Sabahları 8 Dakikanızı Ayırarak İdeal Kilonuza Kavuşun!

kızlar merhaba.ben 3 aydır düzenli olarak yüzmeye gidiyorum.ama bıraktım artık. şimdide step yapmak istiyorum.ne dersiniz sizce step iyi olurmu.:)

Sevgili marbling,

Konu "8 dakika" dan çıkıp spora kaymaya başlıyor ama madem sormuşsun yanıt vereyim.

Step, kilosu oturmuş vücutlar için öneriliyor. Eğer problemli bölgelerin varsa, step yağları sıkılaştırmaktan ve daha da zor erimesinden başka bir işe yaramıyor. Yağlar kasa çevriliyor denilen bi laf vardır ya kasa çevrilmiyor ama sıkılaşıp sertleşiyor.

Yüzmeye devam etmeni öneririm. a.s.

yazdığın linkten siteye girdimm hareketlere baktım ve o hareketler benim spor salonunda aerobiktee çalıştığım hareketler ben o hareketle sayesindee kısa zamanda olumlu sonuçlar aldımm

6. günü de yaptım. Böylelikle ilk hafta bitti.
Yarın tatil olduğuna göre, elimde fazladan 8 dakika var.. Oleeyy sırnaşık şey

Herkese tekrar merhabaaaa;

Arkadaşlar ben kaç gündür siteye giremedim, yazdıklarınızı ancak okudum.

Öncelikle tebrikler püsküütcüm, gerçekten istikrarlı gidiyorsun a.s.

Ben konuyu açan ama bir türlü hareketleri yapamayan kişi olmaktan dolayı utanç içindeyim :tomato:

Periyodik aylık işkencemin yaklaştığının farkında değildim. 8 dakikaya daha başlarken virgül koydum. Hastalık, takip eden halsizlik ve devamında regl dönemi. Sanırım çöl hikayesindeki bahtsız bedevi ben oluyorum senağlama

Bu arada her zaman regl döneminde 2 kilo alan ben; ne diyet (iştahsızlık var gerçi), ne 8 dakika, ne ek egzersizler ne de yürüyüş yapamadığım halde, 600 gr verdim (71,3 oldum:nazar:), ne olduğunu da anlayabilmiş değilim:uhm:. Sanırım bunda devam etmeyi başardığım iki şeyin etkisi var. Wasa+yeşil çay.(Gerçi bunun yeri bu konu değil ama, 8dakikayı yapamadım derken bunu da söyleyeyim dedim)

Hem 8 dakikaya tekrar başlayacağım için, hem de yine eskisi gibi 1-2 kilo verecek miyim diye merak ettiğimden şu dönemin bitmesini hevesle bekliyorum.

Programa tekrar başlayınca sizlere haber veririm. Hoşçakalın.

Kalbim Ege'de kaldı....................

kumraladacım... Ben de bugün wasa ile göz göze geldim ve aldım. İlk wasamı yanında dil peyniri eşliğinde yedim. Tadı güzel. Tavsiye için teşekkürler a.s.
Dönemin bitmesini ben de sabırsızlıkla bekliyorum. gerçekten de regl döneminde kilo vermiş olman ilginç. Aynı zamanda da süper haber :teytey:

Bu arada yazmayı unutmuşum. "8 dakika" setinin özellikle 6. gün A ve B egzersizlerini herkese tavsiye ediyorum arkadaşlar. Yaptığım günün akşamında yürürken, bugüne kadar hissetmediğim bir kas hareketi hissettim bacaklarımda.
"8 dakika" setini bir ay yapmak işe yarayacak mı bunu henüz bilemiyorum ama bahsettiğim hareketleri her gün yapmanın işe yarayacağından hiç şüphem yok..

Kumraladacım yine ben.. yerimseniben
Bugün 4. günüm olduğu halde yeni fark ettim. Isınma hareketleri yapmadan dalıyormuşum her sabah :Roflol:
Neyse.. Yarından itibaren, öncesinde 100 kere ip atlarsam ısınırım herhalde yeterince..
Bi' de hareketler arasındaki koordinasyon dikkatini çekti mi?
Pozisyonu hiç sabitleyemiyorsun. Bi ayağa kalk, bi yere yat.. Bu yatıp kalkmalar sırasında bile kalori harcanıyor olabilir?.. :o)

:Roflol::Roflol::Roflol::Roflol::Roflol: İlahi Püsküütcüm, ömrün çok olsun ne diyim :)

O kadar mı hevesle başladın hareketlere, ısınmayı falan atladın :)

Koordinasyon dikkatimi çekemedi, hareketleri yapamadım ki nasıl çeksin senağlama

Ama sen söyleyince şöyle bir düşündüm de haklısın :içelim:. Zaten ben de niye böyle bi otur bi kalk yaptırıyorlar insana, niye şunları arka arkaya yapıp diğerine geçmiyoruz demiştim:utangac:.

kumraladacım senin yerde gerçekten hoşşşş a.s.a.s.
benim aklım bu 1,5 yıldır sadece alttaki resimde o yüzden şehir yok:Roflol:kafamçokkarıştı

Resmi görebilseydim tam süper olcaktı gibi geliyor oskeeee'cim.

Tahminime göre çocuğunun resmi; heralde, galüba, sanursam...:Roflol:

Arkadaşlar, ben hareketlere yarın yeni bir başlangıç yapmayı umuyorum :)

Yanlız biraz takıntılı biriyim, illa 1.gün pazartesi olsun istiyordum. E şimdi bir hafta daha bekleyemem, durduk yere 6 gün daha kaybedemem, ben de yarın başlayabilirsem iyi olur dedim. Ancak önümüzdeki hafta 1. günü Pazartesiye getirmek istiyorum. Bunun için de ya 6. günün hareketlerini yapmayıp Pazarı boş bırakmam gerekiyor, yada bu hafta hiç boşluk bırakmadan devam etmem gerekiyor. Şimdi püsküüt de demiş 6. günün hareketleri çok iyi diye. Onları atlamak da istemiyorum.

Bu hafta boş gün bırakmasam ne olur ki? Hareketleri yapanlardan (Püsküütcüm görünüşe göre bir tek sen varsın sanki yerimseniben) tavsiye bekliyorum:uhm:

Ama sen söyleyince şöyle bir düşündüm de haklısın :içelim:. Zaten ben de niye böyle bi otur bi kalk yaptırıyorlar insana, niye şunları arka arkaya yapıp diğerine geçmiyoruz demiştim:utangac:.
kalorinin bir kısmı da orada yakılıyor zaten. Otur-kalk-yat arasında geçen sürede.. yerimseniben
Resmi görebilseydim tam süper olcaktı gibi geliyor oskeeee'cim.
Ben cevap vereyim elim değmişken.. Evet, kızı Ezgi'nin fotoğrafı vardı o gün imzasında..
Bu hafta boş gün bırakmasam ne olur ki? Hareketleri yapanlardan (Püsküütcüm görünüşe göre bir tek sen varsın sanki yerimseniben) tavsiye bekliyorum:uhm:
Boşluk vermeden devam et derim ben.. O boşluğu niye veriyoz zati anlamadım. Belki amca Pazarları golf oynuyodu kim bilir?
Bir ay sonra işe yaramadığını görsem bile hareketleri modifiye ederek, rutin spor programıma dahil edicem. Abartıyorum mu bilemiyorum ama sanki benim yürüyüşüm değişti bu hafta.. İyice gökyüzüne yükseldim sanki yerimseniben

kumraladacım... Ben de bugün wasa ile göz göze geldim ve aldım. İlk wasamı yanında dil peyniri eşliğinde yedim. Tadı güzel. Tavsiye için teşekkürler a.s.

Afiyet Olsun :) Ben de bugün tekrar yemeye başladım. Hafta sonu pek iştahım yoktu.

Dönemin bitmesini ben de sabırsızlıkla bekliyorum. gerçekten de regl döneminde kilo vermiş olman ilginç. Aynı zamanda da süper haber :teytey:

Daha da ilginci ne biliyor musun, regl döneminde kilo vermişken, biterken tekrar almak. O 600 gr bana iade edildi tekrar. İnşallah bi de KDV'si gelmez arkasından :çok üzgünüm:.

Afiyet Olsun :) Ben de bugün tekrar yemeye başladım. Hafta sonu pek iştahım yoktu.
Daha da ilginci ne biliyor musun, regl döneminde kilo vermişken, biterken tekrar almak. O 600 gr bana iade edildi tekrar. İnşallah bi de KDV'si gelmez arkasından :çok üzgünüm:.

Meğerse Wasa, üzerine light labne sürülüp karabiber ekilince çok süper oluyomuş.. Bi oturuşta kaç tane yiyebilirim aciba? :utangac:

Bunu da hiç duymamıştım. Ama regl öncesi verdiğini ve bunun da uzman püsküüt şakkıdı tarafından daha önce hiç duyulmadığını göz önünde bulundurursak, her şey normale dönmüş demektir.

Boş bulunup da "normal nedir? diye sorma sakın.. :Roflol: :Roflol:

Meğerse Wasa, üzerine light labne sürülüp karabiber ekilince çok süper oluyomuş.. Bi oturuşta kaç tane yiyebilirim aciba? :utangac:

Ben kahvaltıda 3-4 tane yiyordum. Gayet doyurucu oluyor. Tadını beğenince sanki sayı gittikçe artacakmış gibi geliyor insana ama artmıyor. Tabi oburluk yapmazsam :)

Hatta birşeyler atıştırmak istediğimde eğer meyve yoksa, wasa atıştırıyorum fazla kalori almamak için.

Spora başlayamadım, bu arada bari kalori alımını azaltayım diye uğraşıyorum sırnaşık şey

Merhaba arkadaşlar
Ben de bu 8 dakikalık hareketleri yapıyorum ama beni kesmiyor..Hergün hepsini neden yapamıyoruz ki? Ya, yaparken tam gaza geliyorum bitiyo?Siz ne düşünüyosunuz?

ne kadar doğru olacak sana cevap vermem bilemiyorum ama selicim..
benim durumum biraz farklı sanırım.
Şöyle ki; her gün ortalama sabah+akşam köpişimle toplam 2 saat yürüyorum.
20 dakika bisiklet, 100 mekik, arada ip..
Yani bu rutinim benim.
Öyle olunca.. 8 dakika beni kesiyor, iştahım kabarmıyo daha fazla yapmak için.. yerimseniben

Selicim bu hareketler özellikle vakit bulamayanlar için çok iyi, ayrıca çok yorucu egzersizlere göre daha faydalı oluyor(muş) bu tarz hafif egzersizler.

İlk başlarda, bu programı ilk okuduğum ve ondan sonra araştırmaya başladığım siteden bir alıntı yapmıştım, ordan tekrar alıntı yapıyorum senin için.

"Günümüzde zayıflamak için, kalbi ve iskelet sistemini yoran ağır egzersizler yapılıyor. Bu tarz sistemlerle kilo vermek tabii ki mümkün. Ancak bu egzersizler bırakıldığı anda kilo alımı yeniden başlıyor. Oysa kas sistemi gelişmiş bir insanda, bu kiloların seri alımı çok daha zor. Eğer kas sistemi gelişmemişse verilen kilolar daha kolay geri alınıyor. Söz konuşu bu yöntemde kilolardan kurtulmak bir anda gerçekleşmiyor ve üç ayrı sistem birlikte kullanılarak sonuca gidiliyor:

* Birincisi ve en önemlisi, yağ yakan kasların güçlendirilmesi için yapılan hafif ağırlık çalışmaları.
* İkincisi kalbi yormayan, yürüyüş gibi hafif egzersiz çalışmaları.
* Üçüncüsü ise protein, karbonhidrat, kalsiyum ve vitaminlerin dengeli bir şekilde dağıldığı bir diyet programı.

Bu üç faktör dengeli bir şekilde uygulandığında, uzun vadede istenen kilolardan çok rahat kurtulma olasılığı doğuyor. Bunun yanı sıra spor yapmaya ara verildiğinde verilen kiloların geri alımı da mümkün olmuyor. Çünkü vücuttaki kas sistemi, spora ara verilmesine karşın yağ yakmaya devam ediyor."

Yine de sen bilirsin tabi, istersen hepsini yaparsın. Ama daha faydalı olur mu bilmiyorum.

Mesela ben bu 8 dakikalık egzersiz haricinde haftada 3 gün de başka egzersizler yapmayı planlıyorum ek olarak.

"Başladım" demeni dört gözle bekliyorum kumraladacım.. a.s.

:çok üzgünüm: Ben de dört gözle bekliyorum :çok üzgünüm:

Artık bahanemiz kalmadı düşünsenize.

- Spor yapıcam ama vaktim yoooook
- Ne yani 8 dakikan da mı yok, kendini kandırma bari :oklava: !

:emir_bebek:

Dediğime bakın yaptığıma bakın.... :oklava::oklava:

İnanılmaz ama gerçek, valla 8 dakikam bile yoktu. Bu hafta öyle yoğun bir tempo var ki.. O 8 dakikayı bulsam, toplantıya makyajlı gidecektim :utangac:

Kendimi cezalandırıyorum, bundan sonra buraya ilk yazdığım şey "Başladım" olacak, o zamana kadar yazmak bana yasak :oklava:

Bir de not yazayım bari son olarak sırnaşık şey: Kilom yo-yo gibi, tekrar 71,2'yi gördüm bugün. Bu anlamsız durum hakkında ne diyorsunuz sayın uzman püsküüt?

Bir de not yazayım bari son olarak sırnaşık şey: Kilom yo-yo gibi, tekrar 71,2'yi gördüm bugün. Bu anlamsız durum hakkında ne diyorsunuz sayın uzman püsküüt?

Demek ki iki hafta önce düştüğünü sandığın kilon sadece su kaybıymış diyebilirim.. Ehm.. wasalar dörder dörder mi gidiyo yoksa diye sorabilirim.. Bari ruj sürseydin diyebilirim... :Roflol: Hala bekliyorum diyebilirim.. benim 2. haftam bitmek üzere diyebilirim.. Ha bi'de kişinin kendini bilmesi en güzeli diye ek yapabilirim.. a.s.

Back
X