Dışarıdan bakınca ben de boşanma sebebi olarak görmüyorum ama o anların içindeyken gözüme korkunç zorba biri olarak görünüyor, beni haketmediğini düşünüp acayip kuruluyorum. Belki de duymak istediğim o. Ben mi abartıyorum, nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Pire yapsa deve mi görüyorum sıkıntı bende mi? Görmezden gelmenin bir yöntemi var mı belki de buna çare isteği duyuyorum bilmiyorumÇok sinir bozucu olduğuna kesinlikle katılıyorum.
Ama çocuklu bir ilişki için boşanma nedeni olarak kabul edemiyorum ben.
Şahsi fikrim tabi ama bana katılanların çoğunlukla olacağını zannediyorum.
Sinir olduğum şeyi başkasına yapmayayım diyordum aslında ama evet belki de bu işe yarayabilir. Gerçi o zaman da bana diyecek sen normal değilsin diye, der bilirim çünküsende ona aynısını yap. bişey dediğinde yooo de. ve bı kac kere tekrar et. tepki verincede. bak herseye itiraz insanın canını sıkıyor anladınmı de. zorunlu empati
Kendinizi kurmayın.Dışarıdan bakınca ben de boşanma sebebi olarak görmüyorum ama o anların içindeyken gözüme korkunç zorba biri olarak görünüyor, beni haketmediğini düşünüp acayip kuruluyorum. Belki de duymak istediğim o. Ben mi abartıyorum, nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Pire yapsa deve mi görüyorum sıkıntı bende mi? Görmezden gelmenin bir yöntemi var mı belki de buna çare isteği duyuyorum bilmiyorum
Sinir olduğum şeyi başkasına yapmayayım diyordum aslında ama evet belki de bu işe yarayabilir. Gerçi o zaman da bana diyecek sen normal değilsin diye, der bilirim çünkü
Çok fenasınızBen olsam dalga geçerdim. Hatırlamadığı şeylere erken bunama teşhisi koyun. Şimdiden böyleysen yaşlılığında ayvayı yedik, deyin. Rüzgar esmiyordu diyorsa, ya başka bir gezegene gittiniz ya da rüzgar esnasında kafana saksı filan düştü, hatırlamıyorsun, deyin. Eve kamera yerleştirmeyi düşünüyorum, çünkü sen söylediğin ya da söylemediğin şeyleri hatırlamıyorsun, bari kayıt altına alalım da ispatı olsun deyin. Ya da diyelim dışarıda bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor ve bunu eşiniz söyledi. Ay saçmalama günlük güneşlik, tam pikniklik hava deyin. Size normal değilsin derse, üzüm üzüme baka baka delirdi dersiniz. =)) Sürekli böyleyse cidden sinir bozucu, insan anlık sinirle neler için boşanmayı düşünmüyor bazen ama sakinleşince aynı şekilde düşünmüyorsunuz. Sizin de böyle hissettiğinizi düşünüyorum.
Evet kafası çok dolu, çok yoğun bir işi var ve yüzde 90’ı kafa işi. Ama bana demesi gerekmez mi, kafamı verememiş olabilirim diye? Ama yok, öyle derse incileri dökülür. Kendini aşağılanmış hisseder. Sıkıntı orada. Hiç babacan değil, sorun etmeyelim demez. İlla ki haklılığını ispat edene dek delirtir adamı.Sizin ona söyleyip sonra hatırlamadıgı şeyleri
Kendisi başka birşeyle ilgilenirken söylemiş olabilirsiniz mesela tlf çok sevdigi birşeyi izlerken olabilir mi?
Acaba işleri çok mu yogun kafasında iş problemleri mi var.
Bazı insanlar bakar ama görmez
Rüzgarı farketmemiş olabilir tamam dışarı çıktı ama hangi kafa ile
Çocuklarla konuşup ilgilenirken mi farketmedi
Aslında bahane çok
Ama boşanmak beni haketmiyor demek için yeterli degil
İnsanın mükemmel ve kötü özellikleri bir aradadır
Çogumuz kabul etmesekte
Evet o da var, ben besliyorum o da sinirimi huyumu çekmek zorunda modunda.erkekler ben konforu sağlıyorsam her tuhaf huyumu çekecek modunda olabiliyor. neyseki zor olsa da bazı sinir bozucu kısımlarının farkına varıp düzeltebilmiş.bunu bir ömür beceremeyen kendini lütuf gören çok erkek var. başta benim kocam kendisi ile yüzleşmez. bu yüzden hep sorun çıkar illa ona bakarsan banada küfretmez öyle ana babasını da karşıma almamaya çalıştım onlarda pek beni karşılarına almamaya çalıştı. fakat inatla oğullarının sorumsuzluklarına parazit huyuna bitmeyen ergenliğine çözüm değil çanak tuttukça hiçbir şey değişmedi.başka başka sorunlar çıkıyor.ailesi de oğullarının karakterleri ile yüzleşmiyorlar.başta anada hayır olmayınca baba da toparlaması eksik kalıyor.üstüne kocamın psikolojik sıkıntıları olduğunu düşünüyorum.oğlunun kendi karakterini kabul etmeyen psikolojisini de görmez.
Demek ki ekmeğine yağ sürüyorum adamın. Resmen bunlarla besleniyor zevk alıyorKendinizi kurmayın.
Iyi yönlerinizi kendinize hatırlatın.
Bazen siz de ona benzer şeyler yapın ki insanin asabını bozduğunu anlasın. Zorla empati yaptırın yani.
Bi de mesela siz
_"hava rüzgârlı" dediniz.
O ;
"Hayır rüzgarlı değil "dedi.
Siz de
"Hehe doğru rüzgarlı değil " deyin.
Yani iddia etmeyin. Ettikçe yükseliyor belli ki...
Bir davranışı ortadan kaldırmanın en etkili yolu davranışı görmezden gelmektir.
Davranışa tepki vermek bir çeşit pekiştireç olduğundan davraniş devam edecektir.
1-2 kez boşanalım dileğim oldu. İlgisizleşip iyice küstahlaştığı dönemler oldu. O zamanlarda iki seferinde ayrılmak istedim. Bu sefer de hatalarını kabul ediyor ayağıma kapanıyor. Ama aradan bir süre geçince yine aynıhayır o kızdıgında da gel konusalım bıraz de. ve bu rahatsız oldugun konuyu aç. ''benım sana bu sekılde yapmamın sebebi senın bana( galıba istemsiz yapıyorsun) anlaman için yaptım. lütfen yapma yada dikkat edebilirsin ''de.Anlamıyorsan boşıycam bak de delirme insanı de adam ol deSAKA BI YANA TAM O SIRADA KONUYA GİR. BELKİ FARKINA VARIR.ÇOCUKLARINA DÜŞKÜNSE ÇOCUKLAR HUY EDİNECEK BIZE İLERİDE BU SEKILDE İTİRAZ EDECEK DERSIN
Aynı ben. Benim de çenem durmuyor tabii. Neden bu çekişmeyi yaratıyorlar gül gibi geçinmek varken anlamıyorum. Annem diyor ki bu kavgalar için, ununuz şekerini var helva yapmayı bilmiyorsunuz. Adam yumurta kırmayı bilmiyor nerede helva yapacakkonuyu ben mi açtım diye düşündüm bir an
daha az önce işe gelirken cinnet geçirdim aynı sebepten
sürekli boş iddialaşma ve asla suçunu kabul etmeme var
benim eşimde genelde cevap vermeyip içinde patlamasını sağlarım
ama bir kaç gündür benimde tahammülüm kalmamış olacak ki bende
tartışıyorum ve çenem aşırı kuvvetlidir her türlü susturuyorum bunu da bilir
ama yine de yapıyor nedense
Çok mantıklı ama bu sefer başlıyor sen normal değilsin diye. Adam çift yönden belaSiz de ona ayni sekilde davranin. Ayni sekilde karsilik verin. Belki yaptiginin ne derece sinir bozucu oldugunu anlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?