Sabah sabah moralim yerlerde..

Konu açtım işte KPSS mi özel sektör mü diye milletin bazı kaprisi mobingi hiç çekilmiyor. Kolay değil yani. Iş yapıyorum tüm gün iş dışında bşyle ilgim yok. Biraz boş kaldığımı Görsün hemen arıza çıkıyor. Gereksiz işler yüklüyorlar. Sıkıldım biraz çalışmaktan.

Büroya hiç girmedim o yüzden, belki girsem şuan resmi muhasebede ki işlemleri yalayıp yutmuştum ama çekilen sıkıntıya da duydum. Çok bir avantajını yaşamadım tabii şirkette çalışmanın..

temizlik çay kahve işlerini bırakmaya çalışın. eğer şu an çok acil işe ihtiyacınız yoksa büyük ödemeleriniz yoksa rest çekin.

Büroya hiç girmedim o yüzden, belki girsem şuan resmi muhasebede ki işlemleri yalayıp yutmuştum ama çekilen sıkıntıya da duydum. Çok bir avantajını yaşamadım tabii şirkette çalışmanın..
Aynen o konuda haklısın. Büroda kahır çekenler çok daha vakıf oluyorlar işe, muhasebe konusunda donanımlı zehir gibiler. Ama hayata da bi kez geliyosun dimi? Eziyet çektiğin zaman da ruhunda izleri kalıyor, ileri yaşamını etkiliyor. Azıcık aşım kaygısız başım mottosunu seviyorum ben. Yalnız bazı bürolar düzgün oluyor, bir araştır, bulunduğun ilin mali müşavirler odası vardır, oraya CV ni bırak, ihtiyaç oluyor genelde elemana. Şu anki patronun da çok parlak gelmedi bana çünkü

Çok zormuş şartların.
Bazılarının ne kadar rahat işleri var. İmreniyorum valla. Buraya öyle kaç tane onu açıldı. İş yerinde boş oturmaktan sıkılmışlar da tavsiye istiyorlardı nasıl zaman geçirebilirim diye diye.

İhtiyacım var da demedim hiç bir zaman hani öyle mağdur gibi ağız yapsam anlayacağım? Bugün hemen hemen herkes ihtiyacı var diye çalışıyor, neden her türlü eziyete katlanıyorsun? İşi öğrenmek, tecrübe kazanmak için. Benim durum farklı ama benim bir tecrübem var ben üstünde bilgi gerektiren bir iş bulmadım ve üstelik anlaşmanın dışında işler yaptığım halde şahlanıyor adam, bunu kabullenemiyorum..

Başka iş bakma şansınız yok mu? Bu tarz bir yerde çalıştım 6 ay dayanabildim. Şimdi keşke daha erken ciksaymişim kendimi ezdirdim durduk yere diyorum

of valla bilemedim. baştan böyle anlaşmamıştık diy ekonuşsanız. yola gelmez mi?

Buranın düzeni böyle gelmiş, benle alakası yok. Çay bulaşık ve temizlik muhasebeci de, bende sonradan öğrendim, kız o kadar çok iyiler, hiç yoğun değil, çok boş vaktin oluyor şöyleler böyleler herkes birbirine yardım ediyor dedi, ki iyi dedim zaten yaşamadan bilemezdim. Ama boş vakit bulaşıktan, çaydan kahveden olamıyor. Tamam her gün akın akın insan gelmiyor bir de birlikte geldiğimiz abi ben yoğun olunca ve ya kendi işi olmayınca mutfağı toparlıyor, bulaşıkları yıkıyor sağ olsun. Normal çalışanların bardakları, keyfe keder yeyip içtikleri şeyler olunca, mesela 2 bayan daha var biri şirket kurulduğundan beri burada planlamada diğeri de modelist 7-8 aydır burada çalışıyormuş ta onlar çok yoğunlarmış..

Hadi onu geçtim insan kendine meyve kesip yediği tabağı çatalı da mı sudan geçirmez? Ya telveli tabağa fincanı oturtup fincana sigara, peçete sokuşturur mu bayansın ya sen?

Şöyle bugün bulsam da o işi sayıp sövüp çıkıp gitsem..

düzen böyle gelmiş ama siz devam ettirmeyin. başkasının meyve yediği tabağı siz makineye koymayın mesela. kalsın öyle. fincanı da aynı şekilde, yıkamayın.

Lanet olsun böyle iş verenlere. Hem muhasebe işinde 4 4 lük iş bekler hem ofisin temizlik çay yemek misafir ağırlama kısmında iş bekler. Evde karısına çoluğuna çocuğuna laf söz geçiremeyenler iş yerinde çalışma arkadaşlarının burnundan getirirler. Nefret ediyorum bu tür insanlardan zıkkım olsun emeklerimiz.

Asıl yani muhasebe için girdiğin yerde sana temizlik mş yaptırıyolar ekstra olarak? Hayatta yapmam. Sen de yapma.

düzen böyle gelmiş ama siz devam ettirmeyin. başkasının meyve yediği tabağı siz makineye koymayın mesela. kalsın öyle. fincanı da aynı şekilde, yıkamayın.

Makine olsa yine iyi elde, bir de kadınlardan biri bazen şunları çamaşır suyuna koymak lazım, şurayı çamaşır suyuyla silmek lazım diyor ölüyorum..

Bende 20 ay öyle bir arzuyla tekrar çalışmayı bekledim ki şuan lanet olsun diyorum.
Sen işini ne kadar iyi yaparsan yap, işinde iyi olmakla bitmiyor adam görmüyor memnuniyetsiz ise..

Asıl yani muhasebe için girdiğin yerde sana temizlik mş yaptırıyolar ekstra olarak? Hayatta yapmam. Sen de yapma.

Acilen iş bulmam lazım, burası kafamda iyice bitti ama tabii nasıl olacak bilmiyorum başvuru yaptım bir kaç yere de kısmet, tanıdık falanda yok öyle çevremde bir kaç kişiye söyledim hep söylerdim onlardan da bir şey çıkmadı hiç bir zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…