Ruhum daralıyor.. İşe yaramaz hissediyorum...

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
Herkese merhaba. İyi geceler arkadaşlar. Benim sorunum bugünlerde iyiden iyiye baş göstermeye başladı. Çok şükür mutlu bir yuvam, iki yaşında çok tatlı bir kızım var. Eşim dünyalar iyisi olmasa da Allah razı olsun iyidir. Beş yıl üniversite okuduktan sonra iki sene Kpss ye hazırlandım. Ciddi çalışkan birisiydim. Bunu ben değil çevremdeki herkes söyler. Hatta evde oturacak kız değilsin derler. Sınavlar kötü geçti. Psikolojim alt üst oldu. Çok çalışmıştım ama olmadı. Ben de bıkkınlık başladı. Kötü dönemlerden geçtim. Ayrıntısıyla anlatamayacağım ama zordu. Sonra eşimle tanıştık ve yedi ay içinde evlendik. Eşim iyidir. Biraz serttir. Kıskançtır. Her ortama girip çıkmamı istemez. Amw çevremde zaten çok geniş değildir. Sorunum şu durumumuz iyi. Kızım allaha şükür eşim yuvam var. Ama bazen çok bunalıyorum. Kendimi işe yaramaz hissediyorum. Fakülteyi beşincilikle bitirdim. Ama evde oturuyorum. Belki hayırlısı bu. Ama cok üzülüyorum. Artık yapamıyorum. Ders çalışayım sınavlara hazırlanayım diyorum ikş gün çalışıyorum üçüncü gün boğuluyorum. Hep annemler bizim ev. Bir gittiğim onlar. Evden çıkmak istemiyorum. Evde de boğuluyorum. Öyle bir an geliyor ki sadece saçma sapan oturuyorum. Temizlik yapmak istemiyorum yapıyorum yaparım bırakıyorum. Kızımla bile bazen hakkını vererek ilgilenmiyorum bazen. Duvarlar üstüme geliyor. Dualar okuyorum namaz kılıyorum. Biraz dısarı ya çıkayım diyorum. Off bosver diyorum üstümü giyinip tekrar değiştiriyorum. Kitap okuyorum yarıda kalıyor. Ben neden böyleyim diyorum sonra da (bu durum nedir bilmiyorum. Ve gittikçe ilerliyor. Sinirli ve sabırsız da olmaya başladım. Bakımsız olmaya başladım bazen pijamalarımla akşam oluyır fark etmiyorum bile. Kızım olmasa akşama kadar uyurdum heralde. Ne yapmam lazım benim lütfen bişeyler diyin
((

bence problemin aynen yazdığın gibi kendini işe yaramaz hissetmen
bunun çözümü ise yine yazdığın gibi... ya kendini böyle kabul edeceksin, ev hanımı olmak istiyorum böyle mutluyum diyeceksin
ya da bir şeylerin ucundan köşesinden tutmaya çalışacaksın
maddi durumun iyi olduğu için illa hemen para kazanmana, çok ağır şartlarda çalışmana da gerek yok

mesela ben internet-bilişim olayını çok severim, yıllarca çalıştım, bir süredir çalışmıyorum ve kurslara giderek bu konuda kendimi çok geliştirdim
sen hangi alanı seviyorsun? başlangıçta kendini zorlaman gerekebilir ama giderek daha istekli olursun, giderek daha da
bir alan seç ve kendini en üst seviyeye taşımaya çalış
hem çevre edinirsin hem de işe yarar hissedersin
hem tüm vaktini almaz hem de yeni bir başlangıç olur
belki bir süre sonra o alanda para da kazanmaya başlarsın

haaa, en önemli şeyi yazmayı unutmuşum
ben de bir ara aynen tarif ettiğin şeyleri yaşadım, iş hayatını bıraktıktan 2 sene kadar sonra
tekrar bir şeyler üretmeye ve kazanmaya başlayınca, normale döndüm

Ben de işsizim benzer şeyleri yaşıyorum. Mesleğiniz nedir bilmiyorum da özelde çalışma imkânınız varsa özeli araştırın derim.

Aynen bende oyleyim okurken kendimi buldum resmen tabi bende cocuk yok ve ailede uzakta senden daha kotuymusum ya ben

O iş olmuyorsa farklı alana yönelseniz belki daha güzel olur? Ayrıca ben de öyleydim d vitamini eksikliğindenmiş meğerse.
Bi doktora gidin vitaminlerinize baktırın.

Hepinize teşekkür ederim. Ama yaşadığım şehirde pek özel şansım yok. Eşim de bu saatten sonra özelde çalışma olursa devleti zorla diyor. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Tekrar Kpss çalışıyorum. Ama olmuyor işte hep birşeyler eksik. Sinirlerim bozuk. Kızım da çok bana bağımlı. Hiç bir sosyal aktivitem de yok doğumdan beri. Evde oturuyorum. Saçma sapan her diziyi izliyorum. Böyle tuhaf bi. İnsan oldum.

İşin kötüsü bu evden çıkmama işi eşimin de işine geliyor. Eskiden dısarı çıkardık sık sık yemeğe gidrdik. Şimdi çok yoruluyorum. Kızım da çok hareketli beni çok yoruyor. Bir kaç defa evde yiyelim dedim. Eşimin de işine geldi. Şimdi evde çok sıkılıyorum diyorum. Ne güzel işte evde evle ilgilen takıl. Çalışıp nr yapacaksın çocuklarımı büyüt demeye başladı. D vitaminim eksik Evet ilaç kullandım ama tekrar kontrole gitmedim. Tiroid yetmezliği var. Doktora sordum böyle şeyler yapar mı diye. Yapabilir ama seninki ciddi değil dedi. İlaç da kullanıyorum zaten

Bu duygularla dolu dolu 3 yilim gecti evliyken.cok zorlandim.sizden daha kotuydum.cocugumda olmuyordu.
Fakulteyi bende 5.olarak bitirmistim.
Zoruma gidiyordu evde banyo temizleyerek zaman gecirmek.
Cok calistim sabahladim pes etmedim ve cok sukur atandim bu yil.
1 aylik memurum ve kızımda 1 aylik:)
Rabbim her ikisini birden ayni anda nasip etti sukur.
Aslinda ders calismanin yuku ile kendinizi kandiriyorsunuz.duzenli olarak 1 hafta calisin inanin kendinizi daha iyi hissedeceksiniz

Bende aynı durumdayım evliyim ama çocuğum yok o yüzden sürekli uyuyorum kafamı kaldırmaya mecalim yok.

Canım ne kadar süre çalıştın. Bölümün nedir. Herkesin farklı tabi ama başarılı olmak isrrieoum ve bunu duymaya ihtiyacım var basarılı olanlardan. Hamileyken mi çalıştın. Ev işleriyle nasıl program yaptın. Ben de memur olmak istiyorum. İlk evlendiğimde çok destekti herkse. Şimdi kendimi böyle salınca kimse inanmıyor artık da. Eltim bile bana hırs yapıp özel ders almaya basladı. Aslında ders çalışmayı çok seviyorum. Ama düzenim yok işler hep bana bakıyor. Çocuğum geceleri çok geç uyuyor. Nasıl yatağa girdiğimi hatırlamıyorum yorgunluktan. Gece de çalışamıyorum

Belki evde oturduğum için hep bu ruh hali. İşte sebep bulamıyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…