Sabırla Bebeğini Bekleyenler

رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ

Ey Rabbim! Bize salihlerden olacak bir çocuk bağışla.” (Saffât, 100)

AMİİNNN

saram cok gecmis olsun.. Allah şifa versin.. demek yolcusun ha balim.. Yolunuz acık olsun tatlım.. habersiz birakma bizi.. ne kadar kalıcaksınız belli mi acaba? giremezsin oralardan di mi tatlım?

ablan üst üste aramazsa bi sefer bile arasa açacaksın tabiki öyle şeymi olur kaynınada o aradığı zaman ablanla konuştuğunu konuşman bittikten sonra ona döndüğünü anlatacaksın bu kadar basit bunu kaynının eşine yansıtması yanlış bikere ama ne yapacaksın üçüncü şahıslar hep arada olmasalar kıyamet kopar sanki.sen yinede alttan al eşinle aranı bozma güleryüzünü eksik etme akşam geldiğinde eşine sakin sakin anlat ablanla konuştuğunu oda seni anlayacaktır.daha yeni evlisiniz zamanla birbirinizi tanıyınca eşinin gereksiz kıskançlıklarıda ortadan kalkacak göreceksin bacım menim sen üzülme yeterki

saram cok gecmis olsun.. Allah şifa versin.. demek yolcusun ha balim.. Yolunuz acık olsun tatlım.. habersiz birakma bizi.. ne kadar kalıcaksınız belli mi acaba? giremezsin oralardan di mi tatlım?

çok sağol canım evet Allah kısmet ederse yarın yolcuyuz bi hafta 10 gün gibi kalacaz sanırım oradan haberdar etmeye çalışırım sizi fırsat buldukça

saol tatlım yaa biraz önce gördüm.. esas sen nasılsın?

koşturuyorum canım ya inanırmısın dün gece 2 de uyuyup sabah 5,30 uyandım ve o saatten beri ayaktayım.hiç hesapta olmayan yolculuk çıktı işlerimi yavaş yavaş yapıyodum ne güzel ama şimdi acele etmem lazım daha bir sürü ütü yapacam oooof ooooofff

canım ben senin dediğin gibi kaynım ona demeden
ben eşim eve gelince anlattım herşeyi bişi demedi
kaynımda ablamla konuştuğumu biliyodu zaten
ama kaynım eşime deyince şartelleri atmıştı erkek
milleti işte ne desende kendi bildiğini okur

zeynom bu arada tickerın çok güzel olmuş inşallah oradaki gibi sağlıklı hayırlı bi oğlun olur

En Güzel Dua
Bir baba ile oğul oltalarını göl kenarına atıp otele döndüler. Bir saat sonra gittiklerinde oltaya dört beş balığın takıldığını gördüler.Çocuk:
- Ben balıkların oltaya takılacaklarını biliyordum, dedi. Babası sordu:
- Nereden biliyordun?
- Dua ettim de onun için, dedi çocuk.
Cevaptan babası hoşnuttu.Oltayı yeniden hazırladılar, îkisi de hallerinden memnun öğle yemeği yemek için otele döndüler.Yemekten sonra göle gittiler Yine birkaç balık yakalanmıştı.Çocuk:
- Böyle olacağını biliyordum, dedi.
- Nereden biliyordun?
- Dua ettim de onun için
Baba oğul oltayı tekrar gole attı ve otele gittiler.Yatmadan önce, göle gidip oltaya baktıklarında bu defa bir tek balığın bile oltaya takılmadığını gördüler.Çocuk yine ama bu kez:
- Ben oltaya balık gelmeyeceğini biliyordum, dedi.Babası gelecek cevabı tahmin eder gibi sordu:
- Nereden biliyordun?
- Dua etmedim de onun için, dedi çocuk.
- Niçin dua etmedin?
Cevap enfesti ve asıl merak edilen de oydu
- Oltaya yem takmayı unuttuğun aklıma geldi de ondan
Balığın da, nehrin de, oltanın da, insanın da sahibi ALLAH'tır.Mahlûkatı birbirine göre yaratan, insan midesi ile balık arasındaki İrtibatı kuran, dile tat alma kuvvetini, balığa lezzeti veren Odur.öyle ise hadiselere tek yönden bakılmamalı, sebep, netice bir arada düşünülmeli, insan bütün dünyayı verse, O vermedikten sonra bir tek lokmayı yiyemeyeceğini, bir damla suya eremeyeceğini unutmamalıdır.
Esbaba müracaat, Onun Rahmet hazinelerinin kapısının tokmağını tıklatmaktır. Fakat, kapı çalınmadan açılmadığı gibi, kapıyı çalmak da açılması için yeterli şart değildir.
Kapıyı çaldıran da, açtıran da, hakikatte açan da Odur, Onun içindir ki dua yürekle ve dille yapıldıktan sonra fiil onu desteklemelidir. Evet bir şeyi istediğini söyleyen adam elini uzatmazsa alamaz.
Balık tutma isteği dilin ve yüreğin duasıdır, yem takmak halin ve fiilin duasıdır. Hal dili yüreği yalanlamamalıdır

anladım canım sende üzme kendini sıkma canını akşama barışırsınız gör bak sara ablam demişti dersin

bacım kolay gelsin sana. Allah yardımcın olsun... kendine iyi bak tatlım, birde hasta olma kendini düsün..
önce sen sonra hersey bunu sakın unutma bacım...

sara_28+
EDAN
pikepolat canlarım günaydınnnnnnnnnnnnnn iyi pazarlarrrrr hepinizeeeeeeeeee

pikepolatımm hamileymişsssinnnnnnnnnnnnn çok sevindimmmmmmmmmm allah bizede nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh çok sevindimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

bacım kolay gelsin sana. Allah yardımcın olsun... kendine iyi bak tatlım, birde hasta olma kendini düsün..
önce sen sonra hersey bunu sakın unutma bacım...

tamam tatlım bunu unutmam emin ol

ben çıkayım işler beni bekler sonra görüşürüz öptüm byyyyyyy

amiiinnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…