Ruh Hastası

Aslında bir cümlesi var bence herşeyi ele veriyor. Ben bu evden çıktığımda hayalimdeki kadın çok başka hayal kahramanlarım var diyor. Ama seni görünce bu kadını nasıl üzüyorum ben diyor. Bunların hepsini tek tek anlatmak istiyorum.

Acaba doktor ondan duymadan bi tanı koymaz mı ben onu merak ediyorum

Bu arada sizofrense babanizin annesi tarafinda da sizofren olan var mi? Genetik cunku ve anne tarafinin geni ile tasiniyor genelde.
Halam var. Ama ondan öncesi kimde var bilmiyorum. Kötü bi çocukluk yaşamışlar onun da etkileride vardır heralde bu durumda genetik faktör dışında

Acaba doktor ondan duymadan bi tanı koymaz mı ben onu merak ediyorum
Doktorla bir gun sizin gorusmeniz gerekiyor. Doktora soyle deyin: babama anksiyete teshisi konuldu ancak babamla ilgili yasadigimiz sıkıntilardan bahsedip konusabilir miyiz? Sanirim bu daha faydali olacaktir deyip babanizin ic dunyasi ile gercek dunya baglantisinin dengesinin bozuldugunu, annenize sizlere yaptiklarini anlayin. Doktor babaniza sizofrensin demez muhtemelen, size soyler ama. Gorusmeden sonra doktora telefonunuzu fakan birakin ve gerekirse diye doktorun telefonunu da rica edin. Siz sonra ogrenirsiniz teshisi.
En kotu ihtimal bir gun randevuya babayla gidin ve doktora iki dakika yalniz gorusebilor miyiz deyip yasadiklarinizi anlatin.
Bu arada bu hastaligin tam tedavisi yok. Ilac kullanmali.

Aklınıza gelen ihtimali anlıyorum ama sadece bu anlattıklarınıza dayanarak bunu söylemek çok zor. Babanız yoğun bir stres yaşadı mı acaba? Genelde böyle dönemlerden sonra bazı şeylerin tetiklendiğini biliyoruz. Pozitif ve negatif belirtiler vardır doktor bu kriterlere göre karar verecektir zaten. Sizlerin anlattıkları da oldukça önemli olacaktır.

Banada öyle geliyor ama enteresan olan babamda daha yeni çıkmış olması. 50 yaşında şuan
Eski esimin teyzesi sizofrendi. Ondan biliyorum. Onda da sonradan cikti, 40 li yaslarda teshis konmustu.
Bilmiyorum belki de genlerinde vardi da yasadigi bir sey tetikledi. Bilmiyorum. O da her gun duzenli ilac icmek zorundaydi. Artik yasamiyor.

Şimdi doktorumuzu değiştirdik cumartesi günü hep birlikte gittiğimizde dediğiniz gibi yapalım öncesinde biz girelim

İşyerinde ortaklarıyla çok problemli yaklaşık 5 senedir. Onun stresi çok fazla. Maddi olarakta bir ara çok sıkıştı o zamanda stresliydi. Kolay bir hayat yaşamamış ama her zaman hayat doluydu nasıl bir insan bu kadae değişir anlamıyorum

Eski esimin teyzesi sizofrendi. Ondan biliyorum. Onda da sonradan cikti, 40 li yaslarda teshis konmustu.
Bilmiyorum belki de genlerinde vardi da yasadigi bir sey tetikledi. Bilmiyorum. O da her gun duzenli ilac icmek zorundaydi. Artik yasamiyor.
Öyleyse yaşın önemi yok her an çıkabiliyordur

Anksiyete bozukluğu değil anlattığınıza göre. Çünkü babamda var bu rahatsızlık ve bu şekilde davranışları yok. Şizofren belirtileri daha çok. Tekrar doktora götürmeyi deneyin

Geçmiş olsun, acil şifalar öncelikle.. şizofreni gibi anlattığınız durum.. yaşadığınız zorluklari tahmin edebiliyorum. Yakın bir arkadaşım eski nişanlısı da buna benzer ithamlarda bulunurdu kendisine. Cok mücahele verdilerse de bu rahatsızlıkla, ne yazık ki arkadasim ailesinin baskılarına dayanamayıp ayrılmıştı.
Sizler ailesi olarak; babaniza destek olmaktan baska bir seceneginiz yok.. tedavisi ne derece mümkün emin değilim. Ama tabi iyi bir doktorla, daha dogru bir yol izleneceği de bir gercek..

Cok tehlikeli boyuta varmis.
Yani kurduguna inanip cana kastedebilir.
Sizofreni gibi duruyor davranislari, iyi bir hekime gonderin ve tam teshis konmasini saglayin.

Psikiyatri hastalarının yalan konusunda eline özel eğitilmiş ajanlar bile su dokemez. Trsm'de yeni gelen dr'u ben buranın temizlik personeliyim diye kandıran hasta biliyorum. Dr'da öyle ebleh birşey değildi yani.

Çok geçmiş olsun durum şizofreni bence kronikleşmeden ilaçları içerse düzelir şizofrenide can güvenliğinizde bulunmuyor maalesef aileden birinde olunca gerçekten çok yıpratıcı oluyor benim teyzemde vardı bu hastalık ve bizdeydi kimsesi yoktu neler çektiğimizi bir Allah bilir birde biz sağlam insanın psikolojisi bozuyor o derece yıpratıcı Allah yardımcınız olsun ilaçlarla düzeliyor bu hastalık teyzemin hastalığın ilk başladığı zamanla şimdiki durumu arasında dağlar kadar fark var umutsuz olmayın hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama durum psikologluk değil kesinlikle uzman psikiyatrisin ilaç tedavisi şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…