- 24 Nisan 2017
- 3.109
- 6.518
- 78
- 36
- Konu Sahibi greengirll
-
Minimum 10 saati buluyor bazen 12 dediğiniz gibi.Tahminime gore 12 saat calisiyorsunuz. Bence cok yoruluyorsunuz ondan zorlaniyorsunuz uyanmakta
Minimum 10 saati buluyor bazen 12 dediğiniz gibi.
Bir kan testi yaptırın aile hekiminizden isteyin ücretsiz.
Büyük ihtimal b12, d vitamini eksikliği, potasyum eksikliği vs. yaşıyorsunuz.
Ben kullandım bir süre gerçekten çok iyi geldi.
Zaten her kadının mutlaka alması gereken şeyler bunlar. Özellikle d vitamini, b12 ve potasyum eksikliği yorgunluk, bağırsak hastalığı, uyku bozukluğu, unutkanlık, üşüme vs. yapıyor ve ilerde kemik erimesi ve alzeimer için en büyük tetikleyici.
Sıkıntı şu bir de, tüm gün kafam çok doluyor ve kendime hiç vakit ayıramıyorum genelde (şu sıralar kk ya girebiliyorum Allahtan) ve biraz kendime vakit ayırmadan asla uyuyamam resmen sinirli oluyorum, kitap okumak olur nette gezinmek takip ettiğim kedişlere bakmak vs derken erken yatamıyorum...Geçen gün 11 de yatabildim nasıl iyi geldi...
Tam bir sabah insanıyımdır
Gece en geç 23 te yatarım
Sabah dinlenmiş vaziyette alarmdan önce kalkarım
Philips wake up light diye bir gün ışığı simülasyonu lambam var
O yüzden kolaylaştı uyanmam
Bende de ibs var
Bir de kolesterol
Bu yüzden akşamdan içine ceviz koyduğum suyumu içerim
Sonra duşumu alırım
Kahvaltımı yaparım
6.45 te kalkıyorum bu arada
8 de evden çıkar servise binerim
Gün içinde folik asit, d vitamini ve omega 3 lü balık yağı ayrıca probiyotik destek kullanıyorum
Böylece kendimi uzun zamandır yorgun hissetmiyorum
Günaydın herkese öncelikle, arkadaşlar öncelikle şükrederek başlamak istiyorum yazacağım dert bir çok insanın derdi yanında az kalacak ama öldürmez süründürür cinsten..
Öncelikle işten eve geç gitme dolayısı ile yatacak saatin 12-1 arası olması sabah gene geç kalkma derken haftaiçi uykumu alamıyorum genelde ve yorgun kalkıyorum. Üstüne hiççç sabah insanı değilim kendime gelmem enerjimi bulmam akşam üstünü buluyor,onda da yorgunluktan gene çöküyorum. Sabah sürünerek kalkıyorum resmen, alarmın çaldığı saat ile benim kalktığım vakit en az yarım saat sonrası anca ayılabiliyorum bacaklarımda derman bulabiliyorum. Sonra hazırlan yola çık buz gibi hava, işe gel koştur koştur hemen telaşla başla derken yine ayılmamış oluyorum. Hani benim ayılmam için sabah şöyle kalkıp kahvemi içmem, biraz bekleyip kahvaltımı yapmam, sonra afedersiniz wc ye gitmem , sonra güne anca hazır olabilirim ama bunu yapmam için en az 6 da kalkmam lazım onda da yorgunluktan kalkamıyorum. kas romatizması, omurga rahatsızlığım, ibs (bağırsak sendromu) yani öldürmez süründürür hastalık hangileriyse hepsi bende var ve nemli memleket iyice artırıyor hepsini. Şükrediyorum rabbime ama her sabah kalkmak ve işe gelmek işkence gibi olmaya başladı.
Bu durumu yaşayan var mı neler yapıyorsunuz?
Günaydın canım,Günaydın herkese öncelikle, arkadaşlar öncelikle şükrederek başlamak istiyorum yazacağım dert bir çok insanın derdi yanında az kalacak ama öldürmez süründürür cinsten..
Öncelikle işten eve geç gitme dolayısı ile yatacak saatin 12-1 arası olması sabah gene geç kalkma derken haftaiçi uykumu alamıyorum genelde ve yorgun kalkıyorum. Üstüne hiççç sabah insanı değilim kendime gelmem enerjimi bulmam akşam üstünü buluyor,onda da yorgunluktan gene çöküyorum. Sabah sürünerek kalkıyorum resmen, alarmın çaldığı saat ile benim kalktığım vakit en az yarım saat sonrası anca ayılabiliyorum bacaklarımda derman bulabiliyorum. Sonra hazırlan yola çık buz gibi hava, işe gel koştur koştur hemen telaşla başla derken yine ayılmamış oluyorum. Hani benim ayılmam için sabah şöyle kalkıp kahvemi içmem, biraz bekleyip kahvaltımı yapmam, sonra afedersiniz wc ye gitmem , sonra güne anca hazır olabilirim ama bunu yapmam için en az 6 da kalkmam lazım onda da yorgunluktan kalkamıyorum. kas romatizması, omurga rahatsızlığım, ibs (bağırsak sendromu) yani öldürmez süründürür hastalık hangileriyse hepsi bende var ve nemli memleket iyice artırıyor hepsini. Şükrediyorum rabbime ama her sabah kalkmak ve işe gelmek işkence gibi olmaya başladı.
Anlıyorum; çalıştığım dönem benim de öyleydi. İş çıkışı sonrasını illa bir şeyle doldurma ihtiyacı hissederdim yoksa "Ot gibi yaşıyorum" diye kendi kendimi darlamalar gelirdi. Sadece ipin ucunu kaçırmamak lazım. 12-1 değil, "11 yatış saatim" demek lazım, bir saat bile fark ediyor işte. Bahane etmeyin bunları sinirleniyorum diye, uyku sorunsa ve görüldüğü üzere çözümü de var, sadece 1 saat erkene alıştıracaksın kendini, alışkanlıktan ileri de biraz. :)
23 yıldır her sabah bu eziyeti çekiyorum:)
Ancak vitamin desteği vs... şeyler asla kullanmıyorum
Sabah dinç kalkmam için 7 saat uyumam gerekiyor, 23 - 23:30 arası yataktayım kimse tutamaz:)sabahta 6:45 de kalkıyorum
Akşam 8 den sonra bir şey yemezsem ve içmezsem çok dinç uyanıyorum ona dikkat ettim, yediklerime dikkat etmeyip karbonhidrata çok yüklenirsem uyumakta kurtarmıyor, sürekli yorgun oluyorum. Sabahları hava çok soğuk olduğunda ılık limonlu su içiyorum C vitamini takviyem olsun diye o da iyi geliyor. Sabahları evden çıktığımızda karanlık oluyor bence bununda çok etkisi var uyanamamak konusunda, bir de nem rahatsız ediyorsa yattığınız odaya bir nem alma cihazı koyun derim
Yalnız senin bu yoğunluk ve yorgunlukla ileride inşallah çocuğun olduğunda kayinvalideye çok işin düşecek gibi :)
Günaydın canım,
Ben de bunları yaşıyorum,çareyi erken yatmakta buldum. İlkokul 1'e giden kızım ve 9 aylık bebeğim var. Bebeğim gece 2-3 saatte bir uyanır emer uyur. Deliksiz uyuyabildiğim saat 4 saat en fazla. Sabah 6 buçukta kalkıyorum, kahvaltı hazırla beslenme hazırla, bebeğimi emzirme ,bakıcının gelmesini bekleme, kahvaltı etme derken saat 8 oluyor. Çocuğu okula bırakıyorum sabah işe öyle gidiyorum. İşten 4'te çıkıyorum süt izninden dolayı, yemek hazırla yemek ye saat 8 oluyor. 9 da bebeğim uyuyor ,ben de 9 buçukta yatıyorum. İnan o kadar iyi geliyor ki erken yatmak tavsiye ederim. Bir gün dene farkı göreceksin.Dün erken yatamadım, 11de uyudum. Bebeğim saat başı uyandı 5 ten sonra da uyumadı ben de bugün dediğin gibiyim hala ayılamadım . Ama dediğin gibi buna da şükür , bir işimiz var en azından.
Benzer durumdayım bende o yüzden kalkacağım zamandan 20 dakika önceye 4 5 alarm kuruyorum onlar zaten istemesemde uykumu acıyor . Ama zink diye alarm çaldığı an kalktigim zamanlar daha dinç oluyorum . Alarm çalınca esneme hareketleri yapın vücudunuzu esnetin .elinizi yüzünüzü yıkayın açılın. Bi kahve yapın . Hem üstünuzu giyip hazırlanın bir yandan kahveyi için .Günaydın herkese öncelikle, arkadaşlar öncelikle şükrederek başlamak istiyorum yazacağım dert bir çok insanın derdi yanında az kalacak ama öldürmez süründürür cinsten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?