Mehrim kadar olanini vermeyip geri kalanini vermeyi dusunuyorum eğer isterlerse. Dini olarak mehrimi vermek zorunda degilim zaten. Ben bu isi buyuklere tasiyamam. Gercekten ailem cildirir su an anlatamiyorum ama iyi seyler olmaz eminimÜtopik bakışları kenara atın. Yaşlı insanlar eve ihtiyaçları var anladım ama sizde unutmayın kız evlatlar ana babaya daha düşkündür. Onlar çıkarsın versin. İnsanlar çiğ süt emmiş. Bir bakıyorsunuz çok sevdiğiniz kocanız ya sizi aldatıyor, ya dövüyor ya da köle gibi kullanıyor. Ben aile ilişkilerinin iyi olması taraftayım. Ancak para meselesi herkesin durumunu bozuyor. Çünkü siz elsiniz ve kocanız yoksa dış kapının dış mandalısınız. O iyi insanların içinden bir canavar çıkıyor ki burası bu tip hikayelerin beşiği. Yani on kere düşünün bin kere düşünün. Bir kere verdikten sonra geri alamazsınız. Hem unutmayın üç günlük dünya parasız dönmüyor. Hem unutmayın her yerde hakkınız olarak size verilen altınlarınızı (dinen, hukuken) vermek zorunda değilsiniz. Ara buraya yazdığınıza göre vermem derseniz o evde büyük kavgalar olacak. Verirseniz de çok bi şey değişmeyecek gelecekte yine bu konudan büyük kavgalar olacak. O nedenle bu meseleyi büyükler ligine taşıyın diyorum. Aksi taktirde bu mevzu sizi aşar. Mücadele edemezsiniz. Hakkınız vermek zorunda değilsiniz ama eşiniz ve ailesiyle baş edecek pozisyonda da değilsiniz. Aileniz uygun görmüyor altınları vermeyi diye ailenizi ya da sizi bir kenara atacaksa zaten evlilik kurumunuz sağlam değil. Ki siz arabasını veriyor diye onu kenara atıyor musunuz? Maalesef hayat adil değil. Kadın her yerde bu durumda seçeneksiz bırakılıyor. Sizin vermekten başka çareniz olmadığından verirseniz de bütün neşeniz kaçacağından bırakın büyükler çözsün meseleyi.
E bunu da sen eşinle halledeceksinBenim derdim pay degil esasinda. Benim o evde gozum de yok. Benim hincim su an varimin yogumun alinmasi. Ve kendi kizlarinin zevki sefalarinin bozulmamasi
Şu an yazdiklarinizdan rahatsiz olmuyorum. Bunlari duymaya ihtiyacim var belki de bencilce dusunuyorum. Benim derdim ne biliyor musunuz yillarca yasayacagim sıkıntılar.E bunu da sen eşinle halledeceksin
Görümcelerini alakadar eden bir yanı yok
Yüzde 70 lık kısımdan hak almasınlar demek çok ama çok bencilce
Kul hakkı böyle ince ayarlardan oluyor işte
Ben baya salakmisim o vakit.Bu düğün altınları ile ilgili bu planın (altınlara çökme) çoookk uzun zaman önce yapıldığına eminim. Düğünden falan önce
Rahatsız ol diye demedim zatenŞu an yazdiklarinizdan rahatsiz olmuyorum. Bunlari duymaya ihtiyacim var belki de bencilce dusunuyorum. Benim derdim ne biliyor musunuz yillarca yasayacagim sıkıntılar.
Yok hayırBen baya salakmisim o vakit.
Şu an esimi uyandirip istemiyorum diye bagirasim geldi kendimi zor tutuyorum.Yok hayır
Ama eşiniz ve ailesinin özelikle de ailesinin böyle bir teklifle gelmesi o kadar çirkin ki
Altınları peşinat yapıp kendinize ev alın diye sizi yönlendirmeleri gerekirken onlar ne yapıyor
Ayrıca kiradalar diye vicdan yapmanıza hiç gerek yok bunu düşünecek en son kişi sizsiniz
Kızlarına takılan altınları alıp alsalarmış ev. Siz mi düşüneceksiniz onları ev sahibi etmeyi çok saçma.
Of bıktım bu erkek ailelelerinden
Verme arkadaşım altınlarını, gerekirse kötü ol ailesiyle. Zaten bu sebepten sana sırt döneceklerse hiç iyi niyetli değillerdir.Şu an esimi uyandirip istemiyorum diye bagirasim geldi kendimi zor tutuyorum.
Aynen vermeyeceğim. Su an gercekten icimi ferahlattiniz, gitsin arabasini satiyor mu napiyorsa yapsin ama altinlarimi vermeyecegim.Verme arkadaşım altınlarını, gerekirse kötü ol ailesiyle. Zaten bu sebepten sana sırt döneceklerse hiç iyi niyetli değillerdir.
Yeni evli insanlara resmen sorun yaratmışlar ya düşüncesizler
Ya bişey sorucamŞu an esimi uyandirip istemiyorum diye bagirasim geldi kendimi zor tutuyorum.
Kizlari para falan vermezler canim su an icin umru dunyalari degil. Ha ilerde paylarini isterler orasi ayri.Canım bence eşine ve ailesine şu şekilde bir öneriyle gidebilirsin, biz arabayı verelim benim altınlarım kadar tutarı da kızlarınız versin ileride de evde herkes hak sahibi olsun. Bu şekilde elinizde avucunuzda ne varsa vermek zorunda kalmazsınız hemde ilerisi için sorun kalmaz
Canım hayir. Evlerinde bir sıkıntı oldu yeni kiraya ciktilar 1 yil kadar. Simdiye kadar kendi evleriydi. Artik yok.Ya bişey sorucam
Bu insanlar yıllardır kirada değil mi
Neden şimdi ev alma derdine düşmüşler
Eşin biz altınları verip arabayı satıp size ev alalım demiş olabilir mi onlardan önce
O kadar ataerkil aile sana tapu vermez çünkü eşin pek gerçekçi değil yani
Ya sizler bunlari yazdikca ne denli pasifmisim bunu anliyorum. Adam bunlari soyledi ve uyudu. Ve ben hindi gibi düşünüyorum. Aynen öyle artik bakis acim bu yonde olacak, para icin aramiz iyiyse hic olmasin.Eşinizin topu sana atarım diyip sizi ailesiyle karşı karşıya getirmesi doğru mu?
Parayı verince iyi , vermeyince kötü olmak , aranızın iyi olduğu anlamına mı geliyor, çıkara göre iyi ya da kötü yani.madem kararı size bırakıyor vermeyelim dediğinizde de bir sıkıntı çıkmadan atlatmanız lazım bu durumu.
Açıkçası şunu da anlamıyorum , bu insanlar şükür açıkta değiller, illa kendileri ev sahibi olmak durumundalar mı, kiralarını ödeyip otursunlar istedikleri yerde.
Ben şahsen vermezdim.
Bu işte bi haksızlık var o zamn, oldu siz arabanızı altınınızı satın maddi ve manevi açıdan zora düşün hanımlar bir kuruş bile vermeden hak sahibi olsunlar hiç adil değil bence, miras ortaksa anne baba da ortak herkes soksun elini taşın altınaKizlari para falan vermezler canim su an icin umru dunyalari degil. Ha ilerde paylarini isterler orasi ayri.
Iste ben de bunu soylemeye calisiyorum. Amacim ev degil, asla degil. Ama ben her turlu zorluk cekecegim. Onlar hop konacak. Bu da adil degil. Icim daraliyor yemin ederim.Bu işte bi haksızlık var o zamn, oldu siz arabanızı altınınızı satın maddi ve manevi açıdan zora düşün hanımlar bir kuruş bile vermeden hak sahibi olsunlar hiç adil değil bence, miras ortaksa anne baba da ortak herkes soksun elini taşın altına
Altınlar benim zor gün için saklamayı istediğim güvencem deyip verme altınlarını yani yarın birgün Allah korusun ama bi hastalık olsa bişey olsa o ev satılmaz ama altınını bozdurabilirsinIste ben de bunu soylemeye calisiyorum. Amacim ev degil, asla degil. Ama ben her turlu zorluk cekecegim. Onlar hop konacak. Bu da adil degil. Icim daraliyor yemin ederim.
Arabayı satarsa satsın sıkıntısını kendi de çekecek yenisini alana kadar.Aynen vermeyeceğim. Su an gercekten icimi ferahlattiniz, gitsin arabasini satiyor mu napiyorsa yapsin ama altinlarimi vermeyecegim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?