- 12 Kasım 2017
- 1.130
- 1.986
- 63
Sizin acinizdan mantıklı değil bence hiç.Ben zaten kirada oturmalari konusunda hemfikrim. Ama kirada oturmak dunyanin en acinasi seyi gibi surekli bir ev alma merakindalar. Biz de oturuyoruz aylardir, olmedik yani. Kafalarina koymuslar o evden cikacak ve ev alacaklar. Eşim altinlarimi alip ev araba alamaz canim, daha borclarimiz var en iyi ihtimalle onlar kapatilir. Biz arabadan oldugumuzla kaliriz yani
Madem kirada oturmak öyle kötü bir şey şimdiye dek neden bir ev alamamışlarBen zaten kirada oturmalari konusunda hemfikrim. Ama kirada oturmak dunyanin en acinasi seyi gibi surekli bir ev alma merakindalar. Biz de oturuyoruz aylardir, olmedik yani. Kafalarina koymuslar o evden cikacak ve ev alacaklar. Eşim altinlarimi alip ev araba alamaz canim, daha borclarimiz var en iyi ihtimalle onlar kapatilir. Biz arabadan oldugumuzla kaliriz yani
Mantik olarak evet o şekilde oluyor ama baska bir yoruma da yazmistim. Magdur olan benim. Altimizdan arabamizi, borcumuz varken elimden altinlarimi alip sonra da hadi boluselim demek istemiyorum. Adaletsiz degil mi
Ben zaten kirada oturmalari konusunda hemfikrim. Ama kirada oturmak dunyanin en acinasi seyi gibi surekli bir ev alma merakindalar. Biz de oturuyoruz aylardir, olmedik yani. Kafalarina koymuslar o evden cikacak ve ev alacaklar. Eşim altinlarimi alip ev araba alamaz canim, daha borclarimiz var en iyi ihtimalle onlar kapatilir. Biz arabadan oldugumuzla kaliriz yani
Bence de. Baslarim yillar sonra gelecek eve. Ben nice sıkıntılar cektikten sonra su genc yasimda.. Ne yapacagimi bilmiyorum. Daha ustelersem eşimle acayip yuz goz olacagim. Durup durup konuyu aciyorum. Bir seylere ikna eder gibi oluyor, tekrar dusunuyorum yine icime sinmiyor tekrar konuyu aciyorum. Cikmazdayim.
Valla su an kedi kopek gibi olduk anlatamam. Boyuna tartisiyoruz.Altınlar sizin araba sizin çıkmazda olan yine sizsiniz niye fazla empatik ve duygusal davranmaktan sorun yaşamamak için herşeye evet demedim diyemem de çıkaran çıkardım sorunu ortalık karışmadan düzelmez zaten herşey
Altınlar, araba geri gelmeyecek zaten. Kimsenin borc istedigi yok. Daimi bir yatırım anlatabiliyor muyum? Yani siz simdi bize yardim edin. Ilerde de sizin olur ev mantigi.Öncelikle eşinizin ailesinin kredi çekmeyecek dini hassasiyeti varsa,İslam'da miras hukuku hakkında da bilgi sahibi olmaları gerekir.Kızlarına vermeme gibi bir lüksü yok,onların hakkını Allah Kuran-ı Kerim'de koymuş zaten.
Sizi tavsiyem vermeyin,altınlar,araba gittikten sonra geri gelmezse sürekli kötü olursunuz.Baştan sınırınızı çizin.
Gelinin altınını istemek neyin kafası anlamam da arkaşımda sizin gibi tüm düğün takılarını eş ailesine borç diye verdi,lüks bir ev aldı onlarda.Adam bir anda iflas etti,kaza yaptı falan,evin kredilerini ödeyemedi.Kredinin biri de oğlunun üstüne.Kızın hem altınlar gitti,hem bebeği oldu işten çıktı,tek maaşla bir de kp in ev kredisini ödemeye çalışıyorlar,çok zor gerçekten.
Yeni evlisiniz sanırım,çocuk falan olunca işler baya karışıyor söyleyeyim.
Güzelce konuşun arabayı satsın madem eşiniz öyle destek olsun,olursa diğer kardeşleri destek olsun,gelin değil kızı versin altını varsa da.Zamani gelince de herkes hakkı olan kadarını alır.
Ama bence kesinlikle vermeyin,devri mülk falan alın,yatırım yapın kendiniz adına.
Senin yüzünden mi peki hataların yanlışların mi var yoksa kimsenin parmaginda oynamadigin icin mi kendinden ödün verip de iyi görüleni görmedim daha hiçValla su an kedi kopek gibi olduk anlatamam. Boyuna tartisiyoruz.
Konuyu kapatmaya calisiyor cünkü. Geregi neyse yapariz mantigindaSenin yüzünden mi peki hataların yanlışların mi var yoksa kimsenin parmaginda oynamadigin icin mi kendinden ödün verip de iyi görüleni görmedim daha hiç
Yok hayır altınlar alabilecegi bir sekilde degil. Mantikli bir sekilde aciklayinca altinlardan o da vazgecti zaten. Ama araba konusunda malesef kararli.siz vermeme kararınızdan vazgeçmeyin, altınlarınız nerede? eşinizin emrivaki yapıp alamayacağı bir yerde saklayın derim ben. ailenize verebilirsiniz. işin rengi değişip kavgaya giderse sinir anında alıp gidemeyeceği bir yerde tutun altınlarınızı.
Altınlar, araba geri gelmeyecek zaten. Kimsenin borc istedigi yok. Daimi bir yatırım anlatabiliyor muyum? Yani siz simdi bize yardim edin. Ilerde de sizin olur ev mantigi.
Kardesim ben evinde falan degilim inan ki bak. Onlara pay dusmemesini istiyor gibi gorunebilirim ama elbette bunu yapamam hesabini nasil veririm. Ben yasayacagim sıkıntılari dusunuyorum.Bilmiyorum,bana mantıklı gelmiyor açıkçası.Eşinize durumu anlatmak zor ama yaptığı yanlış.Durduk yere huzurunuz bozulmasa keşke.
Kötü bir yorum olarak söylemiyorum fakat Karadeniz bölgesinde mesela sizin dediğiniz gibiymiş,bizde kız erkek herkese miras verilir,eşimgilde kıza hiç mal yok,ancak gönüllemek adına belki bir dönüm çay falan şaka gibi.Hadi eskiden oğlan evlenince de ana babanın yanında,düzeninde durur,işini yaparmış.Şimdi herkesin evi yeri ayrı niye erkek fazla alsın.Eşimin akrabalarındaki çoğu kadın babasına dava açmış bu yüzden,artık kimse de susmuyor alıyor valla.Eşimin ailesi bize bir miras bırakacak olsa kardeşinin hakkının gözetilmediği malı almam dedim,haramdır çünkü.
Size hak veriyorum ben,şu an bile belki huzursuzluk oldu aranızda,sonuçta yeni evliyken fedakarlık edip altın,araba satacaksın.Sıkıntıya sen giriyorsan başkasının nasıl hakkı olur diye düşünüyorsun,sebebi o malın anne babaya ait olacak olması.
Bugün ev sizin diyenler yarın yaşlanınca hak yemeyelim diye malı üçe bölecek,bölmezse de mahkemelik olmanız olası.
O yüzden eşinizi ikna etmeye bakın.
Onlar başka yerden borç bulsun,sizde düğün borcunu halledip,kendiniz ev alın.Hem üçte bir parasını verdiğin evi kimse lütuf gibi sunmaz,hak iddia etmez.Hem de kendi alın terinle yuvan olur.
Yinede vereceksen tapunun yarısını direk şahsınız üstünüze yapın bence.
Umarım sıkıntısız atlatırsınız.
Oturacaklar canim. Peki biz arabasız ne yapacagiz? Su an cocugum yok, oldugunda ne olacak. Buyuk sehirdeyim, yasam zor araba olmadan markete bile gidilmiyor artik. Anlatabiliyor muyum..Benn sizin yerinizde olsam veririm yani altınlarınız ve arabanız zaten o evin parasının olsa olsa 4 te biri yada ikisidir.
İlerde gerçekten sizin olucak mal paylaşımı olsa bile size verdiğiniz kalmış olucak her türlü yatırım yani.
Kendi aileniz duyarsada yatırım için alındı dersiniz.
Kayınvalidenizler orda oturucak mı yani normal ev olarak mı yazlık gibi mi kullanıcaksınız?
Kardesim ben evinde falan degilim inan ki bak. Onlara pay dusmemesini istiyor gibi gorunebilirim ama elbette bunu yapamam hesabini nasil veririm. Ben yasayacagim sıkıntılari dusunuyorum.
Evet eşimle huzurumuz simdiden bozuldu. Bu is netlesse daha da bozulur. Icimden gelmiyor cünkü. Daha birkac aylik evliyim. Anne baba olarak bile tam anlamıyla benimseyemedigim insanlara tutup arabami vermek istemiyorum. Bu dogal bir hakkim degil mi? Ama eşime gore ise yasli insanlara yapılan bir iyilik. Ailemden boyle gordum ben diyor. Biz genciz gene yapariz ama onlar refah yüzü gorsun. Ne guzel.. Ben gencligimde suruneyim. Bilemiyorum.
Hımm oturucak lar sa bilemedim.Oturacaklar canim. Peki biz arabasız ne yapacagiz? Su an cocugum yok, oldugunda ne olacak. Buyuk sehirdeyim, yasam zor araba olmadan markete bile gidilmiyor artik. Anlatabiliyor muyum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?