Ruhumu Daraltan Mevzular :)

Canim konunu neredeyse bastan sona kadar okudum. Cok zor bir durum allah yardimcin olsun. Ben bir kac uyenin soyledigine katiliyorum. Bu ev alma isi araba altin filan bunlarin hesabi coktan yapilmis. Yaziklar olsun boyle anne babaya. Gelinin uzerine baski kurup altinlari almaya calismak nedir ya. Ustelik yeni evlisin bunun aranizda huzursuzluga yol acacagini bilmeyecek kadar cahilde degiller yaslarina bakilirsa. Araba zaten senin altinlarinla alinmis onu vermeyi kafasina koymussa esin versin ama diger altinlarini sakin verme. Esinle bu konuda yuz goz olma daha fazla benim zinetim bu rizam yok de noktayi koy hic uzatma. Aciklama yapma. Aciklama yaptikca esin ikna etmeye calisacaktir. Ailesini suclama. Oyle yaparsan esin inada bindirir sana karsi kinlenir. Kendileri dusunsunler nasil ev alacaklarini. Ne yapiyorlarsa yapsinlar. Senmi kurtaracaksin koca koca insanlari. Hayret ya.

Anlaşılan o ki arabayı vereceksiniz. Vermek istememeni anlayabiliyorum. Ama madem vereceksin ve inançlı bir insan olduğun belli Allah rızası için ver, anneye babaya ihsanda bulunmuş oluyorsun sonuçta. Allahın senden razı olmasını dile. Bir de arabasız ne yaparız demişsin onda da haklısın ama alışırsın. İnan evdeki huzursuzluktan daha iyidir arabasızlık. Üstelik belli mi olur yenisini alabilecek duruma gelebilirsiniz.

Kendimden örnek vereyim. Biz henüz kirada otururken kayınvalidemlerin alacağı evin %10 parasını biz verdik. Kredi çekmiştik. Üstelik ev kayınbiraderimin üstüne oldu. Ben hep yaşlı insanları ev sahibi yaptık diye düşündüm. Eşimin ve ailesinin gözünde değerim arttı. Bana çok saygı duydular. Ve sonra biz şimdi oturduğumuz evi aldık. Hem de hiç ev aramadan, sıkıntıya girmeden, resmen kısmet ayağımıza dolandı, şuan evimden çok memnunum. Ben bunu kayınvalidemlere yaptığımız yardımın bir hediyesi olarak görüyorum. Allah’ın razı olması daha da önemli tabii ki.

Inan dunden beri bas agrim gecmiyor. Hicbir sey degilse yediremiyorum onca hayalle altınları bozdurup aldigimiz arabayi vermeyi.
Tapu zaten eşimin adina olacak. Ama icimi sogutmuyor su ana bir faydasi yok.

Valla ben de öyle dedim zaten. Neden onlari yukseltmeye calisirken biz batiyoruz dedim, ben ailemden boyle gordum buyuge destek cikmamiz gerekiyor dedi. Diger kardeslerinin boyle bir sorumlulugu yok ama, onlar kadin(!). Onlar degil dis kapinin mandali gelin cikarip vermeli altınlarını. Mantiga bak..
Dedigin gibi artik konuyu acmiyorum. Is netlesince elbet acilacak. O insanlar yuzumun onlara eskisi gibi gulmeyecegini gorecekler. Intikam degil ama nasil ayni sekilde davranabilirim. Allaha havale ediyorum.

Canım bu şekilde dusunmek istiyorum inan. Kendimi doldurmak istemiyorum o insanlara karsi ama zoruma gidiyor. Ben bu zamana kadar onlara karsi iyi niyetten baska bir sey gutmedim. Cogu seyde aileme karsi bile savundum. Dugun esnasında bile maddi durumdan kaynakli olusan her seyi ortpas etmeye calistim. Ama su an bunca zorlukla yaptigim seylerin arkasindan kendilerine pay aramak nedir?
Illa disli bir gelin mi olmaliydim bunu teklif edemeyecekleri..

Arabayla mi dogdun dedi bana. Tekrar biriktirir aliriz diyor, Allah bilir kac yil geçer.
sizin kendi eviniz var mı peki?
eğer yoksa eşinize bak canım ben bu birikmişllerimizi kendi evimizi almak için saklamak istiyorum

şuanda alınan ev sonuçta anne babanın olacak
kusura bakma herkesin ksesi ayrı diyin

çalışıyor musunuz siz?

Şu an calismiyorum. Evimiz yok. Altinlari vermeyeceğimi belirttim ama araba gidici ne yazik ki

"Malım seni versem de mı kötü olsam, vermesemde mı kötü olsam " derdi annem. Zor bu işler. Aile içinde daha da zor. Tapuyu üzerime verme sözüyle bir kısmını verirdim ben galiba. Bosanma dusuncesiyle de hareket etmem hicbir zaman. Eşinizin ailesini en iyi siz tanırsınız. Kolay gelsin :)Allah ruhunuza ferahlık versin ...

Ben hiç o evi sizin üstünüze yapacaklarını felan sanmıyorum. Görürsünüz son anda işler değişir hiç merak etmeyin. ayrıca siz de ayrı br ailesiniz neden başkaları için araba ve altınlarınızı veriyorsunuz? Asıl siz bunları verdikten sonra sorun yaşayacaksınız. Aile ile para mevzularına girmeyin. Bahane uydurun biz de ev alacağız o yüzden bize lazım diye. Eşinizle doğru düzgün oturun konuşun. Ben ileride sorun yaşamak istemiyorum o yüzden hiç para işlerine girmeyelim diyin.

Bu konuda dik durun başkalarını kırmayayım diye kendinizden o kadar fedakarlık etmeyin.

Bir de şu çocuklarından para alan ailelere inanamıyorum ya. Oldu elindeki avucundakini sana versin sen de kendine ev al . Ne güzel memleket valla...

aynen öyle valla erkek diye o en çok payı alacak diye birşey yok .devlet sonuca bakar o para vermiş bu.para vermemiş demez eşit dağılım olur para verilcekse o zaman bütün çocuklar para versin

Bende anlamıyorum valla ,su ekonomik krizde yapilcak is değil ...

Dedigim gibi zaten vermek istemiyorum desem vermeyebilirim bu konuda bir baskisi yok. Ama vermezsem aramizin bozulacagina eminim ailesiyle

Altınlarını verdikten sonra aran bozulmasından daha iyidir vermeden bozulması. Altınlarından bir tane bile verme...
Çünkü ev nasılsa sizin olacak dediklerine göre o paraları geri ödemeycekler...

Altınlarını verdikten sonra aran bozulmasından daha iyidir vermeden bozulması. Altınlarından bir tane bile verme...
Çünkü ev nasılsa sizin olacak dediklerine göre o paraları geri ödemeycekler...
Geri odeme durumu yok zaten. Altinlari vermeyeceğim. Ama arabayi eşim illa verecek.

Sakin vermeyin araniz bozulsun.nolucakki bozulursa onlara yaranmaya calismayin.kendiniz olun vermek zorunda deyilisiniz.dunyanun binturlu hali var katiyyen boyle bir hata yapmayin.kv kp ve esiniz kafayi yemis kimse kabul etmez boyle bir seyi.kendi keyiflerini dusunmek bu ksra bakmayin.parasu yoksa almasin ev ha oglunu hala hakimiyeti altinda goruyor belli.o ev size kalmaz binpisman olursunuz.ilerde cocuk dusunurseniz ne kadar masraf olacak bi dusun.arabayida sattirma ne ala memleket.onlarla iyi olcam diye herseylerine boyun egme kotu ol zaten onlar iyi olsalar seni sevseler boyle birseyi istemezler cok iyi dusun.altinlarini sakin verme sakin.

Siz esinizin ailesiyle iliskinizi gozden gecirin bence.bu nasil utanmazlik ev almak icin gelinin altinlarini istemek?altinlarla alinmis arabayi esiniz nasil sizin gonlunuz olmadan verebiliyor.aramiz iyi demissiniz de altinlari vermeyince gorun bakalim iyi mi olacak kotu mu?gercek yuzleri cikacak meydana gorun bakin.iyi ki vermemisim diyeceksiniz.

Soyle bir cumle var bilmem duydun mu

Malım seni verip mi kötü olayım vermeyip mi...

Takılar paralar neyse de arabamızı asla satmazdım. Bence en zaruri ihtiyaç araba. Hastalıkta , acil durumda arabasız olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…