Şişşşt çıldırma sakin ol.
Şimdi seninde durumun zor, eşine " canım bunlar bunlar beni rahatsız ediyor" desen, "vay benim canım anam gelmiş yardım ediyor sen neyin peşindesin." diyecek.
O zaman ne yapıyoruz? Mümkün olduğunca, yorgunluktan gebersekte kayınvalideyi eve yardıma çağırmıyoruz.
Eşin çağırmaya kalkarsa " Annem çok yoruluyor, zaten yaşlı kadın hayatım. Ben hallederim, eskiden kadınlar 4 çocuğa bakarmış heheytt" deyip, ardından "ben ne b.k yiyeceğim" diye banyoda ağlayabilirsin.
Seni yadırgamıyorum. Asla bir başkasının ağzına değen bir şeyi yiyemem. Herkesin takıntısı farklı yapacak bir şey yok.
Kayınvalide de belli ki çokta geçimli bir tip değil. Yani ne demek kalkıp kurabiye kutusunu peteğe fırlatmak, bak bana sakinsin diyorlar ama boyle el kol hareketlerine hiç gelemem.
Bunu da söyle eşine, ama hesap sormasını ister gibi değil, sakin ve sessizce. Kara mamba gibi süzül.
"Aşkım, bugün böyle bir olay oldu. Ben çok geriliyorum, annene saygım sonsuz ama ben çocuk değilim. Sana bunu söylüyorum ki, tekrarı halinde tepki vereceğimi bil. Bende anneyim."
Evet ölümcül zehrimizide akıttık. Kayınvalideye carlayabilirsin artık. Seni şikayet ederse, "sende kızın kafasına kutuyu çalmışsın" veya "beni karıştırmayın yav" tepkisini alacaktır.
Yaşasın entrika.