sabreden dermiş sabretmekten gebermiş !!!

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
323
iki gündür ne sabır kaldı ne taşı. eşimin ailesinden senelerdir ( hem biz eşim ve ben hemde ailem ) çekmediğimiz kalmadı. yinede tek lafımız olmadı hiç bir zaman. ama son olaylar artık yeter deme noktasına getirdi. aslında mevzu karışık ve uzun fakat ben sadece iki günü anlatıcam size yoksa artık çıldırıcam. iki gün önce eşimin anneannesi aradı (kayınvalidem annesiyle oturuyo ama kayınpederim yaşıyo ve boşanmış değiller " bıktığı için başından attı" ) annen hasta gelin diye çocuğu anneme bırakıp gittik (annemlerle birlikte oturuyoruz) ayağındaki bir morarmayla önce bir hastahaney başvurduk o bizde kalp damarı cerrahi yok deyip başka bir hastahaneye yolladı oraya gittik onlarda muayeneyi yapıp anjiyo yapılması gerektiğini ancak onlarda gerekli işlemin yapılmadığını bunu başka bir hastahanede yaptırmamız gerektiğini söylediler. hastahaneden çıktık eve gidiyoruz ki kayınvalidem ağzından çıkan söz " ben sıkıldım arabada gezmekten çay bahçesine götürün beni " ( sabahın 6 sında kalkıyoruz tüm bunlar olurken saat olmuş akşamın 23:00 ü ) hanım gezmek istiyo. eşim anne yorgunum eve gidelim hem sende hastasın iyileş gideriz dedi.bu arada bir tomarda ilaç yazıldı. unutmadan kayınvalidemin bir tarafı felçli, emes hastası ve yıllardır herkes hastalığını savunur oda arkasına saklanıp istediği gibi konuşur.
neyse ertesi sabah erkenden diğer hastahaneyi aradım randevu almak için buraya gelip almanız lazım dediler. ilaçları halletmek için 8:00 de evden çıktım. ancak yazılan iaçların birinin piyasada bulunmadığını muadili bir ilacı yazdırmamı söyledi eczacı arkadaşım peki deyip sağlık ocağına geçtim. yaklaşık 1,5 saat sonra yazdırmayı başarıp ilaçlarıda alıp gittim. kayınvalidemin annesi daha kapıdan girerken akşam oldu nerdesin gibi konuşmalara başladı. sabır dedim. kolundan vurulacak bir iğnesi vardı daha önce babamada vurmuştum aynı iğnelerden ayrıca damardan olmadığı sürece diğer iğneleride gerektiğinde kendim vurabiliyorum. iğneni vurayımda çıkayım hastahaneye gidicem dedim.senmi vurcan beni sakat bırakmakmı istiyon dedi peki deyip eczacı arkadaşı aradım gelir vurum ama öğle arasında nolcak dedi sağolsun. durumu bildirip çıktım. hastahane bu şekilde randevu veremeyiz doktor isteği lazım dedi. peki dedim iki vesait yapmamak için sağlık ocağındaki doktordan bir istek yazdırıp tekrar gittim. cerrahın kaşesi yok bunda olmaz dediler yine sabır diyerek bu kez diğer hastahaneye gidip gereken bir yazı için 2 saate yakın koşturduktan sonra yazıyı alıp diğer hastahaneye gidip randevuyu aldım. yapılması gerekenler için kayınvalidemi aradım ben unuturup deyip annesine verdi teli. durumu öğrenince ben onu yıkayamamki dedi. peki be gelir bir gün önce gerekenleri yapar yıkarım dedim. iyi ne zaman gelceniz almaya dedi. sen gelmiycekmisin yanına bayan bir refakatçı lazım dedim. başladı saymaya benim belim ağrıyo, başım ağrıyo, hastayım vs. iyide anneanne ben anneyi kaldıramıyorum öyleyse arayalım görümcem gelsin dedim ( başka bir şehirde okuyo kendileri ) aaa o ordanmı gelcek dedi bu kez neyse ben ... (eşimle) konuşurum o bulsun çaresini dedim kapadım teli. eşimede durumu anlattım ayrıca gecede eczacı arkadaş için unutma ara iğne için tekrar dedim. erkenden çocuğuda yatırıp yattım. bu arada işlerim bittipte eve geldiğimde saat 16:00 idi. benim refakatçilik edememe sebeplerimse ben 42 kiloyum kayınvalidemse 65. ayrıca daha öce aynı hastahanenin yoğun bakım kapısında bir hafta babam için bekledim adam gibi bir haber alamadan üstelik refakatçinin yoğun bakımda olmasını istiyorlar ve her türlü işinide görebilmesi kaldırıp yatırabilmesi gerekiyormuş.
neyse sabah saat 7:00 kayınvalidem arıyo iğneci akşam gelmedi sen nerdesin diye. sbır çekip öğlen yemek arsasında gelir işte kendisi ama istersen ben gelip vurayım dedim. senin yapacağın işten hayır gelmez zaten deyip teli kapaı yüzüme eşimi arayıp sen gece aramadınmı arkadaşı dedim aaa uyumuşum bende unuttum dedi. peki o zaman ara annene aynı şeyi söyle dedim. tabi sallamamışbile 10 dakka sonra tekrar tel çalıyo bu kez anneanne bu kadın ölsün diye başıma bıraktınız ben sizin mezar kazıcınızmıyım diye çemkiriyo. yine sabır diyerek hayırdır dedim. iğneleri var dedi. ee ben ona on dakka önce söyledim böle böle diye deyip durumu açıkladım ben vurayım diyorum onada yanaşmıyonuz dedim. aynı şekilde oda yüzüme kapadı. ve bu durum saat 13:00 kadar devam etti. saat 13:00 te arkadaş aradı ben iğneyi yaptım merak etme diye. ama telefonlar bittimi tabiki hayır bu kezde anneanne tekrar arayıp refakatçi işi nolcak dedi. bilmiyorum oğlunuzla konuşun gelir temizliğini yapar yıkarım ama orda içeri girmem üç tane gencecik kardeşi, kızı ve sen varken oda bana düşmez deyip teli kapadım fişinide çektim. bu arada teyzelerinin biri benle yaşıt biri benden 5 yaş büyük yani siz düşünün artık gerisini.....

canım benım öncelıkle senın sabrını tebrık edıyorum ama bır yandanda allah sabrının mukafatını verırı son bır kez refakatcı olarak kal bosver buyukluk sende kalsın allahım ozorluklarını gordukce daha cok sevecektır senı sevabın artacaktır..biliyorum demesı ne kadar kolay demı dıceksın bana dusmez dıceksın ..ama sunuda unutma allahım sna aöyle bır el uzatmıskı bu fırsatın kıymetını bıl sevaba gıden yolda sen yuru onlar gerıde kalsın cennetın kapısını sen arala...empatı kurmanı ıstıyorum senden felçlı olan sen olabılırdın..senı asla suclamıyorum bellıkı sabrın kalmamıs vee herseyı senın ustune yıktıklarını dusunuyorsun kı haklısında ama bence nsen bunu ezıyete degıl fırsata dönustur bızde yaslanıcaz sen nasıl merhametlı olursan sen yaslanıncada sana öyle merhametlı olurlar....

sakın sözlerımı yanlıs anlama ama ıcımden geldı bunlarr...allahım yınede sabır versın göbnlune gore versın canım benım

Son düzenleme:
Allah seni sınıyor,başka birşey gelmedi aklıma.
Yani herşeyin bu kadar üstüste gelmesi senin bu kadar sabırlı olman.
Tebrik ederim, mükafatını almanı dilerim..

bence doğru yapmışsın tepki koymaşsan hep sen sorumlu olacaksın ama istedikleri gibi olmayınca birde kardeşine seni keserler zor bir durum anlasınlar senin enayi olmadığını

tamam diğer arkadaşlar gibi benimde fikrim bu senin imtihanın sabret ama anneye tek başına bakmak senin gücünün yeteceği bir şey değil o hastanede yatarken evine bakarsın temizliğini yaparsın yemek yaparsın..

bence kaldıramayacağın yüke girme...ama bu senin imtihanın benim tavsiyem bunlarıda yaparsan allahın rızasını kazanırsın yoksa imtihan diye kendini sakatlamanın anlamı yok ki...

hale ve derin sizin söylediklerinizi bundan 8 yıl önce arkadaşlarımızda söyliyordu. çünkğ o döneme kadar bile ne çektiğimizi bir Allah biliyor. aradan iki yıl geçmediki çevremizdekiler bırakın ne halleri varsa görsün demeye başladı, heleki oğlum doğduktan sonra yaptıkları. akrabalarım bile boşa bu adamıda kurtul şu ailesinden der oldular yani olup bitenleri be anlatmıyım. ki kimseye ağzmı açıp buda budur demem insanların böyle konuşma sebebi çevremizdekilerin yanlarında yaptıkların kaynaklanıyo hep.
büyük ihtimal sadece aklınıza gelenler küçük sözler bu kadarı gibi ama malesef değil.

ben anlattıklarında çokta büyük bişey görmedim..netice bu yaşanılanlar hergün yaşanmıyor...annelerimizle yada babalarımızla hastalandıklarında tabiyki ilgilenicez..o hastane senin bu hastane benim koşturucaz..

dediğim gibi bunlar herzaman yaşanan şeyler değilki......sizin anlattığınız olay bir hastane koşturmacası..ordan oraya gitmişsiniz..ordan başka bir tarafa göndermişler..o kaşelenmemiş bu yazılmamış v.s. v.s.

hastanelere yolumuz düştüğünde çoğumuzun başına gelen şeyler...

tamam diğer arkadaşlar gibi benimde fikrim bu senin imtihanın sabret ama anneye tek başına bakmak senin gücünün yeteceği bir şey değil o hastanede yatarken evine bakarsın temizliğini yaparsın yemek yaparsın..

bence kaldıramayacağın yüke girme...ama bu senin imtihanın benim tavsiyem bunlarıda yaparsan allahın rızasını kazanırsın yoksa imtihan diye kendini sakatlamanın anlamı yok ki...

gücü geçtim artık gücüme gidiyo. amcamı kaybettim, babaannemi kaybettim, üç yavrumu kaybettim bir başsağlığı bile dilenmedi. babam aylarca hastahane köşelerindeydi kimseydi bırakm gelmeyi aramadı bile. eşim ameliyat oldu hamileydim hastahane köşlerinde düştüm kaldım kimse sormadı haliniz nedir diye birde üstüne u gün gelmedim yemek yapmaya dendi. görümcem kazık kadar kızken evinin temizliğini karnım burnumdayken ben yaptım gelinmi kör şeytan alsın canını dediler yüzüme karşı,dedesi öldü sabaha kadar başını eşimle bekledik cenazenin kalktığı akşam biraz erken yattık diye cenaze evin ..... bilmemne mi yapıyonuz deyip odamıza dalan insanlardan bahsediyoruz. görümcem ölsede kurtulsak deyip alıp başını gitti. hala kızım bakıyor bana diyo yüzüme karşı.daha neler neler.
ayrıca empati kurup günün birinde bende yaşlanıcam demiyormuyum sanıyorsunuz. yerdeki görmese gökteki görür demiyormuyum sanıyorsunuz. ama sizde empati yapın biraz Allah aşkınıza ben bu kadarcık canımla nasıl kaldırayım onu. aramızda 20 kilo var.ayrıca felçli deyip acıdığınız insan o gün senin bu gün benim gezen biri.

hale ve derin sizin söylediklerinizi bundan 8 yıl önce arkadaşlarımızda söyliyordu. çünkğ o döneme kadar bile ne çektiğimizi bir Allah biliyor. aradan iki yıl geçmediki çevremizdekiler bırakın ne halleri varsa görsün demeye başladı, heleki oğlum doğduktan sonra yaptıkları. akrabalarım bile boşa bu adamıda kurtul şu ailesinden der oldular yani olup bitenleri be anlatmıyım. ki kimseye ağzmı açıp buda budur demem insanların böyle konuşma sebebi çevremizdekilerin yanlarında yaptıkların kaynaklanıyo hep.
büyük ihtimal sadece aklınıza gelenler küçük sözler bu kadarı gibi ama malesef değil.

evet cok haklısın yaşamayan bılemez öle konusması kolay bızler ıcın....ama ben dusncelerımı yazdım

ben gelın geldıgımde yasadıgım ınsanları yazmak ıstıyorum..babaanne (yaşlı elinden tutup tuvalete goturuyorsun basında beklıyorsun sonraa gerı yatagına goturuyorsun ) dedem(oda malesef altına kacırıyor) kaynanam (titzlik delisi vee her ısı bana yaptırıdı evın ısı bıtse bıle bır ıs bulurdu bana) kayınbabam( cok kısıtlardı yasamımı eteksız basörtusuz dolasamazsın evde) kaynım ( okuyordu vee utusunu hep ben yapıyordum basımda beklerdı utu yaparken guzel yapmama ıcın olmayan yerlerı bastan utulettırırdı halbukı benım utum cok guzel olur)eşim( cok zor bır ınsandır evlenınce anladım malesef)apatmanda oturuyorduk kendı apartmanımızdı asagı kattada benım ailem oturuyordu....ben tam 2 yıl o evde yasadım babaanneme dedeme baktım akşama kadar oturdugumu bılmedım hep ıs yaptım hep calıstım ustelık hamıle ve cocugum olduktan sonrakı donemlerde bıule durmadan calıstım durmadan herkesle ılgılendım annemın evıne bır asagı kata bıle ınemzdım fırsatını bulamazdım işten gucten..iyi canım varmıs dıyorum bazen ama bazende ıyıkı bakmısım babanneme dedeme dıyorum allahım of dedırtmesın mukafatımızı tez zamanda versın yanı acık acık yazmıyorum soyle oldu bole oldu bende cok zor gunler gecırdım o yuzden sızı anlaıyorum ama sabır cok önemlı allah yardımcınız olsun .

benım konum ayrı sızınkı ayrı belkı ama ben burda muhtaclıgın nasıl bsey oldugunu yaslılıgın ne kadar zor oldugunu anlatmak ıstedım bızde bırgun öle olcaz allahım bızede of demeden bakan ınsanlara emanet eylesın..allahım hıcbırımızı tum musluman alemını elden ayaktan dusurmesın kımseye muhtac etmesın....

kendi kardeşleri hele ki kendi kızı varken bakmak size düşmez..
hamile halinizle ameliyat olmuş eşinizi hastanede beklerken arayıp sormayan,babanız yogun bakımdayken sizi düşünmeyen insanlara büyük fedakarlıklar yapmak zorunda değilsiniz.birinci dereceden bakmakla yükümlü olan kişiler varken size kalmaz.çağırsınlar kızı baksın.yada sizinle yaşıt kızkardeşi baksın..sizin üzerinizde bir hakkı emeği varsa ve onun hatrına yaparsanız bilmem ama kadir kıymet bilmeyen sizi kötü gününüzde arayıp sormayan el uzatmayan birine de kusura bakmayın ama eşeklik yapmayın boşuna.hee kimsesi olmaz o zaman Allah için bakarsınız ama şu anda gerek yok bence o kadar kardeşi ve kızı varken..hala da arayıp nankörlük yapıyorlar baksana

birinci dereceddn bakacak kişiler varken size düşmez he eğer ağır olasa sizden bakın büyüklük sizde kalsın derdim ama eğer size ona bakıyorum diye belinizi falan inciltirseniz çocuğunuz var

canım ben demek istediğimi yazayım tekrardan yanlış anlaşıldım sanırım.. diyorumki k.validene hastanede bakmaya gücün yetmez kuvvetli biri lazım sen indirip kaldıramazsın.allah rızası için yemek yapar götürürsün olur biter..

bu saatten sonra sen çekil aradan eşin refakatçi arasın bence muhattap olma derim ben öz kızı değilsinya oğlu baksın çaresine takma kafana o kadar şey yaşamışsın kocanda şahittir o ayarlasın sen polemiğe girme boşver...

üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsın zaten...eşinin üzerine yık sen onada hissettirme isyan etme zaten annesi hasta ne de olsa anne suçsuz yere yaptığınıda hiçe sayar erkekler....sen iyi niyetliymiş gibi görünüp kuvvetinin yetmeyeceğini bahane et yani...

Şimdi Revolucion,
S
enin bütün bu yaşananlara verdiği tepkiyi bile yeterli bulmuyorum ben.
Seni haksız buluyor boynunu eğ sabret dayan demiyorum.
Ben senin yerinde olsaydım konu bu noktaya dahi gelmezdi.
Sen bence gerektiği yerde gerektiği tepkileri vermeye vermeye bu noktaya gelmişsin.
Kapıya koymak değil demek istediğim,ne bileyim azarlamak da değil.
Azarlanmamak hakarete uğramamak emeğinin görünmesi gibi şeyler.
Tavrını tarzını artık bir anda değiştiremezsin ki,bugüne kadar dayanmışsın.
Bundan sonra dayanmak gerekir gibime geliyor.
Eşin ne der hem,olayları gözlemlemiyor görmezden geliyor sanırım.
Eğer şu dakikadan sonra tavrını değiştirirsen yine sen zararlı çıkacak gibisin.

Sabrına hayran kaldım , sen üstüne düşeni yapmışsın bunu eşin de görecektir hiç canını sıkma :34:

canım ben demek istediğimi yazayım tekrardan yanlış anlaşıldım sanırım.. diyorumki k.validene hastanede bakmaya gücün yetmez kuvvetli biri lazım sen indirip kaldıramazsın.allah rızası için yemek yapar götürürsün olur biter..

bu saatten sonra sen çekil aradan eşin refakatçi arasın bence muhattap olma derim ben öz kızı değilsinya oğlu baksın çaresine takma kafana o kadar şey yaşamışsın kocanda şahittir o ayarlasın sen polemiğe girme boşver...

üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsın zaten...eşinin üzerine yık sen onada hissettirme isyan etme zaten annesi hasta ne de olsa anne suçsuz yere yaptığınıda hiçe sayar erkekler....sen iyi niyetliymiş gibi görünüp kuvvetinin yetmeyeceğini bahane et yani...

canım senin altının altına denk geldi sadece sözlerimin sadece ilk cümlesi sanaydı aslında nolur kusuruma bakma.aynı şeyi yaptım zaten çünkü bunuda üstlenirsem daha neler yüklerler Allah bilir. ayrıca iyi niyetli gibi görünmeme gerek yok çünkü artık eşimde olup bitenlerin farkında.

Şimdi Revolucion,
S
enin bütün bu yaşananlara verdiği tepkiyi bile yeterli bulmuyorum ben.
Seni haksız buluyor boynunu eğ sabret dayan demiyorum.
Ben senin yerinde olsaydım konu bu noktaya dahi gelmezdi.
Sen bence gerektiği yerde gerektiği tepkileri vermeye vermeye bu noktaya gelmişsin.
Kapıya koymak değil demek istediğim,ne bileyim azarlamak da değil.
Azarlanmamak hakarete uğramamak emeğinin görünmesi gibi şeyler.
Tavrını tarzını artık bir anda değiştiremezsin ki,bugüne kadar dayanmışsın.
Bundan sonra dayanmak gerekir gibime geliyor.
Eşin ne der hem,olayları gözlemlemiyor görmezden geliyor sanırım.
Eğer şu dakikadan sonra tavrını değiştirirsen yine sen zararlı çıkacak gibisin.

uzun süre tepki koymama sebebim kendi anneminde yardıma ihtiyaç duyuyor olmasıydı. bak kendikilerine koşarken benimkilere yapmıyor diyemesin diye kendi tarafam neysem eşimin tarafına hep bir fazla yaptım. sonra annemlerle aynı eve geçince bu seferde anne babasını yanına aldı (ev annemlerin aslında ) dedirtmemek için yine koştum. ve taki dün yaşananlara kadar eşim yine yufka yüreklilik yapıyordu. ama dünki o telefon trafiğinden sonra arkadaşına söylenenlerden ve yerin dibine geçirildikten sonra haklıymışsın hastalığın arkasına saklanıp yapıyor her şeyi diyebildi ve kardeşini aradı gel başında dur annemin diye hoş aldığı cevap hiç beklediği gibi değildi (ben zaten bıkmışım naparsanız yapın gelemem oldu cevabı görümcemin ) buda iyi oldu benim açımdan. buda yetmezmiş gibi bu günde iğne için giden arkadaş evde bulamamış saatler sonra eşim ulaşabildiğinde şehrin başka bir ucunda ev oturmasında olduklarını öğrenince iyice dellendi. ve endi ağzıyla söylediği söz " ben götürüp bırakıcam saatinde de gidip alıcam sen gelmiyceksin bile " . anlayacağın adamında gözü açılmaya başladı biraz geç ldu ama. ayrıca Allah biliyo ya ne yaptığımdayım ne emeğimde helali hoş olsun gücüm yetse dahada ötesini yaparım ama tek derdim söz duymamak.
bu zaten hepimiz içinde geçerli değilmidir canım cicimi geçtim bir gülümsemedir bekledir beklediğimiz işte beni sinirlendiren, zıvanadan çıkartanda bu oldu.

Back
X