SABIR...

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Ailemin yanına her gelişimde depresyona giriyorum..dayanamiyorum artik.biktim annemin sorumsuz ,vurdumduymaz ,bencil hallerinden.bir anne evlatlarına büyüklük yapmali ,koruyup kollamalı,güzel öğütler vermeli..ama tam tersini biz yapiyoruz..
Bi anne öğlen 1 e kadar yatar mi..sonra kahvaltısını yapıp gene yatar ni..ya benim annem böyle bi insan..cocuklugumdan beri hep boyleydi..calistigi zamanlarda da isten gelince yatar..o kadar sorumsuz ki bu sorumsuzluk haliyle bizde de var..yalpaliyirum..arkadaslik ilişkilerinde her durumda...arkadaslarimin ailesine bakıyorum imreniyorum..babam mükemmel bir insandır ..ama annem..simdi diyeceksin uzak durun.tatli gidin tatlı gelin..misagir gibi olun..olmuyir iste..anne sonucta...aile..vazgecilmiyor...
Anneme gire herkes kotidur..kendisi mükemmeldir..her genç kız fenadir..kendi kızları çok güzeldir...tabi dışarıya oyle..bizim yüzümüze neler neler...
Ya gerçekten yoruldum..ben anne şevkati istiyorum..annem varken yok benim..ama vazgeçemiyorum..
Daha önce nisan bozdum ben..icine etti nisanimin..yuz giz oldu damat adayiyla..bi tanıştırayım dedim..bi 8nsan damat adayıyla saatlerce konuşur mi ya...pek çok sorun oldu ve bitti..ama ben onların yaptıklarından çok annemin gevşekçe davranışlarını hatirlitorum..cunku onları çıkarttım hayatımdan..
Yoruldumm..babam kalo hastası şeker hastasi..ya kalk adamcağıza erkenden yemeğini ver..onun herşeyi yememesi lazim..ama nerdee..
Evi afedersiz b...kkk goturur umrunda olmaz...ne var ne yok doldurur evin icine..incik boncuk ne varsa...yatagini bile ben toplarim..ama yeter..ben buraya kafa dinlemeye geliyorum. Ve istisnasiz her gelişimde depresyon geçiriyorum.
Ve annemin bana söyledikleri var ya...hep boylesin..kucuklugunden beri sorunlusun...delisim..hastasin..miymintisin...hani bir insana 40 kere deli dersen olurmuş ya...kendime güvenim yok benim.. insan değilim ben...mutlulugin hiç birini haketmiyorum..gaddar ruhsuz bi insanim...
Icimi döktüm sadece..ama çok yoruldum..sussam da olmuyor konuşsam da...sorumsuz olduğu gibi hayatıma burnumu sokmaya çalışan bi annem var...yorgunum..cok yorgunum...

Annen depresyonda olabilir. Tedaviye ihtiyacı varmış gibi göründü bana. Yoksa kimse böyle bir anne olmak istemez
Hep öyleydi.. eskiden de oyleydi..yakim zamanda götürdüm doktora..bise değişmiyor.once düşüncelerini değiştirmesi lazim..konusmaya da calistim..cok denedim..

Allah şifasını versin..cok geçmiş geçmiş olsun..ama neden boyle..anlamaya calisiyorum..olmuyor..
Canım benim annemde böyle.
Hiç bir şeye elini sürmezdi. 11yaşımdan beri evin işlerini ben görmüşümdür. Ben evden çıktım. Afedersin evi bok götürüyordu. Babamla hiç ilgilenmez. Şu an ikisi de hasta hala ilgilenmez. Ne yemeğini verir ne yıkar ne başka birşey. Bir ara eve gittim. Babamın üstünü başını görsen ağlarsın. (Eskiden kendi yapardı. Şimdi hastalıktan yapamıyor) kardeşlerim ilgileniyor. Bir de benim yanıma gelip kalır. Ne bileyim. Eskiden çok kızardım. Annem neden normal bir anne değil. Misal okuldan gelip yemeğini hazır bulan arkadaşlarıma,evini temiz gören arkadaşlarıma nasıl imrenirdim anlatamam. Hani bazı şeyleri anneler karşılıyor. Ama bizimkiler yeterli değil. Maalesef kendi annem içinde geçerli anne olmaya müsait değiller. Şu an evliyim. Çocuk düşünüyorum ama bazen annem gibi olur muyum diye düşünmeden edemiyorum. Korkuyorum çoğu zaman. Bilmiyorum. Bu yaştan sonra onlar değişmez. Bir anda vahiy de gelmez bunlara ki akıllansınlar. Böyle kabul etmek zorundayız. Yine de varlığı yeter diyorum. Telefonda sesini duymak yetiyor bana. Varsın yapmasın bir şey.

Gözüm hep arkada kalıyor gittigimdr..bazen dayamayıp o kadar ağır konuşuyorum ki..sonra da nasıl bi pişmanlık bir vicdan azabı..
O kadar kötüyüm ki anlatamam.. kendimi çok değersiz hissediyorum..o kadar çok söylendim ki... mutlu huzurlu bi ailem olmadığı için yapamayacakmışım gibi geliyor..cesaret eddmiyorum..kendimi hep ezik hissediyorum.cocuklugumdN neri hep özgüven eksikliğim var..temizlenmeyi,aset olduğumda yapmam gerekenleri,parfüm deo kullanmayı ,insanlarla ilişkiyi kurmayi..her şeyi kendim ogrendim..hala bi tarafım eksiktir..atandigim yere arkadaşlarımın aileleri geliyor ..imreniyorum...kizlari gelmeden temizlikleri yemekleri yapılıyor.. ve ben uzuluyorum..anneme de soyluyorum..annem onlar kızlarının parasını yiyor deyip beni susturuyir..azicik örnek alsan diyorum..umrunda bile degil..
Anneme gire her şey paradir..bana çok şey alır ama hepsi kendisinin zevkidir..

Annenizi kafanızdaki şekle sokmayın olduğu gibi kabul edin kısmen rahatlarsınız
Birşeyler yapmak istiyorsan annen neden böyle araştır
Neden sonuç çözüm üzerinden git
Gidemiyorum.olmuyir.gidecek kadar güçlü değilim..dinliyorum bazen sorunlarini..ama saçma geliyor...herkesin yaşadığı sorunlar..

değiştiremezsiniz bu saatten sonra , İdare edin. Zaten ne kadarlık ömrümüz var şunun şurasında . Nabza göre şerbet verin illa ki faydası oluyor

değiştiremezsiniz bu saatten sonra , İdare edin. Zaten ne kadarlık ömrümüz var şunun şurasında . Nabza göre şerbet verin illa ki faydası oluyor
Sırtımda o kadar ağır bir yük var ki..annem değişmediği sürece daha da agirlasacak.ve benim elimden bir şey gelmedikçe bu yukun altında ezilecehim..gozum hep arkada kalacak...hep bir tarafım yarim olacak..

Gidemiyorum.olmuyir.gidecek kadar güçlü değilim..dinliyorum bazen sorunlarini..ama saçma geliyor...herkesin yaşadığı sorunlar..
Vardır mutlaka bir nedeni
Birileri hep idare mi etmiş anneni
Sorumsuzluğunun nedeni sorumluluk almak istememesi zaten bunu başaramayacağına inanması
Birşekilde olayların yoluna gireceğini bilmesi olabilir
Bilemiyorum annenizi gözlemleyin

Anlattiklarinizdan annenizin saglikli olmadigini dusundum , kendimi sizin yerinize koydum sahsen benim annem boyle olsa rahatsiz oldugunu dusunur tedaviye yonlendirmeye calisirdim

Eskiden psikolojik rahatsizliklar bilinmiyormus ama simdi durum cok farkli , hele eve cer cop bi suru sey yigiyor demissiniz bu kesinlille saglikli insanin yapacagi is degil

Seninki sana bişey alırmış. Bizimki bize 20tl yi zor verirdi. Kırk takla atmamız gerekirdi. Ben de öyle bir çok şeyi sonradan öğrendim. Hatta bu yüzden üniversite de arkamdan ne dedikodular yapıldı bir bilsen. Hissetiklerini o kadar iyi anlıyorum ki. Çok kavga ettim annemle. Hatta allah affetsin küfür bile etmişliğim var. Bir gün annem "siz beni sevmiyorsunuz" demişti. O kadar içime dokundu ki anlatamam.
Aslında seviyorsun ama kızgınsın. Bunu ifade edemiyorsun. Öfkenle yansıtıyorsun bunu da!
Şimdi düşünüyorum da kendi annem için 14 yaşında köyünden çıkıp istanbula geliyorsun. Milletin temizliğini yapıyorsun. Biriyle imam nikahlı evlenip üzerine kuma getiriliyor(yaş17) çocuk doğuruyorsun. Evladını bırakıp adamı terkediyorsun. Sonra ki yaptığın evlilikte öyle mutlu bir evlilik değil. Babamın biz küçükken anneme yaptıklarını hatırlıyorum. Psikolojisinin normal olmasını beklemiyorum. Bunları bize annem anlatmaz bu arada sağdan soldan duyarız hep.
O sebeple annemin yaşadıklarını ben yaşasaydım kimbilir belki ben de aynı olurdum ki bazı huylarım benziyor.

Ustune dusmeyin duzelecektir. Nazini cektiginiz icin boyledir belkide
Nazin
Annem çok iyi para tutar.tek bildiği para biriktirmek.. mutluluğun tek yolu ondan geciyor..cocuklugumizda maddi anlamda zor günler yasamisiz..simdi iyiyiz..bunun etkisinde..ve ona göre her şey para şu anda.bu sıkıntıyı yaşayan binlerce insan var..sahip olduklarına şükredip yoluna devam eden..ama annemde heo bi fakir olma korkusu..para varsa sorun yok ona gire .hep böyle dusunuyir..

Eğer bir hastalıksa değişir ama kendi yapısıysa değişmesi beklenemez.İçinden gelecek yani.Annem depresyondaydı ben daha 16 yaşındayken küçük kardeşim vardı inanın altını değiştirmeden tutun aşılarına kadar hep ben ilgilendim.Ev işi şöyle dursun yemek dahi yapmazdı çocugu bana bırakır sabah çıkar akşam eve gelirdi.Ben o yaşta 4 kardeşe tek basıma bakıp ilgilendim temizlik de buna dahil.3 sene felan sürdü bu hali şimdi benden titiz hiç durmaz sürekli ayakta bnm eve gelir iş yapar o derece yanı ben kızarım yapma diye önceden sen yapıyordun şimdi de ben yapım der.Ha bu arada ben de okb illetine yakalandım iş yapamaz duruma gelmiştim yemek deseniz yapardım dökerdim 3 Yıldır kurtuldum şükürler olsun şimdi ev temizliğine bile gidiyorum.

Canım senin annen en azından bir şeyler yasamis..bir sebebi var..ama ben anneme bir sebep bulamıyorum..rahatlik batması yaşadıkları sadece..

Canım çok geçmiş olsun..ben annemi. Değişeceğini sanmiyirum..ben kendimi geçtim sağlığını dusunutirum..anneannem ve teyzem de aşırı tembellik sebebiyle rahatsizlandi..anneannem sürekli uyumak ve hareketsizlikten şu anda tek başıma hareket edemiyor.65 yaşında ve yari felç aynı zamanda alzaymir..teyzem de anjiyo bel fıtığı her şey var..kilo almamais ve spor yapması gerekirken tam tersini yaptı ve hastalığına hastalık katti..annem için de endişeleniyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…