Sabırla Bebeğini Bekleyenler

bugün daha iyiyim kızlar

sizler nasılsınız
iyi olmana sevindim saracım...
aman kardelenim dikkat et sakın hasta olma..havalar berbar yani...
leyloşum maşallah la havle vela kuvvete illabillayilaiyil azim Rabbim nazarlardan korusun canım busemizi her daim yardımcısı olsun busemizi öp annesi bizim için

canım benim...Allah razı gülüm güzel duaların için...kocaman aminnnnnn diyorum bitanem...öperim tabi öpmezmiyim teyzesi...oy oy inşallah bende sizlerin bebişlerini öpecem canım benim...

slmmm.

kızlar beyaz lahana sarması nasıl yapılırrr.bilen varsa haşlanmasından.iç malzemesine pişirmesine kadar bana anlatabilirmiii:86:

sateni buldukta kaymamız kaldıtatlım dikkat et kendine havalar gerçekten soğuk boşuna dememişler mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır diye

kızlar ben accık çıkim,gelirim gene,öpüyorum sizi.
sara cım,iyi olmana sevindim tatlım,zaten patent alcam kardelşen anne diye

slmmm.

kızlar beyaz lahana sarması nasıl yapılırrr.bilen varsa haşlanmasından.iç malzemesine pişirmesine kadar bana anlatabilirmiii:86:
hg maonyacım...valla lahana sarması saracığımın uzmanlık alanı..saradan geniş bilgi alabilirsin...
kızlar ben accık çıkim,gelirim gene,öpüyorum sizi.
sara cım,iyi olmana sevindim tatlım,zaten patent alcam kardelşen anne diye
tamam tatlım..sen dinlen hadi...

slmmm.

sarmacı sara mız var,o anlatsın,bende duyim,ben lahananın yarısı parçalanıyo,bende onu soslayıp,salata gibi koyuyorum sofraya.

sarmacı sara mız var,o anlatsın,bende duyim,ben lahananın yarısı parçalanıyo,bende onu soslayıp,salata gibi koyuyorum sofraya.

lahana sarmak zor zanaat...benim annem süper sarıyor ya...gelince ona bir sardıracam... gerçi bugünlerde hiç iştahım yok..ne yesem tadını almıyorum ve doymuyorum...

sara yokk galiba.internetten baktımm gidimde yapım bakalım nasıl olacakkkk

slmmm.

maonyacım zor değil canım.

lahanın önce baş kısmını yuvarlak bi şekilde kes çıkar.sonra yapraklarını tek ayırıp tencerede kaynayan suya atılır.ters yüz ederek haşla ama dikkat et fazla haşlama yoksa dağılır saramazsın.

iç malzemesine gelince.
zeytinyağlı yapacaksan eğer,

önce soğanlar küp küp doğra zeytinyağında çevir,sararsın.sonra bi kaşık biber salçası biber domates salçası koy onlarıda kavur,sonra pirinci yıkayıp koy içine tuzunu pul biberini katkarıştır üzerine 1-1,5 bardak kaynar su al arada karıştırarak suyunu çekene kadar pişir sonra bir limonun suyunu dök ve yarım demetde maydanoz doğra karıştır soğuyunca sar, kısık ateşte demlene demlene pişir.piştikten sonra yarım saat dinlendirip servis yap.

eğer etli yapacaksan,

yukarıda saydığım bütün malzemeleri bu sefer kavurmadan bi kaba koy zeytin yağı yerine de yarım yağlı kıyma koy.güzelce yoğur.sumağı biliyosan limon yerine onu bırakırsan etli dolmada çok güzel olur.pişirmesi yukarıdaki tarifle aynı.

Son düzenleme:
zelalım benim net sorunlu ikide bir dışarı atıyo beni o yüzden habersiz çıkıyorum kusura bakmayın canım.

hııım saracım etlisinden canım çekti olsada yesek deme

hııım saracım etlisinden canım çekti olsada yesek deme

heee ama benim ağzımın tadı hiç yok canım hiç bişey istemiyo.inan şimdi olsada yemem.

sana bi sırda vereyimmi

asma yaprağıyla yaptığın sarmanın üzerine biraz limon tuzu serp bak çok güzel oluyo.hele bide bunu kuşbaşı tavukla yaptıysan yemede yanında yat.ben bazen et yerine kuşbaşı tavuk bırakıyorum çok güzel oluyo hemde hafif oluyo dene istersen parmaklarınıda yersin inan bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…