Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.781
Acilen yardıma ihtiyacım var ve her türlü tavsiyeye açığım :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.782
Sac dokulmesi kansizlik ve demir eksikligiyle ortaya cikiyor. Kan yapici seyler yemen tavsiye.. ben demir şurubu kullaniyorum yaninda pancar turp tahin pekmez vs c vitamini iceren demir iceren beslenme yapiorum ve saclarim suan 2 3 tel geliyor onceden feci sekilde gelirken..
Hafif kansizligim vardi o bile baya sacimi dokuyordu yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.783
Hangi demir hali kullaniyorsunuz canim?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.784
Benim tahlillerimde sorun çıkmadı ben sığır iliği kürü uyguluyorum bu 2. Hafta biraz daha iyi tavsiye ederim birde diyorum kına mı yapsam daha kötümü olur kızlar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.785
Bende guatr haşimato hipotiroid var.Ayrıca Feritin değerim çok düşüktü.2015 ağustosta Dr.gittim 12 yıl var olan modüllerim guatra çevirmiş.Dr tiroid ilacına devam et dedi.Her 2 ayda bir gidiyorum Dr tahlil yapıp ilaçlarımı düzenliyor.Düşük olan Feritin değerim için bir sürü kan ilacı kullandım ama 2 ay sonra yapılan tahlillerde feritin düzeyimde bir artış olmadı.Yine aynı ilacı 2 aylık yazdı.Bu seferde artış olmadı.4 ay sonra ilacı değiştirdi.2 ay sonra tahlillerde biraz artış olmuştu ama yine eksikti Feritin.Bu arada ben araştırma yapmıştım.Araştırmalarıma göre gyno ferro sanol çok övülüyordu.Dr.bunu yazsanız dedim.Ve hala şu an gyno ferro sanol kullanıyorum.26 şubatta Dr takibinde Feritin 55 olmuş.Biraz daha devam demir depoların dolsun dedi Dr.3 ay sonra çağırdı bu sefer Dr.80 olursa bırakacağım kullanmayı.Sonra sadece adet zamanı takviye yapacağım.Benimde bu 12 yıl boyunca tiroid sebebiyle saçlarım çok döküldü.Bende bu zamana kadar çok şey denedim ama ilk defa böyle ciddi ve istikrarlı başladım tedaviye. Mecbur yoksa kafada saç kalmayacak.Bunun dışında priorin her akşam saat 10.00 da 2 tane alıyorum.Dışardansa saç kremi kullanmıyorum eczaneden aldığım bir şampuan kullanıyorum.Şampuanı saçımda bekletmiyorum hemen durluyorum.Saç kremi asla kullanmıyorum.Ve saçımı durladıktan sonra 1 paket yaş mayayı 1 kaşık suda hemen çözülmeden alıp parça parça saçımın heryerine yediriyorum.Ben banyomu yapana kadar bekletiyorum sonra durluyorum.En son durulama suyuna elma sirkesini koyup birde öyle yıkıyorum.Bunu durlamıyorum elma sirkeli bırakıyorum.Yani diyeceğim Feritin 55 olunca şu an dökülmem sadece banyoda oluyor oda göze batmayacak kadar.Ve bir sürü küçük saçım çıktı.İnşallah Priorin ve gyno ferro sanolu bırakınca yine dökülmez.Ama peşini bırakmak yok bundan sonra Feritin değerimi sık sık ölçtürürüm.Guatr ilaçlarına gelince Dr ölene kadar kullanacaksın dedi.Benim eskiden ne güzel saçlarım vardı.Bir bakan bir daha bakardı.Ama inanın şu an iyi durumdalar.Dökülmesinin durması ve çıkan saçlar mutluluk kaynağım.Sadece şu an tek endişem tedavi bitince ne olacak.Tiroid ilaçları ömür boyu artık kan ilacınında peşini bırakmayacağım.Benden bu kadar mutlu kalın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.786
Ayrıca saçlarımıda kısacık kestirdim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.787
Kimse yok mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.789
Bende kısacık kestirdim saçlarımı sığır iliği kürü uyguluyorum birde çikolata kahveye boyadım 1 ay sonra kına yakıcam
Bence saçın bu kadar çok işlem görmesi saça güzelleşmek uğruna zarar verir.Ben olsam boyatmazdım ama sen illa boyatacağım diyorsan bir renge karar ver ve o renk yap derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.790
Bence saçın bu kadar çok işlem görmesi saça güzelleşmek uğruna zarar verir.Ben olsam boyatmazdım ama sen illa boyatacağım diyorsan bir renge karar ver ve o renk yap derim.
Dogru diyorsun zaten 7 aydır boyatmadım uçları sarı röfleli dipleri siyah ve beyaz saçlarım gelmişti kulak hizamda kestirdim daha yeni boyattım peki kınayı ne Zaman yakayım
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.791
Dogru diyorsun zaten 7 aydır boyatmadım uçları sarı röfleli dipleri siyah ve beyaz saçlarım gelmişti kulak hizamda kestirdim daha yeni boyattım peki kınayı ne Zaman yakayım
Beyazların varsa doğal boyayla boya.Birde saçlarını kınaya alıştırma.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.793
işte ne kadar doğal olsada malesef içlerinde kimyasal varmış canım ya
Haklısın ama kınaya alışan şaç derisi kına yakmadığın zaman kına yakana kadar seni rahatsız eder.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.798
Merhabalar kendimi bildim bileli saçlarım dökülür benim. Ara ara durur tekrar başlar. Sın 1 senedir dökülneyi durduramadım. Önceden çam terebentin yağı ya da yağ karışımları işe yarardı fakat o da yaramaz oldu. Doktora gittim testler yapıldı eksik hiçbirşey yok dendi. Tonla para verip şampuanlar aldım bana mısın demedi.
Son olarak bir arkadaşımın tavsiyesi ile Revox diye bir şampuan aldım 2 yıkamada dökülmeyi durdurdu.
Saç dökülmesi insanın psikolojisini çok bozuyor bunun için yazma gereği duydum eğer bir kişinin bile işine yararsa ne mutlu bana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • #1.800
Kızlar uzun zamandır saç dökülmesi yaşıyorum benimki biraz stres kaynaklı. Öncelikle dokulmenizin sebebini öğrenmelisiniz.degerlerinizde eksiklik yoksa kesinlikle sarımsak yağını öneriyorum. İş yerimde lubnanli biriyle tanıştım kadının saçları inanılmaz, gördüğüm en güzel saçlar diyebilirim aşırı gür, aşırı parlak. Sarımsak yağı kullanıyormuş ama aktardan aldığımız yağlar gibi değil %100 sarımsak yağı bu ve doğal olduğu için maalesef biraz kokusu da var ama yıkayınca kesinlikle geçiyor. Kendi yaptırdığı bir yağ ben çok ama çok faydasını gördüm kendisinden düzenli temin ediyorum. Kullanmadığım şey kalmamıştı su an bütün o markalara döktüğüm paralara acıyorum her şey doğada. Yıllar önce abimin de saçında saç kuran olmuştu o bölge neredeyse kel kalmıştı sarımsak sayesinde geçmişti o da.

Sampuan olarak da gratisten kokusuna bayılarak aldığım bir şampuan var marka vermek yasaktır diye yazmıyorum sütlü siyah beyaz benekli bir şişesi var belki bilen bilir. Onu kullandığımdan beridir de saçlarımdaki elektriklenme geçti. Sarımsak yağı uyguladıktan sonra saçlarımı önce arindirici şampuan ile yıkıyorum 2.yikamayi bu sütlü şampuanla yapıyorum mis gibi kokuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…