Sabrım tükenmek üzere, ne yapmalı

Karmasiktt

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2018
156
215
18
6 aylık evliyim. Eşim ve ailesinin nişandan sonra bambaşka yüzünü gördüm. İşte ne diyelim evlendim.

İstemeden tutun da evlendiğimiz ilk aya kadar çoğu şeyi hatırlamak istemiyorum
Öfkem zaten dinmiyor. Eşimin anneci-aileci olduğu gerçeği evlendikten yüzüme tokat gibi çarptı. Kesin tavır koydum. Tavır yaptılar, doldurdular yine de taviz vermedim. Yeri gelince kaynanamın taktığı gibi bir maske takıp nabza göre şerbet vermeyi öğrendim. Karakterime aykırı ama sinirlerim el verdiğince yapmaya çalışıyorum.

Dışarıya karşı maddiyatlarını çok iyi gösterirler (ben bile öyle sanıyordum) Düğünde, nişanda vs masraftan hep kaçtılar. Evimi bile kendim temizledim, hiçbir yardımları olmadı. Eşim salonu ben yatak odasını perdelerine kadar getirdim ve mutfağı getirdim klasik işte. Oğluna yaptığı çeyiz zaten yok. Sorsan oğlum da oğlum diye ölür. Bir sürü problem oldu. Eşim alesinin yaptığı her türlü ayıbı öyle bir örter ki şaşar kalırsınız. Gerekirse beni yalancı bile çıkarır. Neyse şimdiki problemimiz ki en büyük sorun bu: bütçemiz ortak. Ortak iş yapıyorlar ama 40 kapı bakıyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyor ne hafta sonu tatili ne balayı, ne üstüme başıma aldığım bir şey var, ev kira (inşaat yapıyorlar ama biz kiradayız) Bu kadar fedakarlık peki niye kazandığımızın 5 te 4 ünü bizden başkası yiyor? Birkaç kez ima ettim. Keşke memur olsaydın en azından ailemizin bütçesi olurdu, ne gelen belli ne giden tasarruf yapmak istiyorum yapamıyorum dedim. Ne demeliyim, ne yapmalıyım? Öyle bir yıkamışlar ki beynini hep ortak olmalı (ev için 10 sene bekleyecekmişim bu arada) Bizim burda anne baba çocuklarına vericidir, bunlar çocuklarını sömüren cinsten. Atanma durumum var. Atanırsam oğluşundan ayrılamazmış. Demiyor ki kadın altın yumurtlayan tavuğu ben nasıl göndereyim? Napıyım ne edeyim bilmiyorum. Başka çözüm yolu da kazandığımı ortaya koymayacağım. Herkes kendi kazancını nasıl değerlendirirse... Ama böyle de aile olmuyoruz ki. Parası batsın ben adamın yüzünü görmüyorum sırf onlar yesin diye. Bu böyle gider mi gitmez.

sorunuza gelince valla sakın şu şartlar altında çocuk yapmayın ee eşinizde hiç orta yol bulmuyor ki? 10 sene bekleyeceksiniz ev için daha kendiniz için para ayıramıyorsunuz birde başkalarına bakıyorsunuz anladıgım kadarıyla eşinizin gözünüde boyamıışlar valla ya eşinizle açık açık konusacaksınız ama o zamanda eşiniz gerçekleri görmedigi için konusmak fayda olmuyor en iyisi ya boşanmak yada eşinize göz dağı verin bu evlilik böyle sürmez diye

Nişan birbirini tanıma evresi, keşke nişanda ve sonrasinda olanları iyi degerlendirseydiniz. Neyse bu saatten sonra yapabileceginiz şey hemen çocuk yapmamak. Durumda bir değişim olacagini sanmasam da çocuk yapmadan gozlemleyin derim. Ve evet kendi kazancinizi eve harcamayin. Sadece kendinize harcayin. Her durum ayni degildir bu size verdiğim tavsiye, yoksa ev masrafı ortaktir ama dedigim gibi siz bir süre harcamayin.

Atanma durumunuza çok sevindim gerçekten ama inşaat işinde olan birinin kirada oturması çok garip geldi bana kayınvalidenizde mi kirada.bir üyenin de dediği gibi eşinize göz dağı vermeniz lazım erkekler anca bundan anlıyor çünkü eşiniz çocuk istiyor mu

Atanma durumunuza çok sevindim gerçekten ama inşaat işinde olan birinin kirada oturması çok garip geldi bana kayınvalidenizde mi kirada.bir üyenin de dediği gibi eşinize göz dağı vermeniz lazım erkekler anca bundan anlıyor çünkü eşiniz çocuk istiyor mu

Niye kiradasın diye soranlara "ev için mesela 300 bin vereceğime o parayı ticarette katlıyorum, kira vermek de belimi bükmüyor" diyormuş. Kayınvalide kirada değil

Nişan birbirini tanıma evresi, keşke nişanda ve sonrasinda olanları iyi degerlendirseydiniz. Neyse bu saatten sonra yapabileceginiz şey hemen çocuk yapmamak. Durumda bir değişim olacagini sanmasam da çocuk yapmadan gozlemleyin derim. Ve evet kendi kazancinizi eve harcamayin. Sadece kendinize harcayin. Her durum ayni degildir bu size verdiğim tavsiye, yoksa ev masrafı ortaktir ama dedigim gibi siz bir süre harcamayin.

Evet gözlemliyorum. Bir aylık evliyken eşimin ailesi çocuk meselesini açtı. Torun sevmek istiyorlarmış. Amaç atanmama engel olmaktı. Çocuk olursa nasıl gideceğim? 3-4 yıl çocuk düşünmek pek doğru değil. Kimseye güvenim yok

6 aylık evliyim. Eşim ve ailesinin nişandan sonra bambaşka yüzünü gördüm. İşte ne diyelim evlendim.

İstemeden tutun da evlendiğimiz ilk aya kadar çoğu şeyi hatırlamak istemiyorum
Öfkem zaten dinmiyor. Eşimin anneci-aileci olduğu gerçeği evlendikten yüzüme tokat gibi çarptı. Kesin tavır koydum. Tavır yaptılar, doldurdular yine de taviz vermedim. Yeri gelince kaynanamın taktığı gibi bir maske takıp nabza göre şerbet vermeyi öğrendim. Karakterime aykırı ama sinirlerim el verdiğince yapmaya çalışıyorum.

Dışarıya karşı maddiyatlarını çok iyi gösterirler (ben bile öyle sanıyordum) Düğünde, nişanda vs masraftan hep kaçtılar. Evimi bile kendim temizledim, hiçbir yardımları olmadı. Eşim salonu ben yatak odasını perdelerine kadar getirdim ve mutfağı getirdim klasik işte. Oğluna yaptığı çeyiz zaten yok. Sorsan oğlum da oğlum diye ölür. Bir sürü problem oldu. Eşim alesinin yaptığı her türlü ayıbı öyle bir örter ki şaşar kalırsınız. Gerekirse beni yalancı bile çıkarır. Neyse şimdiki problemimiz ki en büyük sorun bu: bütçemiz ortak. Ortak iş yapıyorlar ama 40 kapı bakıyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyor ne hafta sonu tatili ne balayı, ne üstüme başıma aldığım bir şey var, ev kira (inşaat yapıyorlar ama biz kiradayız) Bu kadar fedakarlık peki niye kazandığımızın 5 te 4 ünü bizden başkası yiyor? Birkaç kez ima ettim. Keşke memur olsaydın en azından ailemizin bütçesi olurdu, ne gelen belli ne giden tasarruf yapmak istiyorum yapamıyorum dedim. Ne demeliyim, ne yapmalıyım? Öyle bir yıkamışlar ki beynini hep ortak olmalı (ev için 10 sene bekleyecekmişim bu arada) Bizim burda anne baba çocuklarına vericidir, bunlar çocuklarını sömüren cinsten. Atanma durumum var. Atanırsam oğluşundan ayrılamazmış. Demiyor ki kadın altın yumurtlayan tavuğu ben nasıl göndereyim? Napıyım ne edeyim bilmiyorum. Başka çözüm yolu da kazandığımı ortaya koymayacağım. Herkes kendi kazancını nasıl değerlendirirse... Ama böyle de aile olmuyoruz ki. Parası batsın ben adamın yüzünü görmüyorum sırf onlar yesin diye. Bu böyle gider mi gitmez.
Eşinize güzel bir göz dağı vermelisiniz. Atanma durumunuza çok sevindim. Eğer atanirsaniz da kazancınızı ortaya koymayın.

Bugüne kadar tüm konularda dobra bir şekilde konuştum. Hep suçlanan taraf oldum. Bu tür anneci erkeklere nasıl dert anlatılır bilemiyorum. Ne kadar haklı olursan ol zeytinyağı oluveriyorlar.

Eşine yeter artık demenin zamanı gelmişte geçiyor bile. Atanma durumun varsa çok iyi bence bu şansını ıyı değerlendir 6 ay da bunları yaşaman çok üzücü:(( bence kendini kurtarmaya git bacım zira bu adamla ömür geçmez

Evet gözlemliyorum. Bir aylık evliyken eşimin ailesi çocuk meselesini açtı. Torun sevmek istiyorlarmış. Amaç atanmama engel olmaktı. Çocuk olursa nasıl gideceğim? 3-4 yıl çocuk düşünmek pek doğru değil. Kimseye güvenim yok

Konunuzda demişsiniz böyle gitmez diye. Güçlü kadın olmanızı istemiyorlar hemen çocuk yapın ki çalışmayın paranız olmasın çocuk var diye bırakıp gidemeyin vs. Bence atanmanıza bakın. Atanınca alacakları tavra göre davranirsiniz. Boşa demek kolay ama 6 ayda anlaşılmış ne olacağı yani olmayacak şeye de zorlamamak gerek.

Burdaki hanımlardan tek ricam;
Ne olur erkek evlatlarınıza bunu yapmayın.
Geleceğin kayınvalideleri bizleriz.
Ne olur onları yuvalarında mutlu etmeye bakın.
Gerçekten toplumumuzu iyileştirecek bir kolda bu.

Konu sahibesi hanımcım;
Derdiniz gerçekten çok zor ve çözümsüz.
Eşiniz anneci olmasaydı bu durumu sadece o halledebilirdi ama anlattığınıza göre bu mümkün değil. Atandıysanız o iş kaçmaz.
Bence bırakıp gitmekle tehdit edin bakalım ne diyecek

Bütçeyi ayırmayı istemek en doğal hakkım. Alıp karşıma konuşmayı düşünüyorum.
Konuşmayı yaptıktan sonra da safa yatıp gözleme devam edeceğim. Sonrası artık hayırlısı...
Nasıl cümlelerle suçlanmadan bunu dile getirebilirim? Önerilerinizi bekliyorum kızlar. Herbirinize çok teşekkür ederim.

Burdaki hanımlardan tek ricam;
Ne olur erkek evlatlarınıza bunu yapmayın.
Geleceğin kayınvalideleri bizleriz.
Ne olur onları yuvalarında mutlu etmeye bakın.
Gerçekten toplumumuzu iyileştirecek bir kolda bu.

Konu sahibesi hanımcım;
Derdiniz gerçekten çok zor ve çözümsüz.
Eşiniz anneci olmasaydı bu durumu sadece o halledebilirdi ama anlattığınıza göre bu mümkün değil. Atandıysanız o iş kaçmaz.
Bence bırakıp gitmekle tehdit edin bakalım ne diyecek

Bırakıp gideceğimi daha evlenmeden önce söyledim. Evlendikten sonra kısa bir süre vardı sınava çalışmam için. Çalışamayayım diye ellerinden gelen huzursuzluğu eleştiriyi yaptılar. Sonunda açık açık evime sınava kadar misafir kabul etmeyeceğim dedim. Eşime şikayet etmişler beni :) Sonunda yüksek puan aldım. Arkama bile bakmadan giderim. Sınav sonrası sonucu söylediğimde kaynanamın yüzünü görmeliydiniz :)))

Daha çocukluktan bize bakmakla yükümlüsün şeklinde büyütüyorlar bu çocukları herhalde. Geleceklerinin garantisi olarak görüyorlar.

Bırakıp gideceğimi daha evlenmeden önce söyledim. Evlendikten sonra kısa bir süre vardı sınava çalışmam için. Çalışamayayım diye ellerinden gelen huzursuzluğu eleştiriyi yaptılar. Sonunda açık açık evime sınava kadar misafir kabul etmeyeceğim dedim. Eşime şikayet etmişler beni :) Sonunda yüksek puan aldım. Arkama bile bakmadan giderim. Sınav sonrası sonucu söylediğimde kaynanamın yüzünü görmeliydiniz :)))

Daha çocukluktan bize bakmakla yükümlüsün şeklinde büyütüyorlar bu çocukları herhalde. Geleceklerinin garantisi olarak görüyorlar.

Yazık gerçekten o evlatta onu anne babalık sanıyor o da evlatlarına aynı davranıyor. Kısır bir döngü.

Valla su konulari gördükçe deli oluyorum. Daha evliligi anlayamamis kavrayamamis erkeklere deli oluyorum. Anne baba muhtacsa illa ki yardim edilir de boyle somurucu olmak en sinirimi bozan sey. Neden ortak gider gelirleriniz..boyle erkekler haketmez ortagi mortagi maasi kendinize harcayin bence. Bugun esimin cebinde ne hikmetse nakit cok azdi ama dolar vardi(!) Apartman aydatini odicekmis sayiyor 70 lira falan kalmis heralde icinden 10 tlyi çekip düşene bir de sen vur dedim espiriyle ve aldim parayi hoop kumbaraya. Aha çıktı evden kopegi gezdirmeye odedi aydati banane yani? Erkeklerden nefret ediyorum bu forumu okuyunca
Boyle kaynanalar ellerini ogullari üzerinden cekse de rahat etse bir gençler. Hayir bir anne baba cocugunun refahini istemez mi ya
Kaynana gilin maddi durumu kotu mu?

Kayınpedere çalışmak iş kovalamak zor geliyor. Birlikte iş yapıyorlar gibi görünüyor dışardan.Oğlu nasılsa çalışıyor. 3-4 sene önce (daha evli değilken) eşim bir konuda babasına çok kızdı. 1 sene konuşmadı. O süre zarfında kendi dükkanını açtı. Kayınpeder baktı böyle olmuyor hop yanaştı yine ona. Kendi dükkanını kapatmış hop benimkinin yanında devam. Koşturan çalışan benimki. Nasılsa eşek gibi çalışan var neden oğlunu bıraksınlar ki? Sermayeye de 3-5 bir şey atmıştır ki "bak benim sayemde işleri büyütüyorsun haliyle bize de bakacaksın" Yoksa eşim sıfırdan başlasa bile işini yeniden kuracak cinsten ticari bir yeteneğe sahiptir. Ama dediğim gibi başta 3-5 bir şey katınca minnet duymasını sağlayarak vicdan yapmasını sağladılar diye düşünüyorum. Kayınpeder eşim işe atılana kadar çalışmış ama o kadar yıl hiçbir şey koyamamışlar kenara. Ne mal ne mülk ne para. Anladığım kadarıyla bugün kazan yarın ye. Evlenirken ne bir ev aldılar, dükkan kira, altın desen düğünde 2 bilezik taktılar (ben hiçbir şey talep etmedim keşke etseymişim) ama sorsan elaleme karşı havalar 2500. Eşim ne yapmış ne kazanmış hiçbir şekilde bilgilendirilmiyorum. Zaten "para lazım ver" diyorlar hop gönderiyor/veriyor. Delikler bitmiyor. Bilmediğim daha neler vardır kimbilir. Ne yapacağım bilmiyorum. Eniştem de aynıydı. Kayınpeder kaynana öldü yine çilesi bitmedi teyzemin. Kardeşleri çıktı bu kez de başına. Bizde anne baba telef olur çocukları için evlendikten sonra bile destek olurlar bunlar yiyelim de yiyelim. Nasıl bir kafa yapısı Allah'ım!!

Back
X