Ruhumu Daraltan Mevzular :)

Gel8nden nasil takilari isteyebiliyorlar anlamiyorum. Ben isteyemezdim. Kredi cekerim yine istemem.

Tapuyu verirler mecburen alirken ama yarin bir gun anne babalarina bir sey olsa ortak olmak isterler mi bilmiyorum. Eşime gore soz konusu bile degil.
Ortak olmalılar o anne baba sadece eşinizin anne babası değil.. Siz verdiğiniz paradan sonrası bölüşülür.. Tabi eşiniz olunca ses etmezsiniz, görümcelere kalsa ne derdiniz acaba..

Ortak olmalılar o anne baba sadece eşinizin anne babası değil.. Siz verdiğiniz paradan sonrası bölüşülür.. Tabi eşiniz olunca ses etmezsiniz, görümcelere kalsa ne derdiniz acaba..
Her bir sıkıntılarini biz cekiyoruz ama.. Su an altimdan arabami, borcum oldugu halde elimden altinlarimi aliyorlar ve ben ilerde sadece verdigim kismi alayim sonrasini bolusun demek istemiyorum. Adaletsiz gelmiyor

Sunu da soyleyim ev icin kredi cekilecekse ev kredisinde banka borc bitene kadar evi ipotek eder. Kredi kimin uzerine cekilirse de tapu onun uzerine olur.
Bu arada ilerde kv ve kayinpeder olunce ablalari bir mahkeme ile miras diye evi sizden alma haklari var. Bunu biliyorsunuzdur umarim.

Her bir sıkıntılarini biz cekiyoruz ama.. Su an altimdan arabami, borcum oldugu halde elimden altinlarimi aliyorlar ve ben ilerde sadece verdigim kismi alayim sonrasini bolusun demek istemiyorum. Adaletsiz gelmiyor
O anne baba sadece eşinizin ana babası değil yalnız.Adaletsiz düşünüyorsunuz.

O zaman alınan evin yüzde yetmişlik kısmında diğer kardeşlerin de hakkı olur eşiniz ile birlikte.Yani şöyle diyeyim misal ev 300 bin 150 bin sizinken kalan 150 bin diğer iki kardeşindir.
Mantik olarak evet o şekilde oluyor ama baska bir yoruma da yazmistim. Magdur olan benim. Altimizdan arabamizi, borcumuz varken elimden altinlarimi alip sonra da hadi boluselim demek istemiyorum. Adaletsiz degil mi

Neresi adaletsiz tamamladığınız yüzde kadarı sizindir ancak. Kalanında diğer kardeşlerin de hakkı var. Eşiniz de siz de hakka girmiş olursunuz aksi türlü.

Mantik olarak evet o şekilde oluyor ama baska bir yoruma da yazmistim. Magdur olan benim. Altimizdan arabamizi, borcumuz varken elimden altinlarimi alip sonra da hadi boluselim demek istemiyorum. Adaletsiz degil mi
Hayır değil şu an siz adaletsizce düşünüyorsunuz.Hakka giren siz olursunuz emin olun.Ataerkil aile yapısı sizin işinize gelmiş demek ki.

Ben de isteyemezdim inan..
Sen de bu insanlarla kotu olmayim diye ugrasiyorsun ama onlar senin hakkin olan altinlari isteyebiliyorlar. Acikca altinlari vermem demelisin. Annemler de izin vermez ben de vermek istemiyorum de.

O anne baba sadece eşinizin ana babası değil yalnız.Adaletsiz düşünüyorsunuz.
O zaman su an onlar da satip versinler arabalarini. Buna kimse yanasmaz tabi, ne yazik ki gelin alınca kendi ailelerinden, damat alinca elin oğlu oluyor Turk toplumunda.

Kredi cekme durumu yok. Krediye sicak bakmiyoruz ailecek

Valla hayat tecrübelerim ileride başınız çok ağrır diyor bu ev meselesinden. Yani;
1- kız kardeşler mutlaka hakkını ister ki onlar istemese eşleri ya da çocukları ister.
2- eşinizle oldu da (Allah korusun misalen tabi) bir sorun çıktı geçinemediniz boşanıyorsunuz, elinizde hiçbir şey olmayacak yeni hayata tutunabilmek için.
3- Eşiniz arabaylamı doğdun diyerek zaten açgözlülük yapma ver altınlarını demek istemiş. Araba sanırım eşinizin zaten sizin rızanıza ihtiyaç duymuyor verirken bir de dolaylı baskı yapıyor.
4- O ev sizin olmaz unutun siz o işleri. İki kuruş altın verdiniz diye size ev mev vermezler. Kendince güven vermek istiyor ama ev benim üstüme olsun diyince açgözlülük, fırsatçılıkla suçlanacaksınız.

Önerim; ailenizle konuşun. Takılar onlarda diyin. Durumu anlattım ve kızları duruyor orada onlardan alsın altınlarını dediler. Evinizde kusur kalsın vakti gelince emeğinizle alırsınız. Ailenizin malı tüm kardeşlerindir.Bizim öyle erkeğindir bakış açımız yok. Bizde kız altınlarını misafirlikte takar. Takmazsa gülerler ardımızdan kız kötü yere düşmüş derler. Kızın takısı bozulmaz bozulsa dahi yine ziynet alınır desinler. Yani ailenizi işe katmazsanız bu işten zararlı çıkarsınız. Tabi yine son karar sizin.

yüzde 70 inde bir katkınız yok ama? anne baba onların da anne-babası.
para verdiğiniz kadar tapuya ortak olun.
yüzde 30 siz, 70 onlar..
kimse kimsenin hakkına girmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…