Sabırla Bebeğini Bekleyenler

evet canım fiyatları böyle ama sgk ile anlaşmlı hastanelrdede yapılıyor
birde yumurta kalitesi hakındada fikir veriyor bu test

evet canım fiyatları böyle ama sgk ile anlaşmlı hastanelrdede yapılıyor
birde yumurta kalitesi hakındada fikir veriyor bu test

ama metukada yaptırmış anlaşmalı özel hastanede benim özel labla aynı paraya. değişen pek birşey yok.. hem özele giriş parası hem de tahlil parası ben araştırdım yoktu..

OVER FONKSİYONUNU ÖLÇEN EN İYİ MARKER:
ANTİ-MULLERIAN HORMON (AMH)

Son dönemlerde yapılan çalışmalar

Son dönemlerde yoğunlaşan çalışmalar, over fonksiyonunu belirlemede en iyi göstergenin, Anti-Mullerian Hormon (AMH) oldğunu göstermektedir. Bilindiği gibi, bugüne kadar, bu amaçla genellikle FSH kullanılmaktaydı. Çalışmalar FSH, Inhibin B ve Anti-Mullerian Hormon (AMH) üçlüsünün bu amaçla birlikte kullanılabileceğini, ancak bunlar içinde AMH’nin diğerlerine oranla belirgin oranda güvenilir sonuç verdiğini göstermektedir.

AMH nedir?

Inhibinler ve Activinler ile aynı ailedendir. Transforming Growth Factor-b (TGF-b) ailesinin bir üyesidir.
Bu grup hormonlar dokulardaki gelişme ve farklılaşmada rol oynamaktadırlar.
AMH, erkeklerde testisin Sertoli hücreleri tarafından, kadınlarda ise over granulosa hücreleri tarafından üretilmektedir. Fetusta uterus, fallop tüpleri ve üst vajina bölümlerinin başlangıç dokusu olan Mullerian kanalların gerilemesine neden olmaktadır. AMH, postpubertal erkeklerde spermatogenesisin düzenlenmesinde, üretken yaştaki kadınlarda da follikulogenesisin düzenlenmesinde önemli rol almaktadır.

AMH’nin Erkeklerde Salgılanması ve Fizyolojik Rolü

Testosterone ve AMH, fetuste erkek üreme organlarının oluşumu için önemli hormonlardır. Testosterone Leydig, AMH de Sertoli hücreleri tarafından üretilmektedirler.
Erkekte, Anti-Mullerian Hormone salgılanması fetuste embriyogenesis sırasında başlamakta ve yaşam boyu devam etmektedir. Doğumdan sonra AMH düzeyi kısa süre düşük seyrettikten sonra, 3-6 ay içinde en yüksek düzeye ulaşır. Bebeklik ve çocukluk boyunca seviye yaklaşık 50 ng/ml düzeyindedir. Puberteden önce düzey düşmeye başlar, pubertede düşüş devam eder ve puberteden sonra, yetişkin erkeklerde yaşam boyunca 2-5 ng/ml düzeyinde, düşük seviyede kalır. Doğum sonrası testosteron ve AMH konsantrasyonları erkeklerde birbirine zıt düzeydedir. Çocuklukta, testosteron düzeyi düşük olduğunda, AMH testiküler dokunun işlevi konusunda önemli fikir veren bir marker durumundadır.

Kadınlarda AMH’nin Salgılanması ve Fizyolojik Rolü?

Normal bir kadında AMH seviyesi, puberte başlangıcına kadar oldukça düşüktür. Bundan sonra, AMH düzeyi menapoza kadar 2-5 ng/ml gibi düşük düzeyde kalır ve menapozdan sonra da saptanamayacak kadar düşer. Erişkinde, kadın ve erkek değerleri birbirine yakındır (2-5 ng/ml).
AMH primer folliküllerin granuloza hücrelerinin oluşumundan hemen sonra, neonatal yaşam boyunca salgılanır. Bundan sonra, sekonder preantral folliküllerin granulosa hücreleri, prepubertal dönem ve estrogen siklusu sırasında da küçük antral foliküller tarafından salgılanır.
Son bulgular, AMH’nin üreme çağındaki kadında hayati önemi olduğunu göstermektedir. AMH, primordial follikül havuzun azalmasında, folliküllerin primordial safhadan büyüme safhasına geçiş hızının düzenlenmesinde önemli role sahip görünmektedir. AMH, primordial follikül havuzunun tüketilme hızını yavaşlatarak koruyucu rol oynamaktadır. AMH, erken antral dönemde de, FSH’a bağlı follikül büyümesini inhibe ederek, foliküllerin büyüme hızını düzenlemektedir. (Durlinger et al, 2001). AMH’nin follikül oluşumundaki düzenleyici rolü, ESHRE, Berlin 2004’te tekrardan vurgulanmıştır.
Serum AMH düzeyi, normal menstruel siklus döneminde önemli oranda değişmemektedir. Folliküler, mid-siklus ve mid-luteal dönemlerde düzey birbirine yakın bulunmuştur.

FSH ile AMH’nin Temel Farkı Nedir?

Bilindiği gibi, hipofiz hormonları olan FSH ve LH, gonadların faaliyetinde etkilidirler. Ancak bunlar, dolaylı markerlardır. AMH ve İnhibin B, direkt olarak testis ve overlerde üretildikleri için, testis ve over fonksiyonlarını doğrudan göstermektedirler.
Ayrıca FSH, menstruasyon döneminde değişkenlikler ve oynamalar göstermektedir. Menapoza geçiş döneminde de değişkenlikler sürmektedir. AMH ve İnhibin B ise daha stabil olup, daha güvenilir bir gösterge özelliğinde olan markerlardır.

AMH’nin Klinik Uygulama Alanları

Kadında:
Over rezervini ve over fonksiyonlarını değerlendirmek
Granulosa hücre tümörlerini araştırmak
Erkekte:
Testis fonksiyonunu ve infertiliteyi araştırmak
Pediatride
Erken veya geç ergenlik araştırması
Cinsiyet bozuklukları ve çift genital durumunun ayırıcı tanısında
Kriptorşidizm ve anorşidizmin ayırıcı tanısında

yaa kızlar ben kocamıı çok seviyorum. yemekten sonra masayı o topladı. bulaşıkları makineye yerleştirdi.evde kestane vardı.onları hazırlamış üstüne bal ve hindistan cevizi döküp getirdi. pasta niyetine :)))))

allah bozmasın kuzum hep sev kocişini

Allah mutluluğunuzu daim etsin canım.

kıjlar huuuuuuuu nerdesiniz

geldim canım burdayım.

Meraba canim topigin sana ve tüm bebek isteyenlere ugur getirsin Rabbim hepinizin kaderine saglikli ve hayirli bebisler yazsin.....

kızlaaaar aşağıdaki yazıyı hamile kalmak isteyenler ve bizimle başlayıp hamile kalanlar topiğinden haskena adlı arkadaşımızın yazısından kopyaldım.ben çok beğendim inşallah sizde beğenirsiniz.

1.Gün;

Böyle kötü bir baslangic beklemiyordum,hortumumu bile kesmisler!Meme diye süt diye birsey varmis.nerden nasil bulunur ya?

2.Gün;

Meme buldum ama bundan süt gelmiyor,emiyorum Allah emiyorum,tik yok,süt baska yerde mi?Neyse biraz daha emdim geldi ,fazla abaninca meme sahibi kisilik bagirdi ne bagiriyorsun acim ben !Cok yalnizim be günlük,hayir birsey degil icerdeykende yalnizdim ama yedigim önümde yemedigim arkamdaydi en azindan bak yine aklima geldi ya hortumumuda kestiler .

Uykum geldi yine zzzzz.

3.Gün;

Memeyi sevdim bu dünyadaki en iyi dostlarim bu iki meme iyiki varsiniz....

4.Gün;Bugün bir sürü olaylar oldu gürültü yaptilar baska biryerlere gittik galiba.Memeden ayrilinca bagiriyorum sonra geri geliyor uyuyorum uyaniyorum bir bakiyorum meme yok neyse ama bagirinca geri geliyor nasilsa.Kakada zevkliymis be eskiden yapamiyordum...

5.Gün;

Bugün 15 kez kaka yaptim rekorumu gelistirmeliyim..Dikkat ettimde her yaptigimda temizliyorlar bunu sevdimdikkatimi ceken bir nokta varki su ama koca kafaliyim be arkadas agir mi agir tutamiyorum pat o yana pat bu yana dikkat etselerde catlatmasalar bari daha ilk günden..

6.Gün;

Avucuma ne verseler tutuyorum,tik gibi birsey malesef farketiler herkes parmagini veriyor avcuma mecburen tutuyorum alemin maymunu oldum iyi mi?

Bu rada ne cok uyuyorum ya arkadas atamiyorum su yorgunlugu daha cok süt iceyim en iyisi hayir ictikcede yoruluyorum o da ayri nerde o eski günler hortumdan geliyordu ne güzel simdi em Allah em bak yine aklima geldi kestiler hortumu ya

7.Gün;

Bugün solaryuma girdim sarilik mi ne ondan mis bak yine uykum geldi..

8.Gün;

Biraz daha iyi hissettim kendimi daha fazla süt iciyorum artik,kaka yapma isinide tam altimi acma anina denk getiriyorum ki etraf pislensin daha cok eziyet olsun ne yapayim ama altim acikken daha rahat roketliyebiliyorum kaka yaparken birsey daha yapiyorum galiba bakalim anlamaya calisacam

9.Gün;

Cok fena hickirik tutuyor,gecsin diye nefesimi tutayim dedim ama onuda beceremedimneyseki sütü icince geciyor bu süt her derde devaymis onu gördüm..

10.Gün;

Sütten baska birseyler verdiler var ya yeter ya tam alisiyordum dayadilar baska birsey vitamin miymis neymis bu arada memelerin arasindan gördügüm lavuk gündüzleri piyasada yok aksamlari geliyor sadece,hadi bakalim hayirlisi...

11.Gün;

Al iste yine basladi ariza sütten sonra cok fena karnim agriyorböyle gaz gibi birsey egilip bükülüyorum binbir sekle giriyorum cikaracagim diye.sirtimi falan sivazlayin be kardesim..

12.Gün;

Bütün gün gazdan kivrandim arkadas ya bela oldu basima yaygarayi bastim ben de uyutmadim diktim bunlarida hazir asker,sonra bi saldim ki evlere senlik akabinde uyudum sonra gerisini hatirlamiyorum.

13.Gün;

Annemin suratina mictim,tamam utandim birazda,,insan bebegin dötünden öpermi ya!Ayip oldu demi ?Ne yapayim abi ya neyse fazla kizmadi herhalde..

14.Gün;

Anneme kirmizi birseyler iciriyorlar o zaman süt daha bir randimanli oluyor sanki ,böyle tadi daha cok hosuma gidiyor,su memelere bir reyting aleti taksalarda hangisini sevip hangisini sevmedigimi söyleyebilsem..

15.gün;

Topuktan kan alip duruyorlar,metin olayim cok aglamayayim diyom ama canim yandi be arkadas,hayir ondan sonrada hemen süt verince sakinlesiyorum,kizginligim geciyor agiz tadiyla asabiyet yaptirmiyorlar su memelere karsi biraz daha dik basli durabilsem..

16.Gün;

Su memeleri cok sevdigimi bir kez daha anladim cok seviyorum onlari ,onlardan ayrilinca icimi bir huzursuzluk kapliyor en iyisi onlardan ayrilinca bir yaygara koparayim ben.Bugün benden büyük birisi geldi yanima sevme amacliymis bi gecirdi basima hala dönüyor ögrendim kuzenmis neyse yazdim bi kenara intikam alinacak.

17.Gün;

Etrafi daha net secer oldum ama el ayak koordinasyonu hala sifir memeyi kavrayabiliyorum ancak bu eller ayaklar bana mi ait hala tam olarak emin degilim salliyorum öyle zevkli birsey yüze kollara dikkat etmem lazim tirnaklar tehlikeli diger yandan annem bugün kesmeye calisti ama izin vermedim keske verseydim bak cizdik yine gözün altini ya..

18.Gün;

Ellerime torbalar taktilar kafaya carpinca artik acitmiyor yara berede yapmiyor sanirim onlarda beni seviyor iyiligimi düsüyüyorlar...Aslinda hala ciktigim yeri özlüyorum geri gitsem olmaz mi?

19.Gün;

Nihayet o adamin neden sadece aksamlari eve geldigini anladim megerse bana ve anneme bakmak icin gündüzleri calisiyormus Aferin gözüme girdi simdi bak..

20.Gün;

Tabbi ya annemin karnindaykende duyuyordum o adamin sesini SIKSIK onada ilgi alaka göserdim bagirdigimda bazen o aliyor beni kucagina meme vardir diye saldirdim ama vermedi bi ara meme acikken kistirdim ama emme olayindan bi randiman alabilmis degilim meme yüzeyi bayagi bir farkli....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…