S*** git..!

Eşim benim ailemin malı konusunda isteklerde bulunsa boşanma fikrini kafama iyice yerleştirirdim....

Eşinizi haklı buldum ama üslubu yanlış..

Size saygısı kalmamış, bence bundan sonra konuşmayın bu konularda ki, bi ağırlığınız olsun esinizin yaninda...

Bu biz ödeyelim dediğiniz iskan ruhsatı mı? Niye üstümüze alalım dediniz eşinize satacaklarından mı korkuyosunuz? Eşinizin katkısı oldu mu o eve?

Arkadaşlar evet eşin ailesine mal konusunda yorum yapılmaz çünkü yanlış değerlendirebilir ama eşe başbaşayken yorum yapılır bence,benim de eşimin benzer durumu var ikimiz yalnızken fikirlerimi söylüyorum,örneğin kayınpedere on bin lira borcumuz vardı ,ödedik,lütfen ablanın yanında bu konuyu dile getir babanın parasını yediğimizi düşünmesin dedim,yine bi tarla satışı var ,sahibindene koysak bikaç emlakçı varmış onlarla da görüşsen bikaç elden satılmaya çalışılsa,annenlere çıtlatsana bi yazlık alsalar biz de yazın gideriz vs vs diye fikirlerimi söylüyorum,çünkü her ayın 15inde aldığım maaşın tasarrufunu beraber yapıyoruz,aynı gemideyiz batarsak da beraber çıkarsak da beraber,onun içinde oldugu maddi konulara neden müdahale etmeyeyim,hayatı paylaşıyorum yahu. Konusahibin eşi gibi beni dışlasa çok bozulurdum,konusahibi yanlış bi öneride bulunmuş olabilir ama neticede ikisinin hayatı tabi ki söz hakkı var.

Arkadaşlar evet eşin ailesine mal konusunda yorum yapılmaz çünkü yanlış değerlendirebilir ama eşe başbaşayken yorum yapılır bence,benim de eşimin benzer durumu var ikimiz yalnızken fikirlerimi söylüyorum,örneğin kayınpedere on bin lira borcumuz vardı ,ödedik,lütfen ablanın yanında bu konuyu dile getir babanın parasını yediğimizi düşünmesin dedim,yine bi tarla satışı var ,sahibindene koysak bikaç emlakçı varmış onlarla da görüşsen bikaç elden satılmaya çalışılsa,annenlere çıtlatsana bi yazlık alsalar biz de yazın gideriz vs vs diye fikirlerimi söylüyorum,çünkü her ayın 15inde aldığım maaşın tasarrufunu beraber yapıyoruz,aynı gemideyiz batarsak da beraber çıkarsak da beraber,onun içinde oldugu maddi konulara neden müdahale etmeyeyim,hayatı paylaşıyorum yahu. Konusahibin eşi gibi beni dışlasa çok bozulurdum,konusahibi yanlış bi öneride bulunmuş olabilir ama neticede ikisinin hayatı tabi ki söz hakkı var.

Sizin verdiğiniz örneklerle konu sahibininki aynı değil ki. Sizin konuştuğunuz şeyler elbette konuşulur. Tapu olayı çok başka bir şey. Mesela siz "ailen yazlık alsa da tapusunu senin üzerine yapsa" dememişsiniz.

Sizin verdiğiniz örneklerle konu sahibininki aynı değil ki. Sizin konuştuğunuz şeyler elbette konuşulur. Tapu olayı çok başka bir şey. Mesela siz "ailen yazlık alsa da tapusunu senin üzerine yapsa" dememişsiniz.
Haklısınız örnek başka ama miras sadece kardeşleri ilgilendirir,damata geline laf düşmez açıklamalarına istinaden yazdım. Gelin de damat da tabiki sözhakkına sahiptir. Konusahibi de daireyi benim üzerime yap demiyor ki zaten.

Adama hakli demiyorum yerden goge kadar haksiz ama insanlarin babalarinin aldigi ev icin bu tur yorumlari dogru bulmuyoruum evi siz odediyseniz babasinin adinaysa ayri ama babasinin aldigi evse buna yorum yapmamalisiniz kocanizda bir halta yaramaz

Yeri gelince bu aileye gelin oldun artık bu ailenin soyadını taşıyorsun deniyor,aile büyüklerinin bi rahatsızlığı varsa herkes aynı şekilde ilgileniyor,sözkonusu babadan kalacak bi mülkse seni ilgilendirmez,hayır ilgilendirir bundan bahsediyorum.

Evimizi satın aldığımızda 13. Yılıydı evliliğimizin
Halamlar dedi ki “ kimin üstüne olacak?” Ben dedim “ölürüm gene böyle bir şey soramam ona utanırım ya ne münasebet “
Sadece dedim ki “ hayatım vesikalık resmin var mı evde tapu için? “ ( kendisi yurtdışında görevli ve ben işlemleri bana verdiği genel vekaletname ile hallettim)
“ senin olsun o ev canım” dedi bana

Yani sizin yerinizde olsam bir de kayınpedere ait bir ev için ölsem kanım yere aksa o kurduğunuz cümleyi kurmam

Haklısınız örnek başka ama miras sadece kardeşleri ilgilendirir,damata geline laf düşmez açıklamalarına istinaden yazdım. Gelin de damat da tabiki sözhakkına sahiptir. Konusahibi de daireyi benim üzerime yap demiyor ki zaten.

Evet ama o ev anne baba hayattayken onlara ait, vefat durumunda kardeşlerin de hakkı var o evde. Kardeş sayısı kadar ev olması da bir şeyi değiştirmez. Her evin değeri aynı değil. O evi oğullarının üstüne yapmaları diğerlerine haksızlık olur. Anne baba hayattayken gelin-damadı geçtim, çocuklar bile "şunu bana ver bunu kardeşime ver" dememeli bence.

Evet ama o ev anne baba hayattayken onlara ait, vefat durumunda kardeşlerin de hakkı var o evde. Kardeş sayısı kadar ev olması da bir şeyi değiştirmez. Her evin değeri aynı değil. O evi oğullarının üstüne yapmaları diğerlerine haksızlık olur. Anne baba hayattayken gelin-damadı geçtim, çocuklar bile "şunu bana ver bunu kardeşime ver" dememeli bence.
Bakın örnek içinde konusahibi hatalı olabilir yanlış bi öneride bulunmuş olabilir,diğer çocukların hakkı gözetilmeli,ama konusahibi fikrini söyleyebilir sana düşmez seni ilgilendirmez denilmesine karşı çıkıyorum ben. Sanırım size anlatamadım kendimi.

Anne baba sagken onların malı için çocugunun baba bu tapuyu üatüme yap demesi garipken bir gelinin bunu dillendirmesi abestir. Ev benim ister ogluma bırakırım ister torunuma istersem bagışlarım buna kimse müdahale edemez.

Evimizi satın aldığımızda 13. Yılıydı evliliğimizin
Halamlar dedi ki “ kimin üstüne olacak?” Ben dedim “ölürüm gene böyle bir şey soramam ona utanırım ya ne münasebet “
Sadece dedim ki “ hayatım vesikalık resmin var mı evde tapu için? “ ( kendisi yurtdışında görevli ve ben işlemleri bana verdiği genel vekaletname ile hallettim)
“ senin olsun o ev canım” dedi bana

Yani sizin yerinizde olsam bir de kayınpedere ait bir ev için ölsem kanım yere aksa o kurduğunuz cümleyi kurmam
Evlilik sonrası edinilmiş mal olduğu için zaten ikinizin,bizim de yeni aldığımız ev benim üstüme,kredisi devam ediyor şuan,yani kimin üzerine oldugunun bi önemi yok özünde.

Tapuyu ailesinin paşa gönlü bilir. Vermek zorunda değiller. Kocan seni kova kova samaroglani etmiş yüz verme artık kovdukca

Bakın örnek içinde konusahibi hatalı olabilir yanlış bi öneride bulunmuş olabilir,diğer çocukların hakkı gözetilmeli,ama konusahibi fikrini söyleyebilir sana düşmez seni ilgilendirmez denilmesine karşı çıkıyorum ben. Sanırım size anlatamadım kendimi.

Hayır ben sizi anladım, sadece farklı fikirlerdeyiz hepsi bu. :KK51:
Ama konu sahibinin eşine tabii ki hak vermiyorum. Böyle bir tepki normal değil.

Bilen diğer konularımdan nasıl bir eşe ve kv sahip olduğumu bilir canım burnumda yazıyorum şu an Allahım ben ne zaman birgün yüzü görebileceğim..

Daha bu sabah kahvaltıda eşimle tartıştık evimizin tapusu kp üzerine oturma ruhsatı yok biz ödeyelim tapuyuda alalım diye eşime fikrimi söyledim adam açtı ağzını yumdu gözünü kim giriyormuş benim aklıma bananeymiş evden ablamla beni ilgilendirir sen karışamazsın dedi tamam aldım kabul ettim banane dediğime bin pişman oldum ama kim giriyor aklına dediği için benim aklıma kimse giremez ailemi mi kast ediyorsun menfaatçi insan yok bizde bizi bilen bilir bilmeyende kendi bilir dedim bizide bilmeyen siktir olur gider dedi tv açıktı o sıra kanalda da karısını aldatan bir adam vardı bana diyor ki çok çene yaparsa kadın adam da eve gelmez aldatır aldat dedim bende eve zaten uğradığın yok hiç gelme dedim Allah korkusu varmış onda çıldırcam Bi çok kez evden arabadan kovuldum ama artık yeter kaçıncıya siktir edileceğim Allah aşkına sustum 10 TL para bıraktı sanki sakız parası veriyor yüzüne bakmadım yok efendim onun dediğinde bişey yokmuş surat asıpta bir yere varamazmışım şimdi gitti şu an evi terk edesim var :KK43:
Offf ne dangoz bunlar ya !!!
Sen birşey dememişsin kendi demiş

Evi almak icin altin mi verdin, calisip para mi verdin? Evlilik icindeyken esin mi aldi evi? Hayir.
Baskasinin evi icin "evimiz" diyorsun. Ailesinin esine verecegi ev senin degil, tapusu da seni ilgilendirmez. Verirlerse oturursun.
Sanki evi kendin almissinda tapusunu onlar almis gibi konusmussun.
Cok itici bir hareket. Benim de ailem ev verdi ama esim bi kere olsun tapu muhabbeti yapsaydi o tapuyu asla ustume almazdim.

Yeri gelince bu aileye gelin oldun artık bu ailenin soyadını taşıyorsun deniyor,aile büyüklerinin bi rahatsızlığı varsa herkes aynı şekilde ilgileniyor,sözkonusu babadan kalacak bi mülkse seni ilgilendirmez,hayır ilgilendirir bundan bahsediyorum.

Mal mulk icin ilgileniyorsan ilgilenme zaten zorlayan mi var? Zorluyorlarsa tapuyu isterim de :D sana tapu verceklerine bi bakici tutarlar eminim.
2 ilgilendin diye hicbir emegin gecmemis mal mulkte soz hakkiniz olamaz.

Çok kez kovuldum en son yüzünede söyledim 80 kez kovdun 81.ciyi söyletmeyeceğim sana dedim beni kaybetme korkusu yok.
E niye olsun ki çocuk bile sizin kadar uysal laf dinlemez. 80 kere de s.tir git denmiş gene de oturmuşsunuz evde adam sizi kaybetmekten niye korksun ki. Temel insanlık hakkınız çalışma hakkını sırf kocanız istemedi diye bıraktıysanız adamın çocuğa verir gibi 10 lira vermesine ağzını bozmasına tatava yapmayacaksınız. Kusura bakmayın ben bu kadar bile bile lades diyen kadınlara üzülemiyorum

Babamdan kalacak mülk esimi kesinlikle ilgilendirmez. Sadece Kardeşimle beni ilgilendirir. Esimin uzerine vazife degil bu durum. Esim de boyle birseyi dile getirse "Üzerine vazife olmayan işlere karışma. " derim

Allah korkusundan birşey yapamayan adamın zaten kişiliği leştir. Allah korkusu nedir yani?
Birşey yapmak istiyorsun kötülük, ihanet vs “Ama allah korkum var” diyorsun. Sen zaten bu cümleyi söyleyerek hepsini yapmış oluyorsun.
İnsanın içinde olacak iyilik, istek insanlara zarar vermeme. Ne kadar iğrenç bir uslup bu.

Back
X