Sabahları 8 Dakikanızı Ayırarak İdeal Kilonuza Kavuşun!

....Ancak sağlık sebebiyle ve doktor zoruyla bırakmak zorunda kaldım......Belki de haklısın dediklerinde ama, ben eski huyuma güvenerek denemek istiyorum yine de.

Kumraladacım umarım rahatsızlığın geçmişte kalmıştır ve bir daha tekrarlamaz.. Madem huyun böyle, ne güzel işte, gazla gitsin o zaman..
Bir ay sonra burada kutlama yapacağımıza inanıyorum ben. :emir_bebek:

Sağol püsküütcüm :)

Bu sefer ben de gerçekten inanıyorum. Bu önceki deneyimlerimden bıkıp da, son bir kez daha diye diye son yıllarda yapmaya çalıştıklarım gibi başlamadan bitmeyecek. Önümüzdeki haftanın programını hazırladım oturup.

Tek sorun biraz daha erken kalkmak. Onu da başardım mı sorun kalmayacak :)

Bu kadarcık sıkıntıya da değer hani. :emir_bebek:

Ben de boş durmadım bu arada kumral adacım.. Önce senin verdiğin linki güzel bi doc dosyası haline getirdim. Bi' tek döküm alması kaldı. Sonra da dosyaladım mı tamam, kitap yerine bunu okurum artık yatmadan önce.. Gerçi Paul Auster "Timbuktu" sunu bıraktım diye bozulabilir ama bakıcaz artık bi hal çaresine yerimseniben

...ve açılışı yapıyorum.

Bel : 72
Göbek : 81
Basen : 101

Bakalım.. 25 Eylül de durum nasıl olacak?

Bu arada defterimden eski ölçülerimi buldum.
Tarih 1 Temmuz. Bel (74..2 cm düşmüş), basen (103.. 2 cm düşmüş) O tarihte 73.1 kiloymuşum.
O zamandan bu yana 4.5 kilo vermiş olmama karşın, ölçülerimde 2 şer santim azalma olmuş. Şimdi bu durumda.. tavuğu fırına koymadan önce, sırtına 2 ters 1 düz örülmüş hırka giydirip, tepsiyi de arabanın arkasına mı bağlamak gerekir? Hani deniz çekilmesin diye.. falan.. yani..

İlahi püsküüt, bu halimde beni güldürdün ya :Roflol:

Şu 4,5 kiloya 2'şer cm biraz ilginç gibi. Spor yapmıyor olsan, yağ ile birlikte kas kütlesi de kaybetmiş olman lazım dicem ama...

Belki de normaldir. Ben hiç 4,5 kilo zayıflamadım ki ne kadar inceleceğini bileyim :uhm:

Baktım baktım... Internette "santim&kilo ilişkisi" ne dair birşey bulamadım.. Bir bilen çıkarsa belkilim ekler buraya..

yeni programınıza katılanlara bir kişi daha eklendi...2 kez okudum bayıldım ben buna....bakalım inşallah yüzümüzü gülümsetecek.....yarın başlıyorum.....arkadaşım bu bilgiyi buraya taşıyıp paylaştığın içinde teşekkürler kocaman....

Baktım baktım... Internette "santim&kilo ilişkisi" ne dair birşey bulamadım.. Bir bilen çıkarsa belkilim ekler buraya..
spor yapıomusun bılmıorum ama ben gecen sene spor yaparak ve dıetısyenle byaa kılo vermıstım ama spordan dolayı bayaa ınce ozukuodum oo 10/15 kg vermısın dıolardı =) vucut sıkılasıp sekıl aldıı ıcın ole oluo cnm a.s.

Ben de boş durmadım bu arada kumral adacım.. Önce senin verdiğin linki güzel bi doc dosyası haline getirdim. Bi' tek döküm alması kaldı. Sonra da dosyaladım mı tamam, kitap yerine bunu okurum artık yatmadan önce.. Gerçi Paul Auster "Timbuktu" sunu bıraktım diye bozulabilir ama bakıcaz artık bi hal çaresine yerimseniben

...ve açılışı yapıyorum.

Bel : 72
Göbek : 81
Basen : 101

Bakalım.. 25 Eylül de durum nasıl olacak?

Bu arada defterimden eski ölçülerimi buldum.
Tarih 1 Temmuz. Bel (74..2 cm düşmüş), basen (103.. 2 cm düşmüş) O tarihte 73.1 kiloymuşum.
O zamandan bu yana 4.5 kilo vermiş olmama karşın, ölçülerimde 2 şer santim azalma olmuş. Şimdi bu durumda.. tavuğu fırına koymadan önce, sırtına 2 ters 1 düz örülmüş hırka giydirip, tepsiyi de arabanın arkasına mı bağlamak gerekir? Hani deniz çekilmesin diye.. falan.. yani..
:roflol::roflol::roflol:

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar bugün başladım proframa ama ben hızımı alamadım 8 dakikdayı 35 e çıkardım,çok güzel ter attım ve kaslarımı hissettim,kesinlikle tavsiye ederim
elime de dambıl yerine 1.5 lt su şisesini doldurup kullandım,benim evdekiler 5 er kilo da.inanmayacaksınız 1 saat geçti üzerinden hala terliyorum
belim 69
göbek 76

spor yapıomusun bılmıorum ama ben gecen sene spor yaparak ve dıetısyenle byaa kılo vermıstım ama spordan dolayı bayaa ınce ozukuodum oo 10/15 kg vermısın dıolardı =) vucut sıkılasıp sekıl aldıı ıcın ole oluo cnm a.s.

Bu başlıkta spor yaptığımı paylaşmıştım. Cevap için teşekkürler ama benim sorum bu değildi yerimseniben

Kaç kilo verdiğimizde, kaç santim incelmeliyiz? Verilen kilo ile incelen ölçü arasında birebir bir ilişki var mı? diye sormak istemiştim. a.s

Kumraladacım,

Bugün başladım. Aynen linkte verildiği gibi; 1. gün sırt ve göğüs için tasarlanmış olan A ve B egzersizlerinden (12+12) * 4 set yaptım.
Dambıllarım 1.5 kg ağırlığında. Çok zorlanmadım ama sanki devam etsem her seti 12 yerine 20 ile de tamamlayabilirdim. Düşülmüş olan notu dikkate alarak, yarın daha yüksek ağırlıkta bir dambıl alacağım.
Ve dedikleri doğru.. Gerçekten de sadece 8 dakika sürüyor.

İyi bir Pazar geçirmeni silerim.

İmza: Mavi Tuna yerimseniben

püsküütçüm bende ne zamandır ağırlık çalışması yapmayı düşünüyordum burada konuyu açan sağolsun bu 8 dakıkalık programı uygulayacağım.ben 60 kiloyum vermem gereken bir 5 kilo var.bunun dışında sağlık açısından egsersizlere devam etmek istiyorum.en ideal dambıl kaç kiloluk olmalı?bende dambıl yok yeni alacağım.kaç kiloluk alayım sence...sevgiler.a.s.a.s.a.s.

p.gif
a.gif
p.gif
a.gif
t.gif
y.gif
a.gif

BEN 14 YAŞINDAYIM 55 KİLOYUM BOĞAZIMA Bİ DUR DİYEMİYORUMkafamçokkarıştı
kıs daha çok küçüksün sen,boyun kaç senin bakam:uhm:abur cuburu kes de ne yersen ye güzelim senin zaten kim bilir günlük 2000 den fazla kaloriye ihtiyacın vardıra.sa.s.a.s.bunlar senin için:teytey:

püsküütçüm bende ne zamandır ağırlık çalışması yapmayı düşünüyordum burada konuyu açan sağolsun bu 8 dakıkalık programı uygulayacağım.ben 60 kiloyum vermem gereken bir 5 kilo var.bunun dışında sağlık açısından egsersizlere devam etmek istiyorum.en ideal dambıl kaç kiloluk olmalı?bende dambıl yok yeni alacağım.kaç kiloluk alayım sence...sevgiler.a.s.a.s.a.s.

Papaty'cim 1.5 kg luk ağırlıklar bana hafif geldi.. Egzersizlerin açıklama bölümüne dikkat ettiysen 12 adet * 4 set yapılıyor ve her gün 2 ayrı egzersiz var. Şöyle bir not düşülmüş. Eğer 12 adeti kolay yapıyorsanız ağırlığınız hafif kalmıştır. 1.5 kg luk dambıllarla henüz zorlanmaya hafiften başlamıştım ki 12 oldu :o)
O yüzden yarın daha yüksek bir şey almayı düşünmekle beraber, ne alacağım konusunda net bir fikre sahip olamadım.
Sen öncelikle 1.5 lt.lik pet şişeleri doldurup, bir deneme yap. Hepimizin tepkisi farklı olacaktır diye düşünüyorum. Alacağın sonuca göre de belirlersin ne alacağını.. a.s.

Arkadaşlar hepinize tekrar Merhaba;

Halsizlik problemini atlatır atlatmaz "zorunlu alışveriş" adı verilen yüksek tempolu ve en yorucu sporla meşgul olmak zorunda kaldığımdan foruma girememiştim :)

Forumu okuyan arkadaşların olumlu yazılarını okudukça ve programa başlayanları gördükçe nasıl sevindiğimi bilemezsiniz. Gerçekten hepimiz için faydalı olacağını umuyorum.

Umarım bu yorgunluğun üstüne ben de yarın başlamayı başarırım kafamçokkarıştı

Eğer uyanmayı başarırsam yarın sabah ilk iş ölçülerimi almak olacak.

Bu arada Azericim o hareketleri orada yazıldığı gibi uygulasak daha iyi olur gibi geliyor bana. Ama sen 8 dakika beni kesmez diyorsan ona birşey diyemem :)

Vaktiyle hiç kilo vermeden inceldiğim, yada çok az kilo verdiğim halde ciddi olarak incelme kaydettiğim durumlar olmuştu. Bunun sebebini de yağların ağırlığının daha az olmasına ve ayrıca da vücutta sıkılaşma olmasına bağlamıştım.

Ama senin durumun bunun tam tersi Püsküütçüm. Ne kadar doğrudur bilmem ama, bence verdiğin kiloya göre az incelmişsin. Bunu da neye bağlayabiliriz bilemiyorum. En azından ben mantıklı bir sebep bulamadım :uhm:

2. günün hareketlerinde, kullanmakta olduğum ağırlık yeterli geldi. Ben, en iyisi bu haftayı tamamlayayım. Ondan sonra ortalama bir varyant hesabıyla doğru ağırlığı bulurum..

Bu arada kilo-santim konusunda eski bir bilgime ulaştım. 86 kiloyken basen 126, bel 88 miş. Sanırım kilo-santim ikilisini, kilo-santim-iskelet yapısı olarak ele alırsak soru cevabını da kendi içinde taşıyor olacak. Amiyane tabirle "E, her şeyin bir şeysi var" yerimseniben

Kumraladacım, halsizliğinin geçtiği bir günle haftaya başlamanı dilerim..

Teşekkürler Püsküütcüm, biras halsizlik var hala ama idare ediyorum.

Arkadaşlar bugün ben de işe geç kalmak uğruna hareketlere başladım. Ben de 1,5 lt'lik pet şişeler kullandım. Benim dambıllarım (:Roflol:) benim için yeterliydi.

Yanlız pet şişe kullanacak arkadaşlara bir tavsiyem olacak, bugün benim de yaptığım hatayla ilgili. Arkadaşlar şişeyi mutlaka ağzına kadar doldurun, hiç hava boşluğu kalmasın. Sonra hareketler sırasında o 1-2 parmak boşluk nedeniyle su sürekli hareket ediyor. Ben dengeyi sağlamaya çalışmaktan yorulunca, hareketleri yarım bırakıp şişeyi tamamen doldurduktan sonra tekrar başlamak zorunda kaldım.

Bir de ilk günün ikinci hareketinde o şişeyi elimde tutmak çok zor oldu. Sanırım bu egzersizde en çok parmak kaslarım çalıştı :Roflol:

En kısa zamanda kendime gerçek dambıl alacağım :)

Veeee; geçen hafta (sindirim problemi ve vitaminlerden kaynaklı aşırı iştah sebebiyle) hızla 73 kiloya çıkıp hatta 74'e merdiven dayadıktan sonra bugün tekrar çizelgemdeki kilomu gördüm. Artık 71,9 kiloyum :teytey:

Bir de not: Arkadaşlar, bu konuda yeni bir konu açmaya gerek var mı bilemediğimden buraya yazayım dedim. Geçenlerde ev arkadaşımla (önceden yurt dışında yaşıyordu) alışveriş sırasında İsveçliler'e ait "gevrek ekmek" denilen bişey bulduk, yurt dışında yaşayanlar bilir Almancası knackebrot. Bizim bulduğumuz marka "Wasa". En ünlü marka da oymuş. Arkadaşımın önerisiyle aldık. Kahvaltıda artık labne ile onu yiyoruz. Hatta ekmek yerine artık onu tüketiyoruz. 1 diliminde yaklaşık 35 kalori var :) Kahvaltıda 3-4 dilimi yeterli oluyor. Sanırım eski kiloma hızla dönmemde onun da etkisi var.

Wasa ile ilgili yemek önerilerini okumuştum ben de geçenlerde bir dergide.. Almaya niyetlendim bir ara sonra da tadını beğenirsem kazara diye vaz geçtim açıkçası ;)

Tam integral ekmek tüketiyorum ben.. 1 dilimi 45 kalori. Kızartılınca %50 azaldığına dair rivayetler var ama inandırıcı gelmiyor tabii..

Bu arada hem "8 dakika" ya başlamana sevindim hem de "7" li hanelerden kurtulmana az kalmasına..

Başarıların devam etsin.. a.s. :nazar:

Back
X