Sabrimin sonundayimm!

Şiddeti sindirmeyin,çok klişe belki ama;onu güzel bir anınızda çift terapisi almanız konusunda ikna edin.Şiddetin size verdiği büyük tahribatı şu an anlayamazsınız!Yapıcı olmak istiyorsanız ve madem bir şans daha verdiniz, çözüm odaklı olun....

Canım
Canım öncelikle eşinin şiddeti hiç hoş değil kabul edilirde değil.madem şu an iyisiniz bununla ilgili tavsiye vermeme gerek yok.yalnız bu şiddet konusu adam akıllı konuşmalısın...
Kayınvalidenler konusunda şunu diyebilirim onlar kendince elinden geleni yapmış bak kendince diyorum.demekki olaya çok müdahale etmek işlememişler sonuçta eşinle sen barıştın kötü olan onlar oldu.oysa Kayınvalidenler bana göre karı koca arasına çok girmek işlememişler.
Bence iki günlük dünyada kimseyle kötü olmaya değmez.olay ikinizi ilgilendiriyor
Doğum gününde kayınvalidenleri çağır.olaya aileler girerse daha kötü olur huzursuzluğa ne gerek var.kendini hedef göstertme.kimseyle anlaşamıyor konumuna düşme bence

Ben zaten kadin gibi davraniyorum ona ben olayin kapanmasini istesem olay zaten kapanacak ama bu sorunlar halledilmeden gene ayni
Yok ben onlarina kendimce darildim bisey olursa gel bize anlat dedikten sonra ogullarini aklamaya calismalari sinirlerimi bozdu onlarda kendilerince hakli olduklarini izzah ettiler eskisi gibi istesem de olamam ama kotu olmuycam en azindan herseye susar izlenimini sildiler kafalarinda buda bana yeter...esimle barismadim hala konustuk ama ben ne sinirimi yenip olanlari unutamiyorun

Okudum, yanlış okudum sandım tekrar okudum. Yok dedim mutlaka bir satır atlıyorum okurken ve yanlış yorumluyorum dedim ve tekrar okudum.
Nasıl bir mantık bu, dayak yiyorsunuz sonra doğum günü organizasyonu yapıyorsunuz ve konu eşinizin ailesine dayanıyor.
Allah aşkına, bu adam size hakaret ediyor, sizi dövüyor ve hala kaynana, görümce vs. derdindesiniz.
Cidden hala evliliğinizi sürdürme taraftarı mısınız önce bunu sormak istiyorum?

Kendinde sorun oldugunu kabul etmiyo sen umursamaz davraniyosun biseyi sana hergun soylemekten biktim vs diyo sen ozverili davransan ben neden sana kizayim el kaldirayim diyo diyorum ki bak siddetin sen haklisi ben haksizi yok niye normallestiriyosun bunun gecerli bi sebebi yok ofke kontrl sorunun var sinirlisin benim icin cok kucuk olan sey senin gozunde asiri buyuk bunu halletmemiz lazim iyi tamam diyo asli yok devami gelmiyo

Hanımefendi bir kadın olarak nasıl böyle bir tavsiye veriyorsunuz. kadın dayak yiyor dayak.
Ne demek iyi ol, huzur sağla, karısı olduğunu hissettir. Cariyelik zihniyetinden başka bir şey değil bu.

Dogum gununu benim ailemi isin icine katacak mi diye zarf attim bunu ogrenip ona gore tavir almam lazimdi... derdim kayinvalide falan deyil benim onlar siddeti normallestirme cabasinda onlarinda anlamasi lazim sadece esimin deyil ki bilsinler artik benim pisip oturmayacagimi hepsinin yaninda soyledim hatta burada yorumlarda bosanmak da bi secenek diye ekleyen buyuk bi kesim var ya direk onlarin sozuyle sozledim kizim napcan bak evladiniz var o perisan mi olsun boyle kabul etceniz birbirinizi dediler bende yo hayir bosanmakta bi secenek evlilik farz bosanmak sunnet be omrumu dayak yiyerek geciremem cocugum annesinin siddet gordugu evde buyuyemez tek anne babasi ayrilan cocuk o olmaz dedim

Demekle kalmayın lütfen yapın. Kendinize bu muameleleyi yaptırmayın.
bu adamın size zerre saygısı yok.

Sana tavsiyem 'kocani kizdirma, ne derse yap, adami yagla balla, asla sesini yukseltme'

Baska tavsiye de verirdim ama onu yapmazsin. Bari bunlari yapta dayak yeme.
Ben bu zamana kadar inanin boyle davrandim her dedigine tamam dedim sustum ama ona gore herseye bi cevabim varmis o 1 soyluyomus ben 5 soyluyormusum falan

Şuraya Allah aşkına beni dövdü yazmasın kadınlar. Neden çekiyorsunuz ruh hastası gibi adam.

Demekle kalmayın lütfen yapın. Kendinize bu muameleleyi yaptırmayın.
bu adamın size zerre saygısı yok.
Emin olabilirsiniz asla katlanmiycam tekrari olursa kendi hatasinin bedelini odeyecek... ben kendimde neyi farkettim biliyomusunuz ben de icimde bunu normallestirmeye baslamisim ben siddetin olmadigi bi evde buyumedim benim cevremde esinden dayak yemeyen kadin yok mesela herkez bi sekilde gemiyi yurutmenin pesinde ... iste o yuzden burasi bana cok iyi geliyo guclu kadin gormek siddet olmayan evlerin oldugunu bilmek neden buna katlanayim once ben kendime saygi duymaliyim yoksa benim cocugumda esinde dovecek evinde huzuru olmayacak bana gelip oglun beni dovdu anne diyen bi gelinim olacak ben cocugumu asla boyle yetistirmiyecegim

Darp raporu alip burada asla durmam abim babam duyarsa olay sadece sert konusmakla kalmaz cok buyur soz verdi bu saatten sonra dayak yiyip onunla.devam etmeyecegimin farkinda gene yaparsa bu sefer aslaa ve asla susup oturmayacagim

Darp raporu alip burada asla durmam abim babam duyarsa olay sadece sert konusmakla kalmaz cok buyur soz verdi bu saatten sonra dayak yiyip onunla.devam etmeyecegimin farkinda gene yaparsa bu sefer aslaa ve asla susup oturmayacagim
Hımmm. Siz ikna olmuşsunuz... Oturun çocuğunuzun başında madem...

bu şiddet olayı devamlı oluyor sanırım ki çok sıradan bişeymiş gibi rahat rahat anlatıyorsunuz. biz burda sinirleniyoruz.

Arkadasim bu gune kadar affetmissin ve yine affedeceksin. Bari raporu al sakla bir kenara. Belli olmaz

Dayak yediği için mi teşekkür edecek anlamadım ben bu yorumu kinayedir diye umuyorum.

Raporu aldigimdan haberi olacak sikayetci olmam gerekiyo diye biliyorum ama ?
Oyle bir zorunlulugun yok. Hastaneye git, acil servise. Doktora durumunu anlat ve yasadigin siddeti belgele. Belge ile birlikte sikayetci olursan esin ogrenir. Ama sikayetci olma zorunlulugun yok.
Bak paylasayim ;
Şikâyetimizi hastane polisine iletebiliriz. Şikâyetçi olmak konusunda henüz karar vermediysek bile, durumu hekimimizle paylaşabilir, muayenemizin yapılıp durumumuzun kayıt altına alınmasını sağlayabiliriz. Hekimler hasta sırrını saklamakla yükümlüdürler.

– Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) İl Müdürlükleri ve/veya bulunduğumuz ilde varsa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (KOZA-ŞÖNİM) başvurursak:

Sığınma, hukuki ve psikolojik destek hizmetlerinden faydalanma hakkımız vardır. ASPB/ŞÖNİM görevlileri tarafından hizmet alımı öncesinde karakola şikayette bulunmamız gerektiği ifade ediliyorsa ve şikayette bulunmak istemiyorsak bunu belirtebiliriz. ASPB/ŞÖNİM hizmetlerinden yararlanmak için polise şikayet yasal bir zorunluluk değildir.

Bazen karakol, savcılık veya mahkeme görevlileri, çeşitli nedenlerden ötürü, başvurumuzu almaya yetkili olmadıklarını söyleyebilir veya işlem yapmak istemeyebilirler. Bu yüzden kanunda belirtilen hakkımızı onlara kararlı bir şekilde hatırlatmak, bir dilekçe vermek ve bu dilekçenin işleme konulmasında ısrarcı olmak gerekir.
Alintidir: https://www.kadindayanismavakfi.org.tr/siddete-maruz-kaldiginda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…