Kürler kısa vadede saçı yumuşatıyor, uzun vadede ise saç diplerinde plak, birikim yaptığı için saçı daha fazla döküyorlar yazdıklarımı anlamamışsın. Kür derken de özellikle yağla yapılan kürlere dikkat edin bunu ben değil dermatologlar söylüyor, saçın dibini tıkıyorsunuz diplere de iyice friksiyon yapılıyor. Kür var kür var
Ben de kür uyguluyorum ama yağlı yumurtalı kür değil, ısırgan suyu kürüyle durdurdum dökülmemi ve saçlarım arttı gürleşti, uzadı. Okurken ne yazıldığına dikkat edersen
Herkesin tecrübesi ayrı ama göz kırpma işareti yapıyorsan ve bana illa ki yağlı yumurtalı bakım diyorsan benim yazdığımı okumamışsın diyorum. Yağlı kürlerin uzun vadede saç dökücü etkisi var bunu bilmiyorsan veya önemsemiyorsan beni ilgilendirmiyor, bana yaramaz diyip durma çünkü deneyip bilen bir kişiyim.
Arkadaşlar ben bu aşağıdaki kadınlar kulübü topiğinden öğrenmiştim ısırgan kürünü okuyun birçok kişi nasıl dökülmeyi durdurduğundan bahsediyor. Yumurtayla yağlarla uğraşmayın diye yazıyorum çok kolay. Bana yaramadı diyene de aldırmayın çünküsaçın özünü düzelten bir bakım ısırgan, öyle üstten parlatıp dipleri mahvetmiyor heryerini düzeltiyor ve uzun vadede saçlarınız gürleşiyor dipleri rahatlıyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=521435&page=22&p=36210429#post36210429
Saç uçlarına sürülen kremin ne gibi bir zararı var. Bir önceki yazınızı okuyunca çok yanlış yaptığımı farkettim ve daha bitmemiş yeni duran kremlerime bakmaya başladım
Ben de ucuna diye sürüyordum, ancak durularken başınızı eğiyor olsanız dahi doğruluyorsunuz vs., sonra saçı topluyorsunuz, hele ki bir de kalıntı kaldıysa o saç kuruyken de dibine sürülüyor ve saçınız hemen yağlanıyor dikkat edin... Uçlardan diplere de bulaşıyor ıslakken de kuruyken de, saç kremi zaten saça yapışan birşey özelliği o çıkmasın diye yapılmış bir ürün bunu asla tam olarak arındıramazsınız. Hele kremli şampuanlar çok çok zararlıdır, krem ayrıca zararlı da. Bakın ünlü kuaförlerin çoğunda sıradan bir muzlu şampuan kullanılır krem de kullanmazlar. Bütün piyasa şampuanlarınızı (panthene-Elidor vb. ve bunların kremlerini kaldırın ve hatta atın) Ne zaman krem kullansam saç dibim akşamında yağlanıyor ve cılız görüntüye bürünüyordu benim. ama ısırgan kürüyle hem çok kolay kremsiz çok kolay taranıyor hem süper bakım yapıyor ve dökülmeyi durdurup gürleştiriyor. Daha ne isterim. Tresan-Prozinc(çinkolu) -Placenta (buğday endospermli)-Ketoral(saç dibini ve mantarlarıkepekleri temizleyen şampuanlar kullanın ve bu şampuanlar çok köpürmez. Çok köpüren şampuandan da kaçın her zaman. Bazı doktorlar sadece suyla yıkayın önerisi bile verirler hatta...
Yani bunları biraz uygulayın ve saçınızı kontrol edin....Ben çok çok faydasını gördüğümden heryere yazıyorum çok çektim çünkü saçlarımdan. Yukarıda verdiğim topic adresine de bakın kimisi bana yaramadı diyor ama, eksik uygulama veya durulayarak uygulama yapmış olabilirler topic sahibi kızın yazdıklarını özellikle okuyun...Krem haricinde YAĞLA YAPILAN kürleri de uygulamayın saçı çok ağırlaştırıp diplerde kalkerli bir tabaka oluşturup saç dibine baskıyla dökülmesine sebep oluyorlar...
Isırganı uygulayın canım...
Mesela ben madem yapı sürecektim onunda faydalı olduğunu söylüyorlar sizce zararlı mı? Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim
Bu mesajınız anlaşılmıyor tekrar yazar mısınız...
Mesela ben badem yağı sürecektim onunda faydalı olduğunu söylüyorlar sizce zararlı mı? Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
Bütün saçından muzdarip arkadaşlara birkaç öneri;
1- Güzel saç önce sağlıklı olmalı ne yağlı ne çok kuru olmamalı, kepek sorununuz varsa, diplerde kolay yağlanma ve dökülme oluyorsa bilin ki saçınız sağlıklı değil.
2- Sağlıklı olmayan saça doğal şekil de veremezsiniz bu nedenle...
3- ASLA SAÇ KREMİ KULLANMAYIN UÇLARINA BİLE OLSA....
3- ASLA KREMLİ ŞAMPUAN VE PİYASA ŞAMPUANI (Panten-Elidor- Head&Shoulder vb. hepsi) KULLANMAYIN.
4- TIBBİ YÖNÜ OLAN KREMSİZ ŞAMPUANLAR KULLANIN VE MÜMKÜNSE DERMATOLOGLARIN ÖNERDİĞİ KREMSİZ ŞAMPUANLARI. ÖR: TRESAN(Isırgan otlu ve kremsiz)-PROZİNC (çinkolu), bir de dermatologların sık yazdığı buğday endospermli bir marka vardı eczanelere sormak lazım bu tip şampuanlar kullanın.
5- ASLA sıcak suyla yıkamayın, ya ılık ya da mümkünse soğuk suyla saçınızı yıkayın.
6- YAĞLA YAPILAN BAKIM KÜRLERİNİ ASLA UYGULAMAYIN. Yağlı bakımlar saç dibini tıkar ve saçınızın dökülmesini arttırır bir de saçtan temizlemesi çok zordur yıpratır. Yağlar ve kremler dökülmeyecek saçınızın bile (saç dibi kayganlaştığından) kendini bırakmasına sebep olur.
7 EN ÖNEMLİ BAKIMINIZ İSE ISIRGAN OTUNU DEMLEYİN SOĞUYUNCA SAÇINIZA TONİK OLARAK KULLANIN HER YIKAMADAN SONRA BUNU SAÇ DİPLERİNİ FRİKSİYONLA YEDİRİN. DURULAMAYIN SAÇINIZDA KALSIN SAÇ ANINDA SAĞLIKLI VE KALIN TELLİ BİR HALE GELİYOR, KOLAYCA ELİNİZ GEÇİYOR. BUNU KESİN UYGULAYIN ARKADAŞLAR ZATEN SAÇ GÜZELLEŞİNCE SAÇINIZI SALMAK İSTİYORSUNUZ YENİ SAÇLARINIZ ÇIKIYOR.
Benim saçlarım öyle dökülüyordu ki artık dipleri görünüyordu, sürekli dipleri çabucak yağlanıyordu. Ne zaman ki ısırganotu toniğini uyguladım ne dökülme kaldı, ne güçsüzlük ne yağlanma süper kolay, ucuz ve anında etkili bir formül uygulayın. Sadece aktardan 3-5 liralık kuru ısırgan alın evde 500 ml kadar suya büyük bir tutam atarak demleyin, kaynar suyu dökmeyin biraz fokurdaması gidince ısırganı bırakın. soğutun ve banyo sonrası başınızdan aşağı bocalayın diplerine heryerine yedirin ve tarayın. Kremsiz ne kadar kolay tarandığını görünce şaşıracaksınız ve saçlarınız hemen hacim kazanacak uzun süre yağlanmayacak...
Merhaba :)
Ben bi konuda yardim isticektim de bu anlattiklarinin yaninda dogal yollardan sac yumusatmayi biliyo musun sac kremi falan kullanmak istemiyorum hemen yaglandiriyo kepek falan yapiyo napicagimi sasirdim
Aktarda ısırgan otu al ve evde 500 ml kadar suyu kaynat, üzerine büyükçe bir tutam ısırgan at, soğut sonra banyoya girerken bu soğuk ısırgan suyunu saçını YAĞSIZ VE KREMSİZ BİR ŞAMPUANLA YIKADIKTAN SONRA SAÇLARINA KOMPLE BOŞALT DİPLERİNİ UÇLARINA ELİNLE İYİCE YEDİR VE FAZLA SUYUNU SIKTIR VE DURULAMA. SAÇIN BÖYLE ÇOK ISLAKKEN DİŞLİ TARAKLA DEĞİL DİBİ YASTIKLI TARAKLA TARA. Kesinlikle kremsiz tertemiz 4 gün gidiyor ve saçını hem kaliteli gösteriyor hem kepekleri gideriyor.
Daha önce de yazmıştım ısırgan suyu herşeye deva. Bunu da her banyo sonunda kullanmalısın dolapta 4-5 gün duruyor...Isırgan şampuanı,ketoral, placenta veya Prozinc gibi tıbbi şampuanlardan kullan. Saçını ipek gibi yapan kremler hem elektriklendiriyor, hem diplerini mahvediyor. Isırgan suyu veya Tarçın suyu, yeşil çay, sinameki çayı gibi bakımlar çay demler gibi demlenerek saça uygulandığında harika sonuçlar veriyor, saçı yormuyor ve dökülmeleri önleyip yumuşatıyor kepek zaten saç derisinde biriken krem artıklarından, kötü şampuanların , kremli şampuanların artıklarından oluşuyor.
Isırgan-Tarçın-Sinameki-Yeşilçay demlenerek ve soğutarak saçını duruladıktan sonra iyice 500 ml kadar yedireceksin fazlasını sıkacaksın ve püf noktası ASLA DURULAMAYACAKSIN BU TİP BAKIMLARI. Bir de ballı su ve tortulu doğal sirke ile yapacağın bakım var. Tortulu sirke çok ucuz değildir aktarlarda satılır işlem görmemiştir , rafine değildir bu yüzden rahat kullanırsın onu da yine 500 ml suya yarım çay bardağı kadar ekle aynı sistem durulamadan özellikle saç dibi kepeğinde çok güzel sonuç verir. Ama benim özellikle önerdiğim ve herşeye dökülmeye -kepeğe-kuruluğa-inceliğe -yağlanmaya hepsine iyi gelen bakım ISIRGAN SUYU TONİĞİDİR.
çok teşekkür ederim evdeki şampuanlar da bitti zaten dediklerine bi göz atıyım yarın da ısırgan alırım inşallah işe yarar :)
Ben de buradan saç dökülmesi başlıklarından birinden görmüştüm saçlarım çok dökülüyordu aynı dertten muzdarip bir arkadaş yapmış ay ay görüntülemişti saçlarının güzelleşmesini, bazıları ısırgan sert yaptı dese de ısırgan saçın kalitesini arttırıyor ve dökülme falan kalmıyor. Benim saçım sarı, işlem görmüş açıcılarla balyaj var yani benimki kadar kuru saç olmaz herhalde ve ellerimi saçımdan alamıyorum öyle güzelleştirdi ısırgan, birsürü pahalı bakımdan çok önde. Isırgan olur ama olmadı dersen de diğer tarçın-sinameki, yeşil çay, doğal ballı veya sirkeli suyu dene canım Sirke mayalı-tortulu sirke olacak ama canım. Kolay gelsin sonuçta o kremleri ve kremli şampuanları kullanmayınca bile saç kendine geliyor bu kürlerle de arındırısın kardeşim. Ben de çok etkili oldu herkese göre değişebilir ama çok kişi ısırgan suyundan çok güzel sonuçlar almış başka saç başlıklarından bakabilirsin kardeşim, kolay gelsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?