- 15 Nisan 2017
- 3.535
- 9.172
- 158
Inan dunden beri bas agrim gecmiyor. Hicbir sey degilse yediremiyorum onca hayalle altınları bozdurup aldigimiz arabayi vermeyi.Hiç fikir vermek doğru gelmiyor bana
Zaten dolusun, iyice aranız açılır eşinle gaza gelirsen.
Hiç değilse tapu eşinin adına alınsa?
Bu dediğim boşanma durumu için geçerli.
Off yaa neden evli barklı çocukları katıştırır aileler işin içine para girince, çok rahatsız edici.
Ben çok üzüldüm senin için. Çok haklısın her durumda.
Valla ben de öyle dedim zaten. Neden onlari yukseltmeye calisirken biz batiyoruz dedim, ben ailemden boyle gordum buyuge destek cikmamiz gerekiyor dedi. Diger kardeslerinin boyle bir sorumlulugu yok ama, onlar kadin(!). Onlar degil dis kapinin mandali gelin cikarip vermeli altınlarını. Mantiga bak..Canim konunu neredeyse bastan sona kadar okudum. Cok zor bir durum allah yardimcin olsun. Ben bir kac uyenin soyledigine katiliyorum. Bu ev alma isi araba altin filan bunlarin hesabi coktan yapilmis. Yaziklar olsun boyle anne babaya. Gelinin uzerine baski kurup altinlari almaya calismak nedir ya. Ustelik yeni evlisin bunun aranizda huzursuzluga yol acacagini bilmeyecek kadar cahilde degiller yaslarina bakilirsa. Araba zaten senin altinlarinla alinmis onu vermeyi kafasina koymussa esin versin ama diger altinlarini sakin verme. Esinle bu konuda yuz goz olma daha fazla benim zinetim bu rizam yok de noktayi koy hic uzatma. Aciklama yapma. Aciklama yaptikca esin ikna etmeye calisacaktir. Ailesini suclama. Oyle yaparsan esin inada bindirir sana karsi kinlenir. Kendileri dusunsunler nasil ev alacaklarini. Ne yapiyorlarsa yapsinlar. Senmi kurtaracaksin koca koca insanlari. Hayret ya.
Canım bu şekilde dusunmek istiyorum inan. Kendimi doldurmak istemiyorum o insanlara karsi ama zoruma gidiyor. Ben bu zamana kadar onlara karsi iyi niyetten baska bir sey gutmedim. Cogu seyde aileme karsi bile savundum. Dugun esnasında bile maddi durumdan kaynakli olusan her seyi ortpas etmeye calistim. Ama su an bunca zorlukla yaptigim seylerin arkasindan kendilerine pay aramak nedir?Anlaşılan o ki arabayı vereceksiniz. Vermek istememeni anlayabiliyorum. Ama madem vereceksin ve inançlı bir insan olduğun belli Allah rızası için ver, anneye babaya ihsanda bulunmuş oluyorsun sonuçta. Allahın senden razı olmasını dile. Bir de arabasız ne yaparız demişsin onda da haklısın ama alışırsın. İnan evdeki huzursuzluktan daha iyidir arabasızlık. Üstelik belli mi olur yenisini alabilecek duruma gelebilirsiniz.
Kendimden örnek vereyim. Biz henüz kirada otururken kayınvalidemlerin alacağı evin %10 parasını biz verdik. Kredi çekmiştik. Üstelik ev kayınbiraderimin üstüne oldu. Ben hep yaşlı insanları ev sahibi yaptık diye düşündüm. Eşimin ve ailesinin gözünde değerim arttı. Bana çok saygı duydular. Ve sonra biz şimdi oturduğumuz evi aldık. Hem de hiç ev aramadan, sıkıntıya girmeden, resmen kısmet ayağımıza dolandı, şuan evimden çok memnunum. Ben bunu kayınvalidemlere yaptığımız yardımın bir hediyesi olarak görüyorum. Allah’ın razı olması daha da önemli tabii ki.
sizin kendi eviniz var mı peki?Arabayla mi dogdun dedi bana. Tekrar biriktirir aliriz diyor, Allah bilir kac yil geçer.
Şu an calismiyorum. Evimiz yok. Altinlari vermeyeceğimi belirttim ama araba gidici ne yazik kisizin kendi eviniz var mı peki?
eğer yoksa eşinize bak canım ben bu birikmişllerimizi kendi evimizi almak için saklamak istiyorum
şuanda alınan ev sonuçta anne babanın olacak
kusura bakma herkesin ksesi ayrı diyin
çalışıyor musunuz siz?
altınlarınızı vermemeniz iyi olmuş en azından onlar kurtulmuşŞu an calismiyorum. Evimiz yok. Altinlari vermeyeceğimi belirttim ama araba gidici ne yazik ki
Olamayacagim zaten..altınlarınızı vermemeniz iyi olmuş en azından onlar kurtulmuş
sizin yerinizde olsam eskisi gibi olamam kv kp e
Kredi cekme durumu yok. Krediye sicak bakmiyoruz ailecek
[/QUOTE
kredi çekilmeyecek diye neden siz arabanızdan ve altınlarınızdan oluyorsunuz üstelik borcunuzda varmış ..herkes kredi ile ev sahibi oluyor ..bilmiyorum ama ben razi olmazdim bu duruma çok büyük kavgalar çıkardı...yinede siz bilirsiniz
Hayirli geceler kadinlar kulubunun yoldaslari :) oncelikle hepinize hayirli Ramazanlar diliyorum. Icimi bu kadar daraltmasa su vakitte ramazan telasi yasayabilecekken oturup bunlari yazmazdim.
Uzun olabilir, affola. Eşimle iyi giden bir evliligimiz var. Ailesiyle de aslinda gayet iyi anlasiyorum. Sorun su ki bizim dugunden arta kalan borclarimiz dolayisiyla, ailesinin ise genel maddi durumu olarak her iki aile de cok yuksek bir ferah seviyesine sahip degiliz. Ha sikayet etmiyorum, buna da şükür.
Eșimin ailesi su siralar bir ev almak istiyorlar. Ama maddi aciklari çok. Bizden de arabamizi satmamizi ve benim dugundeki takilarimi istiyorlar.
Eșim ve ailesine gore şöyle bir bakis acisi var, esimin ailesi ve biz neye sahipse aslinda o bizim ortak malimiz. Yani eşim diyor ki o ev aslinda bizim olacak. Ev dedigi mustakil, guzel, kafa dinlemelik bir yer. Eşimin dedigine gore tapuyu bizim ustumuze hatta benim ustume bile yapabilirmisiz. Esimin ailesi kismen yasli, yani ilerde bize kalir demeye getiriyor.
Icim daraliyor... Hayir desem, bunca zaman cok iyi anlastigim insanlarla aramin bozulacagina eminim. Tamam desem hicbir guvencemiz ve binecek bir arabamiz dahi olmayacak. Bana bir akil verin. Gece gece oturmus, ruhumu sıka sıka bunu düşünüyorum.
aynen öyle valla erkek diye o en çok payı alacak diye birşey yok .devlet sonuca bakar o para vermiş bu.para vermemiş demez eşit dağılım olur para verilcekse o zaman bütün çocuklar para versinTek erkek olması hiçbir şey değiştirmez.
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki anne baba vefat edince 3 kardeş de eşit pay alacak,yani ataerkil ailenin kanunu ülke kanunlarının önüne geçmiyor.
Uzun lafın kısası ev eşinize veya size kalmayabilir,diğer kardeşler size dava açabilir.
O yüzden ne verin ne satın.
Miras olayı yüzünden bir sürü dağılan aile var bu ülkede.
Bende anlamıyorum valla ,su ekonomik krizde yapilcak is değil ...Ben hiç o evi sizin üstünüze yapacaklarını felan sanmıyorum. Görürsünüz son anda işler değişir hiç merak etmeyin. ayrıca siz de ayrı br ailesiniz neden başkaları için araba ve altınlarınızı veriyorsunuz? Asıl siz bunları verdikten sonra sorun yaşayacaksınız. Aile ile para mevzularına girmeyin. Bahane uydurun biz de ev alacağız o yüzden bize lazım diye. Eşinizle doğru düzgün oturun konuşun. Ben ileride sorun yaşamak istemiyorum o yüzden hiç para işlerine girmeyelim diyin.
Bu konuda dik durun başkalarını kırmayayım diye kendinizden o kadar fedakarlık etmeyin.
Bir de şu çocuklarından para alan ailelere inanamıyorum ya. Oldu elindeki avucundakini sana versin sen de kendine ev al . Ne güzel memleket valla...
Dedigim gibi zaten vermek istemiyorum desem vermeyebilirim bu konuda bir baskisi yok. Ama vermezsem aramizin bozulacagina eminim ailesiyle
Geri odeme durumu yok zaten. Altinlari vermeyeceğim. Ama arabayi eşim illa verecek.Altınlarını verdikten sonra aran bozulmasından daha iyidir vermeden bozulması. Altınlarından bir tane bile verme...
Çünkü ev nasılsa sizin olacak dediklerine göre o paraları geri ödemeycekler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?