Sabır sınayan koca

Evet o da var, ben besliyorum o da sinirimi huyumu çekmek zorunda modunda.

Size de Allah yardım etsin. Ufak ufak aileden tatlılıkla çekmek mi lazım acaba?
benim ki tatlı tuzlu gelmez. kocam yarım akıllı gibi inanması güç ama öyle.hani "küçükken kafa üstü düştü herkes öldü sanıldı bişey olmadı ama bi tahtası eksik"insanlar var ya onlardan gibi 5 senede anladım. benim yüzüme gülen kocamı fitleyen gizli fitne kaynanam çıktı.tabi şunu da anlamıyor erkek aileleri gelinlerinin huzurunu bozup oğullarını padişah yapsalar bile mutlu olamayacaklar.

Bir de susarsam o haklı olduğundan dem vurup alay ediyor. İşte tam boğaz sıkılası an
tam suskunluk tavsiye ediyorum gerçekten işe yarıyor
ama suskunluk derken görmezden geleceksiniz alay mı ediyor
yine susun ne yaparsa ne derse ne kadar tahrik etmeye uğraşırsa uğraşsın susun
bu defa içinde patlıyor çünkü,bir deneyin göreceksiniz sinir etmeye çalışan nasıl sinir oluyormuş

Kesinlikle boşanma sebebi değil karakter meselesi biz de eşimle çok atışırız kavga nadir ederiz ama atışmalarımız çok olur. Ama kendisi dünya iyisi benim için ailesine çok değer verdiğini de bilirim biraz benzettim huylarını eşimle ama bizde ikimizde de inatlık var hatta bende daha fazla bizde küsen ben olurum o hiç dayanamaz ama bizimkinin de ani çıkışları çoktur ama bende ağzından bir hakaret duymam sadece kükrettir benim kocam . Siz ilk başta çok iyi anlattınız sonra kötü yanlarını söylediniz ama şöyle düşünün bizim de kötü yanlarımız var onlar da bizim bazı huylarımıza bayılmıyor mükemmel insan yoktur zaten. İnanın dört dörtlük olsa insan yine tatmin olmuyor daha başka şeyler istiyor.bunun sonu yok.iyi bir eşiniz var ve ailesini seviyor burda çok okuyoruz sorumsuz eşleri onları düşünüp şükretmek lazım.Allah bir gün yokluklarını vermesin .hiçbirimizin evliliği şahane değil zaten olamaz da ben ruh ikizim tabirine hiç inanmıyorum. Bir düşünün yatağa yattığınızda eşinizin yanında bundan sonra hiç olmayacağını...insanın aklı gider üzüntüden

benim eşim de çok iyi bir insandır
bana düşkündür yardımseverdir
evine bize baglıdır yani
ama birkaç bahsettiğin huy benimkinde de var

bizde tam tersi olur
ben birsey söylemişimdir hatırlamaz söylemedin diye iddia eder
ben de ona beni dinlemiyorsun derim

mesela hava cok soguk dıyelım, hava ne kadar soguk derim yoo o kadar da soguk değil der
hava cok sıcak derim yooo değil der

ne cok trafik var derim aman sen de bu trafik mi der:)

mesela mekan guzelmıs derim eh işte der
mekan ne çirkin derim neresini begenmedın der

bu huyuna ben de cok sınır oluyorum
5 senelık evlıyız
ılk seneler benı hep onaylardı , ben bunu kendı yapıma da baglıyorum yani ben de kuralcı dominat ım biraz sanırım kendini ispatlama derdine giriyor diye düşünüyorum

eskiden tartısınca sürekli özür dilerdi ben bu konuda hatalıyım derdi
artık aynı senın eşin gibi konuyu komple örtüp hayata oldugu yerden devam ediyor şakaya vuruyor ya da yok sayıyor
hatalarını da asla kabul etmıyor , içinden ediyor biliyorum ama bunu bana itiraf etmıyor
ben bırkac kere tartısırken bunları ona soyledım bence artık bana bu konuda koz vermek istemıyor

senın de yapın biraz sert ise, yani kuralcı doğrucu isen eşin sana karsı savunma mekanızması kullanıyor olabilir.

mesela hava cok soguk dıyelım, hava ne kadar soguk derim yoo o kadar da soguk değil der
hava cok sıcak derim yooo değil der
şu tuhaf huy kardeşimde de var ama benim kardeşim fesatlıktan öyle saçmalar.ciden böyle diyenler tam sopalık olduklarını hissettiriyorlar.

Bütün erkekler biraz böyle değil mi ya? Benim çevremdekiler mi böyle acaba? Ya da sizi sinirlendiren söyleme tarzı mı, ukala ukala mı konuşuyor?

Benim eşim de söylediği şeyin tersini iddia eder, öyle ddeğil böyle demiştim der zaman zaman. Bende fil hafızası olduğu için genelde o anki konuşmamızın dikkat çeken bir noktasını bulur hatırlatırım ona. İnkar edemeyeceği şekilde olur genelde. İspat edemezsem ya bunadın sen iyice diye dalga geçme yoluna başvururm, çok ciddi bir konu değilse de senin dediğin olsun der kapatırım konuyu. Kavga etmeye gerek yok ufak tefek şeyler için.

Olan şeyin tersini iddia etme konusu eşimde birazcık var ama babam bu konuda nirvanaya ulaşmıştı. Onun da yolunu ters psikoloji uygulamakta bulmuştum. İstediğim şeyin tersini söyler, istediğimi yaptırırdım. Erkekler genelde çocuk gibidir, kolay manipüle edilirler. Bunu kullanın.

Rüzgarın olup olmaması konusunda tartışmanız biraz gereksiz olmamış mı? Bu konuda hatanın tamamını eşinize yükleyemiyeceğim. Adam rüzgar yoktu diyorsa ha öyle mi iyi bari üşümemişsinizdir der geçerdim ben. Israr etmenin, iddia etmenin ne faydası oldu size? Sinirlendiğinizle kaldınız. Ufak şeyleri tolere edebilirsiniz, etmeyi öğrenmelisiniz. Yoksa sürekli bir şeylere takıp huzursuz olmak, eşten soğumak çok kolay.

şu tuhaf huy kardeşimde de var ama benim kardeşim fesatlıktan öyle saçmalar.ciden böyle diyenler tam sopalık olduklarını hissettiriyorlar.
:) Benımkı fesat değil ama bilmiyorum kalbı temızdır kocamın :)

ama sınır bozucu evet

Hava ne güzeldi değilmi,,? Deyin. Ne düşünüyorsaniz tersini yani... Ayrıca siz de ona yapın şunu dedim almadın bunu dedim duymadın. Biraz daha rahatlar olursunuz belki.

Ahh ne kocalar varve sen bunu takıntı yapıpta...
Gereksiz huzurunu bosuna bozma..
bu cümleyi genelde, kaynanalar oğullarının bi türlü kendi çabaları ile evliliklerinin huzurlarını kaçırmasına engel olamadıklarında.yada kendileri kaynaklı oğullarının huzurlarını kaçırdıklarını kabul etmediklerinde kullanıyorlar.tabi dediğiniz gibi bayanlarda da gözüne toz kaçan adamı başkasına göz kırptı diye trip atan tipler de mevcut. teyzem zamanında benim şu halimdeki gibi şartlarda çalışıp çocuklarını bakıcıya baktırmıştı. o bile diyor. şimdiki evliliklerde kadın erkeğin evliliği yürütmeyi beceremeyip evliliğin dengesi bozulunca aileler toplamak zorunda kalabiliyormuş. artık adam gibi adamlar kendine yeten. ailesini ve kurduğu aileyi ayıran ergenliğini tamamlamış erkekler hızla azalıyor.pek düzgün cümle ile ifade edemedim hızlı düşünüp yazmak zorunda kaldığım için.

:) Benımkı fesat değil ama bilmiyorum kalbı temızdır kocamın :)

ama sınır bozucu evet
bende geleceğin görümce adayı olarak aman geçinsinde ileride diyorum.annemi dahil etmek istemesem de benim tuhaf evliliğime bi şekilde şahit olduğu için yeterince yorgun.

Artık böyle adamlar az olduğu için elindekininde kıymetini bilmeli insan ota boka bahane bulupda gereksiz huzursuzlukk hiç iyi değill ..hem kendini yorar hemde karşısındakini..
ona bakarsak konu sahibininde acaba hiçmi hataları yok..insanız yaa..mutlaka vardır..olacakta gayet normall..
ama anormal olan en basit olayı büyütüp dert etmek ve büyük olay süsü vermek..

Hayat kısa kuşlar ucuyor..
Sadece ,
Demek istediğim Biraz sabır biraz özveri ve yapıcı olmalıdır insan. Tabii niyeti evliliği yürütmekse..

Gıcık eder adamı ben olsam o ne yapıyosa aynı yüz ifadesiyle aynı sekilde davranırdım üc bes kere bi dumur ederdim nasıl oldugunu

Acıkcası iyi huyları daha cok bosanmak icin bencede yeterli bi neden değil hatta aşırı tepki veriyorsunuz gibi geldi ama tabi sizin hayatınız

kocama biraz daha yuvasına sahip çıkıp baş başa yuvası ile düzenli vakit geçiren adam huyu eklensin istiyorum ya istek parça gibi oldu ama .bu huyu eklense bitmeyen ergenliğne katlanırdım belki adamın.

Valla deneyeceğim söz

Olmaz mı mutlaka hoşnut olmadığı şeyler vardır. Gerçi o hemen söyler eksiklik buldu mu kaçırmaz fırsatını. İlgisi alakası az olunca tolerans göstermen gelmiyor insanın içinden. Yoksa görmezden gelir geçerim tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…