Valla canım insan neleri yasamıyo ki bende bu 1 yılda yasamadıkları yasadım ama değiştirdim ve bazı şeyleri değiştirecem de sende kolay seyler yasamamıssın.Umarım bi daha olmaz.Cok tsk ediyorum inşallah herkese:):)
Nedir bu çektiklerin pollyan Allah yardımcın olsun daha yeni evlisin sen ya bu ne samimiyet böyle lafları nasıl söyler tövbeeeKızlar yine ben ben benOff yine cok moralim bozuk.
Aslında eşimle aramda geceden kalma bir sorun yoktu.Sabah 6.30da kalktım,kahvaltıyı hazırladım.Sonra onu uyandırdım mutfaga gectik ben cayı koyarken o da bana temizligi ne zaman yapacaksın dedi.(Her cumartesi öglene kadar calısıyorum öglen 1den 6ya kadar da temizlik yapıyorum.Ama bu cumartesi iş çıkısı anneme gitmeyi planladık.Temizligi hafta içi yapmam gerekeck o yüzden.)
Bende gecen haftadan beri gribim cuma günü sabah 1.5 saat cuma aksamı 1.5 saat cumartesi sabah ta 1.5 saat yapsam yeter dedm bana.O da bana öyle olmaz bu aksam dan basla,sallama temizlik yapma gibi şeyler söyledi.Ki temizligimi herkes begenir aslında.
Bende dedim sen benm temizligime karısma lütfen bayan işidir bu dedm.Ayrıca gribim bu aksam dinlenmem lazım dedim,ben cevremde bi sende gördüm böyle karısan dedm.O bana senin cevrendekiler sünepeyse karısına laf söyleyemiyorsa ben ne yapayım dedi.Bende cok üzüldüm,çayımı aldım yatak odasına gectim ilacımı arıyordum geldi 2 dk sonra yanıma dedi ki sen simdi trip yapıyosn ya ben de cumartesi günü gelmiyrum,sen öksüz gibi tek git dedi.Babama da avize almıstım kendi evimize alırken giderken onuda evde bıırak dedi.Hiç bişi demedim.Zaten çingenesiniz cadırlarda yasıyo sülalen dedi.Ben tekirdaglıyım ama cingene fln degilim benm akrabalarımdan herkesin güzel yeni evleri vardır.Bende dedm sen kendi sülalene bak önce.Benmkiler güzel evlerde oturuyor.
Bu arada benm ailem cok cefakar varsa yoksa cocuklarını düsünür biz evlendik kira vermeyelim diye bize buradan ev aldılar,onun ailesinin de sadece kendi evleri var cocuklarını fln hiç düsünmemişler, varsa yoksa sefa sürmüşler ..
Neyse cıkmadan önce bana senin ailene bak cimrilikten sokaga cıkamıyor,agızlarında diş yok dedi kapıyı vurdu gitti.O kadar cok zoruma gitti ki.
Kızlar yine ben ben benOff yine cok moralim bozuk.
Aslında eşimle aramda geceden kalma bir sorun yoktu.Sabah 6.30da kalktım,kahvaltıyı hazırladım.Sonra onu uyandırdım mutfaga gectik ben cayı koyarken o da bana temizligi ne zaman yapacaksın dedi.(Her cumartesi öglene kadar calısıyorum öglen 1den 6ya kadar da temizlik yapıyorum.Ama bu cumartesi iş çıkısı anneme gitmeyi planladık.Temizligi hafta içi yapmam gerekeck o yüzden.)
Bende gecen haftadan beri gribim cuma günü sabah 1.5 saat cuma aksamı 1.5 saat cumartesi sabah ta 1.5 saat yapsam yeter dedm bana.O da bana öyle olmaz bu aksam dan basla,sallama temizlik yapma gibi şeyler söyledi.Ki temizligimi herkes begenir aslında.
Bende dedim sen benm temizligime karısma lütfen bayan işidir bu dedm.Ayrıca gribim bu aksam dinlenmem lazım dedim,ben cevremde bi sende gördüm böyle karısan dedm.O bana senin cevrendekiler sünepeyse karısına laf söyleyemiyorsa ben ne yapayım dedi.Bende cok üzüldüm,çayımı aldım yatak odasına gectim ilacımı arıyordum geldi 2 dk sonra yanıma dedi ki sen simdi trip yapıyosn ya ben de cumartesi günü gelmiyrum,sen öksüz gibi tek git dedi.Babama da avize almıstım kendi evimize alırken giderken onuda evde bıırak dedi.Hiç bişi demedim.Zaten çingenesiniz cadırlarda yasıyo sülalen dedi.Ben tekirdaglıyım ama cingene fln degilim benm akrabalarımdan herkesin güzel yeni evleri vardır.Bende dedm sen kendi sülalene bak önce.Benmkiler güzel evlerde oturuyor.
Bu arada benm ailem cok cefakar varsa yoksa cocuklarını düsünür biz evlendik kira vermeyelim diye bize buradan ev aldılar,onun ailesinin de sadece kendi evleri var cocuklarını fln hiç düsünmemişler, varsa yoksa sefa sürmüşler ..
Neyse cıkmadan önce bana senin ailene bak cimrilikten sokaga cıkamıyor,agızlarında diş yok dedi kapıyı vurdu gitti.O kadar cok zoruma gitti ki.
EN TAHAMMUL EDEMEDİĞİM DURUMLARDAN BİRİ ; biri derdini anlattığında bir başkası kendi hayatındaki insanlarla o kişileri karşılaştırması, üstünede şükür etmesi, üstünede olumlu bütün özellikleri sıralaması.
Bu ne ayıp. Konu sahibine, anlattıklarına saygısızlık bu.
Ayrıca yapıcı olmak değil yıkıcı olmaktır bunun adı.
Bunu sesli yapmayınız lütfen..İçinizden edin şükrünüzü.
bitanem sakın saçmalayanlara cavap verme ok?
mesela ilerisi için eşinin gönlünden birşey koparsa(annenler için)
gerek yok tarzı konuşabilirsin..yada onlara gidelim özlemişsindir derse
buruk bir şekilde sonra gideriz dersen ,kız haklı sonra başına kakıyorum diye çekiniyor benden diye düşünmesini sağlarsınız..
şimdiden tavrınızı kyarsanız ilerde aranızdaki saygıyı yitirmezsiniz..
ilk yıllarda çok yüz göz olunacak meseleler olabiliyor ama aşılmayacak şeyler
değil,sadece arada saygı yitirilmesin derim ben...inan sevgiden daha kutsal bence saygı..
deli mi ne bızde tekırdağlıyız ne cadırda yaşıyoruz ne de cingeneyız fazla bonkör davranmıs ailen ona var mı acaba tekırdagdakı kadar cocuklarına lüks hayat sağlayan başka yer çok sinirlendim çok
konu sahibi öyle bir yazmış ki konuyu açtığında, bir telefonla yelkenleri suya indireceğini düşünemedim ben..
biz de tartışırız eşimle.. ama hiçbir zaman ailelere dil uzatılmaz.. üstelik ikimizin de yanlış bulduğu tutumlar, alışkanlıklar vs var ailelerimizde.. sonuçta kimse dört dörtlük değil.. bunları normal zamanda konuşuruz dertleşiriz.. ama tartışma anında hiç dile getirmedik zaten senin annen/baban böyle diye..
temizlik yüzünden laf söylemesini hadi esgeçtik diyelim ama aileyi aşağılamaya çalışması aşağılarken de çingenelere dil uzatması.. çingene sözünü aşağılamak için kullanması.. neyse, sanırım bu hayata bakışla alakalı..ben farklı bir hassasiyet gösteriyorum herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?