Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sa dklmesinde mucizem "sar kantaron"

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
O kadar çaresiz oldum ki bu saç dökülmesi konusunda ne duysam ne görsem umutlanıyorum.Bu tür şeylere inanırım...Sonuçta bitkisel.Hem birine iyi gelen diğerine iyi gelmeyebilir.Deneyip bulacaksın işte....
Ama o yeni üye olup da hiç bir bitkisel dayanağı bulunmayan kozmetik şampuanların reklamını yapmıyolar mı ben gülüp geçiyorum.İnsan yeni üye olup da tüm mesajlarında aynı ürünü över mi:))))))))

Ben revigen,pantogar hepsini kullandım ama sıfır fayda diyebilirim.Bundan sonra da ekinezya almayı düşünüyodum.O da bağışıklık sistemine iyi geliyomuş çünkü.Kararsız kaldım şimdi sarı kantaron mu ekinezya mı??.....

söylediklerine çok katılıyorum canım,evet haklısın her ürün herkese iyi gelmiyor malesef...
örneğin çok sık okuyorum başka yerlerdede "3 gün oldu mucize gibi dökülmem durdu hatta baktım saç çıkıyor" gibi yorumlar bana çok inanılası gelmiyor hani belki doğru olabilir ama benim mantığıma göre garip...
inandığım ve bildiğim şey saçın kan yoluyla beslenebildiği...eğerki hormonal bir sebep yoksa bağışıklık ve sinir sistemindeki etkilerde bazı kişilerde saçlarda gösterebiliyor kendini...
bahsettiğin ilaçları bende kullandım çok bişey farketmedi canım;pantogar saç tellerini kalınlaştırıyor özünde tırnak ve saça kaybettiği ek vitaminleri sağlıyor hepsi bu...yeni saç oluşumunada etkisi var olabilir ama saçsız bir bölgeyi 3 ay sonra saç içinde bırakmıyor...
zaten öyle olmuş olsa idi yok satardı şuan :jeyyar:...insanların en çok sömürüldüğü şeydir saç sorunları,çok fazla dert etmemek bu işte birinci adım kafandan saç stresini atacak insan ilk önce...
ben gayet memnunum şu an halimden...uzun zamandan beri ilk kez sonbahar mevsimini saçlarımla sorunsuz geçiyorum,çok şükür allahıma dökülmem çok çok normal...ha bu arada benim şak diye bitmedi tabiki, yalnızca her ay dahada azalıyor...gün içindeki dökülmeler sıfıra indi desem yeri var...
sen tekrar sarı kantaronu,araştır oku bak arkadaşım içine iyice sindiğinde kendi kararını ver...ben şans eseri bunu keşfettim konuyu açarkende dedim bunu,bu sitedede bahsetmeden önce çok düşündüm çünkü işin içinde sağlık var,kimsenin vebalini almak istemem bu ciddi bir konu çünkü...ama hekim olan tanıdığıma sorduğumda en fazla sinirlerini düzeltmiş olursun tavsiyenle onun dışında vucuda yan etki olabilecek hiç bir şey yok rahat ol dediği için güvendeyim...
dilerim bu sorununu en yakın zamanda halletmiş olursun,başka bir ürünle bile olmuş olsa...a.s

ben,pantogar bioxin vitamin ampüllerini falan kullandım,birde eczanelerde olan dermatik bildiğimiz şampuanları...doktor önerdiğinde ise minoxsidili kullanmadım çünkü anne olmak istediğim için gebelik esnasında sakıncaları çoktu...
bir tanıdığım var onun bendende seyrekti baya kötüydü saçları,gördüğümde acaba topikmi kullanmış diye düşünürken meğer yuda sayesinde saçlarının çıktığını keyifle anlatması üzerine yuda kullandım enson.aldığı aktardan aldım bende bir umut kullandım ama dahada döktü saçlarımı ikinci kutudan sonra bıraktım çünkü çalışan bir bayan olunca sabahları hergün hergün saç bakımı yapmakta zor oluyor,pratik gelmedi bana yani...
testesteron hormonundan bahsetmiştin canım sen,ben çok ısırgan çayı içtim hormonal rahatsızlığım için.bebek istediğimden tedavi gördüğümde yanlış ilaçlardan dolayı erkeklik hormonum arttı malesef...sakallanma ve tüylenmede oldu,hala daha ara ara bu çayı tüketmeye devam ettiğim için sorunum büyük ölçüde azaldı desem yeri var...senin hormonal durumun ne alemde bir ara bahsedermisin?
bunun dışında o dökülmeyi kabullenerek yaşamayı tercih ettim,çünkü maddi ve manevi artık çok sıkıldığımın farkındaydım...hani, allah halime acıdıdamı böyle bir tesadüfü yaşadım bilmiyorum ama iyiki yaşadım a.s
şimdi dökülmeyle aram çok iyi çünkü herşey çok normal olduğu için sıkıntım yok...sinirlerimde çok iyi bu ilaç sayesinde uykuyla durumumda...
((yalnız revivogende kullanıyorsun bu ilacı aldığından bahsetmişsin başkada bir şey içme sakın...hani ben söyleyimde sen biliyorsundur yinede...))

Son düzenleyen: Moderatör:
hipotiroidim var bide.. levotiron kullanıyorum...hormonlar normal olsa bıle ..testesteron normal sevıyedeyken bıle erkek tıpı dokulme olabılırmıs.. cunku sac derin testesterona duyarlıysa sac dokulur...

canım acaba yeni saç çıktımı dökülmenin yanısıra.
eline gelen batan yeni çıkan saç var mı bir bak bakalım
benimde aklıma çok yattı almak istiyorum sarı kantarondan
benimde denemediğim şey kalmadı saç bile ektirdim onlarda gitti
şimdi topik kullanıyorum biraz rahatlatıyor insanı ama kendi saçın gibi olmuyor tabi

saç mı ektirdin.. ektirdiklrin demı dokuldu.. ekılen sac dokulmuyodu hanı.. garantılıydı... anlatıemısın detayları nasıl oldu

benim bildiğim ekilen saçlar dökülür ama yerine yenileri gelir

leyla10 yaşını öğrenebilirmiyim problem olmazsa senin için

bir çok derde devaymış bu sarı kantaron

bitki çiçeklenme zamanı güneşli havalarda toplanır havadar bir yerde 35ºc de kurutulur.
sepi maddesi, flavonoid, hyperizin, glikozit ve diğer maddeler içerir.
bitkinin ağrı dindirici, safra kesesini uyarıcı özelliği vardır.
sakinleştirici etkisi nedeniyle kronik mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek şikayetlerinde, jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
kalbi ve karaciğeri kuvvetlendirir, böbreği temizler, yaraları iyileştirir.
çay olarak;1 çay kaşığı bitki1/4 litre suda bırakılarak veya kaynatarak hazırlanır ve gündüz içilir.
binbir delik otunun yağını elde etmek için çiçekli bitki zeytin yağı içerisine batırılıp bir şişe içinde 14 gün güneşte bırakılır ve zaman zaman sallanır. bu yağ
yanık yaralarında, güneş yanığında ve hemoroidde kullanılır.
aşırı kullanım derisi hassas kişilerde allerji yapar.
bu yağ koyu kırmızı renktedir.
çiçek yaprakları ve küçük yaprakçıklarda yağ dokusuyla bezenmiştir. işığa tutulduğunda küçük delik olarak algılanır.
bu adı buradan gelmektedir. yağda bulunan çözünen kırmızı renk maddesinde karotin (vit.a) bulunur.
yağın hormonal etkisi sebebiyle erkek ve kadınlarda yaş dönümü olumsuzluklarında başarı gösterir.
kadınların adet düzensizliklerini dengeler. yağ midedeki asit dengesini normalleştirir. safra kesesini uyarır. mide barsak fermantasyonunu düzenl

canım acaba yeni saç çıktımı dökülmenin yanısıra.
eline gelen batan yeni çıkan saç var mı bir bak bakalım
benimde aklıma çok yattı almak istiyorum sarı kantarondan
benimde denemediğim şey kalmadı saç bile ektirdim onlarda gitti
şimdi topik kullanıyorum biraz rahatlatıyor insanı ama kendi saçın gibi olmuyor tabi

canım yaa çok kafana takma bu saç olayını lütfen...
inan bir yanıda psikolojik oluyor bu rahatsızlığın,
anlıyorum seni insan üzülebiliyor durumuna ama herşey saç değil
daha beter hastalıklarda var,allah yaşatıp denetmesin bizlere...:Saruboceq:

bu arada sorunu yanıtlayım,ilk kez dün gece saçlarımı kuruttuktan sonra temizken bir bakayım dedim,
şimdiye dek hiç bakmamıştım bilmiyorum belkide bilerek bakmadım...
ama sizlerle paylaştığım için yaşadıklarımı,bu yüzden özellikle inceledim ve evet küçük küçük bir sürü saç filizlenmiş tepe bölgemde
ama öyle dik fırça gibi değil,tüy gibide değil normal yeni saç ayarında bişey
yani, yeni saçlarım çıkmış arkadaşlar...opuyorumnanaktan

üçüncü ayın içindeyim ben şimdi,
yeni şişeye başladım,normaldede saçlara uygulanan içten bakımlarda doktorlarda aynını söylüyorlar,üç aydan önce saçlar cevap vermez diye
bu ayın sonunda aşamaları tekrar yazarım size
bakıcam bakalım yeni saçlardaki gelişmelere...
bu arada bazen saç derim çok kaşınıyordu anladımki bu saç oluşumuna delaletmiş...:lepi:

bir çok derde devaymış bu sarı kantaron

bitki çiçeklenme zamanı güneşli havalarda toplanır havadar bir yerde 35ºc de kurutulur.
sepi maddesi, flavonoid, hyperizin, glikozit ve diğer maddeler içerir.
bitkinin ağrı dindirici, safra kesesini uyarıcı özelliği vardır.
sakinleştirici etkisi nedeniyle kronik mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek şikayetlerinde, jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
kalbi ve karaciğeri kuvvetlendirir, böbreği temizler, yaraları iyileştirir.
çay olarak;1 çay kaşığı bitki1/4 litre suda bırakılarak veya kaynatarak hazırlanır ve gündüz içilir.
binbir delik otunun yağını elde etmek için çiçekli bitki zeytin yağı içerisine batırılıp bir şişe içinde 14 gün güneşte bırakılır ve zaman zaman sallanır. bu yağ
yanık yaralarında, güneş yanığında ve hemoroidde kullanılır.
aşırı kullanım derisi hassas kişilerde allerji yapar.
bu yağ koyu kırmızı renktedir.
çiçek yaprakları ve küçük yaprakçıklarda yağ dokusuyla bezenmiştir. işığa tutulduğunda küçük delik olarak algılanır.
bu adı buradan gelmektedir. yağda bulunan çözünen kırmızı renk maddesinde karotin (vit.a) bulunur.
yağın hormonal etkisi sebebiyle erkek ve kadınlarda yaş dönümü olumsuzluklarında başarı gösterir.
kadınların adet düzensizliklerini dengeler. yağ midedeki asit dengesini normalleştirir. safra kesesini uyarır. mide barsak fermantasyonunu düzenl

evet canım,hatta klinik bir sitede kanser tedavisinde kullandıklarını yazmış bir profesör...
annemde diyor eskiden her evde bir kırmızı şişe olurdu diye yani her ev kendi hazırlar güneşe bi yere bırakırlarmış bu kantaronu...
düştüklerinde yaralandıklarında kesiklerde hemen kullanılmak için...
anneannem yüzüne bile süremiş ki,cildi çok parlak bir kadındı kendi.

peki bende bişey sorayım.
bende demir eksikliğine bağlı bi dökülme var.
onunda tedevisini görüyorum.
bu sarı kantaron bende de işe yararmı.

bende de var demır eksıklıgı .. ferro duedonal kullanıyorıum.. sarı kantaronda aldım

canım yaa çok kafana takma bu saç olayını lütfen...
inan bir yanıda psikolojik oluyor bu rahatsızlığın,
anlıyorum seni insan üzülebiliyor durumuna ama herşey saç değil
daha beter hastalıklarda var,allah yaşatıp denetmesin bizlere...:Saruboceq:

bu arada sorunu yanıtlayım,ilk kez dün gece saçlarımı kuruttuktan sonra temizken bir bakayım dedim,
şimdiye dek hiç bakmamıştım bilmiyorum belkide bilerek bakmadım...
ama sizlerle paylaştığım için yaşadıklarımı,bu yüzden özellikle inceledim ve evet küçük küçük bir sürü saç filizlenmiş tepe bölgemde
ama öyle dik fırça gibi değil,tüy gibide değil normal yeni saç ayarında bişey
yani, yeni saçlarım çıkmış arkadaşlar...opuyorumnanaktan

üçüncü ayın içindeyim ben şimdi,
yeni şişeye başladım,normaldede saçlara uygulanan içten bakımlarda doktorlarda aynını söylüyorlar,üç aydan önce saçlar cevap vermez diye
bu ayın sonunda aşamaları tekrar yazarım size
bakıcam bakalım yeni saçlardaki gelişmelere...
bu arada bazen saç derim çok kaşınıyordu anladımki bu saç oluşumuna delaletmiş...:lepi:

doğru söylüyorsun canım ben çok kafama takıyorum hem saçlarımı hem yaşadığım olayları .
ben depremzedeyim babamı kaybettim ondan sonra gitti saçlarım .tamamen psikolojik yani.
senin yeni saçlarının çıkmasına gerçekten çok sevindim ama inşallah kalıcı olur hiç gitmezler .bende en kısa zamanda alacağım bu kantaronu sağol paylaştığın için. kaydirigubbakcemile5

çok ilgimi çekti, bi kaç gündür misafir olarak takip ediyordum.
bu gün üye oldum sırf bende aldım kullanmaya başladım diye.
inşallah faydasını görürürz hep birlikte.

kızlar aynı sorun bendede vardı devamlı dökülüyordu sanki tutam tutam gibi bide tepem açılıyodu sanki ayırmışım gibi fön çekmeyi hiç sevmiyodum tabi demir eksikliği falan var bendede ama ben neyaptım biliyomusunuz herşeyden önce daha doğal bir şampuan aldım Bıoblas aldım saçlarıma kesinlikle jöle sprey vs kullanmadım saçlarımı 2 günde bir yıkadım hatta kurutmadım bile saçlarımı suda tarıyodum kalın dişli bir tarakla perma tarağı diyolar ya onunla başlarda dökülmeye devam etti tabi ama 1 ay sonra durdu gibi bişey oldu dökülmesi gereken döküldü sadece şuan normal herşey küçük küçük saçlarım var yeni çıkmış gibi ama saçlarım hacimli bakımlı dolgun kısacası stres kan değerleri düşüklüğü ve çeşitli saç ürünleri saçlarımızı yoruyo ama biz toparlama yaparsak herşey düzelir tabi biraz zaman alabilir

Bende kullaniyorum kantaron hap seklinde ve bazen cayinida iciyorum 1 hafta once basladim strese iyi geldigi icin kullanmaya baslamistim umarim saclarada gercekten faydasi olur. Peki seabeel sinir sistemine gercekten etkisi oldumu acaba? Ben pek bi etkisini gormedim bir haftada sadece uyku yapti.

verdiğin bilgiler için çook teşekkürler seabel alkisalkisalkis
gerçektende çok şaşırdım sarı kantoronun saç dökülmesine iyi geldiğine akannehir
bir arkadaşımın eşi depresyonda ama asla ilaç kullanmayı kabul etmiyor,doktora gitmiyor.bizimde aklımıza bir yöntem gelmişti.saçları dökülüyordu ve bize dökülmeyi önleyici olarak ne yapabilirim dedi.fırsat bu fırsat (bizde onu iyileştirmek adına) içten tedavi olarak sarı kantoronun kapsülünü alıp verdik,dıştan tedavi olarak da başka bitkisel şeyler araştırıp verdik.
şimdi gerçekten de saç dökülmesine faydası olduğunu okuyunca şoook geçirdim vede güldüm :roflol:
arkadaş da son durum ne bilmiyorum,öğrenirsem size yazarım,bakalım dökülmesi durmuş mu,depresyonu ne alem de sırnaşık şey

bir iyi, bir kötü haberim var.
inamayacaksınız ama saç dökülmesi durmuş hihoyyyt
kötü olan saç dökülmesi durunca sarı kantoronu kullanmayı bırakmış :olmaz:

Bende kullaniyorum kantaron hap seklinde ve bazen cayinida iciyorum 1 hafta once basladim strese iyi geldigi icin kullanmaya baslamistim umarim saclarada gercekten faydasi olur. Peki seabeel sinir sistemine gercekten etkisi oldumu acaba? Ben pek bi etkisini gormedim bir haftada sadece uyku yapti.

en az 3 ay falan kullanmanız lazım tam etkiyi görebilmeniz için.

Back
X