Sabah Sabah Canımı Sıkan Durum..

annen tamam iyi niyetle akıl vermiş olabilirde biraz haddini aşmış mı ne, çocuklarının ev bütcesine bu kadar ayar verene kadar karışan anneleri anlamıyorum, eviniz ayrı damınız ayrı ister hepsini tatile yatırırsın ister biriktirirsin kime ne
bence kurban kesmeyip tatile gitseymişsin bu sene
bu arada evet herşey birikim yapmak değil, hayatı akarken yaşıcaksın, yoksa insanlar bir kaç tane evleri, bankada birikimleriyle hiç birşey yaşamadan ölüp gidiyor, üstelik yaşlanınca ölünse yine iyi, ölümün ne zaman gelceği de belli değil, o yüzden imkan varsa tercihleri birazda eğlenceden dinlenceden yana kullanmakta fayda var
bence sen annene iç işlerinizi fazla anlatma, böylece gereksiz ayarlar yemezsin

Tatili cok mu abarttiniz bilmem ama orta halli bir tatil ve kurbani zor kaldiran bir butceniz varsa birikim yapmak icin kendinizi zorlamayin. (Tatili abartmaktan kastim geceligi kisi basi 4 bin lira olan oteller falan)
Calisiyorsunuz biraz gezip eglenin tabii ki. Kole degilsiniz ya...

Kurban konusuna bi sey diyemicem cunku bilgim yok. Herkes kurbanini kendi kesse cok daha makul bence. Yani ben de esim de calisiyoruz. Baskasinin bizim kurbanimizi karsilamasini kabul etmezdim. Baba bile olsa. Dinen hukum nedir bilmedigim icin sadece allah kabul etsin diyip geceyim

Niye herkes herşeyinize karışıyor yada karışabiliyor sizde bi ailesiniz artık.

Parasını ödemediğiniz şey sizin olur mu bilemem durumunuz yoksa kesmeyin. Çalışan insanın tabi ki tatil hakkı, nasıl kazandığıma kimse karışmıyorsa harcama şekline de karışamaz. Aileleri bu kadar müdahil etmeyin hayatınıza bir çizginiz olsun. Hayatta herkes mal mülk edinmek için çalışmak zorunda degil keyifle yaşamadıktan sonra ne anlamı var.

keşke kp kurban parası vermseydiniz. bu sene kesmeseniz birşey olmaz ki canım. ancak rahat rahat tatil yapardınız

Yorumları okumadan cevap vermiştim.. şimdi düzeltiyorum yorumumu son dakika haber vermesi kötü olmuş gerçekten..
Hayırlısı artık

Bence annenız haklı 1500 tl büyük bı para degı hıc mı kenarda acıl durum paranız olmuyor ıkınızde çalışıyorsanız aynen bıseye degmelıkı ınsanlar sıze destek çıkmadığında kenarda param var zaten dıyebılın anına hepsını yıyorsunuz galıba

Anneniz sizi tanıdığı için uyarılarda bulunmuş dikkate almalısınız...

Kayınpederinin her sene kurban almasını anlıyorum. Bir çok yerde var böyle
'Artırım yapamadıktan sonra çalışmanın ne önemi mi var?'sorusuna cevap vermek istiyorum.. Çoğunlukla evet..
Bu artırım illa para biriktirmek demek değildir ama..bir süre ev borcu, bir süre eşya borcu ödersin, kimseye yük olmazsın..her ihtiyacını kendin karşılarsın. Bu da artırımdır..ama elin görür avucun görmez diye bir tabir vardır.. Eline geçeni fuzuli şeylere harcarsan, başkalarını yok yere zengin edersen evet bazen parayı böyle şekilde kullanmak yerine artırım yapmak gerekir.. Ben böyle düşünüyorum.. Ama bir tatil de bana sorarsanız fuzuli değildir..bütçene göre kafanı dinleyeceğin, güzel vakit geçirecegin şekilde tatil neden olmasın..sonuçta yıl boyu çalışıyorsun..annen kısmen haklı, ama abartmış..tabi paranızı genel anlamda nasıl kullandığınız ı bilmeden yorum yaptım..tabi ki çalışıp çalışıp boş şeylere harcamak da eziyettir insana, hatta aileye..oğlunuz varmış mesela..onunla olmak varken çalışmak durumunda kalınca, o da bir şeyleri telafi edebilmeli..

Tatile gitmeseniz de o para bir sekilde harcanir gider. Harcamadiktan sonra niye kazanayim ki???
Rabbim gulmeye eglenmeye yemeye harcatsin hepimize de. Allah korusun hastaliga harcamak da vardi. Bosverin annenizi essek gibi calisan sizseniz paşa gibi yiyip icip harcayacak da sizsiniz.

Okuduğum yorumlar itibariyle konuyu kimse tam olarak anlamamış ki bence daha iyi anlatılamazdı konunuz, her neyse ; anneniz bence gereksiz ağır konuşmuş tatil yapmak da en doğal hakkınız anneniz maddi açıdan size katkıda bulunuyor mu yoksa sadece akıl vermek adına mı böyle konuşuyor ? Dediğim gibi bence fazla ağır konuşmuş sonuçta bu sizin hayatınız ve bu sene planlanmamış bir durum söz konusu oldu diye sizin aylar öncesinden planladığınız tatilinizi iptal etmeniz doğru olmazdı..
Tatiller, nefes alabileceğimiz, kafa boşaltabileceğimiz zaman dilimleri kısıtlı illa ki para biriktiricez diye bu limitli zamanlardan feragat etmek çok da doğru değil bence..

Bu vesileyle iyi bayramlar iyi tatiller diliyorum size, mutlu olduğunuz anlara odaklanın geriye kalan şeyler sağlık olduktan sonra olacaktır bence..

aynen konu sahibi kivitiyor adam bas vayagi oduyormus kac yerde yazmis konu sahibi ayrica gorumce elti tatile gitti diye onun da gidesi gelmis normalde alanyada yapmis tatili hayy allahim ne dertler var
Size ne yaa istediği yerde istediği kadar tatil yapar insanlar , bunu eleştirmek yok kıvırtıyor filan demek de kimsenin haddine değil

Kurban parasini kp vermiyorki herkes nedem boyle anlamis anlam veremedm
Kp tarafnda adet boyle
Butun cocuklarinin kurbanini kendisi kesiyor
Ya hu adet diyorsunuz da bu kurban sizin adınıza olmuş olmuyor bunu biliyorsunuz değil mi? Kp üç kurban kesmiş bunları da çocuklarına pay etmiş oluyor yani kurbanlar onun. Siz kurban vazifenizi yerine getirmiş olmuyorsunuz.
Tatil tabi ki herkesin hakkı ama zaten gitmişsiniz öyle ya da böyle. Anneniz sizin iyiliğiniz için konuşmuş.

Kendiniz yetişkin, çalışan para kazanan insanlarsınız, kurbanınızı kesmek kayınpedere değil size düşer zaten..

+1

Geçen senede bu konunun aynısının tıpkısından açılmıştı . Hiç unutmam onada demiştimki kurban paranızı kimse ödemek zornda deil. İki üç hafta öncesinden bi arayıp napcaz kurbanda diye bi sormanız gerekirdi.

Düzeltme yapıyorum, araştırdım ve hediye kurban kabul oluyormuş. Mazallah yanlış bir bilgiye sebep olmayayım.

Her sene kurban kesmek zorunda değilsiniz. Paranız yetmiyorsa kesmezsiniz. Tatil yapmak kafa dinlemek de bir ihtiyaçtır fuzuli değil. O yüzden bence önce tatil, paranız varsa da kurban.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…