Saçma ama utandıran dert

saricivciv00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2020
194
68
28
30
Merhaba arkadaşlar size bişey sormak istiyorum şu meşhur star*** kahvesi varya.

23 yaşındayım bu güne kdar hiç içmedim nasıl kahveler var ne var hiç bilmiyorum ve utanmaktan hala daha gidip kahve falan alamıyorum. Böyle şekerli yumuşak içim kahveleri daha çok seviyorum. Bana bi yardımcı olsanız ben gitsem ne diyip ne alırım acaba

Biraz saçma kusura bakmayın ama gerçekten beni utandırıyor

Ben kahve sevmem çokta az giderim ama inanın hiç çekinecek birşey yok.Bende özel isimlerini bilmiyorum ordaki görevliye o an canım ne istiyorsa tarif ediyorum ve var mı bir öneriniz diyorum hepte farklı farklu tavsiyeler veriyorlar.Böyle böyle birçok farklı kahve içtim sizde böyle söyleyebilirsiniz

Rezil olurum diye düşünüyorum o yüzden hiç cesaret edemedim Teşekkür ederim

Derdiniz bu olsun. Gittiğiniz zaman zaten siz ne tür seviyorsanız ona göre öneriyorlar. Ben çok farklı şeyler denemiyorum, genellikle latte ve filtre kahve içiyorum. Latte sütlü bir kahve, isterseniz yumuşak içimli yapabiliyorlar, aroma ekleyebiliyorlar. Şekerini siz ilave ediyorsunuz. Filtre kahve zaten daha koyu oluyor. Onu da sütlü yada şekerli yapabilirsiniz. Ama en güzeli sade.

eşim kahve de içmez midesine dokunuyor

öyle sıcak çikolata vs de içmez

çay istiyordu eskiden yoktu

şimdi en azından sallama çay var

galiba eskiden Türk kahvesi de yoktu pandemi öncesi birileri ile buluşmaya gittim vardı o zaman

White chocolate mocha (vayt çaklıt moka): bu şekerli ama yumuşak içimli

Latte

Chai tea latte (çay ti latte)

Bu üçünü dene her gidişinde. Orta boy al. Şu sos olsun mu, nane aroması olsun mu falan diyecekler, hayır de. Paranı ver. Tezgahın en sonuna git bekle, kahven oraya gelecek.

Kıyamam sana. Hiç de ahım şahım değil bu arada oralardan kahve içmek ama ülkemizde adeta statü sembolü.

Özgüvenle git iç. Bilmemek ayıp değil. Bilmek zorunda da değiliz. Benim arkadaşlarım çok sevdiği için gidiyorum mecbur

cookkk sekerli isterseniz white chocolate mocha icin klasik. daha az sekerli isterseniz caramel latte icebilirsiniz. gitmisken farkli bir seyler iceyim her yerde icemeyecegim bir sey olsun derseniz toffee nut latte icebilirsiniz.

gidince de dumduz bir orta boy toffee nut latte alabilir miyim dersiniz, ek surup vs istemeyin en basta. adinizi soyleyip yan taraftaki bankodan hazirlaninca kahvenizi alirsiniz.

bu arada utanmaniza hic gerek yok. turkiyede starbucks nedense cokkkk abartildi ama basit bir yer gidince gorursunuz zaten. afiyet olsun simdiden.

Teşekkür ederim

Rezil olurum diye düşünüyorum o yüzden hiç cesaret edemedim Teşekkür ederim
Yanlış anlatınca herkesin dönüp size güldüğü bi ortam yok ya rahat olun bence

Benim en sinir olduğum şey orta boy küçük boy değil de grande bilmem ne diyorlar ya kimileri
İnatla türkçesini söylüyorum
Starbucksa gidecek kadar uluslararası olup dil söz konusu olunca milliyetçi oluyorum

Bu starbucks niye bu kadar utandirici anlamadim. Youtubeda ciddi ciddi videolar var starbucksta nasil siparis verilir diye ve oraya gitmeye sizin gibi cekinen baya insan var. Gorunce çok sasirdim. Bir kahve dukkanı ne kadar abartilirsa o kadar abartilmiş.

Oyle boyut belirtmek icin grande bilmem ne demeye gerek yok karşidaki de Türk neticede turkce soyleyince anliyor adam niye bu kadar kasiyorlar ben de onu anlamiyorum.

İlk gittigimde arkada kahve secenekleri vardı onlardan birini secip soylemistim. Hicbisey bilmesem istedigim kahveyi soyler oneri isterdim nedir ki.

ne guzel anlatmıssınız ama ınsanoğlu işte hepımız merak ettık ve gıttık kımısı sevdı kımısı sevmedı ama ugramayan yoktur heralde meraktan bıle olsa aşırı pahalı ve gereksız hatta bı yazı okumustum cok guldum sabahları starbucks dan kahve ıcmeden uyanamıyorum yazmıs bırısı amcanın bırıde güzelim mercimek çorbasına noldu hasbam yazmıs :) e çok doğru

Notlara kaydettim . Bu dediğiniz toffee nut latte nasıl bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…