- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi sonbaharask
-
İşte çözüm değil mi? Ben iki yaşından itibaren anlattım ikisine de. Çok da iyi anlıyorlar. Ebeveynler bunun için var zaten. Yol yordam göstersin, öncülük etsin, kuralları öğretsin diye. Son zamanlarda cogu annede gördüğüm kuralları çocuklar koyuyor sanki. Çocukları rahat bırakın özgür olsunlar, özgüvenli olsunlar, uyanık olsunlar diyen annelerle doldu etraf. E çocuk bu sınır bilir mi bilmez. Biz öğreteceğiz onlara sınırlarını.Oğlum 6.30 ta uyanıyor saat 8 e kadar oyalaya oyalaya engel oluyorum ama 8 8.30 arası artık tutamıyorum müzikli ses yapan tüm oyuncakları kaldırıyorum sabah icin yatmadan birde yatak odalarının olduğu odaya sokmuyorum hatta salonda oyalamaya çalısıyorum. Yani yapılacak seyler var. 17 aylık bu arada oğlum çokta sözden anlamaz .
Anlayışlı insan cok az malesef cocuk yetısmek ve buyutmek arasında cok fark var benımde alt katımda bebekleri kucuk olan komsu var ogluma erken ve gec saatlerde gurultu yaptırmamEski oturduğum binada çok çektim gürültüden, üst katım sakindi, beş çocuk olmasına rağmen taşındığımda bir kez söyledim 3 yıl boyunca da bir daha seslerini duymadım ama alt katımda suriyeliler oturuyordu, laftan sözden , kavgadan anlamadılar bir türlü, gerekçe çocuk bunlar. İyi çocukta bu dünya sadece çocuklardan mı ibaret ? Sinir oluyorum çocuk bunlar lafına, mesela bebekleri vardı gece ağlıyor yavrucak ona bir şey denmez, elde olan bir durum değil ama on tane çocuk gece 2 de oyun oynuyorsa derim arkadaş. Hafta sonu uyuyacağız çocuklar 7 de ortalığı yıkıyor, kimse çekmek zorunda değil. Şu an taşındığım ev giriş kat, üzerimde üç çocuklu bir aile var, 6 aydır çıt duymadım ne gece, ne gündüz ne de hafta sonu. Geçenlerde tanıştım üst kat komşumla, taşınırken gördüm çalışıyorsun biliyorum o yüzden uyku saatlerinde dikkat ediyorum yine de bir ses duyarsan elimde olmadan olmuştur hakkını helal et dedi, öyle komşuya can kurban, demek ki istenirse yapılabiliyor. Yaz dönemi tüm sitelerde çocuklar bahçede top oynuyor, bir kez akşam 9 da ikaz ettim yeter artık kafamız şişti diye bir daha duymadım, medeni insan güzel şey, kimse çocuklar oynamasın demiyor ama belli saatleri olsun, biraz dikkat edilsin ki herkes huzurlu olsun.
Seneye ıns ev alıcaz buraya satıp ust kat alıcam
Tabiki bırakırsak hepimizin çocuğu var sessiz oynamasını söyleyebilir yada bı sure çocuğuyla ilgilenip gürültü yapmasını engelleyecek komşuluk diye bişi var apartmanda oturuyoruz diye gürültülü uyanmak zorunda değiliz kiminin hastası var kiminin eşi vardiyalı çalışıyor olabilirEe çocuk bu bağlasın mı? Benimki yapmaz onunki yapar işinede ayrı ifritim.. apartman bu yapacak bişey yok,gece yarısı çok rahatsız ediyorsa haklısın derdim.
Apartman böyle bişey,ya en üst kat seçeceksin yada müstakil.
Anlayışlı insan cok az malesef cocuk yetısmek ve buyutmek arasında cok fark var benımde alt katımda bebekleri kucuk olan komsu var ogluma erken ve gec saatlerde gurultu yaptırmam
amÜst kat alma, derdi bitmez
Gürültüden de temelli kurtulamazsın, sesler yukarıya doğru salınır, alt katların ne sesleri geliyor bana oy oyy, bir de üstüne yazın daha sıcak, kışın daha soğuk oluyor, çatı derdi bitmiyor kimsenin de umuru olmuyor, tüm yemek kokuları havalandırmadan en son sizin eve doluyor vs vs...
Alma en üst kat, elinde patlar. :)
Anam napıcaz ya zengin olsam guzel mustakıl alırım oda yokkıÜst kat alma, derdi bitmez
Gürültüden de temelli kurtulamazsın, sesler yukarıya doğru salınır, alt katların ne sesleri geliyor bana oy oyy, bir de üstüne yazın daha sıcak, kışın daha soğuk oluyor, çatı derdi bitmiyor kimsenin de umuru olmuyor, tüm yemek kokuları havalandırmadan en son sizin eve doluyor vs vs...
Alma en üst kat, elinde patlar. :)
Biraz rahat olmaya çalışın, çocuğa her saniye engel olmak çok zor, anlamıyorlar yada henen unutuyorlar. Bir bakmissin yine zipliyoryahu bende cocuk bu yapacak diyenleri anlamiyorum.
iki tane erkek cocugum var.
5 ve 8 yaslarina geldiler.diken ustunde duruyorum halen.
aman girultu yapmayin.aman komsu rahatsiz olur ses gider v.s v.s
cunku ben sesten cok rahatsiz olurum
o yuzden baskasinida rahatsiz etmemek icin kendimi paraliyorum resmen.
bende isterdim çocuk bu yapacak tabi deyip
evde çocuklara at kosturup
oyuncak firlatirken seyredip
araba sürerken kösede rahat rahat oturmayi
erkenden yaşlanacagim
tasinin dememim sebebi bu konuda duyarsiz bir insansa kendinizi yediginizle kalirsiniz.
Henüz 2 yaşında olmayan kızım inan çok güzel söz dinliyor. Yapmaması gerekenleri yapma dediğimde yapmıyor. Bu bizden kaynaklı mı yoksa değil mi bilmiyorum. Annemin kat komşunun evinde hep bir kıyamet var.. dün çocuğun eti koparcasına ağlamasına şahit oldum,annesi gayet sakin pış pış uyutmaya çalışıyordu.. demekki kimi çocuk böyle diyorum.. belki o kadında çok rahatsız bu durumdan.. belkide çok umursamaz bilmiyorum.. çocuk dediğin erken kalkar ve oyun ister yapacak bişey yok. Evde sürülen araba için uyarılabilir ama erken kalkıyor oyuncak fırlatıyor zıplıyor vs vs.. bunlar için diyecek bişey BENCE yok..Tabi ki bağlamasın onunla vakit geçirsin,eğitsin inanın ki 3 yaşındaki yeğenim çokta güzel söz dinliyor.Arada tabi olur ama sabahın köründen akşama kadar aynı şey oluyorsa muhakkak ki çocuğa karşı bir ihmalkarlik vardır.
Ben suanda üst komsumdan bu sekilde çekiyorumValla çok zor
Eski evimde iki saat uykuyla işe gittiğimi bilirim, ne edepsizlikler yaptım yok anlamayan anlamıyor, en son sabah 6:30 da evden çıkarken herkesin ziline uzun uzun basıyordum, bir sabah biri çıktı niye basıyorsun deme gafletinde bulundu:) ben uyumuyorsam sizde uyumayacaksınız dedim ama ne fayda sürekli gerginlik, sinir sebebi, Allah herkese huzurla oturacağı ev nasip etsin, sizin gibi düşünceli insanlar çok yok artık
Siz şimdi kalkıpta çocuğun çıkardığı sesten dolayı toplum içinde yaşayamayanlar olarak adlandıramazsınız. Kanunuda sizden öğrenecek değilim. Kimse kimseyi idare etsin demiyoruz zaten ama bakış açınız dar demek istediğimi anlatabileceğimi sanmıyırum.Şu uç nokta örnekleri nerden buluyoruz
Cocugu baglasın mi demiş konu sahibi
Apartman bu yapacak birsey var
Yasayan insan apartman oldugunu düşünerek cocuguna terbiye vererek büyütecek
Halı olmayan yerde araba sürdürmeyecek
Evin içinde akulu arabaya binmek ne demek
Asıl böyle toplum içinde yasamayı bilmeyenler müstakil eve gitsin
Apartmanda gürültü kanunu denen birsey var
Kimse apartman diye milletin cocugunu idare etmek zorunda değil
Benimki de arada yapar amenna ama sureklı yapması sorun benim oglum onun sesine uyanmak zorundamı sonucta bende gune guzel baslamak isterim kendı kendime yada oglumun bır opucuguyleHerkes halı sersin üst kattakiler demiş de halı zorunlu bir şey mi
sevmiyorum sermiyorum ben de
gördüğüm çoğu evde de bir sürü halı var ama tüm ev halıfleks kaplı değil ki halısız yerler de var
Çocuk zaten bir şey atacaksa ya da düşecekse halıya gelme olasılığı az
Çözüm çocuğu yatak odasının üstünden uzaklaştırmak
Hoş benimki bir gün uyanmış eline bir oyuncak alıp onu bizim yatağa bırakmış sonra da salona gidip oynamış
Ben bir döndüm ve yere düşüp çıkan ses ile ben bile sıçradım yatakta alttakiler de mahvolmuştur
Ama oldu artık bir daha koyma dedik çoğu Zaman koymadı fakat arada yatakta kalabiliyor bir şeyler
En iyisi üst kat senelerce en alt katta oturduk her türlü rezilliği çektik şimdi en üst kattayız daha rahat duvar vs incede değil yalıtım da var yazın serin kılın sıcak ki çok sıcak bir şehir memleketim son ses müzik açılırsa ses sistemi kurulup evet alttan da ses gelir yalıtımda olsa ama üst kat en rahatı.Seneye ıns ev alıcaz buraya satıp ust kat alıcam
Ben suanda üst komsumdan bu sekilde çekiyorum
Karı koca 30 yasında cocuksuz öğretmen çiftler bir de
Hsonu calısmıyorum cocugumm yok
Ö snra az uyuyayım diyorum yok nerdeeee
İnan cogu zaman elimde yastık oda oda gezıyorum:)
Zile basma fikri iyiyimiş ama kamera var bizde:)
Zaten tartısma yasadık birdaha istemıyorum bulasmak ama böyle de bizi sindirmiş durumdalar
Bende anneyim canm ondan bundan daha iyi anneyim, sımdı cocuk bu yapar dıyenlerının sonunu goruyoruz, cocuk buyutmek le egıtmek arasında kı farkı anlamak bilmek lazımÇocuğunuz var mı bilmiyorum ama inanin her çocuk bir değil. Anne "dur demiyor" demekle bitmiyor. Annelik çok zor arkadaşım, öyle konuşmakla olmuyor. İnan bana dünyanın en zor mesleği annelik ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?