Tek erkek olması hiçbir şey değiştirmez.Tek kardes degil iki ablasi var ama tek erkek. Ataerkil bir ailesi var hani şöyle soyleyeyim, tutup kimse bizim bu kadar yardim ettiğimiz eve ortak olmaya kalkmaz. (umarim!)
Valla hayat tecrübelerim ileride başınız çok ağrır diyor bu ev meselesinden. Yani;
1- kız kardeşler mutlaka hakkını ister ki onlar istemese eşleri ya da çocukları ister.
2- eşinizle oldu da (Allah korusun misalen tabi) bir sorun çıktı geçinemediniz boşanıyorsunuz, elinizde hiçbir şey olmayacak yeni hayata tutunabilmek için.
3- Eşiniz arabaylamı doğdun diyerek zaten açgözlülük yapma ver altınlarını demek istemiş. Araba sanırım eşinizin zaten sizin rızanıza ihtiyaç duymuyor verirken bir de dolaylı baskı yapıyor.
4- O ev sizin olmaz unutun siz o işleri. İki kuruş altın verdiniz diye size ev mev vermezler. Kendince güven vermek istiyor ama ev benim üstüme olsun diyince açgözlülük, fırsatçılıkla suçlanacaksınız.
Önerim; ailenizle konuşun. Takılar onlarda diyin. Durumu anlattım ve kızları duruyor orada onlardan alsın altınlarını dediler. Evinizde kusur kalsın vakti gelince emeğinizle alırsınız. Ailenizin malı tüm kardeşlerindir.Bizim öyle erkeğindir bakış açımız yok. Bizde kız altınlarını misafirlikte takar. Takmazsa gülerler ardımızdan kız kötü yere düşmüş derler. Kızın takısı bozulmaz bozulsa dahi yine ziynet alınır desinler. Yani ailenizi işe katmazsanız bu işten zararlı çıkarsınız. Tabi yine son karar sizin.
Oyle bir durum oluyor mu? Yuzden otuzuna ortak olmak gibi tapuda bilmiyordum. Gerci bunu teklif etsem dahi eminim sen bize guvenmiyor musun diyecekleryüzde 70 inde bir katkınız yok ama? anne baba onların da anne-babası.
para verdiğiniz kadar tapuya ortak olun.
yüzde 30 siz, 70 onlar..
kimse kimsenin hakkına girmesin.
Haklisiniz yani kizlarin girme ihtimali cok yüksek. Ama olaya ailemi katarsam cok buyuyebilir ve isin rengi degisebilir sanki korkuyorumValla hayat tecrübelerim ileride başınız çok ağrır diyor bu ev meselesinden. Yani;
1- kız kardeşler mutlaka hakkını ister ki onlar istemese eşleri ya da çocukları ister.
2- eşinizle oldu da (Allah korusun misalen tabi) bir sorun çıktı geçinemediniz boşanıyorsunuz, elinizde hiçbir şey olmayacak yeni hayata tutunabilmek için.
3- Eşiniz arabaylamı doğdun diyerek zaten açgözlülük yapma ver altınlarını demek istemiş. Araba sanırım eşinizin zaten sizin rızanıza ihtiyaç duymuyor verirken bir de dolaylı baskı yapıyor.
4- O ev sizin olmaz unutun siz o işleri. İki kuruş altın verdiniz diye size ev mev vermezler. Kendince güven vermek istiyor ama ev benim üstüme olsun diyince açgözlülük, fırsatçılıkla suçlanacaksınız.
Önerim; ailenizle konuşun. Takılar onlarda diyin. Durumu anlattım ve kızları duruyor orada onlardan alsın altınlarını dediler. Evinizde kusur kalsın vakti gelince emeğinizle alırsınız. Ailenizin malı tüm kardeşlerindir.Bizim öyle erkeğindir bakış açımız yok. Bizde kız altınlarını misafirlikte takar. Takmazsa gülerler ardımızdan kız kötü yere düşmüş derler. Kızın takısı bozulmaz bozulsa dahi yine ziynet alınır desinler. Yani ailenizi işe katmazsanız bu işten zararlı çıkarsınız. Tabi yine son karar sizin.
Para için ara açacak insanlara da gerek yok bence.Evet zorla alamazlar ama dedigim gibi muhtemelen su saatten sonra da aramiz fena acilir bunu demek istiyorum. Su ana kadar iyi geciniyorduk ama Hayir istemiyorum dememe saygi gostermeyeceklerine eminim.
Evet bu konuda haklisiniz. Keske direk bunu deyip siyrilabilsem isin icinden ama vicdanimi susturamiyorum. Bir yandan su yasli insanlar kirada surunmesin istiyorum. Bir yandan kendi magduriyetim gozumun onunden gitmiyorPara için ara açacak insanlara da gerek yok bence.
Herhalde duymak istedigim yorum buydu. Dünya malı deyip gecebilmek istiyorum inanin. Ama borclarimiz da var. Zamanla odeyelim diye altinlari borclarimiz icin bozdurmadik. Su an onlari verirsek kendimi resmen Ciplak hissedecegimToplumumuzda biliyorsunuz yasli ana baba erkek evladin yaninda kalirdi onceden,
siz birlikte yasamıyorsunuz ve ilerde de boyle bir planiniz yok sanirim,
Esiniz arabayi kesin verecekse, gorumcelerinizin de ilerde sikinti cikarmayacagini söylüyorsa, sizde esinizin ailesiyle madem cok iyi anlasiyorsaniz, neden altinlarinizin bir kismini vermek istemiyorsunuz anlamadim, 3 kurusluk dunya mali icin esinizle ailesiyle aranizin acilmasina deger mi, hem alacaklari ev mustakilmis ne güzel yarin bir gun çocuğunuz oldugunda betonlarin arasinda kalmamis olur birde bu acilardan baksaniz
Siz verdiğinizi alıyorsunuz benim o da mechul. Yarin bir gun direk bolusmek istenirse o ev, yillarca magduriyet yasadigim yanima kar kalir. Ayrica daha birkac aydir evliyim, insanlari taniyamiyorsunuz..5 yıl önce bütün altınlarımı (babamın hediyesi hariç) eşime verdim, tapusu kv me ait olan apt na tadilat yapıldı. 2014 yılından beri kiraları bize hibe etti ve hala alıyoruz. Verdiğimi fazlasıyla aldım. Başlarımız göğe erdi mi hayır, altınları yerine koydum mu hayır.. Aranız ister istemez bozulur, ablalar ortak olmak isteyebilir, eşinizle aranız bozulup sizden mal kaçırmak için tapu istemeyebilir, vermeseydin zorladık mı denilebilir vs vs... Dünyanın 1001 hali var iyi düşünün, akıllıca adım atın. İçinde bulunduğunuz aileyi siz daha iyi bilirsiniz
İnsan ilişkileri pamuk ipliğine bağlı, 5 dk da değişir işler. Kendi ailenizle de değerlendirin bu konuyu, eşinize tam anlamıyla güvenemiyorsanızSiz verdiğinizi alıyorsunuz benim o da mechul. Yarin bir gun direk bolusmek istenirse o ev, yillarca magduriyet yasadigim yanima kar kalir. Ayrica daha birkac aydir evliyim, insanlari taniyamiyorsunuz..
Canım bölüşmek istenmesi çok normal ama.Allah katında da olması gereken bu çünkü anne baba yüzde yetmişini veriyor.Yani ev tamamen bize kalsın tek erkek benim eşim zaten kafasıyla vereceksen altınları hiç verme.Çünkü vicdanen de yanlış yaparsın.He insanlar yaşlı kirada sürünmesinler sonra bölüşürüz zaten kendi payımı da alırım mantığıyla yani Allah rızası için yapacaksan ver.Siz verdiğinizi alıyorsunuz benim o da mechul. Yarin bir gun direk bolusmek istenirse o ev, yillarca magduriyet yasadigim yanima kar kalir. Ayrica daha birkac aydir evliyim, insanlari taniyamiyorsunuz..
Kendi ailem tam anlamiyla karsi cikacak. Adim gibi biliyorum. Kaldi ki yeni evliyiz, verme diyecekler. İnsanlar arasindaki bu para mevzulari ne can sıkıcı degil mi..İnsan ilişkileri pamuk ipliğine bağlı, 5 dk da değişir işler. Kendi ailenizle de değerlendirin bu konuyu, eşinize tam anlamıyla güvenemiyorsanız
Haklisiniz. Allah rizasi icin yapmaliyim yaparsam dahi. Ama işte kendimi de dusunmem gerekiyor sanki. Biz de kiradayiz, belki de durumumuz onlardan bile kötü su an icin cunku borclarimiz da var. Kendime mi yazik ederim diye dusunuyorum. Arabasiz buyuk sehirde ne yapacagim diye dusunuyorum. Icimi susturamiyorum :) akisina mi birakmaliyim didik didik mi etmeliyim bilmiyorum.Canım bölüşmek istenmesi çok normal ama.Allah katında da olması gereken bu çünkü anne baba yüzde yetmişini veriyor.Yani ev tamamen bize kalsın tek erkek benim eşim zaten kafasıyla vereceksen altınları hiç verme.Çünkü vicdanen de yanlış yaparsın.He insanlar yaşlı kirada sürünmesinler sonra bölüşürüz zaten kendi payımı da alırım mantığıyla yani Allah rızası için yapacaksan ver.
Hic kendi ailenizi filan karistimayin dediginiz gibi olaylar gereksiz yere büyürHerhalde duymak istedigim yorum buydu. Dünya malı deyip gecebilmek istiyorum inanin. Ama borclarimiz da var. Zamanla odeyelim diye altinlari borclarimiz icin bozdurmadik. Su an onlari verirsek kendimi resmen Ciplak hissedecegim
Şu an bu saatte o uyuyup ben burdaysam zaten deliriyorum.. Sen bilirsin senin kararin ben topu sana atarim deyip uyudu.Esin cok anlayissiz biri ki seni boyle bir durumda birakiyor ve umru da degil.Ben olsam esime ofkeden delirirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?