Bunu da yapacağım :)Hava ne güzeldi değilmi,,? Deyin. Ne düşünüyorsaniz tersini yani... Ayrıca siz de ona yapın şunu dedim almadın bunu dedim duymadın. Biraz daha rahatlar olursunuz belki.
Resmen bizi yazmışsın. Evet yapım kuralcı ve sert doğru tespitbenim eşim de çok iyi bir insandır
bana düşkündür yardımseverdir
evine bize baglıdır yani
ama birkaç bahsettiğin huy benimkinde de var
bizde tam tersi olur
ben birsey söylemişimdir hatırlamaz söylemedin diye iddia eder
ben de ona beni dinlemiyorsun derim
mesela hava cok soguk dıyelım, hava ne kadar soguk derim yoo o kadar da soguk değil der
hava cok sıcak derim yooo değil der
ne cok trafik var derim aman sen de bu trafik mi der:)
mesela mekan guzelmıs derim eh işte der
mekan ne çirkin derim neresini begenmedın der
bu huyuna ben de cok sınır oluyorum
5 senelık evlıyız
ılk seneler benı hep onaylardı , ben bunu kendı yapıma da baglıyorum yani ben de kuralcı dominat ım biraz sanırım kendini ispatlama derdine giriyor diye düşünüyorum
eskiden tartısınca sürekli özür dilerdi ben bu konuda hatalıyım derdi
artık aynı senın eşin gibi konuyu komple örtüp hayata oldugu yerden devam ediyor şakaya vuruyor ya da yok sayıyor
hatalarını da asla kabul etmıyor , içinden ediyor biliyorum ama bunu bana itiraf etmıyor
ben bırkac kere tartısırken bunları ona soyledım bence artık bana bu konuda koz vermek istemıyor
senın de yapın biraz sert ise, yani kuralcı doğrucu isen eşin sana karsı savunma mekanızması kullanıyor olabilir.
Evet söyleyişi tatlı tatlı değil. Küstahça ukalaca konuşuyor. Ben olmasam bu hayatta hiç bir şey yapamazsınız modunda. Halbuki çekip çevirmediğim iş yoktur.Bütün erkekler biraz böyle değil mi ya? Benim çevremdekiler mi böyle acaba? Ya da sizi sinirlendiren söyleme tarzı mı, ukala ukala mı konuşuyor?
Benim eşim de söylediği şeyin tersini iddia eder, öyle ddeğil böyle demiştim der zaman zaman. Bende fil hafızası olduğu için genelde o anki konuşmamızın dikkat çeken bir noktasını bulur hatırlatırım ona. İnkar edemeyeceği şekilde olur genelde. İspat edemezsem ya bunadın sen iyice diye dalga geçme yoluna başvururm, çok ciddi bir konu değilse de senin dediğin olsun der kapatırım konuyu. Kavga etmeye gerek yok ufak tefek şeyler için.
Olan şeyin tersini iddia etme konusu eşimde birazcık var ama babam bu konuda nirvanaya ulaşmıştı. Onun da yolunu ters psikoloji uygulamakta bulmuştum. İstediğim şeyin tersini söyler, istediğimi yaptırırdım. Erkekler genelde çocuk gibidir, kolay manipüle edilirler. Bunu kullanın.
Rüzgarın olup olmaması konusunda tartışmanız biraz gereksiz olmamış mı? Bu konuda hatanın tamamını eşinize yükleyemiyeceğim. Adam rüzgar yoktu diyorsa ha öyle mi iyi bari üşümemişsinizdir der geçerdim ben. Israr etmenin, iddia etmenin ne faydası oldu size? Sinirlendiğinizle kaldınız. Ufak şeyleri tolere edebilirsiniz, etmeyi öğrenmelisiniz. Yoksa sürekli bir şeylere takıp huzursuz olmak, eşten soğumak çok kolay.
İşte bunu sorguluyorum. Ben mi büyütüyorum yoksa katlanmamam gereken bir durum mu diyeArtık böyle adamlar az olduğu için elindekininde kıymetini bilmeli insan ota boka bahane bulupda gereksiz huzursuzlukk hiç iyi değill ..hem kendini yorar hemde karşısındakini..
ona bakarsak konu sahibininde acaba hiçmi hataları yok..insanız yaa..mutlaka vardır..olacakta gayet normall..
ama anormal olan en basit olayı büyütüp dert etmek ve büyük olay süsü vermek..
Hayat kısa kuşlar ucuyor..
Sadece ,
Demek istediğim Biraz sabır biraz özveri ve yapıcı olmalıdır insan. Tabii niyeti evliliği yürütmekse..
işte ben de öyleyim o zaman erkek zıtlaşıyorResmen bizi yazmışsın. Evet yapım kuralcı ve sert doğru tespit
Evet haklısınız. İnsan büyütüyor da büyütüyor bazen. 16 yıla yakındır evliyiz, bir türlü aşamadık şu durumu.Esinizin ilk paragrafta saydiginiz ozellikleri hic de yabana atilacak ozellikler degil, bir kere bunun farkinda olmaniz gerekiyor. Nasil herkesin eksileri varsa esinizin de eksisi demek ki sizi rahatsiz eden bu ozelligi ve buradan bakildiginda ustesinden gelinmeyecek ve bu nedenle bosanma ihtimalini doguracak bir sey gibi gorunmuyor.
Bence bir sure cool olmayi deneyin. O muhaliflik mi yapiyor, birakin yapsin ve siz de zitlasarak uzatmayin konuyu. Bir sure sonra bir seyler duzelmeye baslayacaktir belki.
4x4 kivaminda insan yok ve bazi seylerin kiymetini de bilin lutfen.
Günaydın kızlar
Bu aralar iyice eşimi evliliğimi sorgular oldum. Aslında severek evlendik, evine bağlı işinde gücünde bir adamdır. Çocuklarıyla ilgilenir gezdirir yedirir içirir. Gözü dışarıda değildir, istediğim alınır yapılır. Saygısızlık görmedim, tek kelime küfür hakaretini bilmem. Yemeklere çıkarız sohbet ederiz. Akşamları bensiz film vs izlemez. Ne alacaksa illa ki sorar danışır hediyeler alır vs. Ama öyle sinir bozucu huyları da var ki kafayı üşütmek üzereyim.
Bir kere, bazen bir dediğini ben dememiştim der. Demediği şeyi demiştim der. Mesela bir şey yapılacak bana söylememiştir ama hesap sorar. Yahu demedin ki bana derim, yoo demiştim sen beni dinlemiyorsun ki der. İspatlayamayınca ben çıldırırım.
Özür dilemesini hiç bilmez. Beni bir konuda kırdığında ben küsersem anca konuşmaya çalışır havadan sudan öylelikle kaynatmaya çalışır. Eskiden haftalarca küserdi, neyse ki o huyunu bıraktı.
Oldum olası mıç mıç biri olmadı. Sarılıp öptüğü binde bir. İltifat etmeyi bilmez, daha doğrusu edince beni havalandıracağından korkuyor gibi geliyor. Ama güzel giyineyim edeyim gözünden okuyorum kıskandığını. Bir kere de dile getirmiyor güzel karım falan diye. Ben hep sarılır öperdim eskiden, baktım o neredeyse hiç yapmıyor ben de çektim kendimi.
Bazen neye sinirleneceği belli olmuyor. Bir şeyini ufacık eleştirsem acayip kompleks yapıyor ve akrep gibi, sözleriyle sokuyor insanı ya da benim başka bir söylediğimi yaptığımı konuşmaya başlayıp o hatasını kapamaya çalışıyor.
Dün gece eve geldiler çocuklarla dışarı çıkmışlardı, çok rüzgar var üşümüşsünüzdür dedim. Uyduruyorsun dedi. Yahu aç bak camı uçuyor her yer dedim. Yaprak kımıldamıyor dedi. Halbuki vapur seferleri dahi durmuş İstanbul’da :)
Yahu bir adam asla mı kabul etmez bir şeyi. Ben dedim ya illa ki tam tersini söyleyecek. Yatınca tekrar konuyu açtım, bizim gittiğimiz yerde yoktu diyor. Suratında meymenetsiz bir ifade, ses tonu olabildiğince küstah..Akşam sinirden ölerek uyudum, sabah hiç bir şey olmamış gibi sohbet ediyor. Ama beni bu tür şeyler sinir hastası ediyor, artık kaldıramıyorum bu git-gelleri.
Adamı boşayasım geliyor. Bu huyu resmen zorbalık. Nasıl başa çıkacağım bununla bilmiyorum. Sürekli bir çekişme halleri evde. Görmezden mi geleyim ne yapayım? Bir tarafım ye iç takma diyor diğer tarafım bırak dımdızlak kalakalsın diyor. Bu adamla nasıl başa çıkacağım bilmiyorum yardım edin lütfen
kocama biraz daha yuvasına sahip çıkıp baş başa yuvası ile düzenli vakit geçiren adam huyu eklensin istiyorum ya istek parça gibi oldu ama .bu huyu eklense bitmeyen ergenliğne katlanırdım belki adamın.
çoğu erkek anası da gelinlerini üzdürmekten zevk alıyor.Sanki senin bu isteğin konu sahibinin konusundan daha vahim durum gibi geldii..
Bizde bir laf var ya bu sürüyü güdecen yada bu diyardan gidecen..
Tercih meselesidir..ama yapıda bir bozukluk varsa o değişmez canım..
huy çıkarda can çıkmazmış..
Değişir diye beklenti içerisine girme ..yanılan üzülen yıpranan sen olursun..
Çünkü Değişeni görmedim ben daha ..
Keşke keşkee bu erkekleri almadan önce bir kullanma kılavuzu olaydıı emin oll kolay kolay kimse evlilik yapmazdı..
Maalesef..çoğu erkek anası da gelinlerini üzdürmekten zevk alıyor.
klavuzu olsa almazdımSanki senin bu isteğin konu sahibinin konusundan daha vahim durum gibi geldii..
Bizde bir laf var ya bu sürüyü güdecen yada bu diyardan gidecen..
Tercih meselesidir..ama yapıda bir bozukluk varsa o değişmez canım..
huy çıkarda can çıkmazmış..
Değişir diye beklenti içerisine girme ..yanılan üzülen yıpranan sen olursun..
Çünkü Değişeni görmedim ben daha ..
Keşke keşkee bu erkekleri almadan önce bir kullanma kılavuzu olaydıı emin oll kolay kolay kimse evlilik yapmazdı..
Dün gece eve geldiler çocuklarla dışarı çıkmışlardı, çok rüzgar var üşümüşsünüzdür dedim. Uyduruyorsun dedi. Yahu aç bak camı uçuyor her yer dedim. Yaprak kımıldamıyor dedi. Halbuki vapur seferleri dahi durmuş İstanbul’da :) buraya sesli guldum. Gul gec gercekten. Kusme huyunu birakmis belki bu huyunuda azicik torpuler..Günaydın kızlar
Bu aralar iyice eşimi evliliğimi sorgular oldum. Aslında severek evlendik, evine bağlı işinde gücünde bir adamdır. Çocuklarıyla ilgilenir gezdirir yedirir içirir. Gözü dışarıda değildir, istediğim alınır yapılır. Saygısızlık görmedim, tek kelime küfür hakaretini bilmem. Yemeklere çıkarız sohbet ederiz. Akşamları bensiz film vs izlemez. Ne alacaksa illa ki sorar danışır hediyeler alır vs. Ama öyle sinir bozucu huyları da var ki kafayı üşütmek üzereyim.
Bir kere, bazen bir dediğini ben dememiştim der. Demediği şeyi demiştim der. Mesela bir şey yapılacak bana söylememiştir ama hesap sorar. Yahu demedin ki bana derim, yoo demiştim sen beni dinlemiyorsun ki der. İspatlayamayınca ben çıldırırım.
Özür dilemesini hiç bilmez. Beni bir konuda kırdığında ben küsersem anca konuşmaya çalışır havadan sudan öylelikle kaynatmaya çalışır. Eskiden haftalarca küserdi, neyse ki o huyunu bıraktı.
Oldum olası mıç mıç biri olmadı. Sarılıp öptüğü binde bir. İltifat etmeyi bilmez, daha doğrusu edince beni havalandıracağından korkuyor gibi geliyor. Ama güzel giyineyim edeyim gözünden okuyorum kıskandığını. Bir kere de dile getirmiyor güzel karım falan diye. Ben hep sarılır öperdim eskiden, baktım o neredeyse hiç yapmıyor ben de çektim kendimi.
Bazen neye sinirleneceği belli olmuyor. Bir şeyini ufacık eleştirsem acayip kompleks yapıyor ve akrep gibi, sözleriyle sokuyor insanı ya da benim başka bir söylediğimi yaptığımı konuşmaya başlayıp o hatasını kapamaya çalışıyor.
Dün gece eve geldiler çocuklarla dışarı çıkmışlardı, çok rüzgar var üşümüşsünüzdür dedim. Uyduruyorsun dedi. Yahu aç bak camı uçuyor her yer dedim. Yaprak kımıldamıyor dedi. Halbuki vapur seferleri dahi durmuş İstanbul’da :)
Yahu bir adam asla mı kabul etmez bir şeyi. Ben dedim ya illa ki tam tersini söyleyecek. Yatınca tekrar konuyu açtım, bizim gittiğimiz yerde yoktu diyor. Suratında meymenetsiz bir ifade, ses tonu olabildiğince küstah..Akşam sinirden ölerek uyudum, sabah hiç bir şey olmamış gibi sohbet ediyor. Ama beni bu tür şeyler sinir hastası ediyor, artık kaldıramıyorum bu git-gelleri.
Adamı boşayasım geliyor. Bu huyu resmen zorbalık. Nasıl başa çıkacağım bununla bilmiyorum. Sürekli bir çekişme halleri evde. Görmezden mi geleyim ne yapayım? Bir tarafım ye iç takma diyor diğer tarafım bırak dımdızlak kalakalsın diyor. Bu adamla nasıl başa çıkacağım bilmiyorum yardım edin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?