senide boyle etkileyince konu elbette farkli. bilemezsin, bir arkadasimin annesinde alzheimer baslangici var ve paranoyaklik ta var kadinda. ileri duzeyde olmasada.

annen babani ciddi anlamda bi korkutsa mi acaba, bosarim seni diye. sizde hic ama hic karismasaniz. korkar surar mi?

Benimde aklıma o geldi ama gündüz vermişti doktor. Akşam vermek belki uykusunu kaçırır diye yapamadım onu. Bu sefer onu soracağım kesinlikle

Bizde artık kaldıramayacak hale gelebiliriz. Annem zaten sinir hastası oldu bu durum yüzünden. Kadın oturduğum koltuktan korkuyorum artık diyo.

Babamın bu zamana kadar zerre kadar kıskançlığını görmedim. Bir anda başladı ama direkt bu şekilde iftira atarak başladı. Küçüklükten kalma tramvaları olabilir mi acaba ? Küçük yaştayken çevrelerinde bu tarz insanlar çokmuş.

Çok geçmiş olsun sizede Allah kurtarmış. Bence uzun süre yatarak tedavi görmesi gerekiyor. Kardeşide şizofren gibi bir şey yani genetik olabilir. Banada çok iftira attı. Ama bu zirve noktası.

Kayınvalideniz onunla yaşayan o rahatsız olmuyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok. İnşallah aklı başına gelir de iyileşmesi için yardımcı olur.

Boşarım diyince hakkın olan neyse onu yap diyor. Gözü kararmış artık ya hiç utanması kalmamış. Tanımadığımız insanları arayıp hesap soruyor. Artık o kadar iğrenç bir hal aldı ki durum. İşin içinden çıkamıyoruz

Muhakkak çocuklukta yaşanmış birşeyler varsa etkisi olur çok üzücü ya , bir yanda suçsuz anne, bir yanda bir anda değişen baba .. ihmal etmeyin arayın araştırın başka doktorlara muhakkak gidin .. yatırmak isterlerse karşı çıkmayın .. bazen psikolojik olmayıp bazı rahatsızlıkların yan etkisi olarak da böyle sıkıntılar görüşebiliyor , dilerim rahatsızlığın adını bulurlar , tanıyı koyarlar

Doktorundan randevu alin ve gidip gorusun.
Annenizin aldattigi kurgusunu yasiyorsa neden bosanmiyor? Bu sanirim iki kisi icin de iyi olacak. Cunku onun supheleri bitecek sizin de yasam enerjiniz geri gelecek.

Keşke yatırsalar. Ama o çok korkuyo yatıracaklar diye. Kapalı kalma korkusu var. Geçen hafta halamın yanına gitti. O da Bakırköyde. İyice korkmaya başladı.

Doktorundan randevu alin ve gidip gorusun.
Annenizin aldattigi kurgusunu yasiyorsa neden bosanmiyor? Bu sanirim iki kisi icin de iyi olacak. Cunku onun supheleri bitecek sizin de yasam enerjiniz geri gelecek.

Bu bir hastalık olduğu için boşanmıyor. Boşansada kurguları bitmeyecek. Kardeşim askerde doğuda. İzne geldiğinde bu durumu öğrendi. Bir daha böyle bir iftira duyarsam hergün elimde dolu silah kafama sıkarım dedi. Şimdi ona yansıtmamak içinde bir atak yapamıyoruz. Şöylede bir durum var işyerindeyken böyle kriz geliyor. Gelip bana anlatıyor anlatıyor akşam eve gelince ben seni üzmek istemiyorum yapmayacağını biliyorum falan diyor. Yani bir dengesizlik söz konusu

benim babamla aynı durumda üstelik babam şiddetde uyguluyor gözü hiçbirşeyi görmüyor ve psikiyatre gitmeyide kabul etmiyor artık aile adına çok bir şey kalmadı sizi çok iyi anlıyorum

benim babam en son kendi kardeşiyle annemi yakıştırd
Bu durumları anlatın gittiğiniz doktorlara. Onlar sizden daha iyi bir şekilde ikna edebilirler ilaçlarını alması konusunda.
ben gidip durumu anlatmıştım ama kendisi kabul edip herşeyi anlatmadan doktor tedavi etmiyor ne yazıkki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…