Ruhumu Daraltan Mevzular :)

Arada kalmak istemiyorsanız ( mecbursanız) sadece altınları ya da arabayı verin. Elinizde ne var ne yoksa vermeyin. Dünya hali bu

Tek kardes degil iki ablasi var ama tek erkek. Ataerkil bir ailesi var hani şöyle soyleyeyim, tutup kimse bizim bu kadar yardim ettiğimiz eve ortak olmaya kalkmaz. (umarim!)
Tek erkek olması hiçbir şey değiştirmez.
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki anne baba vefat edince 3 kardeş de eşit pay alacak,yani ataerkil ailenin kanunu ülke kanunlarının önüne geçmiyor.
Uzun lafın kısası ev eşinize veya size kalmayabilir,diğer kardeşler size dava açabilir.
O yüzden ne verin ne satın.
Miras olayı yüzünden bir sürü dağılan aile var bu ülkede.

yüzde 70 inde bir katkınız yok ama? anne baba onların da anne-babası.
para verdiğiniz kadar tapuya ortak olun.
yüzde 30 siz, 70 onlar..
kimse kimsenin hakkına girmesin.
Oyle bir durum oluyor mu? Yuzden otuzuna ortak olmak gibi tapuda bilmiyordum. Gerci bunu teklif etsem dahi eminim sen bize guvenmiyor musun diyecekler

Kardeşlerin hakkını alması bir mahkemeye bakar. İstediği kadar vermesin anne babası.

Haklisiniz yani kizlarin girme ihtimali cok yüksek. Ama olaya ailemi katarsam cok buyuyebilir ve isin rengi degisebilir sanki korkuyorum

Evet zorla alamazlar ama dedigim gibi muhtemelen su saatten sonra da aramiz fena acilir bunu demek istiyorum. Su ana kadar iyi geciniyorduk ama Hayir istemiyorum dememe saygi gostermeyeceklerine eminim.
Para için ara açacak insanlara da gerek yok bence.

Toplumumuzda biliyorsunuz yasli ana baba erkek evladin yaninda kalirdi onceden,
siz birlikte yasamıyorsunuz ve ilerde de boyle bir planiniz yok sanirim,
Esiniz arabayi kesin verecekse, gorumcelerinizin de ilerde sikinti cikarmayacagini söylüyorsa, sizde esinizin ailesiyle madem cok iyi anlasiyorsaniz, neden altinlarinizin bir kismini vermek istemiyorsunuz anlamadim, 3 kurusluk dunya mali icin esinizle ailesiyle aranizin acilmasina deger mi, hem alacaklari ev mustakilmis ne güzel yarin bir gun çocuğunuz oldugunda betonlarin arasinda kalmamis olur birde bu acilardan baksaniz

Para için ara açacak insanlara da gerek yok bence.
Evet bu konuda haklisiniz. Keske direk bunu deyip siyrilabilsem isin icinden ama vicdanimi susturamiyorum. Bir yandan su yasli insanlar kirada surunmesin istiyorum. Bir yandan kendi magduriyetim gozumun onunden gitmiyor

5 yıl önce bütün altınlarımı (babamın hediyesi hariç) eşime verdim, tapusu kv me ait olan apt na tadilat yapıldı. 2014 yılından beri kiraları bize hibe etti ve hala alıyoruz. Verdiğimi fazlasıyla aldım. Başlarımız göğe erdi mi hayır, altınları yerine koydum mu hayır.. Aranız ister istemez bozulur, ablalar ortak olmak isteyebilir, eşinizle aranız bozulup sizden mal kaçırmak için tapu istemeyebilir, vermeseydin zorladık mı denilebilir vs vs... Dünyanın 1001 hali var iyi düşünün, akıllıca adım atın. İçinde bulunduğunuz aileyi siz daha iyi bilirsiniz

Herhalde duymak istedigim yorum buydu. Dünya malı deyip gecebilmek istiyorum inanin. Ama borclarimiz da var. Zamanla odeyelim diye altinlari borclarimiz icin bozdurmadik. Su an onlari verirsek kendimi resmen Ciplak hissedecegim

Siz verdiğinizi alıyorsunuz benim o da mechul. Yarin bir gun direk bolusmek istenirse o ev, yillarca magduriyet yasadigim yanima kar kalir. Ayrica daha birkac aydir evliyim, insanlari taniyamiyorsunuz..

Siz verdiğinizi alıyorsunuz benim o da mechul. Yarin bir gun direk bolusmek istenirse o ev, yillarca magduriyet yasadigim yanima kar kalir. Ayrica daha birkac aydir evliyim, insanlari taniyamiyorsunuz..
İnsan ilişkileri pamuk ipliğine bağlı, 5 dk da değişir işler. Kendi ailenizle de değerlendirin bu konuyu, eşinize tam anlamıyla güvenemiyorsanız

Canım bölüşmek istenmesi çok normal ama.Allah katında da olması gereken bu çünkü anne baba yüzde yetmişini veriyor.Yani ev tamamen bize kalsın tek erkek benim eşim zaten kafasıyla vereceksen altınları hiç verme.Çünkü vicdanen de yanlış yaparsın.He insanlar yaşlı kirada sürünmesinler sonra bölüşürüz zaten kendi payımı da alırım mantığıyla yani Allah rızası için yapacaksan ver.

İnsan ilişkileri pamuk ipliğine bağlı, 5 dk da değişir işler. Kendi ailenizle de değerlendirin bu konuyu, eşinize tam anlamıyla güvenemiyorsanız
Kendi ailem tam anlamiyla karsi cikacak. Adim gibi biliyorum. Kaldi ki yeni evliyiz, verme diyecekler. İnsanlar arasindaki bu para mevzulari ne can sıkıcı degil mi..

Haklisiniz. Allah rizasi icin yapmaliyim yaparsam dahi. Ama işte kendimi de dusunmem gerekiyor sanki. Biz de kiradayiz, belki de durumumuz onlardan bile kötü su an icin cunku borclarimiz da var. Kendime mi yazik ederim diye dusunuyorum. Arabasiz buyuk sehirde ne yapacagim diye dusunuyorum. Icimi susturamiyorum :) akisina mi birakmaliyim didik didik mi etmeliyim bilmiyorum.

Asla oyle bisi yapma o altjnlar geri gelmiyo. Hayatin ne olacagi belli olmaz. Verdim suan 1 kurusa muhtacim sakin

Herhalde duymak istedigim yorum buydu. Dünya malı deyip gecebilmek istiyorum inanin. Ama borclarimiz da var. Zamanla odeyelim diye altinlari borclarimiz icin bozdurmadik. Su an onlari verirsek kendimi resmen Ciplak hissedecegim
Hic kendi ailenizi filan karistimayin dediginiz gibi olaylar gereksiz yere büyür
Canim calisiyor musun bilmiyorum ama senden coķ esinin dusunmesi lazim borclari erkek adam gerekirse 2 iste birden calisir bir sekilde odenir, yasli insanlar bu zamana kadar hep kirada oturmuslar kalan omurlerinde azicik gun yüzü görmek onların da hakki degil mi, emin olun kendi gönül rizaniz ile verirseniz onlar sizi yere göğe sigdiramaz zaten iyiymis araniz daha da iyi olur, su mubarek günlerde onlarin hayır duasi birkac parca altinan daha kiymetli degil midir, siz daha gencsiniz Allah saglik sihhat versin calisir evinizi arabanizi alirsiniz hakkinizda hayirlisi kardeşim

Ütopik bakışları kenara atın. Yaşlı insanlar eve ihtiyaçları var anladım ama sizde unutmayın kız evlatlar ana babaya daha düşkündür. Onlar çıkarsın versin. İnsanlar çiğ süt emmiş. Bir bakıyorsunuz çok sevdiğiniz kocanız ya sizi aldatıyor, ya dövüyor ya da köle gibi kullanıyor. Ben aile ilişkilerinin iyi olması taraftayım. Ancak para meselesi herkesin durumunu bozuyor. Çünkü siz elsiniz ve kocanız yoksa dış kapının dış mandalısınız. O iyi insanların içinden bir canavar çıkıyor ki burası bu tip hikayelerin beşiği. Yani on kere düşünün bin kere düşünün. Bir kere verdikten sonra geri alamazsınız. Hem unutmayın üç günlük dünya parasız dönmüyor. Hem unutmayın her yerde hakkınız olarak size verilen altınlarınızı (dinen, hukuken) vermek zorunda değilsiniz. Ara buraya yazdığınıza göre vermem derseniz o evde büyük kavgalar olacak. Verirseniz de çok bi şey değişmeyecek gelecekte yine bu konudan büyük kavgalar olacak. O nedenle bu meseleyi büyükler ligine taşıyın diyorum. Aksi taktirde bu mevzu sizi aşar. Mücadele edemezsiniz. Hakkınız vermek zorunda değilsiniz ama eşiniz ve ailesiyle baş edecek pozisyonda da değilsiniz. Aileniz uygun görmüyor altınları vermeyi diye ailenizi ya da sizi bir kenara atacaksa zaten evlilik kurumunuz sağlam değil. Ki siz arabasını veriyor diye onu kenara atıyor musunuz? Maalesef hayat adil değil. Kadın her yerde bu durumda seçeneksiz bırakılıyor. Sizin vermekten başka çareniz olmadığından verirseniz de bütün neşeniz kaçacağından bırakın büyükler çözsün meseleyi.

Esin cok anlayissiz biri ki seni boyle bir durumda birakiyor ve umru da degil.Ben olsam esime ofkeden delirirdim.

Esin cok anlayissiz biri ki seni boyle bir durumda birakiyor ve umru da degil.Ben olsam esime ofkeden delirirdim.
Şu an bu saatte o uyuyup ben burdaysam zaten deliriyorum.. Sen bilirsin senin kararin ben topu sana atarim deyip uyudu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…