Ruh Hastası

Birşey sorucam sizin babanızda sonradan mı çıktı bu durum benimkinde hep vardı ben kendimi bildim bileli eskiden beri böyleydi yani

Benim bir akrabagim da aynı öyle. Vallaha yapacak hicbirsey yok. Çocukları herşeyi denedi. Eşi boşandı. Seneler sonra ayni iddialara devam ediyor

Birşey sorucam sizin babanızda sonradan mı çıktı bu durum benimkinde hep vardı ben kendimi bildim bileli eskiden beri böyleydi yani
Yok bizde yaklaşık 3 - 4 aydır var. Nasıl böyle oldu bilmiyorum normalde işinde gücünde bizi seven bi adamdı. Şimdi hepimizden nefret ediyor özellikle benden

Sizofren olabilir mi? Cunku kendine ait bir dunyada da yasiyor ve ikisi arasinda bir denge yok.

lütfen kızmayın ona, elinde değilki hastalık bu...bizimde bir tanıdık kadın var 55 yaşlarında evli, kendinden 10 yaş küçük bir erkek komşuya takmış kafayı, komşu adamın ona aşık olduğunu, sürekli onu gözetlediğini, facade ona imalı yazılar yazdığını düşünüyor...halbuki bu komşu adam, eşiyle boşanma aşamasında, eşine yazıyor bu yazıları...kadınıda ailesi psikoloğa götürüyor, ilaç tedavisi alıyor ama pek faydası yok gibi...

Sizofren olabilir mi? Cunku kendine ait bir dunyada da yasiyor ve ikisi arasinda bir denge yok.
Ben şizofreniden çok şüpheleniyorum. Bunuda en çok bana yaptıklarından çıkartıyorum. Tamamen kafasında kurduğu şeylere inanıyor. İkna etmek mümkün değil onu. O ne diyorsa doğrudur

Allah şifa versin bütün hastalara. Çevresine bu kadar zarar verebilecek bir hastalık daha yok bence. Hepimiz alt üst olduk valla her gece bu konu konuşuluyor. Kadını gece uykusundan uyandırıp saçma sapan sorular soruyor

çok zordur mutlaka haklısınız, inş. şifa bulur...

Ben şizofreniden çok şüpheleniyorum. Bunuda en çok bana yaptıklarından çıkartıyorum. Tamamen kafasında kurduğu şeylere inanıyor. İkna etmek mümkün değil onu. O ne diyorsa doğrudur
Bana da sizofren gibi geldi. Cunku kafasindaki dunya ile gercek dunya arasinda baglanti kuruyor ve inaniyor. Gercek hayat ile hayal dunyasi aradindaki farki algilayamiyor. Doktorun teshisi yanlis bence. Sanirim sizin doktordan randevu alip bir gun durumu kendinizin anlatmasi gerekiyor. Sizofrenin teshisi de zordur sanirim.

Bir psikiyatristin aile üyelerini yüzleştirdiğine şahit oldum. Kadın eşinin aldattığını söylüyordu, kocası ise kesinlikle böyle bir şey yok diyordu. Görüşme esnasında kadının eşini son kez çağırdı ve o halde eşinizi hastaneye yatıracağım dedi (blöf müydü bilmiyorum, daha sonra soramadım da unuttum). Adam o esnada itiraf etti, hastaneye yatırmayın evet aldattım dedi ve kadının tedavisi bu yönde planlandı. Sonuç olarak bu tip durumlarda tüm ihtimalleri elemek gerekiyor bu nedenle diğer aile üyelerinden de bir geri dönüş alınmalı bence.

ilk defa bizimkiyle bu kadar benzer bir durumla karşılaştım demekki bi bizde yokmuş. Ayrıca sizden nefret etme sebebi sizin annenizi savunmanızdır bende bu durumdayım çünkü tahmin edebiliyorum

Öyledir muhtemelen ve psikolojik hastalıkların belirtilerine bakınca hepsi birbirine beziyor

Kesinlikle öyle. Bu olayın ilk ortaya çıktığı günler başka bir psikiyatriste gitmişlerdi o kadın her ikisinide ayrı ayrı dinlemişti ama ilk zamanlar biz gelip geçici bir kıskançlık krizi diye düşünmüştük o yüzden çok fazla bir şey anlatmamış annem

ilk defa bizimkiyle bu kadar benzer bir durumla karşılaştım demekki bi bizde yokmuş. Ayrıca sizden nefret etme sebebi sizin annenizi savunmanızdır bende bu durumdayım çünkü tahmin edebiliyorum
Kesinlikle öyle annemi savundukça benden nefret ediyor. Orta yolu bulmuyorsun diyor ama aslında istediği orta yolu bulmam değil ona destek çıkmam evet yapmıştır aldatmıştır dememi istiyor

Bence bu kez gittiğinizde sizler de olun, mutlaka size de bir şeyler soracaktır ayrı ayrı. Sonra hepinizi birlikte de alabileceğini düşünüyorum duruma göre. Çünkü ortada bir gerçeklik var mı yok mu doktorun da bunu iyi gözlemlemesi gerekiyor. İlk görüşmede tanı koymak zorunda da değil ama sizin söyledikleriniz mutlaka ona yol gösterecektir. Olabildiğince açık ve net olun, ne fazla ne eksik anlatın, olduğu gibi cevap vermeye çalışın bir şey sorulursa.

Öyledir muhtemelen ve psikolojik hastalıkların belirtilerine bakınca hepsi birbirine beziyor
Tek seferde doktor sizofren oldugunu anlayamayabilir. Cunku babsniz hayal dunyamda esim beni aldatiyor demez ki ya da iki dunyam var ikisi arasinda gidip geliyorum demez. Testlerde de o an mesela atak donemi falan degilse anlasilmayabilir. Ancak siz yasadiklarinizi anlatip doktoru yonlendirebilirsiniz. Ilaclarini eger sizofren ise degistirmesi gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…