- Konu Sahibi Kova hatunu
-
Selam Arkadaşlar. Bu konuyu sevmiştim, aklıma geldikçe paylaşım yapmaya çalışacağım.
Mavi Terlik, çok iyi yapmışsın.Müzik-Kahve eşliğinde boyama yapmak benim son zamanlardaki keyiflerimden biri. Ama saatlerce boyamıyorum öyle.Özellikle ufak ufak başlamak istedim.
Kuru boya mı aldın keçeli kalem mi ? Kitabın yapısına ve boyayacağın resme göre kalem seçimi değişkenlik gösterebiliyor.
Başka boyama kitapları almayı düşünüyorsan onun için d&r mağazasına gitmeni öneririm. Ben başka kitaplar için mağazadan inceleyip internetten sipariş vereceğim. İnternetten hemen sipariş versek içerikleri zevkimize hitap etmeyen yani beğenmediğimiz kitaplarda çıkabilir (Johanna Basford kitapları hariç tabi)
Bazı linkler ekliyorum bi incele istersen;
http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/03/buyuklere-boyama-kitaplar.html
http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/03/esrarengiz-bahce-stabilo-point-88.html
https://instagram.com/esrarengiz_bahce/
Daha bugün keşfettiğim bir kanal;
https://www.youtube.com/channel/UCnvkU7jWORq32MCw_uox3Fw/videos
Benimki de işte o 48'lik. Şimdilik memnunum. Peki bir sayfayı kuru ve keçeli kalem karışık mı boyamayı düşünüyorsun orasını çözemedim. Yeni boya kalemleri aldığımda bir çizimde/resimde tek bir boya cinsi kullanmayı düşünüyordum ilk etapta.Aldığın keçeli kalemler arka sayfaya geçip geçmiyor mu ona dikkat et derim. Yoksa arka sayfadan vazgeçmek zorunda kalıyorsun. Birde boyadığın sayfanın altına A4 kağıdı koy derim.Kuru boyada olsa bastırdığımız için iz çıkıyor.Ben hangi kalemle boyarsam boyayım araya A4 kağıdını koymayı alışkanlık haline getireceğim.Sorma bende yeni boyalar yeni kitaplar almamak için frenliyorum.kendimi. :) Misal Stabilo'nun boyalarını acayip merak ediyorum.Bu arada baya hevesli gördüm seni :) Boyamaya başlayınca güncellemelerini bekliyorum.Hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle biraz uzadı siparişlerimin gelmesi ama pazartesi en geç salıya bekliyorum inşallah
Bu arada ağzım Esrarengiz Bahçeye alışamadı bi türlü Saklı Bahçe diyorum ben daha güzelime gidiyor böyle söylemesiEsrarengiz bi olumsuz geliyo nedense
Her neyse ..Aysar_ tatlım epey araştırdıktan sonra Faber Castel'in kuru boyalarını sipariş ettim çift taraflı 48li olanını
İnce ayrıntılar için ve daha canlı boyadığı için de farklı bir markanın keçeli kalemlerini aldım bi kitapçıdan, ucu ince olanlardan hani
İzlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla yüzeyi geniş olan alanları ucu kalın keçeli kalemle boyuyorlar. Onun için de yine Faber Castel'in setleri dikkatimi çekti kapakları birbirine geçmeli olanlar.
Ondan henüz almadım acele etmiş olurum belki kuru boyalarım yeterli gelir ......diyesim var ama aslına bakarsan almamak için zor tutuyorum kendimi
Gönderdiğin youtube daki kanalı çok beğendim inceleyeceğim, bi kaç tanesini izledim bile
Benimki de işte o 48'lik. Şimdilik memnunum. Peki bir sayfayı kuru ve keçeli kalem karışık mı boyamayı düşünüyorsun orasını çözemedim. Aldığın keçeli kalemler arka sayfaya geçip geçmiyor mu ona dikkat et. Yoksa arka sayfadan vazgeçmek zorunda kalıyorsun. Birde boyadığın sayfanın altına A4 kağıdı koy derim.Kuru boyada olsa bastırdığımız için iz çıkıyor.Ben hangi kalemle boyarsam boyayım araya A4 kağıdını koymayı alışkanlık haline getireceğim.Sorma bende yeni boyalar yeni kitaplar almamak için frenliyorum.kendimi. :) Misal Stabilo'nun boyalarını acayip merak ediyorum.Bu arada baya hevesli gördüm seni :) Boyamaya başlayınca güncellemelerini bekliyorum.
Baya geç de olsa cevap vermek istedim.denemelisin bence...
ayrıca yetişkinler için baleyi ilk defa duydum...
ilginç...normalde hep balenin yaşı vardır derler...
bence gitmelisin,küçüklük hayalleri bambaşkadır ve gerçektirler...
bu arada iltifatların harika
Aslında kalem merakı epeydir var. Renkli kalemlerle çalışmayı sevdiğim için birer birer aldığım keçelilerden bir set oluşmuştur herhalde ama ne yazık ki yanımda değiller o yüzden yenilerini aldım.
Tam ifade edememişim bu arada kusura bakma, söylediğin benim de aklıma gelmişti ancak bir sayfada hem keçeli hem kuru hoş olmaz diye düşündüm o yüzden ayrı ayrı sayfalarda deneyeceğim bir de keçeli için ''benimki arkaya hiç geçmedi...'' şeklinde yorumlar var ancak kendime güvenemiyorum bu konuda, yazı yazarken filan bastırarak yazıyorum ben galiba boyamada da aynı şey geçerli olacak o yüzden dediğin araya kağıt koyma işi çok işime yarayacak canım teşekkürler
Bir de keçeli için henüz cesaretim yok daha profesyonel işi gibi geliyor bana o yüzden kurularla başlamayı planlıyorum
Boyamaya başlayınca güncelleme yapacağım inşallah
Bir de seninkilerden bi tane atar mısın merak ediyorum da
Şimdi de türk kahvesi içerken yazıyorum. :)
-
Bende kalemlere meraklıyım. Mesela şu Lamy kalemleri çok merak ediyorum bi alamadım gitti.
Ne kusuru olur öyleAslında bir sayfada hem kuru hem keçeli kalemi deneyip görmek lazım bi. Belki biz yanılıyoruz. Benimki hiç arkaya geçmedi diyenlerin kitapları ve kalemleri farklı olabilir. Kitapların kağıt kaliteleri farklı farklı olabiliyor.Ya da hafifçe boyuyorlardır, bastırmıyorlardır. Bende senin gibi hem yazı yazarken hemde boyama yaparken bastırırım. Öyle alışmışım napiyim. İlerde boyadığımda aradaki A4 kağıdına rağmen keçeli kalemle arkaya geçerse de geçsin kaç sayfalık kitapta bir sayfa gidiversin. Önemli olan benim aldığım keyif.
Evet mantıklı olan o bence yavaş yavaş ilerlemek gittikçe daha profesyonel boyalara geçeriz.Şu an boyadığım var bir tane yarısındayım bitince onu atarım. :) Yalnız şunu söyleyeyim; misal ben öyle bütün yaprakları yeşil ve yeşilin tonlarına boyayan bir tip değilim.Kargon gelmiş olmalı, boyamaya başladıysan yorumlarını bekliyorum.
Oh yarasın canım
Benim de hiç Lamy kalemim olmadı
Bakarsın biri bi gün hediye eder
Kalem merakının yanında çorap, iç çamaşırı merakım da var mesela, uzun bi müddet sadece bunlarla ilgilenebiliyorum
Sonra fark ettim aslında renkleri seviyorum ben.. eğlenceli olan renkler aslında değil mi
Şu kağıt kalitesi konusunda haklısın galiba bi kaç yerde daha okudum
Mesela benim kitabım 9. baskı
Bana kaliteli gibi geldi ama boyamaya başlayınca belli olacak o
Kargodan beklediğim her şey geldi hatta beklemeye dayanamayıp ben gidip aldım kuru boyaları; ama henüz başlayamadım
Apar topar olsun istemiyorum galiba elime alıyorum biraz bakıyorum sonra bırakıyorum sonra tekrar elime alıyorum ... filan
Duygusal bağı kurduğumu anladığım an başlayacam galiba
Başlayınca durum güncellemesi yapacağım
Seninkileri de merak ettim bitince bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?